Hocam detaylara takılmayın.
Şartlarınız uyuyorsa ve ödeme güçlüğünüz yoksa iyi bir fırsat.
Printable View
2022 yılında tuike göre kiralar ne kadar artmış nereden bulabilirim...
aylık belirlediği kira artış oranından bahsetmiyorum...
tuike göre topladıgı veriler sonucunda 2022 yılında kiralar % kaç artmış...
Özel kapsamlı TÜFE göstergelerinin içinde hizmet kısmında yayınlanıyor.
Tüketici Fiyat Endeksi bu linkte bulunmaktadır.
Burada Tablo-3 Özel kapsamlı TÜFE göstergeleri içinde bulabilirsiniz.
%64 lük tuik enflasyonunun 11 puanı konut ana grubundan geliyor
çok komik bi rakam onun 20 lerden aşağı olmaması lazım
ev fiyatları 1 yılda %100 den fazla arttı
kiralar en az artanı %100 dür
Hesaplama kişiye özel değil.
Herkes kiracı değil
Kendi evinde oturan için nasıl hesaplama olacak o zaman?
Sanki istatistikten anlıyormuş gibi bi de hesaplama yapıyorlar.
Ben içki ve sigarayı yoğun kullanıyorum.
Gelirimin %30-35 i bu iki kaleme gidiyor.
sigara ve içki toplam enflasyon içindeki ağırlığı%30-35 mi olmalı?
TÜİK benim tüketimdeki oranı kullanmıyorsa enflasyonu yanlış mı ölçüyor?
Gösterge bireysel mi?
Kiraların toplam ekonomideki oranı mı?
Biraz karışık mevzuu. Sözleşmeyi imzalayan atama bekleyen öğretmen bayan yanına 2 bayan daha almış. Kendisi atanınca başka şehire gitmiş. Abonelikler halen kendi üzerine. Kirayı 5 aydır başka bir bayan yatırmış ama biz hesap hareketlerinden isim bakmadık. Sonra kira artış zamanı öğrt. bayanı aradığımızda telefonuna ulaşamayınca ( değiştirmiş tlefonu ) eve gidince anladık durumu.
Avukat aracılığıyla tahliye taahhüdü ve başkasına izinsiz konutu devretmekten işlemlere başlaması için vekalet verdik. Şimdi bizim ulaşamadığımız öğretmen kıza icra müdürlüğü ulaşınca kendisine ceza geleceği zannıyla halen evde oturan kızlara sahip çıkmış. Tüm evraklar sahte diye itiraz etmiş. Ama doğalgaz sayacı değiştirirken şu anda oturan kızlardan biri sahte kira kontratı düzenleyerek sayaç aboneliği almış. Ev başka şehirde olunca böyle uyduruk işler çıkıyor.
Yeni konut kredisi ilk detayları linkteki habere göre şöyle:
https://finans.mynet.com/haber/detay...-cevap/458384/
16 ocakta tüm detaylar açıklanacak, değişiklikler olabilir:
*Evler sıfır ev olacak.
*Gyoder, İnder, Emlak konut, Konutder, İmkon ile teknik ve mali kriterleri karşılayan şirketlerin ürettiği konutlar olacak.
*En az %10 peşinat verilecek.
*0,69'dan başlayan faizle kredi verilecek. Kredi ödemeleri hane gelirinin %40'ını geçemeyecek.
* İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin Muğla illerinde alınacak evler için en az 1 yıldır evin alınacağı ilde ikamet etmek gerekiyor, diğer iller için böyle bir şart yok.
*5 yıl boyunca satılamayacak.
*Eşlerden birinin üstüne konut varsa kampanyadan yararlanılmayacak.
*18 yaş üstü ve SGK kaydı olması koşulu ile hanede ev sahibi olan varsa bile bu kişi başvuruda bulunabilecek.
*Son 1 yıl içinde konut satışı yapan yararlanamayacak.
Özel belgede sahtecilik, Resmi evrakta sahtecilik. Ne cesaret var insanlarda hayret ediyorum. Şikayet halinde yakarsınız. Bu işler şikayete ve takibe bağlı.
Ayrıca ilk kontratı yapan gidecek, imza ve yazı örnekleri verecek, incelemede imza ve yazılar kendine ait çıkacak o da sıkıntı çekecek.
Paşa paşa evden çıksalar başları ağrımayacaktı.
ne güzel dünyada yaşıyor be bu tuik...
giyim ayakkabı %25 artmış...
kira %47 artmış...
tuikin utopyasında yaşamak isterim giyim ayakkabı tam komedi...
880 liraya aldıgım aynı marka model ayakkabıyı bu sene 2,000 tl ye aldım...
gecen sene aralık bu sene aralıkta almışım...
Mesela Izmir icin sifir daire adam gibi yerde 2 MM altina yok
Benim anlamadigim 2 milyon TL kredi 15 yildan 0.69 faizle aylik odemesi 20 bin TL
Ayda 20 bin TL aylik odemeyi nasil yapacaksin diye soracaklar. E 20 bin liralik aylik odemeyi yapabilmen icin atiyorum 25 bin lira aylik gelirin olmasi lazim. Izmirde kac kisi 25 bin lira gelir gosterecek ve hali hazirda evi olmayacak?
Ben bu kampanyayi anlamadim.
Karı koca memur aylık maasi 35-40 binlere geldi . Ne demek 25binlerM2101K6G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün gazeteci sordu, kampanya açıklanmadan önce 2500000 tl. olan ilanı şimdi 2800000 tl. olarak güncellemişler. Bunları tespit ederek cezalandıracakmısınız ? dedi.
cevap , işte insanlar bu tip ilanları inceleyecek ve alışveriş yapmayacak. Böylece onlarda kendine çeki düzen verecekler.
Çözüm ne kolaymış. Yani halk sorunlarını kendi çözecek. o zaman günlerce ekranlardan marketleri, emlakçıları, soğancıları vb. neden tehdit ettiniz ? hani tek tek takip ediyordunuz . SUSTUM.
Seçim öncesi borsadan varlık fonu rüzgarıyla zengin olan müteahhitler şimdi de inşaatlarını en tepeden vatandaşa yıkacaklar. Yani hep kasa kazanacak. Bu fiyatlardan sırf faiz cazibesi için daire almam. Gittim dönüşümlük daireyi aldım. Borcum- harcım da yok.
Borsada elimdeki 4 hissenin 3 ünü cuma günü tavandan satmıştım. Son kalanı ise %0,50 zararda diye bekletmiştim. Bu sabah yine düzelir diye satmayarak büyük hata yaptım. Gerçi satmadığım sürece zarar yok. 3 ay bekleyebilirim. SABIR örneği diye yazdım hisse işini.
Hemşire,polis,mutemet istediğini yaz Ayhan M2101K6G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaslar bu ne demek? Yani bir isinmi olmasi gerekiyor? Bir yerden ticari kira geliri olan basvuramazmi?
https://i.ibb.co/w6Jt77h/IMG-20230105-WA0000.jpg
Bu kampanya ile attigin tas kurbagayi urkutmeye degdi mi ?
Evler aninda zamlandi.
Ama bu kriterlerle kim ev alacak ya ?
Sadece onceden tespit edilmis yandas alir.
Adrese teslim kampanya.
Defolup gitmeden devlet bankalarinin icini bosaltma.
Yeni konut müjdesinin ardından fırsatçılar harekete geçti: 1 milyon TL'lik zam!
Orta gelirliye konut kampanyasının açıklanmasıyla birlikte fırsatçılarda harekete geçti. Birçok ev sahibi aynı gün veya aynı saatte ev fiyatlarına 1 milyon liraya kadar varan zamlar uyguladı.
bunlarda ekmeğe sürülecek kadar bile akıl yok...
böyle olacağı belliydi..
habire ateşebenzin döküyorlar...
piyasayı serbest bıraksalar rayına oturacak...
altı ayda bir yok sıfır faiz yok uzun vade durmadan konutları pohpohluyorlar...
Yok canım ne diyon bu başlıkta ev fiyatları düşecek diye bağıranlar boşa mı klavye çalıp durmuşlar burada
Ben uydum onlara sattım evi düşünce 2 tane alacam ıonu bekliyorum.
Bu kadar adam yanılıyo olamaz. Vardır bildikleri bi halt ki düşecek diyorlar.
Bunların genel politikası ; eğer bir kötülük yapacaklarsa , önce kendi medyalarında insanlar üzerinde algı oluşturuyorlar. Toplum önüne arkasına bakmıyor - kampanya- , - ucuz - vb. duyduğunda sıraya giriyor. Oysa menfaatine gibi görünen uygulamaların hepsinde soyulan kendileri oluyor. Konut kampanyasını eski ZAMAN gazetesi ekonomi müdürü olan Fetöcü bile youtubb da çok büyük lütuf olarak sunuyor. Yalaka diyor ki '' her şeye itiraz etmeyi huy edinen muhalefete bakmayın 0,69 faiz bedava. kaçırmayın alın '' . Sanki ödemeleri başkası yapacak.
Faiz düşük ama alacağın konutta sana zaten en 500 - 750 arası geçiriyorlar. Kıyıda köşede satılmayan müteahhitlerin elindeki evleri okutmanın değişik şekli.
Büyük kız için toki başvurusu yapmıştık. Çıkmadı. Halkbank ATM den kartsız paramızı iade aldık. Toki de bana göre gereksizdi ama çocuklar çok isteyince zaten çıkmayacağını da bildiğimden yazılın haydi demiştim.
Fiyatlar habire artarken nasil oluyorda insaat sayisinda patlama olmuyor anlamiyorum
Firsatci muteahhitlerin saldirmasi gerekirdi
ABD den konut alan varmi forumda ?
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ev fiyatları arttı diyen haklıdır. Ama her şeyin fiyatı arttı. Yani evlere özel bir durum değil.
Medyada yapılan "evler uçtu kaçtı" propagandasını yiyorlar.
Bu propaganda da niçin yapılıyor anlamış değilim.
Ha bu arada "pozisyonuma göre" konuştuğumu düşünenler için belirteyim. Daha birkaç gün önce bir daire aldık.
Geçtiğimiz aylarda birkaç satış yapıp "tapu dairesi gayet kalabalık, satan satıyor, alan alıyor, buradaki bazıları da evler pahalı diye goygoy yapıyor" gibi bir şey demştim.
Şimdi de sözüm aynen geçerli. Tapu dairesi yine kalabalıktı. Alan alıyor.
Bütçesi kıt olanı bilmem de, ev alacak toplu parası olup "balon var" diye almayan bence propagandanın etkisinde kalıyor.
Basın yayın organları daima kitleleri yönlendirmek için uğraşır, bu unutulmamalı.
1 senede Ev fiyatları yüzde 250 artmış, bist yüzde 200 artmış, kur ve altın yüzde 40, enflasyon yüzde 100 bile desek durum ortada. Bana göre fiyatlar önünde sonunda ederine gelir. Ev almak her zaman öneririm 0.69 la hele almak çok mantıklı, ama bu artış böyle gitmez, bir şekilde denge bulacaktır.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi