Brent Petrol 62.43 USD.
Printable View
Brent Petrol 62.43 USD.
Looner Hocam,
GRN.V up-grated to TSX from Vancuver stock exchange.
Bu, Kanada'da cok prestijli bir asama sayiliyor.
Dedem 90 yaşında aşısı evde vuruldu 3 hafta oldu.
Babam 67, ona mesaj geldi ( risk grubunda kalp var ) hastanede olacak. Sağlık ocağı hastaneye yönlendirdi edevlette de risk grubunda olduğunuz için hastaneye gidin yazıyor. Ama babamdan büyük akrabalar var onlara henüz gelmedi sanırım risk grubu olan 65+ ya geldi.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada,belirlenen sürede başvuru yapılmaması,randevu sisteminin oldukça karışık olması gibi unsurlarda söz konusu,benim çevremdeki son durum;hanım;sağlıkçı 2. doz oldu,hanımın dedesi;87 yaş geçen hafta ilk doz oldu,kayın peder-kayın valide;66 yaş bugün aşı oluyor,babam 75 yaş ;geçen hafta oldu,annem 69 yaş önümüzdeki haftaya 182 üzerinden randevu alabildik,eğer e-devlet şifresi olsaydı muhtemel bu hafta olabilirdi,tekrar söylüyorum,özellikle e-devlet üzerinden gerekli adımları takip ederek randevu almak çok zor, eğer yanında bu işlerden anlayan biri yoksa 65 yaş üstü 10 vatandaşın en az 7 si randevu falan alamaz...
Edit:biz küçük bir ilçedeyiz burada işler daha hızlı ilerliyor olabilir...
Dedeniz icin 2. aşı bilgisi geldi mi..ne zaman olacak belli mi...
Benim komsuma birinci asiyi evde yaptilar...ikinci icin randevu alin demisler...50 defa 182 yi aradim "randevu olusturamiyoruz sonra arayin " diyorlar...
Ikinci ası zamani da geldi... ne yapacagiz bilmiyorum...SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.tradingview.com/x/HMFg1uTY/
https://www.tradingview.com/x/FmcdZSxf/
tepeden bu kadar düzeltme yemiş mala bir boy daha gider demek için pozda olmak gerek sanırım.
Sn Nos Sistem tam oturmus degil . 65 yas uzeri icin e nabiz dan randevu almak zor . Baba icin alicaktim randevunuz olusturuldu mesajini gordum randevulara girdim ama orda randevu yoktu yeniden aldim . Hastahane ye gittigimiz 3 4 kisi vardi randevu aldik onay mesajini gorduk diye orda bekleyen sitem eden . ama randevulari olusturulmadigi icin malesef bosuna gelmis oldular
Baba 69 Yasinda normalde cumadan basliyorlardi ama carsamba randevusunu olusturdum Cuma sabahida asisini oldu. Hastahaneye asi olmaya gelen toplam 5 kisi yoktu sistem arizasindan dolayi yaklasik 1.5 saat beklememize ragmen
Anne 66 yasinda onun e nabizi da Persembe gunu randevu almama izin verdi pazartesi icin randevusunu aldim
1.asi olunduktan 1 saat sonra 2 aci icin sistemde randevu alabileceginiz tarihler yaziyor . bende denedim ama o tarihler icin randevu alamadim . sanirim belirtilen tarihler baslangicinda randevu alabiliyorsunuz ,
2 asi 1. asidan 28 gun sonra randevu veriliyor sizinki 28 gunu gectimi ?
burada insanlar günde milyon adet aşıdan bahsederken
kendimi bağlayıp haziran sonuna kadar nüfusun yarısını aşılasınlar
bir daha yazmam dedim, 2. aşılarda ortaya çıkacak sorunu da anlattım
kamuda çalışmış insanlar bile bu adamların yeteneksizliğini ciddiye almıyor..!!
sağlık bakanı attı tuttu, 65 yaş üstünü evlerde aşılayacağız dedi
adam daha yönettiği bakanlığının kapasitesinin farkında değil
ilk 10 gün evlere gitmeye çalıştılar lakin baktılar ki işler mavrayla olmuyor
85 üstü bir kısım insan evde aşılandı şimdi buyrun sağlık kuruluşlarına
değil milyonlara aşı yapmak daha 182 alo sağlık hattını idare edemiyorlar..
Eger insan internetten anlıyorsa randevu almak edevletten cok zor değil gibi, ama sistemsel sıkıntılar var, görünüyor. İnsanlar randevu aldık sanıyor ama alamıyorlar vs. Aslında kimlik bazlı bu işi yapsan adam 65 yas üstüyse vur aşısını, hes sistemine işle bu kadar basit. Yalnız turk sağlık sistemini ve doktorları bilirim, engelli raporlarımı düzeltmekten ben bıktım onlar yanlış rapor vermekten bıkmadı.Saglık kurulundaki doktora mesela raporda şunu belirtmeniz lazım, yanlış vermeyin diyorsun. Cevap, sus işareti ve işmizi bize öğretme oluyor. Ben öküzüm ya ne anlarım rapordan. Sonra rapor çıkıyor, bakanlık diyor ki şura eksik, yanlış rapor git düzelttir.Hastaneye gidiyorsun, hayır düzeltemeyiz, 6 ay sonra itiraz et. Bunu engelliye yapıyorlar yani, sağlam adamın direk canını alırlar herhalde.
2. asiya 5 gun kaldi.
Asi olacak kisi benim komsum...telefonu eski model....telefonundan sisteme giremiyorum.. tek care 182 den randevu almak....her gun denemeye devam.....SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar alanlar ile o doları onların elinden almak isteyenler arasında bir sinir harbi yapılıyor. Bu arada çimenler ki bunlar krediye ihtiyacı olanlar da eziliyor. Görülen o ki MB sıfırlama ihtiyacı için bu seneki ödenecekler hariç 100 milyar dolar girerse ki bu tarihte görülmemiş bir şey ancak denk oluyor. Bunlar kanaatimce turizm mevsimine kadar bunu tutabilirsek. Turizm mevsiminde biraz daha zaman kazanırız diyor. Tabi bu arada onlarda finansal ihtiyaç için yüksek faizle karşılaşacak. Bu şekilde gittiği sürece. Faize gitmeyenler illaki dolar altına fiziki olarak yönelecek. Buradaki en büyük tehlike yastık altına girmesi olacak.
Pandemi sürecinde tüm dünya ile kendimizi eşdeğer tutmak aynımı. Onlar eksi faiz ile bu süreçten çıkma şansına sahip iken. Sadece tüketici alışkanlığı değiştimi yürür. Bizde sadece söylem ile eşeği arıyoruz. Hukuki düzenlemeler gelecek diyenler partili belediye yada milletvekili adayıni liyakata aykırı olarak atıyor. Berberoğlu gibi suçsuz adam göstermelik olarak hakkıni alabildi. Ama kavala Demirtaş ve gazetecilerin aynı hakkı alabilmesi küçük ortak ile sıkıntı olacaktır. Aslında herkes ABD ve Bidenin ağzına bakıyor. Bizimkiler pamuk gibi oldu ama karşısında ki telefonu bile açmaya tenezzül etmiyor. Bizde herşey pespembe bir tablo ile rüyalardayiz.
Bizim elimizde olmayan dünyada ki gıda fiyatları artışı bizi de etkilerken. Bizim bu yüksek faiz ile düşük kur ile büyüme ve istihdami nasıl sağlayacak onu anlamış değilim. %30 brüt faizle dolar maliyeti 9 TL ye denk gelir. Bu kur Çin'e avantaj sağlar onlar bizim gibi düğmeyi tersten iliklemedi. Hizmet, ulaşım, turizm inşaat sektörü bu kadar etkilenmişken tutup faizi de yükseltip buyur nefes a demek. Heleki inşaat maliyetleri çok abartılı çıkmış iken bu faizle nasıl başa çıkar. Bunlarin tek bildiği swap, yasal takip sürecini uzatmak ve yüzdürmek. Makyajlı rakamlar.
Yaşlı bir kadın balıkçıya gider kıpır kıpır balıklar. Sorar balıklar taze mi. Balıkçı görmüyor musun canlı diye. Yaşlı kadın cevap verir. Bak bende canlıyım ama tazemiyim.
Ülkenin %50 sine yakını faiz almaz. Bunların yatırım aracı altın dolar. Hiç biri tl yi yastık altına koymaz. Yıllarca bekler zaman onları hep haklı çıkarır. Bir örnek vereyim. Hanımın. Amca kızınin 80-90 tane gremsesi var. Gremse 1270 TL eski ev 125-150 bin. Bu kadın normalde eski bir evi dahi alamz iken. Gremsenin 9 bine yaklaşmasıyla Konya da kentsel dönüşüm bölgesinde iki tane sıfır yada eski daireden 4 tane daire alabilir hale geldi. Sen bu adama altın yada dolar alma demen mümkün mü.
AİHM, Sağdıç a iki bin avro (17 bin 143 TL) manevi tazminat ve iki bin avro mahkeme masrafı ödenmesine hükmetti. İki AİHM yargıcının karara itiraz etmesi nedeniyle karar oy çokluğuyla alındı.
http://www.turksail.com/genel-haberl...dava-sonucland
Balyoz kumpasında 3.5 yıl hapis yatan Emekli Koramiral Kadir Sağdıç'a 4 bin EURO tazminat...ne desem bilemedim.
Şu yazıyı, sabredin, inat edin, başından sonuna okuyun. Hani ne ara bugünlere geldik diyoruz/diyorsunuz ya...onu diyorum;
Bakın adam ne demiş; ''...o üç sis kutusunu bana gösterin ömür boyu yatmaya razıyım.''...sonra da biz bunların bu kadar güçlü olduklarını, 15 Temmuz'da darbeye kalkışacaklarını bilmiyorduk...peh..Taraf Yenişafak kolkolaydı...şimdi arşiv sildiriyorlar...unutmayın, unutturmayın..
Millet ikiye ayrılır; ilk dört maddeyi tartışanlar, tartışılmaz onlar diyenler...Test Kiti olarak kullanılır ve %100 kesin sonuç verir..
https://www.haberturk.com/gundem/hab...lbaya-kiydilar
Henuz 3 hafta oldu geleceğiz demişler haftaya bilgi veririm sn. WyattSM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yine eşikteki beşikteki, genci yaşlısı sokaklar da.
Yahu bir yasak koyduysan takipçisi ol, ceza yazmasan bile devriyelere anons yaptır.
Yeminlen söylüyorum sokaklar, salgından öncesinden bile kalabalık ve ben dış mahalledeyim.
Deprem.
Fukushima Japonya aciklari.
Siddeti 7.1
Kaynak, NHK World News Tv kirmizi alt yazi geciyor.
Kadir Topbas vefat etmis.
https://cumhuriyet.com.tr/haber/kadi...itirdi-1813527
AKP paralel evreninde bir gün daha geride kaldı...
http://www.zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=387736
Ankete katılanlara 'bazı' komplo teorilerinin doğruluğuna inanıp inanmadıkları sorulmuş.
Örneğin ABD hükümetinin 11 Eylül saldırılarında parmağı olduğu iddiasına, araştırmaya katılan Türklerin yüzde 55'i kesinlikle ve muhtemelen doğru cevabını vermiş.
Bu komplo teorisine inananlarda 21 ülke arasından birinciyiz!
İkinci sırada Meksika, üçüncü sırada Mısır, dördüncü sırada ise Suudi Arabistan var.
https://www.karar.com/yazarlar/gulay...yorlar-1588546
Biz biliyorduk..:Sad:
Ozellikle kesin mi diye bizim millete sorucun..:wave:
https://i.hizliresim.com/ffhIn4.jpg
En koyu Ateist bile, bunlardan daha fazla Allah korkusuna sahiptir.
Uğur Şahin ve Özlem Türeci Almanyadan gelip Konyada, Corona virüs aşısını buldular mesela.
https://i.hizliresim.com/Y9ECJO.jpg
Senin tüm milli eğitim bütçen 7 milyar dolar gayme, Harvard'ın 5 te biri bile değil, kuldan sıkılmazlar.
Hikaye.
Doktorlar eskisi kadar rahat olmasalar da (hijyen, kosullari, az hasta alma vs.), normal calisiyor.
Esim ilaci icin telefon aciyor. Hemsire su saatte gelin dyor, ve kapidan recetesini alip geliyor.
Kayinvalide ve kayinpeder icin direk muaneye girip (randevusuz) ilaclari yazdirip receteleri alip cikiyor.
Her doktor kendi kafasina göre bir yöntem uyguluyor, minimum hijyen kosullarini saglamak kaydiyla.
Hastaneler yarim kapasite ile calisiyorlar. Oralarda sorun var biraz.
Mahfi eğilmez gerekli bilgileri vermiş. Bir şeyimi dikkatimi çekti Erbakan Malkoç diye biri Avrupa sıfır araçlari alıp 5-6 kar fiyata geri sayıyormus. Aslında şunu gösteriyor. Bu ülkede ilkokul mezunu adamı yetişip dünya markası olabiliyor. Lise üniversite master doktora öğrencileri de bu ülkeye fazla geldiğinden dünya ülkelerinde hizmet veriyor. Kabaca su ifade ortaya çıkıyor. İlkokul mezunları kapasitesinde ülkeyi yönetenler olduğu için üstü burda durmuyor. Duranlar nadiren vatansever geneli araklama prof.
Aile hekimliği hijyene temasa o kadar önem veriyor ki. Benim gittiğim aile hekimi kapıya sandelye koymuş fırça sapı ile reçete uzatıyor.
Ben bu adamın o meclisteki konuşmasını dinleyen partili seçmeni olsam gerçekten utanırdım,nasıl bu kadar cahil rahatlığı var diye,ha birde Yeliz var;Tayyar ile Tayyariye nin isim babası ama eğitimin ne önemi var bu adamın 3-4 tane benzin istasyonu olduğu söyleniyor fırsatlar ülkesi Türkiye de....