Rüçhan tahtaları risklidir
Alıntı:
Originally Posted by
hissedar
E biz de katılıyoruz mecburen, değil mi? Ana hisse zararı çıkarınca satarız artık yakın gelecekte.
Burada etilerdekinin tersi yönde hareket ediyorlar . Rüçhan a ben de bulaştım ama maliyet 0,85. Kuyasın sermaye artırımından sonra ölüsünün bu piyasada 2 lira edeceğini bildiğim için risk görmüyorum. Zaten bile bile lades dedim ve rüçhanı da kullanacağım. Kuyas temmuz ağustos aylarındaki düşük faizle cerilen kredilerden en olumlu etkileneceklerden gördüğüm için ( elindeki oırtföyü kıymetli ve satılabilir) rüçhanları bedelinin bir kısmını daha sonra ödeyeceğim şekilde aslında 2 liradan kuyas aldım diyorum kendime. Hani burada söylenenler gibi son anda tabana falan yapıştırırlarsa da fırsatı kaçırmam. Gene alırım.
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senedir bitmeyen bir küçük yatırımcı muhabbetidir.
Taksitle olmuş olacağı için r yi tercih ettim
Alıntı:
Originally Posted by
hissedar
E'yi mi alırsınız R'yi mi?
Aman yazdıklarımı ne olur alım satım tavsiyesi olarak almayın. Bunlar sadece benim görüşlerim. Ger yatırımcı alım satım kararını kendi vermeli.
Ben kuyas gayrimenkul portföyünü beğendiğim için r aldım. Kullanıp normal kağıda çevireceğim.
Rüçhan ve eski karşılaştırma
Alıntı:
Originally Posted by
hissedar
Rüçhan maliyet 1.6, mecburen bedelliye katılıyorum
Bilgi amaçlı veriyorum. Siz de rüçhan ve eskinin fiyatını bu formulle hesaplayabilirsiniz:
Rüçhandan alacağınız hisse maliyet hesabı:
Yüzde 83,7 bedelli veriyor.
Örneğin rüçhan 80 kuruşsa:
Rüçhan ve bedelliye katılıp elde edeceğiniz gerçek hissenin maliyeti=( 0,80+0,837)/0,837= 1,955 lira.
Yukarıda rüçhanın güncel rakamını koyarak 1 hissenin siZe maliyetini kolayca bulabilirsiniz. Bedelli artırım kadar gereken nakti de hesabınıza koymalısınız 30 eylüle kadar tabi.
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir.