Sayfa 836/1122 İlkİlk ... 336736786826834835836837838846886936 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 6,681 - 6,688 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

1. günaydın yoldaşlar
    doviz için faiz soran yok mudur yoldaşlar

aktif internetten usd ye 5.25 veriyor
    teb den haber bekliyorum

para piyasası fonu aldım.sankı doları sabıtlediler.

yarın abd enflasyon dusuk acıklanırsa , yabancı fonlara etkisi + olmazmı ?

Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    para piyasası fonu aldım.sankı doları sabıtlediler.
    Desene ciğeri kediye teslim ettim.!!!
    Neyi sabitlediler.?????
    Dökme suyla değirmen dönmez.!!!
    Moratoryum tüm hızıyla otobanda.!!!
    Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Beton sektörü Türkiye için tam bir "Too Big To Fail" vakasına dönüşmüş durumda. Siyasiler dahil hiç kimse bu sektörün çuvallamasına göz yumamayacak durumdalar. İşin ilginci vatandaşta gırtlağına kadar betona batmış durumda, ihtiyacı olmadığı halde sırf zevktenı etrafa saldırıp sürekli ev arayan insanlar biliyorum. Hatta tümmemursan konfederasyonu üyesi karı-koca memur bir tanıdığım 8 yılda 2 ev aldılar memur maaşlarıyla. bunu nasıl başardılar ? 2001 sonrası dönemde yaratılan bol para ucuz dolar ve düşük faiz furyasıyla suni zenginleşme bu tip insanları bir anda emlak koleksiyoneri haline getirdi. Gerçi bu durum gerçekten ihtiyacı olup ev sahibi olmak isteyen gariban tayfayı vurdu en çok. çünkü talep patlaması olunca bu kitle için ev fiyatları uçuk rakamlara geldi.

Şimdi devir tersine evriliyor. az para, yüksek faiz, yüksek kur. şimdi elinde birden fazla ev olan hiç bi insan evladı bu sektörün yerle yeksan olmasını istemez. siyasilerde bu kitleye göbekten bağlı olduğu için istemez. (ayrıca yabancıların gözünü boyayıp konutları iteledikleri için o yabancı sermayeylede papaz olmak istemeyeceklerdir.) bu ancak ve ancak aniden patlak veren istemsiz ve kontrolsüz bir krizle olabilir. Bknz. 94 ve 01 krizleri...

Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Son dönem de artan fiyatlara rağmen tüketim (özellikle lüks) ürünlerde artış var bunun sebebini Zenginleşme İllüzyonu olarak görebiliriz. Zenginleşme illüzyonu’, artan varlık fiyatlarının insanların kendilerini daha varlıklı, daha zengin hissetmelerine yol açması sonucu ortaya çıkan psikolojik bir durumu ifade ediyor. İllüzyon olarak adlandırmamızın nedeni sahip olunan varlığın (örneğin konut) satışa çıkarılmaması halinde gerçekte değişen bir şeyin olmamasıdır. Bir başka ifadeyle konut aynı konut olmasına karşılık eğer satılırsa daha fazla para getirecek duruma yükselmiş görünmektedir. Zenginleşme illüzyonunun, genellikle kişisel tüketim artışına yol açtığına ilişkin bir hipotez var. Bu hipoteze göre geliri hiç değişmemiş olsa bile insanlar, daha varlıklı hale geldiklerini düşündükleri için harcamalarını artırır, hatta borçlanarak harcama yapmaya yönelirler. Bu hipotez Türkiye’de de doğrulandı. 2001 krizi sonrası döviz kurlarında yaşanan sabitleşme eğilimi sonucunda konutların değeri artmaya yöneldi. Zenginleşme illüzyonuna kapılan insanlar faizlerin düşmesi de eklenince tüketimlerini artırdılar ve ekonominin canlı kalmasını sağladılar. Bu dönemde konut talebi de hızlandı ve talep artışı sonucunda inşaatta balonlar oluşmaya başladı.

Alıntı Originally Posted by arda2727 Yazıyı Oku
    günaydın yoldaşlar

teb den haber bekliyorum
    Yakında TEB in tabelasını kalır.!!!!
    Sebebi açık.!!!
    Arka kapıdan Rusya ambargosunu delmek.!!
    Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,057
     Alıntı Originally Posted by arda2727 Yazıyı Oku
    günaydın yoldaşlar

teb den haber bekliyorum
    Guzel oranlar, Teb artırmıyor inatla.
    Dünya'da bu oranlar yok.
    Avrupa'da reel faiz eksi 10. Gurbetçi olsam ülkeme parayı getirirdim.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

8.  Alıntı Originally Posted by arda2727 Yazıyı Oku
    günaydın yoldaşlar

teb den haber bekliyorum
    burganbank 1000 usd üstüne sürekli olarak, herkese günlük %4 dolar faizi vermeye devam ediyor.

istediğniz anda istediğiniz kadar doları bozdurup, dolar faizini alıp, günlük tl işlerinizde kullanmak mümkün.

17.95 baskısı bitip, usdtry patlayınca bir anda 18.90 larda doları görebiliriz.

tarafsız ekonomistler, usdtry baskı altında tutulmasa, mevcut tl ve usd enflasyon farkına göre, usdtry 20 küsürlarda olmalı diyor...

Sayfa 836/1122 İlkİlk ... 336736786826834835836837838846886936 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •