Sattiginizdaki MB kuru uzerinden direk vergi beyan var biliyorsunuz degil mi...
Printable View
Merhaba, ben geldim ama orada beyan siniri diyelim 40bin siz 50bin gelir aldi iseniz aradaki 10bin den vergi verilir yazmissiniz ama
Bizim bildigimiz beyan siniri gecince tum gelirimizi beyan etmemiz gerekiyor..
Bir konuda bu beyan sisteminde paso kira gelirlerine atif var bizim gelir ile ilgili hic bir video filan yok bizi goz ardi mi edecekler yada sonra bir den mi cullanacaklar onu cozemedim...
riske girmeye gerek yok video su da var elbette
Bütün foruma selamlar hazine nin eurobondları nı vergide beyan ederken, mukellefe iradı saglayan kurumun vergi no suna ne yazıcaz bilen var mi
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar iyi akşamlar.. 2024 11.ay ve 2024 10.ay vadeli eurobond kağıtlarını inceliyorum.. Bugün Fiba dan ve Ziraat ten ikinci el fiyatlarını aldım karşılaltırdım ciddi fiyat farkları var.. Bir de İşbankası nın sayfasından baktım, en avantajlı fiyat orada.. Ayrıca Fiba vadesinden önce geri alımlarda çok acımasız ve menkulu başka bankaya göndermiyor.. Bu konuda uygun banka hangisidir sizce, en geç hafta başı almak istiyorum teşekkürler..
Tesekkurler dostum...
vergimizi verecez ve kendimizi ifsa edecez gibi dusunuyorum ama
yazdigim gibi riske girmeye gerek yok, sonuc olarak 5x ceza ve stresi var bu islerin
verelim biz vergimizi, kaciran yada kacinan gucludur yada degildir o onu baglar
biz normal vatandasiz..........
Eurobondlar bileşik 9 ları geçti uzun vadeler rahip brunsonun dibi kırıldı gibi duruyor
Az evvel geldi tazei taze 651
Isimiz cok zor gercekten...
Dolar mangisim olsa eurobond alma cesaretim olmazdi herhalde simdi diye dusunuyorum...
Syg,
Bulunduğum yerden kasaya gidip oradan bankaya gidip şubeden yatırma olayı yetişmeyeceği için pazartesine bıraktım ben .
Swift keserler diye gönderimde yapamıyorum öylece kaldım bugün
Her iste oyledir, tipik yatirimci davranisi..
Hisse senedinde de aynisi..
Su fiyata gelirse alirim denir ama ne olacak da o fiyata gelecek, oraya gelince psikolojimiz ne durumda olacak, alacabilecek miyiz??
Yoksa mangisleri sirtlayip ilk ucakla ulkeden kacmayi mi dusunur olacagiz?
Bunu dusunmezler, dusunemezler..
Syg,
Verim 7% iken aldım, şimdi verim 8.5% geçti ama almıyorum :kahkah:
Cevap için tesekkurler, oranlar gayet iyi ziraat 2047 vade 1000 nominal 731.71 usd bilginize
Sağolun hocam
Aynı durumdayız. Savaşın nereye evrileceği ve bizim ne kadar etkileneceğimiz belirsiz. Madendeki kanarya olarak ülkece bekliyoruz.
Dış etmenlerden ziyade bizim ekonomi yönetimine güvenemediğim için ne alıyorum ne satıyorum. Elde olanların kuponlarını ödeseler çoktan razıyım.
Alan cengaver ıspartalı oldu mu bugün yakın tarihin dip fiyatlarından yoksa herkes bekleyelim modunda mı
Ufak bir miktar ekleme yaptım bugün. Türkiyede yaşayıp paranızı finansal enstrümanlarda; mevduatta, hissede vb. tutuyorsanız zaten ülke riskini sonuna kadar almışssınız demektir. Eurobond ekstra bir cengaverlik gerektirmiyor bence.
Doları nakit tutsanız enflasyon tırtıklıyor
Parayı yurt içi hissede tutsanız bahsettiğiniz risk gerçekleşirse tırtıklanacak
Parayı yurt dışı hissede tutsanız zaten bir haftadır tırtıklanmaktan bir hal oldu
Parayı yurt dışı tahvilde tutsanız eksi faiz
Parayı değerli metalde tutsanız altın döviz cinsinden 2020 zirvesinin altında abd’de faiz artarsa gidecek yolu yok.
Mevduatta hiç girmiyorum.
Gayrimenkul tek kazandıran. Ama beklenti gerçekleşirse oda tırtıklanacak
Görünen o ki tek gerçek ayçiçek yağı kalan her şey yalan .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ayçiçek yağı ve her türlü uzun vadeli saklanabilecek şey:))))))) Tuvalet kağıdı,traş bıçağı ,diş macunu,temizlik malzemesi,pet,kürdan,şampuan aklınıza ne gelirse stoklamak lazım.Yeri olan ne stoklasa finansal piyasalardan dada iyi kazanır.
Dostlar, Eurobond hazir beyan verilirken getiri olarak emekli maasi da girilecek mi, benim seneye emekli maasi gelirim de olacak, muafiyet kisminda onun da negatif etkisi mi olacak simdi bana...............
Çocukların adına Eurobond alsam vergi engeline takılmamak İçin ne kadarlık bir alım önerirsiniz.birde çocuklardan biri önümüzdeki ay 18 ne girecek.yatırım hesabı şimdiden açıp onu adınada Eurobond alabilirmiyim.
eb un fiyatı, kupon oranı, bu yıl için (1 ve 2. kupon tarihlerinde) dolar öngörünüze bağlı değişir. çoğu banka/yatırım kurumu çocuk hesabı açsa da çok azı eb yatırımına izin veriyor. kiminde 12 yaş altı üstüne göre de değişiyordu ben araştırdığımda. tek tek arayıp sormanız gerekiyor. aceleniz yoksa 18 ini doldurmasını bekleyin derim. zaten bir ay kalmış.
Halk seçimini yapmış
https://eksisozluk.com/5-mart-2022-a...7658?a=popular
Sn Shorts Hocam bende link rica edebilirmiyim.