Açığa satışa ben de karşıyım, onun yerine her şirket kendi hissesinin belirli bir yüzdesini geçmemek kaydı ile borsada AL-SAT için kurumlara ödünç vermeli. Yani bu işde bir rant olacak ise direkt şirkete ait olmalı, ana ortakların alıp satmasının şirkete bir getirisi yok.
Tabi burada nasıl bir düzen kurulacak o önemli.
Günümüzde bir şirketin ismini bile andığında copyright kuralları var, şirketin hissesi sürekli alınıp satılıyor bir faydası olmuyor. Bir basketbolcu kendi gelecek gelirini coin yapmış, bana mantıklı geldi. O iş de yaygınlaşır, burs alacağına coin çıkarır üniversite öğrencileri, tabi arada ucuza gidenler de çıkabilir.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Düşüncem büyük bankalar en fazla 1 yıl için tahmin edilir, ondan sonrası olaylara bağlı olur.
Küçük bir banka olsa bu ya kapanır ya da satılır deyip az bir şey alınıp iddiaya girilir. Bankaların kendisi zaten kaldıraçlı kurumlar durumları iyileşince değerleri katlamalı artıyor, düşünce de komik fiyatlara geliyor, komik fiyatlar ekonominin de kötü olduğuna işaret ediyor. Yani bir çimento veya maden hissesi gibi değil, ekonomi canlanınca o iş de canlanıyor bir kaç dönem sonra, ama bir bankaya uzun süre kötü durumda ise müseade edilmemesi gerekir sermaye artır baskısı ile karşılaşır.
Arada tartışma oluyor, bankadan ne salça ne konserve olur taze tüketilmesi gerekir bence.
Gömülük hisseler ise en az 7 yıl sonrası için alınmalı. Atıyorum 21 yaşından ufak hisselerde bence çok uzun vadeli düşünülmez ama 10 tanesinden sepet yapılır o başka.
Buffet kötü bir şirketi ucuz fiyattan almaktan ise iyi bir şirketi pahalı almayı yeğlerim demesinin mantığı o olması lazım. Diyelim %10 fazla ödedi 10 yıl tutacak ise yıllık %1 fazla ödemiş gibi oluyor kafası şirket ile ilgili olarak rahat oluyor. Adamda yeterli para olması nedeni ile fiyata bizim kadar takmıyor, adam için risk fiyatın düşmesi değil şirketin batması.
Aslen burada en fazla 2 ayda fiyatlar ne olur onu merak ediyoruz.
Son düzenleme : ariston; 06-06-2020 saat: 17:57.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Aslında borsadan anlayan kazanmadı....özelikle borsaya yeni girmiş küçükler onlarda küçük hisselere girmişse kazandı....kazanmış sayılmazlar parayı cebe koymadıktan sonra ...imkb 30 da olan temel teknikten anlayanlar ise az karla az kazanmanın verdiği psikloji ile cebelleşiyorlar.....
Vobda terste kalanlar ben niye burdayım ,hisselerde olsaydım şimdi kazanmıştım diye iç geçiriyor.....
Bir kadın ile tanıştım, kadın hemşire Ankara'da. Yıllar önce sen Ankaralısın Lokman Hekim Hastanesi nasıl onu almayı düşünüyorum diye aradım. Hiç alma o falancaların dedi. Neyse ondan sonra fiyatı arttı.
Fakat benden süreki arsız bir şekilde mail ile vs borç isteyip durdu ben de gönderdim nerede ise psikolojim bozuldu. En sonunda kadının beni yanlış anladığı ve bir kaç bin lot hastane hissesi değil, hastanenin tamamnı alacağım zannetiğine ikna oldum. Kadın bugün bana bir ev bile vermedin diye mesaj atmış.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri