helal olsun valla mağduriyet had safhada zaten
yazık günah be bu kadar yatırımcıya
Printable View
Artık yavaş yavaş anlaşılıyor ki, Yatırmdaki fiyat artışı, özellikle ilacın baskılanması ile birlikte düşünüldüğünde basit bir spekülatif hareket olmayabilir. Bir şeylerin ön hazırlığı yapılıyor gibi. Yoksa patron yatırımdaki fiyat artışına da izin vermeyebilirdi. Elinde holding tarafından alınmış borsaya kote ama dolaşımdan çıkmış bolca yatırım hissesi var. Birazını satar aynen ilaç gibi baskılayabilirdi. Demek bu haraket patron onaylı. Burada bir opersayon olacaksa bu operasyon ilaç KY sına yapıldı. Yani ne olup bitecekse bu parite üzerinden yapılacak.
Kimileri ne yani satalım mı elimizdekileri, korkalım mı diyor. Hayır artık İlaç elinde tutanların korkacak bir şeyi kalmadı. Kaybeceklerini kaybettiler. Bu parite üzerinden bir oyun oynanacaksa zaten o parite gerçekleşti. Yani artık yeni ilaç almanın bir sakıncası yok. Satmak ve yatırıma dönmek tam bir çılgınlık olur. Şimdi diken üstünde olması gerekenler yatırım KY sı. Bu parite öyle bir açıldı ki daha fazla açılmasının temeli yok.
Diyelim ki birleşme opersayonu olmayacak, bu fiyat öylesine arttı. O zaman yatırım KY korkkmalı. Parite normale döndüğünde, ya ilaç yatrım sabit kalırken 20 tl ye çıkar, ya da yatırım 20 tl ye iner. Her iki hal de de Yatırım KY sı üzülür.,
Ama bu pariteler üzerinden bir opersyon olacaksa tek hedef İlç KY sıdır. Ve zaten bu parite sebebiyle ilaç KY zaten edeceği zararı etmiştir. Korkacağı bir şey yoktur.
Her durumda artık ilaç KY sının kaybedecek bir şeyi yoktur. Zaten oyunu kaybetmiş durumdadır. Asıl Yatırım KY sı artık tehdit altındadır. Kaybedecek çok şeyi vardır.
EK: Eğer birleşme özsermaye üzerinden gerçekleşecekse zaten 1 e 3.5 olarak gerçekleşir. O halde de yatırım KY elindeki mal çok pahallı kalır. Çünkü parite 1 e 5.5. Her halukarda Yatırım KY tehdit altında.
Spek burayı okumuş gibi inadına hala pariteyi açıyor. İlaç ve yatırım içi içe 2 şirket. Aynı malın iki yüzü. Özsermaye ve sermaye bölüm hesabıyla en fazla 1 e 3.5 a kadar açılabilir parite. O da en fazla. Aynı malı 2 katı fiyata niye alır ki bir insan.
bilançosu ne zaman
Minareyi çalan kılıfını da hazırlamıştır. Yatırım da belli ki tam hakimiyet var. Piyasa yatırım pahalı deyip yatırımdan çıkıp ilaca girdikçe yatırımın onu açılıyor, ilacın ise kapanıyor. Elbette bu böyle gitmez. Ama nereye gider 2 hissenin buluşmaları aşağıda mı olur yukarıda mı konusuna ancak minareyi çalanlar cevap verebilir. Kızmayalım bekleyelim.
Kızacaksam en çok kendime kızmam lazım. Bir yıl önce elimdeki tek senet yatırım Holding'ti. Öylesine bezdirmiş ki defter değerinin %60 ına yaklaştığı andan itibaren sattım. Defter değerine gelip üstüne de çıkınca elimde bir kuruşluk yatırım kalmadı. Bir miktar ilaç hissesini uygun yerlerden aldım. Bu işlere hiç kalkışmasaydım portföy 2 katı büyüklükte olacaktı. Sonuçta oyuncularla aynı kaptan su içmiyorsan ne yapacakları belli olmuyor.
Ben fiyat hareketine kızmıyorum. Benim şüphem bu parite üzerinden ilaç KY sına haksız bir operasyon çekilmesi olasılığına. Koskoca Ecyapı küçücük bir küvet şirketi ile birleştirdiler, % 13 pay verdiler küvet şirketine. Sırf halka açıklığı düşürmek için. Bunlar sabıkalı adamlar benim gözümde.