Karar seans içinde açıklanırsa sert hareketler olabilir.
Printable View
12 YILLIK ZORUNLU EĞİTİM
4+4+4 uygulaması 2011'de hayata geçirildi. Vatandaşımız neden şimdi değişiklik yapılıyor diye sorabilir. Neden getirildi bu uygulama, bunu anımsayalım. 28 Şubat'ta meslek lisesi ve imam hatip okullarının önünü kesmek için 8 yıllık zorunlu eğitim uygulamasına geçilmişti. Bu bir dayatmadır, antidemokratik uygulamadır. Çocuğunu imam hatip ya da meslek lisesine göndermek isteyen veliye 'yasaklıyorum kardeşim' demektir. Bu antidemokratik uygulamayı ortadan kaldırmak için 8 yılı 4+4 şeklinde ikiye böldük. Doğru bir tedbirdi.
Yukarıdaki cümleyi ifade eden bakan alltakinide ifade etmiştir
Bakan Tekin 12 yıllık eğitimin kısaltılmasına ilişkin tartışmalara ilişkin " Kamuoyundan yönelen eleştirileri ortadan kaldırmak için iyileştirmeler yapmalıyız. Bu parametreler ışığında 12 yıllık zorunlu eğitimi ele almıştık. Büyük oranda 12 yıllık zorunlu eğitimin süresinin azalması yönünde bir kamuoyu oluştu" dedi.
Sizin ben zihniyetinizi
YSK mahkemeyi haklı görürse geriye dönük kaos çıkar deniliyor
Ahmet Yener, Yüksek Seçim Kurulu'na gelişinde gazetecilerin sorusu üzerine, Kurul'un CHP'nin İstanbul'daki bazı ilçe kongrelerinin iptaline ilişkin ilçe seçim kurullarınca verilen kararlara karşı yaptığı itirazı görüşmek üzere saat 14.30'da toplanacağını kaydetti. Yener, kararın bugün çıkıp çıkmayacağının toplantının seyrine bağlı olduğunu söyledi.
Bugün cuma karar çıkmaz belki ama gece 12 den sonra cevap gelebilir millet işlem yapmasın diye
Şuda olabilir tayyip borsamız harika demişti bilerek bu sözü geçerli olsun diye iptal edebilirler sonra yarın yine tersine karar verirler normal miş gibi
chp için mahkemenin verdiği kararı YSK ya götürmüş ysk benim verdiğim karar doğru derse mahkemenin kararı geçersiz mi olur
ChatGPT:
Sorduğun durum aslında Türkiye’de hukuk sistemindeki itiraz ve temyiz süreçleriyle ilgili. Adım adım açıklayayım:
Mahkeme kararı: Bir mahkeme, örneğin CHP ile ilgili bir konuda bir karar vermiş. Bu karar normalde o mahkemenin yetki alanında bağlayıcıdır.
YSK’ya itiraz veya temyiz: Mahkeme kararı, yetkili mercilerce (bu durumda Yüksek Seçim Kurulu) incelenebilir. Yani mahkeme kararına karşı YSK’ya başvurulabilir.
YSK’nın kararı: Eğer YSK mahkeme kararını inceleyip “mahkemenin kararı doğru değil, bizim kararımız geçerli†derse, YSK’nın kararı üstün olur. Türkiye’de seçim ve siyasi parti işlemlerinde YSK kararları genellikle nihai ve bağlayıcıdır.
Mahkeme kararının durumu: YSK, mahkeme kararını geçersiz kılmaz ama YSK’nın kararına göre uygulamada mahkeme kararının etkisi ortadan kalkar. Yani pratikte mahkemenin verdiği karar uygulanmaz.
Özetle: Evet, YSK mahkemenin kararını geçersiz kılmaz ama kendi verdiği karar uygulamada üstün olur ve mahkeme kararına göre işlem yapılamaz.
yapay zekaya sorum ve cevabı
ülkede hukuk ve adalet kalmadığı gerçeğinden yola çıkarak.
ysk mahkemenin kararı doğrudur der.
peki bu 2017 referandumunu da risk atmaz mı? ilk cümleden hareketle öyle kararı alabilecek hakim ülkede yok bence.
Önceleri burada Borsa ile ilgili yazılar okurduk.Eskiler giderken bu topoğin özelliğini götürmüş olmalılar ki sabah akşam siyasetden başka bir şey yok.Siyasi konularda osun dini konularda olsun en iyisini kendilerinin bildiğini iddia edenlerden geçilmiyor.Denilebilirki okumak zorunda değilsin.Evet okumak zorunda değiliz de eski günleri hatırladık birden.
Ülkeyi dindar zihniyetli siyasiler yönettiği için hep bunlar konuşuluyor olabilirmi sebebi acaba
Borsanın bile gururu kalmadı güzel habere sevinemiyor bile bunu sorgulamalı insan önce
Son dakika: İstanbul'da pazartesi okullar 10'da açılacak!
Son dakika haberi... Bakan Tekin İstanbul'daki okul saatleri için yaptığı duyurusunda yeni bir gelişmeyi paylaştı. İstanbul'da Pazartesi günü okullar 10:00'da açılacak.
bu malzemeyi verip gereksiz yere KOLTUK için savaş veren siyasetçilere yazın bunları , yönetmek için aday olanlar sizin benim cebimdeki paraları yanlış kullanıp ekonomiyi bu duruma sokuyorlarsa , alıştıkları KONFOR gitmesin diye son 3-5 ayda hukuk dışı işlerle ülke gerilip iç siyasetin hiç ateşi düşmüyorsa bunun sorumlusu kim , bakın 30 günde %20 den falz yukarı giden borsayı 2 günde tahtalarda %15 aşağı çektiler neden kendi ikballleri için yaptıkları siyasetten buradakiler yatırımcıysa neden konuşmasın siyaset her şey doğru yönetilse , ekonomi iyi olsa şirketleri konuşur , uzun vade yatırımcı olunur , büyüyen şirketler bakılır ama yok kendilerine yarattıkları tezgah içinde dönen bir borsa yaratıldı burada oynayın diyorlar.
Hala borsa siyasetten bağımsız diyen adamlar var. Tek tuşla ilaç sektörünü inşaat sektörünü madenciliği bankacılığı tak diye devre kestiren hangi dinamiklermiş anlatsınlar da görelim. 550 şirket aynı anda kötü bilanço mu göndermiş? Ben bilmiyorum anlatsınlar bilelim
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Muhbir
@ajans_muhbir
·
5d
Görev süresinin dolmasına 12 gün kalan Ali Erbaş, ‘süper emekli’ olacak.
Erbaş, 101 bin TL emekli maaşı ve 2.3 milyon TL ikramiye alacak. (Sözcü - Deniz Ayhan)
ondan sonra şükür edenlerden olun diyor 14.000 tl alanlara :)
Daha öncede ben bununla ilgili yazı yazmıştım okumamış galiba yada dikkate almamış önemli değil
Sindoma yazmış işte ne güzel bok zihniyet borsanın içine sıçmış sonrada nerede kalmış borsacılar sen başındaki bokları temizle tabandakilerle beraber bak nasıl borsanın şahları çıkıyor buradan
Dediğin gibi neyse boşver diyelim
Piyasalarda kritik gün! Altının kaderi 15.30'da belli olacak
Hafta başından bu yana rekor üstüne rekor kıran ons altın bugün 15.30'da açıklanacak olan tarım dışı istihdam rakamlarına odaklandı. Altının kaderini belirleyecek olan bu veri öncesi altında yükselişler yaşanıyor. Peki bu veri altın fiyatlarını nasıl etkileyecek? Yeni rekorlar kırılacakmı
Dr. Barış Esen
@barisesen
·
5s
Hazır giyimde 35 yıl sonra ilk kez dünya payımız %3’ün, AB payımız %5’in altına düştü.
TGSD Başkanı Toygar Narbay:
“Bu tarihi kırılma noktasıdır.â€
Yılın ilk yarısında hazır giyim be tekstilde 55 bin kişilik istihdam kaybı oldu, bu kayıp yıl sonu 100 bini bulabilir.
https://x.com/barisesen/status/1963827675153285241
her şeyi ben bilirim siyasetinin getirdiği nokta göt kılı olmak isteyenlere duyrulur.
içerden gene bilgi var badem penta sı ben verdikce aldılar ya yahu.
15.70 bastılar patron satışı var diye 3 milyon lot bende kaptım artı =.40 cent dip diye 13 altında aldıklarımda var.
18 TL üzeri verdim.
Belirgin olan durumlarda yön tayini vermezler kimse para kazanmasın diye bu yüzden ya piyasa kapalı iken olur yada kimse beklemezken
Demek istediğim YSK sonucu çokta önemli olmayacak bence tabiki
[URL="[url=https://hizliresim.com/nswxdmc]https://i.hizliresim.com/nswxdmc.png[/url]"][url=https://hizliresim.com/nswxdmc]https://i.hizliresim.com/n][/URswxdmc.png[/urlL]
ufak ufak takılıyorum YTD
Ben kimseyi terletmeyeyim de kimsenin canını yakmayayım da... Canımı yakanı da affederim hemencek hatta vücudumu öyle büyüt ki cehennemde kimseye yer kalmasın noktasındayım. Kimsenin bana zulmünden dolayı cezalandırılmasından mutlu olmam. Kerem abiyle bu noktada buluşuyoruz... Ama örneğin Özgecan, Narin, İlayda canlarını yakanları affeder mi bilmem.
keşke eccük daha asels cortlasaymışım... :drunk:
endekis 12500 - 13000 e kadar dizdik malları bakalım shortlar gelecekmi ?
boğün marjları yüksek tutmak ilazım.
:drunk:
https://www.yenialanya.com/haber/113...kac-cemaat-var
Önce şunu bir oku 50 milyon müslüman var 50 şeyh var o 50 milyon 50 şeyhe yapıyor hizmet ediyor savunuyor
İkincisi çocuk tecavüzcüsü olupta bırak Atatürk çüyüm demesini hangi dinin kurucusu ise ülkenin kurtarıcısı dünyanın en büyük bilim adamı olsun hepsi aynı boktur
Ülkeyi 3 çeyrek asırdır dindar geçinen zihniyet yönetiyor
Durum ortada
Gelelim dine niye mal ediyorsun kelimesine
Dinin kuruluş amacı belli bunu savunan ve yapan senin gibi düşünenler ama içinde nedense hep pislikler çıkıyor
Bugünkü belediye yolsuzlukları sadece CHP yemi ait neden kendilerini yargılamıyorlar
Sözde CHP dinsiz siz dinci yine pislik yapan senin tarafın
Müslüman isen haksızlığa ses çıkarsana değilsen sus o zaman
Yılmaz özdil sabah köşesinde yazmış birbirini kazıklayan CHP'liler diye
Gelelim senin dinine bildiğini söyle bana beni ikna et müslüman olmaya arapsan zaten müslümansın ya Türk sen iyi oku arapları sende nefret edersin
caaaaaaaaarttttttttttttttt :drunk:
biri bişiy dedi ellaam.
:kahkah:
Bu arada cumadan çıkmışsın hoca sana iyi gaz vermiş koşmuşsun buraya döktürmüşsün o hocanıda getir buraya yüzünü kızartıp göndereyim
Son dakika... CHP'de kayyum heyetinden bir kişi çekiliyor
Son dakika... Hasan Babacan kayyum heyetinden çekiliyor...
Sabah gürsel tekin'den aslanlarım demişti :kahkah:
Kürşad BUCAK
@kursadbucak
YSK'nın bugün CHP'nin itirazına vereceği karar önemli olacak. YSK mahkeme yetki aşımına gitti diye karar verirse borsa bunu ciddi anlamda pozitif fiyatlar. Yoksa AKP'nin temsilcisinin dediği gibi geçmişteki tüm seçimler ve referandumlar tehlikeye girer. Pire için yorgan yakmaya benziyor. YSK'nın kurulan düzeneğin altına dinamit koyup koymayacağını göreceğiz bugün.
Ülkenin dört bir yanından seçim ve referandum itirazlarına mahkemeler tarafından karar verilebileceği bir düzeneğin yaratılmasına izin vereceklerini sanmıyorum.
Oğuz Atalay
@Oguz_Atalay
Bu işten piyasalar etkilendiği için ufak bir açıklama yapma ihtiyacı hissettim. YSK'nın bugün vereceği karar ile geçmişteki bütün seçimler ve referandumlar tehlikeye girmez, YSK'nın itiraz merci olmadığı bir sürü durum vardır, mahkemelerin görevsizliğine ilişkin anlatılanlar hukukta bu kadar keskin değildir.
YSK, bugün Siyasi Partiler Kanunu'nun 21. maddesi gereği ilçe seçim kurullarının aldıkları kararın kesin olduğuna karar verecektir. Cümleyi de tam olarak yazıyorum: "Kanun siyasi partilerin organ seçimlerinde İlçe Seçim Kurulu Başkanını (Hakim) görevlendirmiş, tam kanunsuzluk halleri dışında İlçe Seçim Kurulu Başkanının (Hakimin) vermiş olduğu kararlara karşı yapılan itirazları bir üst kurula inceleme yetkisi ve görevi vermemiştir."
YSK meselesi kamuoyunda çok yanlış tartışılıyor. Parti seçimlerinde ilçe seçim kurullarının görev yapıyor olması YSK'yı itiraz mercii yapmaz. Tam kanunsuzluk halleri hiç konuşulmadan mahkemeler kesinlikle görevsiz ve yetkisiz diyemezsiniz. Veterinerler odası seçimlerinden esnaf ve sanatkâr odası seçimlerine kadar birçok seçim ilçe seçim kurulu gözetiminde yapılıyor, kanuni zorunluluk. Siyasi Partiler Kanunu'nun 21. maddesi ile Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşu Kanunu'nun 49. maddesi benzerdir. Esnaf odalarına ilişkin birçok yargı kararı mevcuttur. Odaların seçimlerine ilişkin tam kanunsuzluk hallerinde seçimler ilçe seçim kurulu gözetiminde yapıldığı için hiçbir mahkeme görevsizlik ve yetkisizlik kararı vermemiştir. Parti il-ilçe kongrelerinde niye iddia edildiği gibi Anayasa'ya aykırılık söz konusudur bunu birisinin anlatması lazım.
Bu karar niye geçmişteki bütün seçimleri etkilemez? Bahsedilen seçimlerin kaynağı Anayasa ya da dayandıkları kanun ile parti ilçe kongrelerinin kaynağı kanunlar farklı. Uzun uzun tartışırız aklı başında herkesle.
Ama bugünkü kararın hem ne gelebileceğini hem de bu gelecek kararın hukuki olduğunu söyleyeyim. Bir sürpriz olacağını ya da hukuksuzluk yapıldığını düşünmeyin özetle.