günaydın yoldaşlar
doviz için faiz soran yok mudur yoldaşlar
aktif internetten usd ye 5.25 veriyor
teb den haber bekliyorum
günaydın yoldaşlar
doviz için faiz soran yok mudur yoldaşlar
aktif internetten usd ye 5.25 veriyor
teb den haber bekliyorum
para piyasası fonu aldım.sankı doları sabıtlediler.
yarın abd enflasyon dusuk acıklanırsa , yabancı fonlara etkisi + olmazmı ?
Beton sektörü Türkiye için tam bir "Too Big To Fail" vakasına dönüşmüş durumda. Siyasiler dahil hiç kimse bu sektörün çuvallamasına göz yumamayacak durumdalar. İşin ilginci vatandaşta gırtlağına kadar betona batmış durumda, ihtiyacı olmadığı halde sırf zevktenı etrafa saldırıp sürekli ev arayan insanlar biliyorum. Hatta tümmemursan konfederasyonu üyesi karı-koca memur bir tanıdığım 8 yılda 2 ev aldılar memur maaşlarıyla. bunu nasıl başardılar ? 2001 sonrası dönemde yaratılan bol para ucuz dolar ve düşük faiz furyasıyla suni zenginleşme bu tip insanları bir anda emlak koleksiyoneri haline getirdi. Gerçi bu durum gerçekten ihtiyacı olup ev sahibi olmak isteyen gariban tayfayı vurdu en çok. çünkü talep patlaması olunca bu kitle için ev fiyatları uçuk rakamlara geldi.
Şimdi devir tersine evriliyor. az para, yüksek faiz, yüksek kur. şimdi elinde birden fazla ev olan hiç bi insan evladı bu sektörün yerle yeksan olmasını istemez. siyasilerde bu kitleye göbekten bağlı olduğu için istemez. (ayrıca yabancıların gözünü boyayıp konutları iteledikleri için o yabancı sermayeylede papaz olmak istemeyeceklerdir.) bu ancak ve ancak aniden patlak veren istemsiz ve kontrolsüz bir krizle olabilir. Bknz. 94 ve 01 krizleri...
burganbank 1000 usd üstüne sürekli olarak, herkese günlük %4 dolar faizi vermeye devam ediyor.
istediğniz anda istediğiniz kadar doları bozdurup, dolar faizini alıp, günlük tl işlerinizde kullanmak mümkün.
17.95 baskısı bitip, usdtry patlayınca bir anda 18.90 larda doları görebiliriz.
tarafsız ekonomistler, usdtry baskı altında tutulmasa, mevcut tl ve usd enflasyon farkına göre, usdtry 20 küsürlarda olmalı diyor...
TL ve dolar mevduatları ilerideki getiri ile odaklanır.
Bunları düşünürken hiç geriye bakmayız.
Fazladan bir evi olup, ya da paraya ihtiyacı olduğu için arabasını satıp TL ye geçenlerle kimse ilgilenemez.
Daha 2 yıl önce 90 bine aldığı arabanın 400 bine çıktığını konuşuyoruz da o fitattan satıp TL ye geçenin getirisini (büyük ZARARINI) konuşmuyoruz.
Ya da daha geçen yıl 300 bine sattığı evin şimdi 1 milyon üstüne alınamadığını gören biri sizce TL ye yeni
den yatırım yapar mı?
Bu ekonomi yönetminin vrdiği en büyük hasar İÇTE ve DIŞTA GÜVENİ SIFIRLAMASIDIR.
BİST e dolar bazında bu kadar dip fiyatlarda tek cent neden gelmiyor?
KKM de (dolar sabit kalırsa) yüzde 17 servet artışı vaad edilirken değil yabancı gurnetçilerden YUVAM a ne kadar giriş yapıldı, hiç açıklandı mı?
Şenol Babuşcu
@senolbabuscu
·
20 Std.
Hükümet uluslararası finans piyasalarından borç arıyor. Yabancı yatırımcılar $ borç vermek için % 12-13 faiz istiyor. Hükümet faizi yüksek bulduğu için MB Başkanı’ndan CDS’i düşürmesi için çalışmasını istemiş.
MB Başkanı kara kara düşünüyor.
Dış borçların aylık faiz tutarı anapara borç hariç en az ~ 4.5 milyar dolar.!!!
Kim tutar seni.!!!!
Nebati.!!!!:oleyo:
Moratoryum tüm hızıyla otobanda.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Teknik olarak iflas etmiş ülkeye parasını getiren gurbetçi .!!!
Sazandır.!!
Tek adam rejiminde bir gece tek imza ile kararname ile sabit kura geçtik derse.!!!!
Tüm döviz mevduatları TL ye çevirme zorunluğu getirdimi.!!!
Ayvanın turpların en büyünü yersin.!!!
Anında dolar 100 TL >ye fırlar karaborsada.!!!
Hesap yaparken.!!!
Her olasılığı değerlendirmekte fayda var.!!!
Burası Türkiye .!!!!
Gece yatağa zengin yatıp sabah zügürt uyananların ülkesi.!!!!:drunk::oleyo:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Bodrum sahillerinden yazıyorum. Burada kimle konuşsam kkm ya da aktife 5.25 oranla dth sini yapmış keyifleri yerinde. Buralarda pek kriz yok konuşulmuyor lokasyon etkisinden olsa gerek.
17.63 var bugün forexte fakat neden banka kuruna yansımıyor
otoban polisi gelmiş birazdan kopar kayış düşer piston :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Eminim.
Aç internetini bak, aşağıdaki linkte yazıyor.
https://www.burgan.com.tr/on-mevduat/on-hesap
On hesap diye geçiyor. usd ye günlükte %4 veriyor (500 usd boşta)
İnternet kapalı iken hisse.nete de baksak keşke offline forum :) :) :)
Baklavalara %12 zam geldi
Karaköy güllüoğlu
Cevizli 250
Fıstıklı 310
Fıstıklı kare (daha bol fıstıklı) 400
Fıstıklı dürüm 440
Köşkeroğlu da aynı fiyatlar
Ruslar kadar geniş olmak ...
Ukranyalılar ile savaş halinde olan Ruslar'a karşı kullansınlar diye Bayraktar Siha-İha'sından sonra En son model Kirpilerde teslim edilmiş.
Haber kaynağı Rusya Devlet Haber Ajansı Sputnik...
talep var demek ki! en ucuz adana ortalama 100 lira olmuş akşam bazen camdan bakıyorum motor kuryeler vın vın gidip geliyor evlere yemek servisi yapıyor özellikle genç yeni evlilerde dışardan yemek siparişi modası var öyle bizim gibi bu parayı vereceğime 2 kilo pirzola alırım yerim diye detaylı düşünme yok :) canı pasta mı çekti kahve mi çekti hemen telefondan pat diye söylüyor
boş baklava da, şeker zammından sonra zamlanmıştır....
şerbetsiz boş baklava satılsın....
Ahh güzelim ota asyadan gelirken getirdiğimiz gelenekler...
Bursa'da damada kadın iç çamaşırı giydirip, tasma taktılar!
Bursa'da bir düğünde damada arkadaşları kadın iç çamaşırı giydirip, boynuna tasma taktı. O anları davetliler, cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
Haberin Devamı
Nilüfer ilçesi Akçalar Mahallesi'nde geçen günlerde gerçekleşen bir düğünde Damat Mehmet Y.'nin düğününde olanlar sosyal medyada gündem oldu.
Mehmet Y.'ye kadın Iç Çamaşırı giydiren arkadaşları, boynuna da Tasma taktı. O anlar, düğüne katılan bir kişi tarafından cep telefonuyla çekilerek, sosyal medyada paylaşıldı.
Mahallelerinde damada her türlü şakanın yapıldığını söyleyen Mehmet Y., bu durumun yıllardır süren bir gelenek olduğunu söyledi.
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/b...tilar-42115317
gelenekleri görenekleri yaşatma adına gösterilen çabalar alkışı hakkeder....Umalım damat evlenmekten vaz geçmemiştir...
https://pbs.twimg.com/media/FZguWnbX...pg&name=medium
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
1 temmuzda közlenmiş patlıcan kavanozda
8 tl idi büyük marketlerde 39 gün sonra
19,5 TL kağıt havlu en ucuzundan hepsinde aynı 31,5 TL yani büyük marketler resmen milleti soyuyor. Hepsi anlaşmalı peynir,zeytin, et, biraz farklı
en ucuz 200ml süt 3,25 TL hepsinde aynı. Müdürlerine sorduğumda ki bir tanesi benim arkadaşımın oğlu normalde biz fiyatları daha aşağıya çekeriz fakat küçük market ve bakkallar indirim yapmamızı istemiyor çünkü fiyatları onlar düşüremiyor. Yoksa onlar batar dedi. Hadi bakalım bana da mantıklı geldi.
https://twitter.com/mmkubilay/status...zjV7guSRjfsuCQ
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Erdoğan: Tarım Kredi Kooparatif marketlerinin kar amaçlı kurulmadığına dikkat çekerek,
"Fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun fiyata alabilsin" açıklamasını yaptı.
muhalefet kkm cileri tehdit etti beşli çete arasında saydı bizi :) amaçları kkm vade dönüşlerinin yenilenmesini engelleyerek seçim öncesi iktidarın kucağına yeni bir kur şoku atmak istiyorlar ancak bu hamleyi iktidarda bunlar servet düşmanı insanları dolara sevk ederek kkm den çıkmasını istiyorlar diye kullanabilir ve seçim öncesi olacak kur şokunun sebebini muhalefete atabilir muhalefet dikkatli olmalı bu iş her muhtara bir yardımcı atayacağım popülizmine benzemez para ideoloji falan takmaz
Muhalefetin danışmanları popülizmi çok sevdiler bu yoldan yürüyorlar ancak belli bir noktadan sonra inandırıcılıkları kaybolacak kkm ye karşılar yüksek faize karşılar tek argümanları hele bir biz gelelim dışardan para yağacak döviz kur enflasyon düşecek para romantizmi sevmez
Öncelikle KKM hesabım yok. Daha öncede belirtmiştim. Bilinçli bir şekilde mevduat sahibi sanki olumsuz bir şey yapıyormuş gibi gösteriliyor.
Oysa ki söylenmesi gereken bizim iktidarımızda kur korumasına gerek kalmayacak demekti.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
hangi niyetle söyledi bilemem ama ben de dinledim. Temel olarak ben de karşıyım KKM ye. Şahsen KKM yapmak yerine aslını tutuyorum. İnsanların çoğunluğu dövizden eli yanmış olarak TL. mevduatta duruyordu. Sadece döviz bozarak gelene KKM olsa mantıklı olabilir. Sonuçta dövizden vazgeçmiş. Ama zaten TL. de duran insanı ne demeye Koruyoruz. Hazineden ödenmesine karşıyız. Banka ödese zaten mümkün değil KKM almaz.