TARKM yine tavan olmuş.
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Printable View
geçmişte , bunlar defalarca kez hırsız olduklarının gösterdkileri gibi bugün de açık açık hırsız olduklarını gösterdiler ..
Dün endenks eksi 3 düşerken , bu hırsızlar eksi 6 yaptı.
Bugün endeks yüzde 3 çıkmasına rağmen , bunlar sadece artı 1 yaptılar.
Açık açık hırsızlar ekibi bu hissedeki yamyamlar.
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
kront her yıl 4 milyon dolar arge ve satış pazarlamaya para harcıyor yapıyor şu anda.
MİATK+LİNK +PAPİL +SDTTR = Hepsini toplasak bile yıllık 2 milyon dolar bile etmiyor arge ve satış pazarlamaya harcanan para.
ÜStüne krontun brüt kar marjı bunlardan 2 kat , 3 kat fazla.
Ve bunların F/S leri 20 lerde 30 larda şu an .
aynı ülke, aynı sektör, aynı borsada işlem gören esnaf şirketleri olan papya ruvalete kağıdını , pardo PAPİL hissesi , LİNK SDTTR MİATK hisseleri şu anda 25 F/S , 30 F/S lerle fiyatlanıyorlar.
şimdi sana ben bu F/S lerden kront satarmyım ?? hele hele aynı ülke, aynı sektör, aynı borsada işlem gören esnaf şirketleri olan papya ruvalete kağıdını , pardo PAPİL hissesi , LİNK SDTTR MİATK hisseleri şu anda 25 F/S , 30 F/S lerle fiyatlanıyorlarken ? hem de e-turquality gibi teşvikleri hesaba bile katmadım daha.
ayrıca sasa kontrolmatik hekts poltk gibi hisseleri söylemedim bile çünkü onlar farklı sektör diye söylemedim . İstesem onları da yazardım sonuçta hepsi aynı ülke aynı borsada işlem görüyor. Birisi tanzanya diğeri banglades bi diğeri de borsa istanbulda değil. Hepsi aynı yerde aynı borsada işlem göürüyor.
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
Tekrar bir özet geçeyim
doları söylemeye gerek bile yok çünkü şimdiden 50 tl diyorum ben dolara. Zaten hükümetin de OVP deki hedefi 43,9 tl .
2021 yılında , dolar 7 liraydı, bist endeksi 1300 puandaydı, yatırımcı sayısı da 1 milyon küsürdü.
yani özetle şöyle olacak..
2021 yılı = Dolar : 7 lira , Bist100: 1300 puan , Yatırımcı sayısı: 1 milyon kişi
2025 yılı = Dolar : 50 lira , Bist100 : 25000 puan , Yatırımcı sayısı: 25 milyon kişi.
Bakalım devre kesici yiyecek mi?
Bizim orda bir laf vardır...
Ek ekilmeyen tarlayı , çek çekilmeyen sabanı ,
Ek seni ekeni , z.k seni z.keni...
Geçerken anma böyle kavşakları;
yetmez ama bırakma küfürsüz böyle ******ları...
Ünlü şair Sn.Z2min TEYYARESİ beyfendi şiiridir. Edebi yaşantısında böyle güzel nazımları olduğu gibi nesirleri de vardır.
Kendisini 17.YY dan biliyoruz. Ünlü el yazması 17.yy dan bugüne kadar gelmiş olan ''yatırım ve borsada robot kullanımı'' kitabında adı geçen ünlü istatistikçi Fenasi bey ile birlikte bir dönem çalışmışlardır. Sn.TEYYARESİ bey ile Sn.KERİM yakın dost olup el yazmasını yazmışlardır.
Bu yazıtı İstabul İline bağlı Yaprağın Başı muhitinde bulunan Yapacağınız İşin Ameriqa Müzesinde sergilenmektedir.
isteyenler orada görebilir.
Hükümeyin kendisi zaten OVP programda dolar için 43,9 diyor 2025 yılı için .
İMF de tahmin yapmış , 2025 yılında dolar 44,99 olur demiş yani 45 lira. 2028 yılında ise 100 lirayı geçer diye tahmini yapmış.
Dolar benim için şu an bile 50 tl . 2025 yılına 14 ay kalmış. borsa mantığıyla ve doların da baskılandığı mantığıyla dolar benim için şu an 50 dir. Her şeyi dolar=50 tl üzerinden hesaplıyorum.
https://www.gazeteduvar.com.tr/imfde...galeri-1641755
aynı ülke, aynı sektör, aynı borsada işlem gören esnaf şirketleri olan papya ruvalete kağıdını , pardo PAPİL hissesi , LİNK SDTTR MİATK hisseleri şu anda 25 F/S , 30 F/S lerle fiyatlanıyorlar.
aynı ülke, aynı sektör, aynı borsada işlem gören, yılda 7 milyon tl argeye para harcayan ve de sadece 350 bin lira satış pazarlama ya para harcayaan , Smart yazılım dneen hissesin F/S si 9 lara geldi. F/K sı ise 40 lara geldi. Piyasa değeri ise 1 milyar tlye yaklaştı.
Kötünün kötüsü kötüsününn kötü kötüsünün senaryoya göre.
10 milyon dolar ciro ve dolar kuru 50 = F/S :2,48
10 milyon dolar ciro ve dolar kuru 119 = F/S 0,95
Kötünün kötüsünün kötü senaryoya göre ise;
20 milyon dolar ciro ve dolar kuru 50 = F/S:1,24
20 milyon dolar ciro ve dolar kuru 119 = F/S:0,52
Kötü senaryo göre ise ;
30 milyon dolar ciro ve dolar kuru 50 = F/S:0,83
30 milyon dolar ciro ve dolar kuru 119 = F/S:0,34
normal senaaryo göre ise ;
40milyon dolar ciro ve dolar kuru 50 = F/S: 0,62
40 milyon dolar ciro ve dolar kuru 119 = F/S: 0,26
iyi snaryoya göre;
50 milyon dolar ciro ve dolar kuru 50 = F/S: 0,49
50 milyon dolar ciro ve dolar kuru 119 = F/S :0,20
iyinin iyisi senaryoya göre ;
80 milyon dolar ciro ve dolar kuru 50 = F/S :0,31
80 milyon dolar ciro ve dolar kuru 119 = F/S :0,13
iyinin iyisinin iyisi iyisinin iyi senaryoya göre ;
100 milyon dolar ciro ve dolar kuru 50 = F/S :0,24
100 milyon dolar ciro ve dolar kuru 119 = FS :0,10
TARKM bugün de tavan olmuş ..
TARKM halka arz olmadan aylar önce yazdıklarım yukarda duruyor.
TWiiter ahallise sozde borsa hostadları da benim yazdığı yeni yeni yazmaya başlamışlar .. TARKM ikinci HEKTS benzetmesi yapıyorlar şu anda twitterda.
mesele bu kullanıcı şöyle yazmış "#TARKM 2 lotu satan var oradan yaptığı kar 1.000₺ aklım almıyor #HEKTS zamanında satanların yaşadığı travmayı ilerde yaşadıklarında ben ormanda ceylan avında olacağım�� "
https://twitter.com/Frhmotors07/stat...04277513040063
bir başka birisi de Zeynep Aktaş ın sorusuna şöyle cevap yazmış ..
"Bence yatırımcıların #TARKM hisselerini satmama ve mümkünse lot arttırma sebepleri #HEKTS gibi bir potansiyel görmeleridir Zeynep Hanım.
https://twitter.com/ismailgokcen/sta...06820898992403
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Satış kepçeyle alış çay kaşığıyla...
A...a.....g....................................... .................................................. .........................
Herifler bizle ta....ak geçiyor....
az önce 29,50 TL 24 bin lot satış vardı sildiler.
29,40 a 22 bin lot satış koydular... Oda puf oldu... Geri koydular..
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1199776
AK PORTFÖY TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
Gönül MUTLU
Fon Müdürü
gonul.mutlu@akbank.com
0 262 686 3526
Bu fon kront hissesi alıyor azar azar.
Fon müdürü Gönül Mutlu şu aşağıdaki hesapları e-mail olarak göndereyim mi?
Kötü senaryo göre ise ;
iyi snaryoya göre;
https://hizliresim.com/f7p4ukd
https://www.linkedin.com/posts/filiz...r_desktopkront
her yıl 4 milyon dolar arge ve satış pazarlamaya para harcıyor yapıyor şu anda.
MİATK+LİNK +PAPİL +SDTTR = Hepsini toplasak bile yıllık 2 milyon dolar bile etmiyor arge ve satış pazarlamaya harcanan para.
şimdi sana ben bu F/S lerden kront satarmyım ?? hele hele aynı ülke, aynı sektör, aynı borsada işlem gören esnaf şirketleri olan papya ruvalete kağıdını , pardo PAPİL hissesi , LİNK SDTTR MİATK hisseleri şu anda 25 F/S , 30 F/S lerle fiyatlanıyorlarken ? hem de e-turquality gibi teşvikleri hesaba bile katmadım daha.
ayrıca sasa kontrolmatik hekts poltk gibi hisseleri söylemedim bile çünkü onlar farklı sektör diye söylemedim . İstesem onları da yazardım sonuçta hepsi aynı ülke aynı borsada işlem görüyor. Birisi tanzanya diğeri banglades bi diğeri de borsa istanbulda değil. Hepsi aynı yerde aynı borsada işlem göürüyor.
aynı ülke, aynı sektör, aynı borsada işlem gören, yılda 7 milyon tl argeye para harcayan ve de sadece 350 bin lira satış pazarlama ya para harcayaan , Smart yazılım dneen hissesin F/S si 9 lara geldi. F/K sı ise 40 lara geldi. Piyasa değeri ise 1 milyar tlye yaklaştı.
Sadece Gmnül Mutluya değil, TR nin diğer bütün fon yöneticilerin ve müdürlerinin emalleri telefon numaraları KAP ta mevcut https://www.tefas.gov.tr/FonKarsilastirma.aspx
Bunlara da bu bilgilerimi, bu hesaplarımı göndereyim mi?
Ben uğraşmak istemiyorum.
İsteyen benim adımı kullanmak şartıyla benim bu hesaplarımı bilgi amaçlı yerli yabancı fonlara gönderebilir. Veya sosyal medyalarda ( twitter, instagram ,tiktok ,youtube telegram vs) da bilgi amaçlşı paylaşabilir. Ve de sosyal medyalarda 100 binlerce takipçili olan borsa hesaplarına direk özel mesaj olarak ta atabilirler bu bilgileri ve hesapları.
Mesela örnek olarak bu sosyal medya hesaplarına özel direck mesaj olarak ta atabilirler bu bilgilerimi ve hesaplamaalrımı .
https://twitter.com/mehmetmesci
https://twitter.com/solakogIu
https://twitter.com/ibrahim___ethem
https://twitter.com/TuncayTursucu
https://twitter.com/BORSAIZINDE
vs vs vs ...
Buna izin veriyorum
Ben uğraşmak istemiyorum şimdilik bu tip şeylerle.
Bu nedir ... İçerden haber alma var mı yok mu anlayacağız akşama...
Az önce 22K lot satış silinip yerine bunu koymak. Akşam bülten var bakalım ne olacak.
https://www.resimupload.org/images/2...e036c233d9.png
Tarihe not düşülsün bunlar. Bu işlemler danışıklı dövüş mü değil mi?
Bakacağız akşamki bültende yayınlanırsa
akşama ne bilgisi olacak ki olsa olsa bedelli onayı olur belki. Kİ zaten bu haber aylardır bekleniyor.
Benim asıl amacım aslında bu hissedeki hırsızlardan psikolojik olarak intikam almak.. sadece para kazanmak değil amacım ... geçen yılların, tahrip olan psikolojimin de intikamını almak istiyorum..
bireysel olarak bunu yapmam zor.
Ama gerek fon yöneticilerine müdürlerine emali göndererek , gerekse sosyal medyalarda tüm benim yaptığım bilgi ve hesaplamarımı her tarafa yayarak ve birlikte hareket edersek aslında bu hırsızları hemen emekli ederiz.
Hocam zaten onu diyorum bende satıştan hemen alışa geçiyorsanız içerden bilgi alınıyor demektir.Bunu herkes bekleyebilir ama zamanı konusunda kimse bilemez.
Yorumunuz bu nedenle yanlış. aylardan bekleniyor olması birilerine çıkar sağlayacak anlamı taşımaz.
Bireysel veya değil doğru hareket sonuç doğurur. Aynı şeyleri yapıp farklı sonuç elde edilemiyor malesef. Şu ana kadar yapmış olduklarınız eğer sonuç doğurmadıysa bir yerde yanlışlık yapıyorsunuz demektir.
şu zamana kadar , bu sayfada yazdığım bilgiler, yaptığım hesaplamalar, evet doğru sonuç doğurmadı..
aslında doğurmasıda beklenemz di mantık olarak zaten çünkü bu forumu toplasan 3-5 kişi ya takip ediyor ya da etmiyor.
doğruması beklenemezdi çünkü bu hissedeki kök salmış hırsızlar var yıllardır. Onların keyfi ne isterse o oluyor.
Mesela , zamanında kontrolmatik için yaptığım hesaplar bir bir gerçekleşt.
Mesela zamanında dolar kuru için yaptığım hesaplmalar bir bir gerçekleşti.
Mesela zamanında bist100 ebdeksi ve enflasyon için yaptığım hesaplmalar bir bir gerçekleşti.
Mesela zamanına TARKM için yaptığım hesaplmalar bir bir gerçekleşiyor ..
Mesela zamanında BİZİM GIDA hissesi için yaptığım hesaplar bir bir geçrleşiyor vs vs.
Sadece bu hırsızların olduğu hisseyi bilemedim.
Demek ki bi yerde hata yapıyorum.
Hatamın ne olduğu belli.
Fon yöeticlerine ve binlerce takipçili sosyal medya hesaplarına bu bilgilerimi ve hesaplamalrımı yollamadım hiç bir zaman.
Hatam bu işte.
Demek ki yollamam gerekiryormuş , bu tip hırsızlarla baş edebilmek için.
Ama şunu da yazayım , kront ile ilgili nasıl ki bundan önce hiç bir bilgi ve hesaplamalarımı sosyal medyada paylaşmadıysam bundan sonra da paylaşmayı düşünmüyorum.
İnadına burda yazmaya devam edeceğim .
Ve de sabırla yaptığım yatırımın karşılığına almak için bekleyeceğim .Gerekirse 10 sene bile beklerim.
20 küsür F/S ler ve 300 F/K ları savaştan önce fiyatlaması vardı PAPİL hissesinin yani savaştan sonra 20 Küsür F/S lere ve 300 lü F/K lara gelmedi.
Savaştan önce de bu F/S ve F/K larla fiyatlanıyırdu PAPİL.
Aynı şey sözde uzay savunma hissesi olan SDTTR için de geçerli.
asıl savunma hissesi burda duruken .. PAPİL ve SDTTR nedir a.q.
SPK beldelliyi oanyladi.
Cigerinizi biliyoruz...
Sabah yazdiklarim aynen gecerlidir.
3 aydır beklenen bedelli onaylanmışş.. hayırlı olsun.
ama asıl bedelli e-turquality teşvikleri olacak. Her sene sürecek bu teşvikler 4-5 sene boyunca.
Yani aslında şirket her sene bedelli yapmadan bedelli yapmış olacak.
Ve sen kalkıyorsun , aynı ülke, aynı sektör, aynı borsada işlem gören esnaf şirketleri olan papya ruvalete kağıdını , pardo PAPİL hissesi , LİNK SDTTR MİATK hisseleri şu anda 25 F/S , 30 F/S lerle fiyatlanıyorlarken
bu F/S ve bu F/K lar mı fiyatlıyorsun kronttu?
dur sen dur daha emekli olacaksın.
Kötü senaryo göre ise ;
iyi snaryoya göre;
ya sen emekli olacaksın ya ben batacağım .Spek iti.
Birisi twittrrda bakın neler yazmış enflasyon ile ilgili
"5 yıl önce 500 gram altına bir ev alınabiliyordu şu an düzgün bir ev almaya kalksan 2500-3000 gram tutar.
Aynı şey dolar için de geçerli 3 yıl önce 10 bin dolara alınan bir arsa bugün 50-60 bin dolar. "
Dolar ve altın yatırımı paranızı enflasyona karşı bile korumuyor.
https://twitter.com/muratguItekin
Doların da enfşasyonu var diyordum daha öcne defalarca hatırlandın mı Spek iti?
Doların enfalsyonunu koyorsak şu an hisse 13 sene önceki halka arz fiyatında, hata daha da altında.
Hisseden tamamen çıkana kadar artık sana her gün it diyeceğim , Spek Beyler geride kaldı.
Sen, Spek Bey falan değilsin ,sen itsin , it.
Lütfi Bey sizin ,şirketi büyütebileceğinze hala inanıyorum . Ve eminim ki siz de bu Spek itinden memnun değilsiniz . Lütfi Bey, sizin de amacınızın bu Spek itini emekli etmek olduğuna inanıyorum.
Adamın amacı spek emekli etmek değil ki; aamın bu spekle ne eklemkler yedi...
Çıkartıp kurumsala sat indir aşağı , çıakrt kurumsala sat indir aşağı.... Yatırımcı, yatırım yaptığına pişman , adamlar vur kaç vur kaç vur kaç peşinde....
Neyse öyle bişi.
Baklalım bedelli ile birlikte ne yapacak?
Kesici yedi şimdide ya....
Allah ım sen sabır ver....