Petrol çok kişiyi batırmıştır, olmaz denilen seviyelerden bile aşağılara indi malum. Eksi fiyat kim beklerdi ki? Allahtan foreks hesabım aktif degildi ben bile dayanamaz alırdım.
Printable View
1,5 ay önce devlet yurtdışında yaşayanlara ülkeye geri dönme fırsatı verdi.. ancak 30bin kişi döndü..
Neden gelmediler, çünkü vatandaşlıkları yanacak.
Şimdi ise Türkiye den yardım bekliyorlar.
Çifte vatandaşlıkları var mı, var
Oy hakları var mı, var
Vergi veriyorlar mı, hayır.
O zaman bu ülkedeki sağlık sistemine tabii değilsiniz... ben bu şekilde milli sermayenin ülkede vergi veren vatandaşlara hizmet etmesi taraftarıyım... yapılanı yanlış buluyorum..
Çünkü aynı durum bizde olsa idi, kimse yardımda bulunmazdı, ülkenin yanından bile geçmezlerdi... kimse kusura bakmasın...
Dini açıdan önerilince yobazlık felan deniyor.Onu bir kenara bırakalım sağlık açısından çok faydalı , ben geç sünnet oldum ,küçük çocukların immune sistemleri yaş nedeniyle zayıf olduğu için veya gece üzerini açtığı için idrar yolu enfeksiyonuna yakalanırlar.Bu da çocuk küçük tuvaletini yaparken ağrı sızı gibi durumlara sebep verir.İşte bu durumdan ben çok çektim geç sünnet olduğum için hatırlıyorum.Ama sünnet olduktan sonra Şip Şak enfeksiyon olayı tarih oldu bir daha ağrı sızı yaşamadım hatta bizimkiler çok pişman oldular neden çok geç kaldık diye ..........Kısaca çok faydası var.Gelelim diğer konuya sünnet yaptırmak , sünnet olmak profesyonellikten geçer .......... millet hemen doktorlara koşuyıor ama maalesef doktorlar usta sünnetçiler kadar marifetli değil onu söyleyeyim oğlumu hastane de sünnet ettirdim narkoz bayıttılar felan , kesimde o kadar düzgün olmadı çok pişman oldum .......... tavsiyem çocuğunuzu adı duyulmuş nam salmış usta sünnetçilere sünnet ettirin buda abi tavsiyesi.
Bunu bizim devlet istemiş olabilir zira onların sigortası agis vs çok iyi para ödüyor. Bizim kinin 50-100 katı para ödüyor. Şayet o kadar hasta yakalasa tüm yeni yapılan hastanenin maliyeti çıkar neredeyse. Pnomonia tedavisi için diyorum. Bir sürü tomo çekilecek yatak ücreti tahliller 40*50 bin Euro dan aşağı fatura kesmez bu yüzden onlara göz dikebilir. 20-30 bin hasta çıksa ihya olur dolar Euro bulurlar bedavaya.
Yurtdışı TC vatandaşları burda corono tedavisi olursa onların sigortası aklımda kaldığı kadarıyla sadece bir tomografi ye 650 Euro ödüyor. Bir ayda 10 kez tomografi çekilirse bir hasta tahlil tetkik yatak ücreti doktor takip ücreti. Hasta başı 40*50 bin Euro fatura kessek döviz problemi hallolur. Sanırım böyle bir şey akıllarına geldi.
Viop işlemlerinde aracı kurum komisyon oranlarınız ne kadar acaba? Tşk.
bu "altınları satsa Turkiye süper bir yer olurdu" tadındaki saçmalıkları yıllardır söylüyorlar.. en son akape de buna ilişkin "altın tahvili" filan çıkartmıştı bir iki sene önce.. ama ekonomi düzelmedi..hatta daha da kötü oldu..
Ülke her açıdan geri kalmış durumda.. bu bazı konularda çaresizlik kokan beklentilere neden oluyor..
beklentiler.. katardan para gelecek.. araplar vatandaş olacak ev alacak para getirecek.. fed para basacak bize gelecek.. dolar sabit olsun.. millet altınını bozsun..
falan filan.. saçmalıklar.. maksat depodaki çürük mallar para etsin ilk fırsatta birilerine devredilsin.. ülke batmış, hukuk sistemi çökmüş, vesayet sistemi tam gaz.. önemsiz.. ama çürük mallar yeter ki para etsin.. tüm dert bu.. bir de ayva çilek filan derken aslında borsa dahil her alanda çürük kurtlu malları ucuz diye depoya atmak alışkanlık haline gelmişe benziyor.. böyle durumlarda stresli olmakta kaçınılmaz oluyor.. oysa satranç tahtasına parçaları düzgün yerleştirmiş olsaydın açmazlara bu kadar kolay girmemiş olurdun..20 yıldır aynı hikayeler.. her yer çürümüş kokmuş.. ama "yürümeye devam edecek" bir ülke beklentisi.. çok çok zor..
Bizim sağlık sistemimiz Avrupaya göre kat kat iyi..
İkinci adımda dijital devlet. Yani e-devlet uygulaması.
Yiğidi öldür hakkını yeme şimdi.
Biz cumhuriyet dönemi boyunca hastanelere, sağlığa yatırım yaptık.. sosyolojik olarak araştırılması lazım.. neden her dönem böyle bir ilgi var? Yani yaşlı nüfusumuzda az..
avrupa savaşa, sağlığa para ayırmadığı için zengin konumunda.. bizde ise bütün yatırım savunmaya ve sağlık sektörüne gidiyor..
"efektif kullanım" ifadesinin karşılığını veremeyecek bir zihniyet var işbaşında..
altın konusuna gelinceye kadar bu ülkede 2-3 trilyon dolar vergi toplandı.. o paralar ne oldu.. ? gibi konular daha onemli..
topladığı vergileri (en önemli kaynak: altından bile önemli !!) efektif kullanamayan altını hiç kullanamaz..
Ben teori demiyorum biz borç dolar arıyoruz ya. Son çare ordaki çifte vatandaşlari buraya ücretsiz taşıyip olası hastalıkta onların sigortasindan tedavi masrafları alınır. Tanıdığın faturalama bölümünde varsa özel hastane de aklımda kalan Hollanda agis var tomografi ye 650 Euro ödüyor tabi tüm hizmetler önce agise sorulur izin alınır öyle işlem yapılır. Bu corono yi karşılar mı ne kadarını karşılar tam bilmiyorum ama bizimikilerin böyle uçuk kaçık fikirleri de olabilir gerçeğe de dönüşebilir. Tazminat vs var. Dışarda ölürse kusurlu olduğu zaman tazminat davası açıyor bizde takdiri ilahi sebebiyle ölür insanlar.
tarihsel olarak gerçekler böyle değil..avrupa savunma harcaması yaptığında da senden zengindi.. şimdi de zengin.. "savunma harcaması az refah yuksek" yanlış bir önerme..şu andaki durum 2. dünya savaşı reelpolitiğinin bir sonucu..
ayrıca.. şu anda savunma harcaması yapmıyor demek de ayrıca yanlış..gdp sine göre oran olarak senden belki azdır.. ama reel cash karşılığı olarak hala senden fazla.. fransa..almanya..ingiltere..bunların hepsi fazla..
https://upload.wikimedia.org/wikiped...2018_SIPRI.png
adamlar baya baya savunmaya para harcıyorlar.. "Türkiye çok harcıyor" tezi tamamen yanlış.. orta karar durumdayız.. daha çok harcamamız lazım..bütçede israf olmasa yapardık..
kaldı ki kritik bir çok teknoloji savunma sanayinden diğer sektörlere dağılıyor süreç içerisinde..zaten bu işte ustalaşmış ülkeler abd, fransa, ingiltere vb..
Arkadaşlar temettü geliri vergi iadesi ile ilgili bilgisi olan varmi
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sunnet aslinda dinsel nedenlerle ortaya cikmis bir sey degil. Eskiden col yasaminda kabuklu bolge mikrop kapmasin diye sunnet edilmeye baslanmis. Sonra bu bir gelenege donusmus
Yahudiler inanc geregi hemen sunnet yapiyor ve bu en dogrusu. Cunku o bolgenin sinirleri gelismedigi icin sunnet daha kolay yapiliyor. Hristiyanlarda 100 yil oncesine kadar sunnet yapiyordu ama artik pek yaygin degil.
Saglik acisindan faydali bulanlarda gereksiz bulanlarda var.
https://www.gib.gov.tr/sites/default...mayebrosur.pdf
dokumanı tamamen okumak faydalı.. çapraz referanslar olabilir aynı konuya..
sayfa 9..
"Tam mükellef kurumlardan elde edilen ve yukarıda sayılan kar paylarının yarısı gelir vergisinden istisna olup, kalan tutar vergiye tabi gelir olarak dikkate alınacaktır.
Beyana tabi başka gelirlerin bulunmaması halinde, vergiye tabi gelir 40.000 TL'yi aşıyor ise beyan edilecektir.
Beyan edilen tutar üzerinden hesaplanan gelir vergisinden, karın dağıtımı aşamasında yapılan %15 oranındaki vergi kesintisinin tamamı (istisnaya isabet eden kısım dahil) mahsup edilecek olup, mahsup sonrası kalan tutar (mahsubu yapılamayan vergi kesintisi tutarı) genel hükümler çerçevesinde red ve iade edilecektir."
https://m.imdb.com/title/tt0120789/?...nm_knf_act_i24
Bu filmi izlemeni tavsiye ederim
Kolonya satışları yüzde 1400 un satislari yüzde 450 artmış :))) boşuna gıda yükselmiyor
POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
temettü gelirinden vergi iadesi oluyor.. özellikle 80 bin tl den fazla ise..ancak çok yüksek rakamlara çıktığında 500 k ve üzeri mesela artık iade olmuyor, ödemen gerekn biraz artıyor.. o yüksek seviyelerde başlangıçtaki %15 stopaj miktarı 17-18'e kadar çıkar.. şirketin kurumlar vergisini de düşündüğünde şirket sahibi (veya ortağı) olarak aslında yine totalde %30-35 vergi ödemiş oluyorsun..
ancak arada bir gri bölge var.. 80 bin tl yukarısında ama mesela 400-500 k altında.. tam aralığı hesaplamak lazım..
şimdi.. temettü geliri.. gerçek kişi..100 bin tl brüt geliri olsun..
gelirin 100 bin tl..başlangıçta 15 bin tl si kaynakta kesildi..
100 binin yarısı istisna.. 50 bin tl vergiye tabii..ve 40 bin tl den fazla olduğundan (beyan sınırı) vergi beyannamesi verilecek..50 bin tl için 9800 tl vergi hesabı çıkar oranları kullanarak..sayfa 13..
başlangıçta 15 bin tl ödemişti.. 15000 - 9800 = 5200 tl civarı iade alır..
https://www.gib.gov.tr/sites/default...mayebrosur.pdf
Telepati olmalı bir kaç soru aklıma gelmişti. Bu filmi izleyeyim.
Herifin kafasındakilere de telepati ile erişebilsek tramvaya doğru yönde binme şansı olur. O da belli etmiyor ya da bilmiyor.
eksi sözlükte de yorumlar olmuş.
>>>>>>>>>>
insanlık tarihinin küçük bir özeti gibi olan film.
--- spoiler ---
önce cinselliği, sonra yazıyı ve kitapları, sonra müziği, en sonra da sanatı keşfedişleri, sonra engizisyon, sonra da aydınlanma, herşeyin renklenmesi. yasak elmaya kadar dinler tarihine ve büyük günahlara göndermelerle dolu, bugüne kadar izlediğim en iyi kurgulanmış filmlerden biri
--- spoiler ---
çok iyi...
Çaresizlik...
Devletler zor durumda. İlk aksiyon olarak vatandaşını koruma yolunu seçen devletler işyerlerini kapattılar ve vatandaşı polis zoruyla evlere hapsettiler.
Sonra işin cooookkkk uzun bir süreç olduğu ortaya çıkınca düşündüler ve ekonomilerin buna dayanamayacağını anladılar.
Sonra daha hiçbir şekilde işler düzelme sinyali vermezken mesela Almanya örneğinde olduğu gibi, yok yeni vaka sayısı azaldı ölümler azaldı gibi aptal bir yaklaşımla dükkanları açtılar.
Simdiiiii...vaka nasıl yayıldı??? Bir kişiden. Yani bir kişi resmi olarak 2.5 bence en az 50 milyon insana bulastirdi.
Şimdi karantina kalkıyor ama etraf hastalardan geçilmiyor??? Nasıl olacak bu bir...
İkincisi yasağı kaldırmak ayrı bir şey hayatın normalleşmesi ayrı.
Yarin bizimkiler yasağı kaldırınca hemen cafelere mi koşacağız??? Uçağa binip tatile mi gideceğiz???
Sözün özü dükkanları kapatıp yükü üstüne alan devletler batacagini görünce yükü işletmelere yıkacak ve ne halin varsa diyecekler.
Borsalar da işin normallesme değil de elin sende oyunu olduğunu görünce dalışa geçecekler...
Zamanlamayı iyi yapanlar da parayı cukkalayacaklar...
Evet bende bunu okudum benim 2019 yılı temettü gelirim 74 bin küsür yani beyan sınırında değilim ama ücretten kesilen gelir vergisi ile birlikte beyan edebiliyor muyum orasını bir türlü anlayamadım
Beyan edebiliyorsun