bende dolar al-sat yok dolar al yüksek faizden yat var.Bunu hesaba katmıyor AK lar.
Printable View
Katıyor, katıyor! O nedenle, bu işi dövizde ciddi bir çıkıştan sonra yapmak daha iyi olur ya! Çoğu mevduatçı, dövizle ilgilenmiyor, döviz ve TL getirilerinin (haklı olarak) uzun vadede birbirine yaklaşacağını düşünüyor. Mesela ben TL'deyim, deval oldu, faizler düştü! Eeee? Ne yapacağım ben şimdi?
Vatandaş al-sat dan anlamaz..
Gerekli platformu bile yok
izleyecek zamanı bilgisi şu su busu hiç yok..
Vatandaşı sürü gibi bi yöne yönlendiriyorlar genelde..
beton
döviz
zaman zaman borsa..
TL..
bu mevduata üst sınır uygulaması ..demek ki konuşulmuş..büyük hadise bakmayın..
bugünkü dolar hareketi tamamen bu sebeple.
Aynı dönemlerde her ne kadar FED ceğim-cağım desede, global para bolluğunu hesaba katarsanız faizlerin bu düzeyde kalması çokta anormal sayılmaz..zaten globalde faiz getirileri oldukça düşük..yada negatif..
Dolayısıyla bu global rüzgarlarında etkisiyle faizler üzerinden nara atmak, pekte zor olmasa gerek..heleki yabancıya verdiğin faiz, nominal olarak dünyada en yükseklerinden biriyse..:(
NŞA 2001 bu açıdan daha iyi bir örnektir..devalden sonra yurda döviz çekebilmek için uzun bir süre mecburen yüksek faiz, düşük kur modeli uygulandı..aksi takdirde krizden çıkış çok zorlaşırdı..
Ha iktidar bu yüksek faiz düşük kur modelinde ipin ucunu kaçırdı, ayrı konu..:(
Bir an için globalde paranın söyledikleri gibi oldukça azalacağını düşünsek, memlekette oluşabilecek devaller, etki bakımından geçmişin devallerinden pek farklı olmaz sanıyorum..
Yazık değil mi bu memlekete..1994, 2001 krizlerinde sıcak paranın etkilerini görmedik mi?..neden konuşulmaz, neden tedbir alınmaya çalışılmaz..illa bu işin sonunda ağlamamız mı gerekiyor..Alıntı:
BlueBay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash cari açığın yarısından fazlasının sıcak parayla fonlanıyor olmasının büyük bir endişe kaynağı olduğunu söyledi.