Faiz gelirinin yuzde 15'i stopaj mi?
Yani diyelim 100 bin faiz geliri var bu ay. 15 bin stopaj vergi mi?
Neti 85 kaliyor. Dogru mu?
Printable View
İnternet denen mecrada asla kendini anlatamazsın,sen ne dersen de herkes seni anlamak istediği şekilde yorumlar.Bu nedenle ben ki ülkeye ilk internet geldiğinde sanal aleme dalmış biri olarak çok fazla tartışmaya girmem sanal mecralarda.Emlak fikir ve düşünce olarak sen bana 180 derece zıt olduğun kadar,Abka' da bana 180 derece zıt.
Benimle değil din,ne tarih ne de fen konusunda tartışabilirsin..bilen bilir.Ortaokul veya 5 kişinin TALİM TERBİYEDE yazdığı ve çelişkilerle dolu ortaokul tarihinin dışında da kitap oku.
4 nesil sürekli söylenen yalanlar sonunda inandırıcı oluyor
Hayatımda Osmanlıcı olmadım o ayrı konu.
https://www.youtube.com/watch?v=fkRp...annel=ThePolis
Borsanın yarınki muhtemel hali.
Sonuna kadar uzatırım da...neye değecek?
Galip gelsen ne olacak sanki?.Herkes kendi düşüncesinden emin.
Bir KÖPEK meselesi alakasız yerlere gelebiliyor.Foruma 4-5 günde bir giriyorum.Onu da değmeyecek bir polemikle geçirme niyetinde değilim.
Borsa hayatımın en huzurlu zamanını yaşıyorum.Boşa geçen-günde 17 saat- yıllara yazık etmişim.Ama belki de o zamanlar olmasaydı,bu huzur olmayacaktı.
ADİOSSS
[QUOTE=ABKA;6982123]
Şunu demen gerekiyor.'' demekki bizim uyguladığımız sistem boş çıktı.90 yıldır bir iğne bile üretemedik.Bu nesil bizim dikte ettiğimiz ideoloji ile büyütüldü.SEVABI DA GÜNAHI DA bu sekuler-laik yapınındır.''
Bunun sebebi bu kesimin dindar olmaması mı, karşı kitlenin izdüşümü olması mı? ( Bu benim tanımım sol kesim denilen kitle , sağ kesimin bir takım dini hassasiyetlerden arındırılarak bunların yerine bir takım başka hassasiyetler eklenmiş halı, öz aynı.)
Elhamdülillah MÜSLÜMANIZ ama Kuran'da geçen öyle aytetler ve olaylar var ki,
Nasıl olabilir? demeden geçemiyorsun..
Kabullenmesi Zor işler!!
Hz. Muhammed İslamiyet gelmeden önce 1 kadınla evli.. İlk karısı Öldükten sonra ?
Nikahına aldığı kadın sayısı 9!
Ve bu O'na özel.. Eleştirmek yok' Başkasına yasak.Tek O'na özel...
İNSAN Piskolojisi buna müsait mi?
Evde düşünsene! 9 kadın.. ya da aynı mahallede..
Bunu kabullenmek , eyvallah deyip geçmek.. O pEygamberdir bizi ilgilendirmez demek..!
Ama yine de bu sayı maalesef her zaman, tartışılacak ve müslümanları ezecektir..
Ben bu konuda çocuğuma ya da arkadaşlarına uygun bir cevap bulamıyorum..
Hele evlatlığının karısını boşatıp onunla evlenmesi meselesine hiç girmeyelim!!
Sorulardan amaç İYİ NİYETLE DOĞRUYU ÖĞRENMEKSE youtubeden bile bunlarla ilgili çok mantıklı açıklama var.
45 yaşına kadar yani şehvetin -karşı cinse ilginin en yüksek olduğu yıllarda bile sadece tek eşi var.
Üstelik o dönem araplarda 8-12 kadınla evlilik normal iken.
Peygamberin ,sonraki evliliklerin bazıları itibar-siyasi evlilikler..Bazı eşleri ise BİNLERCE SAHABİNİN yaptığı tebliğ görevini ifa etmiştir.
Burası yeri değil..Ama niyet olumluysa,gerçekten google-youtubeden bunlar kolaylıkla bulunabilir.
Altay Cem Meriç,kendisi tıp doktoru(hala kamuda aktif hekimdir).Eski ateistir.Sonra çok sağlam islam araştırmacısı olmuştur.İSLAMIN tüm tezleri hakkında çok akılcı araştırmaları-kitapları var..Akıllara gelen her soruyu bizzat ta sorabiliyorsunuz..
Kitapları çok ikna edici.
34 yaşında Genç bir arkadaşımız..
https://www.youtube.com/c/AltayCemME...0%C3%87/videos
Benim jenerasyon önüne ne konursa kabullenir,araştırmaz.. Geçerdik.Babamızın peşine takılırdık.
Z kuşağı,şimdi önüne konanı KABULLENMİYOR,itiraz ediyor..
Soruları acıtıcı,cüretkar..
Ben aile büyüklerime o soruları soramazdım? Aklımdan geçmez,günah derdim..
Şimdiki nesil günah/sevap demiyor..Bizim gibi koyun sürüsüde değiller..
Cevap veremezsin..En fazla şunu dersin..Tövbe estağfurullah!..
ilk evliliğini o zamanın güler sabancısıyla yaptıysan başkasıyla evliliği zor yaparsın
lakin senden 15 yaş büyük ve zengin hatun vefat edince kalan varlıkla hala kızıyla da evlenirsin
savaştaki cariyeyle de, kaldı ki erkeklerde evlenme yaşının ort.16 olduğu bir kültürde
kendinden 15 yaş büyük biriyle ilk evliliğini yapmak hem de 25 yaşında anlatılanın dışında düşünülmesi gereken bir mevzu
https://pbs.twimg.com/media/Gj2rdFDX...g&name=900x900
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!!
Aptal aptal konuşma.ATEİST FORUMLARDAKİ zırvalıkları burada kusma...senin gibi birisinin peygamberimi itibarsızlaştırmasına asla izin vermeyeceğiz.Çünkü bilerek doğruyu çarpıtıyorsun ve kendinle beraber milletin felaketine sebep olmaya çalışıyorsun.
Hz.HATİCE o zamanın GÜLER SABANCISI değil.
ve HZ.HATİCE ölünce asla zengin bir varlık bırakmıyor.Çünkü öldüğünde müslümanlara boykot uygulanan ve açlığa mahkum edildiği bir yıldır.Ayakkabı derilerini kaynatıp yemişlerdir.
Hz. Haticede bu boykottan(müşriklerin mal varlığına el koymaları ve alış verişi kesmeleri) fazlasıyla nasibini almıştır.
Peygamber İSLAMI ilan ettiği ilk yıllarda,tüm hegoman güce savaş açmış ve onlar ile bir köleyi eşit hale getiren sistemi(takva ile eşitsin) ortaya koyunca...Mekkenin tüm eşrafı-ileri gelenleri ona herşeyi vaat etmişlerdir.
Mekkenin liderliğini-saltanatı ve istediği kızları...Bir faninin sahip olacağı her şeyi..Ama hiç bir şeyi ve dayanağı olmayan o yetim,50 yaş gibi ileri ve ölümün yakın olduğu zamanda bile DAVASINDAN VAZGEÇMEDİ.
Araplarda 10-15 kadınla evlenmek ve cariye olayı..sıradan bir olaydı.
Halasının kızıyla isteseydi zaten ilk başta evlenirdi.O zaman tesettür ayeti yoktu ve herkes birbirini görüyordu.
O olay eğer gerçekten İMAN ETMEK İSTEYEN İÇİN ALTAY CEM MERİÇ(HEKİMDİR VE ARAŞTIRMACI)
https://www.youtube.com/channel/UCqJ...o1uSkmuWZtGKRw
BURADA NET OLARAK AÇIKLAR..
Oğlum bu sene Tıp fak. kazandı..O ve arkadaşları mescit gurubu dahil oldular (zaten varmış).Tıpçılardan oluşan (Hacettepe-ankara tıp fak) bir sosyal gurup.Aralarında her türlü imanı-aklı sorulara cevap var.
Bu çocukların hepsi sayısal puanda Türkiye derecesi yapmış çocuklar.ALTAY CEM MERİÇİ ve BEDİÜZZAMANIN ANALİK kitaplarını okuyorlar.Bu muhakeme -analitik düşünen gençler bile ikna oluyor da...
Yani isteyene ÇARE ÇOK..AMA küfründe kalmak isteyene de bahane var..Herkes hayat ile ilgili pozisyonunu alacak.Ya long ya short..Ama bunun bedeli veya mükafatı çok...
O zaman biraz vakit ayıracağız.Yılda futbola verdiğimiz zamanın %10 u kadar.O zaman tüm gerçekleri öğrenebiliriz.Sonra evlatlarımıza-soranlara HAP BİLGİ olarak aktaracağız.
Kaynak MABAD YAYINLARIMI.Yoksa VEDAT mı?Kendiniz uydurup kendiniz inanıyorsunuz.
Bu ülkeye 1925 ten sonra 1 milyon Ermeni-Balkanlardan yahudi getirildi.Soyadı kanunu ile isimleri değiştirldi.
Beni Kurayza ve Hayberin torunlarından İSLAMA KARŞI ne bekleyebilirsiniz ki?
Kaynaklar Ateist mason cenabet yayınlarından esinlenip yazan arkadaşlar var...
Chat kardeş..
BoFA ve Yapıkredi robotlarından işlem yaptığından şüphelendiğimiz PALA isimli vatandaşı takip etmek istiyoruz. Bize biraz yardımcı ol,kopyala falan??!
[IMG]https://resmim.net/cdn/2025/02/17/NWm4qF.png[/IMG]
Dünyada herhangi bir insan ateist olabilir,din düşmanı olabilir,peygamber düşmanı olabilir, eşcinsel olabilir, başka sapkın bir düşünceye sahip olabilir bunda sorun yok,SORUN; kendi inandığı düşünceleri veya sapkınlıkları kitlelere empoze etmeye kalkıyorsa, sürekli alenilestiriyorsa, bunları sürekli başka değerlere saldırı ve hakaret amaçlı kullanıyorsa bu kişi iyiniyetli değildir ve bir projeye hizmet ediyordur.Ucube biri çıkmış Kur'an yakıyor.Sana inan diyen yok,kabul et diyen yok, derdin ne ?başkasının kutsalından.Zamaninda İran ismi gereksiz şahsiyete yazdığı zirvalardan dolayı ölüm fetvası vermişti ben o zaman İran a kızmıştım,herkesin fikir ve düşünce hürriyeti var diye, şimdi hak veriyorum ama tüm bu tipler ya tıppen akıl hastasıdır yada projedir,pravaktödür.Birinin dinine saldırmak veya eşcinselliği özendirmek düşünce ve fikir hürriyeti kapsamına girmez/ girmemeli.
Gunaydın cemaat bol kazanclar…
Trol bu seferde alayinizi sabatayist yapmis. Ana yurdu Balkanlardan olanlar ayagini denk alsin. Ulularin ulusu yücelerin yücesi Arap olacaksiniz len. Turk olmayin hele karaman turku hıc olmayin.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
:kahkah::kahkah:
sorulan sorulara cvp var mı ?
yok..
ne var..
öss birincisiyim... tonla kitab okudum. oğlum doktor.. eşim profff..:oleyo:
başka ???
sarhoş.. eyyaş... atayizleeeerrrrrr.. din düjmanlarııı... zındıklarrrrr.. din elden gidiyaaah yetişin..
efem afiyet olsun..
https://www.youtube.com/watch?v=ff35OSWEwAA
YARR....DOÇ.TUR KENDİSİ.:kahkah:
:drunk::drunk:
https://x.com/ForeksTurkey/status/1891366747342602542
Sabahleyin bir hoplama yapar mı acaba?
DİNDAR Bilinçle, konuşmayacaksın,tartışmayacaksın, yazışmayacaksın...
Kaybedersin..
EGO'ları yüksek ve güçlü DEMAGOGlardır.
Sorduğın soru onları rahatsız ederse, konuyu saptırırlar..
Güçlü Silahları vardır..
Kafir,Zındık,Mason,İslam düşmanı, yahudi,ateyistmisin? v.s..
Başedilmez.
Ben selam verip geçiyorum.. Öyle rahat ettim..:)
seni beni geç
ikisi bir araya gelsin... yine anlaşamazlar.
bak iran.. o da müslüman. ne namazı senin gibi kılar. nede 5 vakit ezan okunur .
kendi aralarında bile anlaşamıyorken senle mi anlaşacaklar ..
ben gülüp geçiyorum
mesele dinlerin felsefe oluşu.. sadece islam değil.
hriztiyanlıkta böyle yahudilikte böyle say say bitmez.
hristiyanların yarısı isayı tanrı kabul eder. diğer yarısı tanrının oğlu kabul eder vs vs.
kısaca dinlerin tümümde.. ne giriş ne gelişme. nede sonuç tutarlılık göremezsin.
gerekse senaryoda.
meseleyi ego ile halledeyim diyorlar kısaca.. niye, çünkü ellerinde hiç birşey yok.
ucuz felsefeden başka.
hak vermek lazım.. yapabilecekleri anca bu çünkü.:drunk:
verdikleri örnekler ebak ateist olabilir ibn e olabilir sapkın düşünce sahibi olabilir
buna neden din kisvesi altında din bezirganlığı yapıp kendisi gibi olmayanları öldürmek dahil her türlü psikopatlığı hoş gören biri olabilir
kendisi gibi olmayanlara yaşam hakkı tanımamayı tercih eden Katil ruhlu olabilir demiyorsun
yani sen ve senin gibileri tanımlamıyorsun
günaydın arkadaşlar
1 hafta 15 gün olmayacağım, istanbul'a gideceğim...
herkeş başının çaresine baksın
bulacağız inşallah
baktım sizden fayda yok
esra erol ile evle beni'ye gideceğim
orda kesin bulurum :oleyo:
https://www.facebook.com/reel/914263344217070
cuma günü satanlar, sattığının arkasında durmaz (çünkü alıcılar soğuk cüzdana aldı )
çok pis yükseliriz bugün
yatırım tavsiyesi değildir
https://pbs.twimg.com/media/GHTCnH-XsAAzGx5.jpg
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
hadi pala vur aşşada long vuralım.
:halay: