Sayfa 166/777 İlkİlk ... 66116156164165166167168176216266666 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 1,321 - 1,328 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. EM ler içinde en fazla değer kaybeden biziz..
    eurusd paritesinde kayda değer bir hareket de olmadığından ötürü
    bugün kü mevduata üst sınır uygulaması söylentilerinin etkili olduğunu düşünüyorum..
    ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
    böyle bir soru sorulması da alttan altta konuşulduğunu gösteriyor bence..

zaten başka türlü faizleri düşürmenin yolu yok.
    Bu faizler le büyüme çok zor..

mevduat faizini düşürecekler kredi faizleride düşecek..
    dolara ihtiyacı da mümkün olduğu kadar azaltmanın peşindeler..
    mevcut oyuncuları yasakladılar..
    dolar ile borçlanma yasağı (faiz düşerse cazip olacak zaten tl ile borçlanma)

kafam da deli sorular..

enerji ihracımız ne olacak
    mevcut özel sektör dış borçları ne olacak..

iracatçıya farklı döviz mevduatçıya farkı döviz uygulaması mı olacak acaba

bir nevi dolar kaç tl olursa olsun umurumuzda olmaz durumları na mı gidilmek isteniyor..

bisal bitcoin 100 dolardan 20.000 dolara çıktı ne değişti hayatımızda..

çünkü hiç bir ekonomik bağımız yok idi..

dolarda birileri kafasıda abidik gubidik planlar mı var nedir..

2.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    dolar karaborsa harici normal vatandaşa satılmayacak. GÖRECEKSİNİZ. karaborsa tabiki her zaman olacak. bu durumda demir sistemden çıkarak doğru bir iş yapmış oluyor,yannız banka kasasıda sistem içinde.
    Banka kasalarına el atmaları ayrı bir konu ve zor. Banka kasalarına gelesi kadar önünde döviz hesapları var. Önce kaydi sistem !
    Kör tuttuğunu . . .

3.  Alıntı Originally Posted by demir113 Yazıyı Oku
    Banka kasalarına el atmaları ayrı bir konu ve zor. Banka kasalarına gelesi kadar önünde döviz hesapları var. Önce kaydi sistem !
    Kör tuttuğunu . . .
    27 mayıs 1960 sonrası banka kasaları açılmıştı ve devlet altınlara el koymuştu. tarihte çok güzel örneklerimiz var.

4.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    27 mayıs 1960 sonrası banka kasaları açılmıştı ve devlet altınlara el koymuştu. tarihte çok güzel örneklerimiz var.
    Bunu ilk kez duyuyorum.

Nexus 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Mevduatçıları al-sat'çılığa yönlendirmek istiyor olabilirler mi? Gel vatandaş gel! Borsaya gel! Dövize gel! Al-sat'a gel!

Zor kullanıp, bir şeylere el koymaya gerek yok, al-sat yapmaya başlayınca insanlar para kaybetmeye başlar. Profesyonel heç fonlar bile para kaybediyor. 1998'de batan LTCM'de iki adet Nobel ödüllü iktisatçı vardı! Ne oldu? Battı!

Çoğu insanın profesyonel heç fon yöneticileri kadar vakti de yok. Akşam işten gelince TV'de finans haberlerini izleyip, öyle karar verecek. Kuzuyu kurda emanet etme vaziyetleri... Yoksa jöleliye emanet etme mi deseydim?

Bu tezgahın başında ben olsam, bu işi, dövizde ciddi bir çıkış olduktan sonra yaparım. Eh! O zaman tek adres, borsa olur. Kırk yıllık mevduatçı, borsada ne kadar yaşayabilir ki? Yandı gülüm keten helva! Ancak temettü yatırımcılarının şansı olur, ama orada da giriş fiyatı seviyesi önemli! Temettü yatırımı yaptım, Mardin Çimento'yu 2010'da 6 dolardan aldım diyelim. Şimdi 1.1 küsur dolar. Eeee? Nasıl temettü yatırımı bu?

6.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    Yine de kaydi sistemden iyidir diye düşünüyorum

7. Occhiali forumdaşa katılıyorum. Likiditeye olan güveni sarsarlarsa millet bari beton alıyım da bari üzerimizde dursun. Borsaya yatırım yapayımda barii ortaklığımız olsun. Gibi gibi . . .

8.  Alıntı Originally Posted by demir113 Yazıyı Oku
    Yine de kaydi sistemden iyidir diye düşünüyorum
    tabi iyidir ama ben banka kasasına güvenmem.yapılması gereken parayı isviçrede bir hesaba aktarmaktır. ben geçen sene araştırdım 500k$/chf/eur 'dan aşağı açmıyorlar. o da bazı kantonal bankalar. ubs gibi büyükler 1,2m den kapıyı açtılar.

Sayfa 166/777 İlkİlk ... 66116156164165166167168176216266666 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •