günaydın yoldaşlar
doviz için faiz soran yok mudur yoldaşlar
aktif internetten usd ye 5.25 veriyor
teb den haber bekliyorum
günaydın yoldaşlar
doviz için faiz soran yok mudur yoldaşlar
aktif internetten usd ye 5.25 veriyor
teb den haber bekliyorum
para piyasası fonu aldım.sankı doları sabıtlediler.
yarın abd enflasyon dusuk acıklanırsa , yabancı fonlara etkisi + olmazmı ?
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Beton sektörü Türkiye için tam bir "Too Big To Fail" vakasına dönüşmüş durumda. Siyasiler dahil hiç kimse bu sektörün çuvallamasına göz yumamayacak durumdalar. İşin ilginci vatandaşta gırtlağına kadar betona batmış durumda, ihtiyacı olmadığı halde sırf zevktenı etrafa saldırıp sürekli ev arayan insanlar biliyorum. Hatta tümmemursan konfederasyonu üyesi karı-koca memur bir tanıdığım 8 yılda 2 ev aldılar memur maaşlarıyla. bunu nasıl başardılar ? 2001 sonrası dönemde yaratılan bol para ucuz dolar ve düşük faiz furyasıyla suni zenginleşme bu tip insanları bir anda emlak koleksiyoneri haline getirdi. Gerçi bu durum gerçekten ihtiyacı olup ev sahibi olmak isteyen gariban tayfayı vurdu en çok. çünkü talep patlaması olunca bu kitle için ev fiyatları uçuk rakamlara geldi.
Şimdi devir tersine evriliyor. az para, yüksek faiz, yüksek kur. şimdi elinde birden fazla ev olan hiç bi insan evladı bu sektörün yerle yeksan olmasını istemez. siyasilerde bu kitleye göbekten bağlı olduğu için istemez. (ayrıca yabancıların gözünü boyayıp konutları iteledikleri için o yabancı sermayeylede papaz olmak istemeyeceklerdir.) bu ancak ve ancak aniden patlak veren istemsiz ve kontrolsüz bir krizle olabilir. Bknz. 94 ve 01 krizleri...
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
burganbank 1000 usd üstüne sürekli olarak, herkese günlük %4 dolar faizi vermeye devam ediyor.
istediğniz anda istediğiniz kadar doları bozdurup, dolar faizini alıp, günlük tl işlerinizde kullanmak mümkün.
17.95 baskısı bitip, usdtry patlayınca bir anda 18.90 larda doları görebiliriz.
tarafsız ekonomistler, usdtry baskı altında tutulmasa, mevcut tl ve usd enflasyon farkına göre, usdtry 20 küsürlarda olmalı diyor...
Yer İmleri