Noktalama ve imlasız yazdığım için özür
Printable View
Noktalama ve imlasız yazdığım için özür
Günlükten tutta 60 dk ya kadar h.ort hep alda zaten 1-5-15 dk ort. oyuncak gibi al sata döndürüyorlar...Şu an için çort işi yaş bence...Ama unutmamak gerekirki büyük düşüşler beklenilen anda ve yerde gelmezler...Kumara kalmak isteyen kalır ha kazanırsada iyi para yapar ama terse gittikçede hem para hem sinirler herşey bozulur...Şu an flat girmeyi daha akıllıca görüyorum kendimce boşa kafaya 3-5-7 bin point yemenin manası yok.Bi önümüzü görelim bi hareketi yapsınlar gireririz burası viop, ben kumar gibi oynamayı bıraktım...Kol kesmeyenin bknz. imza...
Tühhh... Yine yanlış gelmişim viop deye daldım, çöpçatan topigiymiş!:kahkah:
Sizin psikolojik probleminiz yok değil mi?
İnan merak ettim. Her yazınız art niyetli. İyi niyetli değil.
Ya da herkesi kendin gibi zannediyorsun. Sen her şeyi kitabına uyduran birisin galiba.
Seni anlamak mümkün değil.
Resimler yüklenince çok ufaldı çekti vallahi benden kaynaklanmıyor siteden :D
Viopcu kardeşim itibar için dolaş diyor Devletimiz ve kurumlarımız pandemi de gereğini yaptı Bütün dünya Türkiye'nin mücadelede gösterdiği kararlılığı sağlık sisteminde ki üstün başarısını vatandaşına verdiği değeri gördü ülkeye dönmek isteyen herkese uçak yolladı
Ücretsiz teşhis ve tedavi gerçekleştirdi sağlık bakanı Ayakta Alkışlanmayı haketti adam günlerce uyumadı işini yaptı e iftiraya uğraması yalancılıkla sahtekarlıkla itham edilmesi insanların histerik hallerinin dışa vurumudur
istediler ki Türkiye başarısız olsun insanlar ölsün rezil olsun ekonomisi çöksün Allah devletimize zeval vermesin
Türkiye'nin korona virüs salgınıyla mücadelede elde ettiği başarı, dünya basınında yer alıyor. Bu mücadelede Türkiye'nin birçok ülkeyi geride bıraktığı vurgulanıyor. İngiliz yayın kuruluşu BBC, Türkiye'nin çabalarını övdü.
Türkiye’nin hem korona virüs salgınıyla mücadelede hem de hastalığa yakalananların tedavisinde elde ettiği başarı dikkat çekiyor. İngiliz yayın kuruluşu BBC, “Türkiye’de korkulan olmadı†vurgusu yaptı. BBC, hazırladığı haberde uzman görüşlerine de yer verdi.
İngiltere’deki Kent Üniversitesinde Viroloji Bölümü Öğretim Üyesi Doktor Jeremy Rossman, "Türkiye, açık bir şekilde çok daha büyük bir felaketin önüne geçti†dedi.
Rossman, Türkiye’nin, test yapma, takip etme, izolasyon ve kısıtlamalarla salgına hızla müdahale eden ülkeler kategorisine girdiğinin altını çizdi.
"Türkiye, bir başarı hikayesi olarak görülüyor"
Virüsün yayılımını etkin şekilde azaltan ülkelerin çok fazla olmadığını da vurguladı.
Haberde, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye temsilcisi Doktor İrshad Ali Shaikh’in “Türkiye’nin kamu sağlığı konusunda vereceği dersler var†şeklindeki değerlendirmesi de dikkat çekti.
İngiliz yayın kuruluşu BBC, habere, “Türkiye, bir başarı hikayesi olarak görülüyor. Hala birçok tedbir alınıyor, çünkü hikaye henüz bitmedi" cümlesiyle son verdi.
Türkiye de sağlık alanında yılların normal olarak getireceği ilerleme dışında ekstra bir şey yok.. 1980 1960 tan iyiydi.. 2000 deki sağlık altyapısı 1980 den iyiydi.. şimdi 2020 deki ise 2000 e göre iyi olmalı zaten.. o kadar vergi veriyoruz.. abartılacak bir şey yok..
salgın konusunda Turkiye bir çok alanda geç kaldı ve olayın ciddiyetini geç anladı.. oysa italya vb örnekleri vardı..
diğer yandan.. şu anda en büyük problem ülkenin sınırlarının ardına kadar açılması son 10 yılda.. ülke adeta mülteci işgali altında.. bu bir sürü güvenlik ve sağlık riski oluşturdu ülke ve halkımız için.. bunlar bariz yanlışlar..
ayrıca 1 liralık hastanenin 5 liraya yapılması ciddi biçimde iş bilmezlik örneği..kamu ihale yasası 150 den fazla değiştirildi..
Devletimiz sağlık konusunda gereğini yada elinden geleni yaptı ama
Şahsi düşüncem
Coronadan işini kaybeden , Yada iş durduran küçük esnaf gibi Kişiler için gereğini yapamadığını düşünüyorum
Zor duruma düşen vatandaş sayımız gerçekten fazla
Özellikle mekan kiralarını mülk sahiplerinin çoğu istiyormuş vs vs
bugün şehirlerarası yolculuk yaptım.. bu kafayla adam olmaz bu ülke..yasak koyuyorsun herkes maskeyle binecek diye otobüse.. insanların çoğu bindikten sonra maskeyi çıkartıyor veya yarım kapatıyor, burun açıkta.. uyarınca kavga ediyorsun..
ciddi biçimde laçka bir kanun uygulanma sistemi var.. hükümet göstermelik kanunlarla nabza göre şerbet veriyor.. suçlular sürekli affediliyor.. daha geçen ay yeni bir afla yüzbinlerce kişiyi dışarı saldılar..
Bugün internet kafesi olan bir tanıdık ile görüştüm
Halen kapalılarmış
İş yeri kirasını mülk sahibi talep ediyormuş
Kapalı olduğundan beri hanesine 1 krş dahi girmemiş
Bağkur ertelenmiş ama iş yerimi açsam bile borç biriktiği için ödeyemediğim diyor vs vs
Yani demem o ki dar gelirli meslek sahipleri
Çaycı , Simitçi , hizmet sektörü bu tarz işletmeler de büyük sıkıntı mevcut
Her 2 yazından 3'ü siyaset. Hani düşünüp de yazmadığında var. Arka arkaya yazmışsın.
Sen zehirlenmişsin. İflah olmazsın. Zehirlenme olmasa olayları objektif değerlendirirsin. Bunun için 3 mesaj arka arkaya atmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Günlük sana mesaj kotası mı koydular? Trol müsün nesin? anlamıyorum gerçekten.
ülkede son 20 yılda yapısal olarak bazı problemler türedi..
köyler şehire taşında.. adamın belki binlerce dönüm arsası var.. gayet güzel teşvikler var onları değerlendirip adeta bir ağa gibi yaşayabilir.. tarımdan iyi para kazanıp kendine hobiler (spor, müzik vb) bulup kaliteli bir hayat yaşayabilir.. ama şehirde cafe açıyor veya güvenlikçi oluyor..
bu kadar hizmet sektörüne ihtiyaç yok bence.. anadoluya tersine göç olmadan da zaten ülke adam olmayacak.. bu kadar kalabalık (bir kaç şehire yogunlaşmış nüfus) şehirlerle sürdürülebilir bir gelişme sağlayamayız..
Nerede Geç kaldı hangi önlemde gecikti Vergi hep veriliyor zaten yeni bi şey değil ekstra bir durumda yok sağlık alanında yılların gelişmişlik düzeyine uygun söylemi ekonomi içinde söylendi yıllardır 2001 krizini hatırlıyorum 5 nisan kararlarını hatırlıyorum İMF dayatmalarını hatırlıyorum 1 milyar dolar için atılan taklaları hatırlıyorum
Kamu ihale kanunu değişir yenilenir her kanun değişir bundan ne anlam çıkarmalıyım
Yediler içtiler söylemini araştırsın devletin sayıştayı var savcısı var hakimi var ama iftiraysa bu suç demektir
1 liraya yaptırılıyordu devletin parası vardı neden şimdiye kadar yapılmadı yiğidi öldür hakkını yeme
ha bide kim devletin 1 lirasını yiyorsa zehir zıkkım olsun hiç bir zaman pirim verilmemesi gereken bir durum
İşçi çıkartmasınlar DİE
3 ay devletimiz maaş ödeyeceğim dedi
Bundada bazı Şorunlar mevcut
Şöyleki 2400 tl alan vatandaşın eline 1000/1200 tl arası para yatmış diğer kısım yatmıyormuş ha diyeceksiniz hiç yoktan iyidir öyle tabi iyidir ama bu çocuklar 1000/1300 tl gibi rakamla kira mı ödeyecek gıda mı alacak
Artı bu yatırdığı paranın sigorta primi de yokmuş yani emekliliğe sayılmıyor
Vs vs
Buna ek ücretsiz izin adı altında 1 krş para vermeden milleti göndermiş çoğu işletme buda tam bir kepazelik kardeşim adam ne yiyecek ne içecek vs vs
1-2 bin gibi rakamlarla bu devirde olmaz.. geçinilemez..
hatta şu anda herhangi bir haneye (çocuklu 3-4 kişilik) 10 bin tl girmiyorsa o hane resmen sürünüyor demektir..
evet.. net bir gerçek..
ciddi fakirleşti halk ama kurbağa gibi düşük ateşte sürekli hamasetle uyutuldu son 10 yılda..anlayanlar var.. ama yeterli değil..
Yani kimse kusura kalmasın
Suriyeli Afkanlıya para var
Bizim vatandaşa mı para yok
Bunun açıklaması bu oluyor
Bu Suriyeli afkanlı İranlı İranlı göçmenlere harcanan para
Vatandaşımıza bu zor durumda harcanmayacak ta ne zaman harcanacak
Cumhuriyet tarihimin en büyük vergi çeşidi ve yüksek tutarı toplanıyor
Bir zahmet sağlıkta sosyal hizmette yapsınlar gereğini
Toplumsal anlamda vatandaşımız gerçekten çok zor durumda
Hayatım da ilk defa sosyal medyadan yardım isteyen insanlar ile karşılaşmaya başladım
en az 10 bin tl yoksa.. sadece bazal metabolizma yaşıyorsun demektir.. yani sürünüyorsun.. sinema, kitap, tatil vb olmadan sadece gıda harcamalarını düşünerek evet yaşarsın ama ona sürünmek denir..
Herşey çok güzel diyen yalan söyler
Yemin ederim ki
Sadece çevrem de Hastalıktan etkilenen olmadı ama
İşten çıkartılan , Yada salak saçma ücretsiz izinlisin para yok demeler , zarar edenler , borç para isteyen
Eş dost akraba Bir hayli arttı tavan bile yaptı desem yalan olmaz !!!!
Eskiden sadece kendi ailem den sorumlu idim
Corona belası ile 4 evden sorunluyum artık
Muhteşem vergiler
Muhteşem masraf artışları
Gıda zamları hayat zamları sokağın nabzını dibine kadar kemiklerim de hissediyorum
Şöyle bir dönemde
Kredi verilecek ise 0 faizle verilecek !!!!!
Üreten , ülkesine vergi veren esnaf işletme vs vs
Hatta gerçekten ihtiyacı olana
Bedava dahi verilmeli
Devletimiz bu zor durumda elini taşının altına koyacak ki
Herşey güzel olduğun da vergi alacak
Övmesi gerekli ve ŞART..!
100 milyar USD halkımız ingiliz bankerlerine borçlandı,şehir hastaneleri ...
CITY bankerleri, kendi ülkesine değilde bize kurdu.. Neden acaba? Çok sevdikleri için mi?
Çalış babam çalış 10 yıllarca, Suriye kamburu, köprü kamburu derken,ŞEHİR HAstaneleride geldi.
Süveyş kanalı borcunu ödeyemeyince,OSMANLI MALİYESİ elden giti,hacizler,el koymalar,tarihte yazar..
son 17 yıl tam anlamıyla fiyasko..
zaten yapman gerekn ve geçmiştede zaten yapılmış hastane ile hava atamazsın..
2.5 trilyon dolar vergi topladın.. nerde bu paralar..??
halkın büyük çoğunluğu asgari ücretle veya bir tık üstünde maaşlarla çalışıyor.. 10-15 milyon kişi belki isviçre standartlarında yaşıyor, ki akape yönetimi de aslında bu isviçre standartlarında yaşayanlar arasında, ama halkın diğer kısmı resmen sürünüyor..
Tasarruf tedbirlerine
Önce Meclis’ten başlansın !!!!
Millet meteliğe kurşun atıyor
Bir dünya kişi Meclis’te Saray’da dünyanın maaşını alıyor
Bu ülkede 2 bin tl ye geçenen 20 milyonun üstünde vatandaş var
Mebuslar da başkanda siyasiler de maaşlarından kesinti gidilsin
Bütçeye kaynak yaratılsın
Üç kişilik bir aileyiz. Ortalama haneye 6 bin lira falan giriyor. kirada ödüyoruz 650 aidatta 50.
Sinema kitap tatil yapıyorduk. Daha doğrusu sinemaya ufaklık ile hanım gidiyordu animasyon izlemeye. Yine hanım ve çocuk için kitap alıyoruz.
Ben artık eskisi gibi okumaz oldum.
Geçen sene de ıhlara vadisi,tuz gölü, Mevlana, Ürgüp , Göreme, Kapodakya, yer altı şehirleri vs falan gezdik.
Çok buyuk çok yıldızlı bir otele gitmek yok ama.
Tabii küçük bir yerde yaşamış olmaktan ötürü.
Büyük şehirde olsam tabii bunlar zor.
Mesela köylüden tereyağ alıyorum direk üretici kilo 50 lira. Markete gitsen 60.
Yine direk taze süt alıyorum 5 litresi 17,5 lira. Markette 4-5 lira olması lazım bir litresi sütun. Aldığımız sütten yoğurtta yapıyoruz.
En son ne zaman hazır yoğurt aldığımı hatırlamıyorum.
Bu sene tatil olmaz günü birlik denize kacmalar olur o da kuytu köşelerde.
Küçük yerlerde 10 bin lira iyi para. Büyük şehirlerde bana göre asgarisi.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son 20 yıla fiyasko demek çok yanlış tamamen şaha kalkış her alanda alınan vergilerin gittiği yerler belli sağlık eğitim yollar barajlar geçmişten gelen borçlar
Kapitalizm de eşit gelir dağılımı mı bekliyorsunuz
2000 lira alıyor bende acıyorum adama ama bi bakıyorsun benim telefondan iyi telefonu var
Türkiye de sağlık alanında yılların normal olarak getireceği ilerleme dışında ekstra bir şey yok.. 1980 1960 tan iyiydi.. 2000 deki sağlık altyapısı 1980 den iyiydi.. şimdi 2020 deki ise 2000 e göre iyi olmalı zaten.. o kadar vergi veriyoruz.. abartılacak bir şey yok..
bu mantık her alana uygulanabilir.. mesela 2020 otomobil sayısının 2000 deki otomobil sayısından fazla olması normal.. ülke her yıl az çok gelişiyorsa (%3 büyüdük gibi ifadeler duyuyorsunuz siyasilerden mesela) oto sayısı artar.. gibi gibi..
bu tür şeylerle gelmeyin komik oluyor.. hastane yapmış ... hahahaaa. herhalde yapacak.. 1980 de bu ülkede hastane yapılmadı mı?? yapıldı.. ama geçmiş iktidarlar daha medeniydi.. bunlar gibi görgüsüzce hareket etmiyorlardı.. hastane yapman gerekiyorsa yapacaksın.. tatava yapmayın.. o kadar vergi topluyorsun.. uzaylılar mı yapacak ??
Abi şu bir gerçek gerçekten mevcut siyasiler bizi kandırdı
Şöyle örnek vereceğim ;
İmzam da Dolar kuru yazmışım yıllar önce o zaman kura bakın şimdi ki kura bakın
Bir dönem de 1 dolar 1 tl diyorduk !!
Yani demem o ki elin conisinin parası karşında yerle bir olmuşuz
Artık ben bunlara inanmıyorum
Çünkü
Rahip Ajan dediler resimler sundular bu can ayakta olduğu müddetçe alamazsın ey Amerika dedik kendi elimizle teslim ettik
Sorarım ajansa neden verdik
Rus uçak mevzusu
Sınır ihlal ettiler dediler
Büstürü laf yaptık sonra fetocular düşürdü dediler
Say say bitmez artık inandırıcıkları kalmadı benim gözümde
haaaaa. aslında akape vergilerle hastane yapmıyor (veya diğer icraatler).. borçla yapıyor.. yurtdışından borç alıyor.. veya yandaşlar alıyor.. topladığı vergileri ise kendi siyasi proceleri için harcıyor..akape stk larına, yandaş basına, vakıflara veya mültecilere.. o nedenle milyonlarca insan sürünüyor.. çünkü amaç ülke yönetmek değil gösteriş ve siyasi hedefler..
DÜnya eskiden basit bir yermiş.Artık değil.
Sürekli yükselen standartlar herkesi zorluyor....
Su ve elektrik parasının önemsiz olduğu bir dönemden ,şimdilerde her ay kontrol ettiğimiz ve şaşırdığımız bir döneme geldik.
KIzım Dr. ve 6.500 TL civarı maaş alıyor. Ev kirası yok .
Buna rağmen araba masrafları konusunda yardımcı oluyorum. Kredi kartı hala ekside..
TR orta sınıfıda yok etti.