2021
https://i.hizliresim.com/lptev7j.jpg
Printable View
Osmanlı kafasının ab de serbest dolaşması
Zor..
Fatih/Kanunizamanında serbest dolaştık, kafamıza göre..
Ortalık Mezbahaya döndü..
Fetihçi, İslamcı anlayışın ne olduğunu biz bile
-biraz geç olsa da - anladık....
Gavur mu çözemeyecek bizi?
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tapınakçılar aslında kim?
İsa'nın Yoksul Şövalyeleri'nin adı ise bundan böyle Tapınakçılar olarak anılmaya başlamıştır. Takip eden yıllarda Tapınakçı şövalyelerin sayısı hızla artmaya başlamıştır. Artık savunmaya ihtiyaç duyan hacıların korunmasın üstlenmek isteyen şövalyeler kendilerini Tapınakçıların arasında bulmaktadırlar.
Teskler,bebe olunca biraz sıkıntı, damarlari çekilmiş ateşten, ayaktan serum ilaç vsvs veriyorlar,
Okullarda salgın var,bağışıklığı zayıf olanın hemen yukarıdan ciğere iniyor,
Ben sürekli çörek otu yagi,probolis,kullanıyorum,bazen sarımsak cignetiyorum,faydasını çok gördüm..
Takasbank raporu
https://i.hizliresim.com/obs094j.jpg
Kim kaç kişiyi öldürdü...
Dünyada yaşanan en ölümcül olay 2. Dünya Savaşı oldu. Bu savaşta, 66 milyon kişinin öldüğü hesaplanıyor. O dönemdeki Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ülkemizi savaşa sokmamakla yaklaşık 4 milyon Türk vatandaşının hayatını kurtarmış oldu. İstiklal Savaşımız sırasında Türklerin ve Yunanlıların toplam zayiatının 400 bin kişi olduğu düşünülürse, bu savaşa girilmemekle kurtarılan insan sayısı anlaşılabilir.
İnsanlık tarihinin en büyük insan kıyımlarının ikincisi, Cengiz Hanın 13. yüzyılda gerçekleştirdiği 40 milyon kişiye varan karşılıklı kıyımdır. Yine, Çine komünizmi getiren Mao Zedongun 1949-1976 yılları arasında 40 milyon vatandaşının ölümüne neden olduğu biliniyor.
27 milyon Hintli ölüme terk edildi
Yukarıdaki rakamlar iç savaş veya genel savaş sırasında verilen zayiatı gösteriyor. Ama, bunların çok daha ötesinde hiç bir savaş olmadan aç bırakılarak ölmesine göz yumulan 27 milyon Hintlinin kaybı, insanlık tarihinin dördüncü büyük kıyımı olarak yerini alıyor. Ölümler, İngilizlerin Hindistanı sömürge olarak kullandıkları 1769-70, 1876-79, 1896-1900 yılları arasında toplam 11 yıl içinde oldu. İngilizler, Hindistan halkına ürettirdikleri hububatın tümüne el koyup, halka yaşayacakları kadar bile yiyecek vermeyince bu kıyım ortaya çıktı. Bu kıyımdan hala dünya tarihçilerinin birçoğunun haberi bile olmadığı için kıyım nedeniyle İngiltere kınanmıyor.
38 milyon köle öldü
Köle ticareti sırasında 7. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar toplam 34 milyon 500 bin Afrikalı ve Orta Doğulu kölenin öldüğü biliniyor. Örneğin, sadece Afrikadan Amerikaya Atlantik Okyanusu üzerinden götürülen zenci kölelerin 16 milyonu 1452-1807 tarihleri arasında çeşitli şekillerde hayatını kaybetti.
Romalıların birbirleriyle savaştırarak öldürdüğü Gladyatörlerin sayısının da 3 milyon 500 bini aştığı düşünülüyor. Bir çeşit köle kabul edilebilecek olan gladyatörlerin kıyımı M.Ö. 264 yılı ile M.S. 435 yılları arasında gerçekleşti.
Öldürülen kızılderili sayısı Birinci Dünya Savaşının kayıpları kadar
Tarihin en büyük soykırımı Avrupalıların Amerikayı fethinden sonra 1492 tarihinden itibaren yaşandı. Avrupalıların en az 15 milyon Kızılderiliyi öldürdükleri tarihçiler tarafından kabul ediliyor. Bir karşılaştırma yapılmak istenirse, Amerikan İç Savaşı(Civil War)nda ölenler 620 bini asker olmak üzere 675 bin kişi idi. Öldürülen Kızılderili sayısı 1. Dünya Savaşında kaybedilen asker ve sivillerin toplamına eşittir.
Haçlı Seferleri ölen insan sayısı (1095-1291) 3 milyon
Ariston abi sen Tokat yıldızı nin paylaştığı rte faiz söylemi ile ilgili bir veriye ulaştın mı taze olarak.
Moody's, ABD'de hükümetin olası "kapanmasının" kredi profiline olumsuz etkileri konusunda uyardı
NEW YORK (AA) - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD'de federal hükümetin olası kapanmasının kredi değerlendirmesi üzerinde olumsuz etkileri olacağını belirtti.
Moody's'ten yapılan açıklamada, ABD federal hükümetinin, eylül sonuna kadar kamu kurumlarını finanse edecek bir tasarının onaylanmaması halinde kısmi bir kapanmaya girebileceğinin muhtemel göründüğü ifade edildi.
Olası kapanmanın, ABD ekonomisini ve ülkenin kredi profilini nasıl etkileyeceği değerlendirilen açıklamada, hangi sektörlerin kapanmadan en çok etkileneceğine de yer verildi.
Açıklamada, kapanmanın ekonomik etkisinin muhtemelen kısa ömürlü olacağı ABD ekonomisinin geneli ve gayrisafi yurt içi hasıla büyümesi üzerinde sınırlı sonuçlar doğuracağı aktarıldı.
Tüketimdeki darbenin çoğunun geçici olacağına ve hükümet yeniden açıldığında tersine döneceğine işaret edilen açıklamada, ancak kapanmanın uzun sürmesi durumunda ekonominin geneli üzerindeki etkilerin de olumsuz olacağı kaydedildi.
Açıklamada, uzun süreli bir kapanmanın muhtemelen hem ABD ekonomisi hem de finansal piyasalar için "yıkıcı" olacağı vurgulandı.
Kapanmanın, ABD için kredi açısından olumsuz bir durum oluşturacağına değinilen açıklamada, kısa süreli bir kapanmanın ekonomiyi aksatması muhtemel olmasa da bu durumun ABD'nin kurumsal ve yönetişim gücünün son yıllarda vurgulanan zayıflığının altını çizeceği belirtildi.
Açıklamada, kapanmanın muhtemelen en büyük sonuçları, gelirleri veya borç ödemeleri federal fonlara bağlı olan kuruluşlar ile Washington DC bölgesi ekonomisine yoğun şekilde maruz kalan kuruluşlar için doğuracağı bildirildi.
- "Federal hükümetin kapanması" ne demek?
Amerikan kanunlarına göre, Kongre her yıl 1 Ekim'de başlayıp 30 Eylül'de sona eren mali yılın tümünü kapsayan bütçeyi zamanında onaylayamaz ise bu gerçekleşene kadar geçen sürenin, geçici bütçelerle kapatılması gerekiyor.
Geçici bir bütçenin de onaylanamadığı dönemlerde harcama yetkisini kaybeden federal hükümet, hayati hizmetler dışındaki tüm faaliyetlerine ara vermek zorunda kalıyor.
Bu süreçte, hayati olmayan kamu çalışanları zorunlu izne çıkarılırken ABD ordusu, istihbarat kurumları, kamu hastanelerinde çalışan doktor ve hemşireler, havaalanları ve hapishanelerdeki güvenlik görevlileri gibi kamu çalışanları görevlerine devam ediyor.
"Hayati personel" kategorisinde yer alan bu çalışanlar, kapanma dönemlerindeki maaşlarını genellikle Kongre yeni bir bütçe geçirene kadar alamıyor.
Kaynak : Anadolu Ajansı
O eski söyledği olmalı.
Para civa gibidir yatağını bulur,
Faiz günümüz gerçeğidir
vs çok söz var.
Konjoktör ne ise o söyleniyor bu şekilde esnek yönetim var.
Siz benim size ne söylediğime bakın başkasına ne söylediğime bakmayın diyor.
Her kesime ayrı konuşuyor, miting alanları ve TV halka söylenen şeyler. Halka dolar, faiz, enflasyon düşecek denir.
Geçmiş olsun, Allah şifa versin.
Seçimlerden sonra esas program başlayacak deniyor, şimdilik günü idare etme programı.
Borsa bu düşer de çıkar da denirse kötü, ters ayakta yakalanırız.
<<<<<<<<
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-213296
03 Haziran 2013 13:15
İSTANBUL - Yurtdışı gezisi öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların ardından borsanın değer kaybetmesiyle ilgili olarak "Borsa iner çıkar, her zaman istikrarlı çizgi takip etmez" dedi.
DumanGözlüklüm:)YaktınBeniDumanEttinDumanGözlüklüm BenimİçinYaşamaktınYaşamayıHaramEttinGönlümüTeslim AldıHüzünÖyleKolayDeğildirBeniUnutmakHalaSokakları ndadırOsurukİzlerimHellaSisFarlarıEşliğinde
Ben de CIBIE farlar eşliğinde yazayım
<<<<<<<<<
Gönül aşkınla gözyaşı dökmekten usandı artık
Zirâ gözde yaş kalmadı sabr ile uslandı artık
Ağlasan da faydası yok sevsen de zamânı geçti
Zirâ gözde yaş kalmadı sabr ile uslandı artık
Beste: Selâhattin İnal. Güfte: Ali Sarcan
Kaynak : https://sarkilarnotalar.blogspot.com...en-usandi.html
<<<<<<<
Bu da MFÖ'den
Arayıp sormasan da
Unuttum seni sanma
Dünya bir yana
Sen bir yana
Aşık ettin beni kendine
Sonra da terk ettin gizlice
Aradım seni her yerde
Hiç kimselere soramadım
Bekledim dön diye
Dönmedin bile bile
Bile bile sevdiğimi
Korkundan gelmedin
Sovyetler Birliği'nin 1991 yılında çözülmesinden önce, Stalin döneminde öldürülen insan sayısını saymaya çalışan araştırmacılar, 2 ile 60 milyon arasında değişen tahminler üretti. Sovyetler Birliği dışa kapalı bir ülke olduğu için 1991 yılına kadar insanlar Sovyetler Birliği'nde neler olduğunu öğrenemediler. 1991 yılında Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra paylaşılan resmi belgelere göre 799.455 infazın (1921-1953)[1], Gulag'da yaklaşık 1,7 milyon ölüm ve zorunlu göçler sırasında yaklaşık 390,000 ölüm - bu kategorilerde toplam 2.9 milyon resmi kayıtlı ölüm vakası vardır.
__________________________________________________ ____________________
Stalin Kırım Türklerinin savaş sırasında Almanlarla iş birliği yaptığını iddia ederek topyekûn sürgüne gönderilmesini emreder. 18 Mayıs 1944 gecesi gelen emirin ardından 100 binin üzerinde Kırım Türkü katledilmiştir (Hablemitoğlu, 2005).
Stalin kaç Ukraynalı öldürdü?
Batı ve Ukraynalı milliyetçiler, SSCB döneminde Stalin'in Ukrayna topraklarında yaklaşık 4.5 milyon insanı aç bırakarak öldürdüğünü, bunun da Holodomor trajedisi olduğunu savunuyor yıllardır.
Rusya Federasyonu içinde yaşayan Türk halkları ve sıralaması
Rusya Federasyonu'nda yaşayan toplam nüfusun %8,6'sını Türk halkları oluşturmaktadır. Bu oran 12,2 milyon insana tekabül etmektedir. Bu nüfusun yaklaşık %50'sini Tatarlar oluşturmaktadır.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Rusya%...men%2C%20Tatar.
Adios amigos. 02.
https://www.youtube.com/watch?v=mVCP-94o9kM
BES kısmi para çekme ile ilgili yönetmelik çıkmış. Biraz uzun.
<<<<<<<<<<<<<<<
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20230926-2.htm
....
MADDE 5- (1) Kısmen ödeme hakkını en az beş yıl kullanmamış bir katılımcı, bu süre içinde, başvuru tarihi itibarıyla geçerli olan aylık brüt asgari ücret tutarının en az beş katı kadar katkı payı ödediği sözleşmesinden, bu Yönetmelikte belirlenen hal ve koşullarda birikiminin yüzde ellisine kadar olan tutarın kısmen ödenmesi için şirkete başvurabilir.
(2) Katılımcı, kısmen ödeme alma hakkını, kısmen ödeme tarihinden itibaren üç yıl içinde; emeklilik, vefat veya maluliyet halleri hariç, kısmen ödemeye konu sözleşmesini sistemden çıkış işlemi ile sonlandırmayacağına dair taahhüt vermek şartıyla kullanabilir. 7 nci madde kapsamında yapılacak başvurularda ise bu süre dört yıl olarak uygulanır.
...
Enflasyon dışında hikayemiz yok gibi..
Aracı kurum 1 milyon krediye 2bin TL istiyor.. Günlük.. Bileşik %80 üstü..
Tüpraş, İşbank hikayesi ile gaza geldik..
Bugüne hikayesi olana bakalım.. Var mı?
(Deniz hoca 275 milyar dolardan bahsediyor..
Bize gelmesi gereken..
Bakalım batışımız ne kadar muhteşem olacak?)
Amin,tsekler alper
Aynen hocam,Aralık li kullanıyorum, uzunca süredir ben evlatlara psobolisi kullandım,edindiğim tecrübe
8 yaş üstünde kesinlikle iştah açıyor,sabah akşam 10 gün verildiğinde,paylaşıyoruz ama kesinlikle alerji testi
YAPTIRMADAN vermeyin.
Geçmiş olsun sayın işçi
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türkiye, piyasanın uygun olması halinde 2024 tahvil ihraçlarının bir kısmını öne çekmeye hazırlanıyor - JPMorgan
Reuters'ın haberine göre JPMorgan CEEMEA borçlanma piyasaları başkanı Stefan Weiler,
Türkiye'nin yılsonundan önce uluslararası tahvil piyasalarına birden fazla kez
başvurabileceğini söyledi.
Weiler, Reuters'a verdiği demeçte, "Türkiye halihazırda uluslararası finansman bütçesinin
%75'ini karşıladı, bu nedenle bütçeyi tamamlamak için yeni bir ihraç beklemek makul ve
geçmiş yıllarda olduğu gibi, piyasa koşulları uygun olursa Türkiye gelecekteki ihtiyaçlarını
önceden finanse etmeyi de düşünebilir" dedi ve olası bir tahvil satışının zamanlaması
hakkında yorum yapmaktan kaçındı.
Türk Hava Yolları, Pratt & Whitney jet motorlarının geri çağrılması nedeniyle bazı uçaklarını yere indirecek - DJN
Dow Jones Newswires'ın haberine göre Türk Hava Yolları'nın, Pratt & Whitney'in ana şirketi RTX'in
bazı parçalarda çatlamaya yol açabilecek kirlenmiş metal şüphesi nedeniyle yüzlerce jet motorunu
inceleme için geri çağıracağını açıklamasının ardından yıl sonuna kadar 10'dan fazla uçağını
yere indirmesi bekleniyor.
Türk Hava Yolları, Pratt'ın motorlarıyla donatılmış 58 Airbus A320 ve A321neo uçağına sahip. Bir
medya ilişkileri temsilcisine göre, havayolu geçen ay motorlarla ilgili sorunlar nedeniyle bu
uçaklardan dokuzunu yere indirdi.
Medya ilişkileri temsilcisi Pazartesi günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, "Beklentimiz yıl
sonuna kadar 11-12 uçağın yere indirilmesi, ancak süreçteki belirsizlikler nedeniyle bu sayının
yukarı doğru revize edilmesi ihtimali var" dedi.
Daha önce Raytheon Technologies olarak bilinen RTX, Temmuz ayında yaptığı açıklamada bazı motor
parçalarında kontamine metal şüphesinin hızlandırılmış denetimler gerektireceğini söylemişti.
Önümüzdeki üç yıl boyunca motorların incelenmesi için yılda ortalama 350 Airbus jeti yere
indirilecek.
Türk Hava Yolları'nın Ağustos ayı sonunda filosunda 428 uçak bulunuyordu ve yere indirilmesi
beklenen uçak sayısı oransal olarak küçük görünse de, medya ilişkileri temsilcisi, Ağustos
ayında uçakların yere indirilmesi nedeniyle yolcu kapasitesinde bir kayıp yaşandığını, ancak
grubun 2023 yılında kapasitenin yıllık %15 ila %20 oranında artmasını beklediğini söyledi.
https://www.tradingview.com/news/DJN...ngines-recall/
Günaydın, Açılış sonrası azalıp oluşan tepe formasyonunu bekleyeceğim.
Kalan pozisyonlar için de hedge short yapmayı planlıyorum.
Bol şans herkese.
Hey maasallah tupe bak. Ben de yok gerçi ama karakartala sponsor olmuş. Helal ona bu yollar. :)
Shortlari calistirin bugun 8400 ustu kademeli levyeyi vurun kafasina.
KUŞ 235 üstü 12.00 barı kırdığında bam bam spor bende.:)
dün genel yükseliş oldu , bugun belli tahtalarda düzeltme ve gitgel saatlik devamında pıst 100 8360 üzeri günlük kapanış olacakmı ona bakarım olduğunda yeni teknik hedefi dün belirttim.
kolay gelsin.
En güzel para vobda katlanır, bol bol vob yapın faize neyim bulaşman.
Bugün şüüüle okkalı bi kırnızı olsada şortculara eccük para dağıtsalar, ayular susuzluktan kırıldı yahu pala :he:
angen selektör yapmaya devam ediyor. kış için ellerinin altında epey bir haber olmalı.