
Originally Posted by
bezginbekir
Artık yavaş yavaş anlaşılıyor ki, Yatırmdaki fiyat artışı, özellikle ilacın baskılanması ile birlikte düşünüldüğünde basit bir spekülatif hareket olmayabilir. Bir şeylerin ön hazırlığı yapılıyor gibi. Yoksa patron yatırımdaki fiyat artışına da izin vermeyebilirdi. Elinde holding tarafından alınmış borsaya kote ama dolaşımdan çıkmış bolca yatırım hissesi var. Birazını satar aynen ilaç gibi baskılayabilirdi. Demek bu haraket patron onaylı. Burada bir opersayon olacaksa bu operasyon ilaç KY sına yapıldı. Yani ne olup bitecekse bu parite üzerinden yapılacak.
Kimileri ne yani satalım mı elimizdekileri, korkalım mı diyor. Hayır artık İlaç elinde tutanların korkacak bir şeyi kalmadı. Kaybeceklerini kaybettiler. Bu parite üzerinden bir oyun oynanacaksa zaten o parite gerçekleşti. Yani artık yeni ilaç almanın bir sakıncası yok. Satmak ve yatırıma dönmek tam bir çılgınlık olur. Şimdi diken üstünde olması gerekenler yatırım KY sı. Bu parite öyle bir açıldı ki daha fazla açılmasının temeli yok.
Diyelim ki birleşme opersayonu olmayacak, bu fiyat öylesine arttı. O zaman yatırım KY korkkmalı. Parite normale döndüğünde, ya ilaç yatrım sabit kalırken 20 tl ye çıkar, ya da yatırım 20 tl ye iner. Her iki hal de de Yatırım KY sı üzülür.,
Ama bu pariteler üzerinden bir opersyon olacaksa tek hedef İlç KY sıdır. Ve zaten bu parite sebebiyle ilaç KY zaten edeceği zararı etmiştir. Korkacağı bir şey yoktur.
Her durumda artık ilaç KY sının kaybedecek bir şeyi yoktur. Zaten oyunu kaybetmiş durumdadır. Asıl Yatırım KY sı artık tehdit altındadır. Kaybedecek çok şeyi vardır.
EK: Eğer birleşme özsermaye üzerinden gerçekleşecekse zaten 1 e 3.5 olarak gerçekleşir. O halde de yatırım KY elindeki mal çok pahallı kalır. Çünkü parite 1 e 5.5. Her halukarda Yatırım KY tehdit altında.
Minareyi çalan kılıfını da hazırlamıştır. Yatırım da belli ki tam hakimiyet var. Piyasa yatırım pahalı deyip yatırımdan çıkıp ilaca girdikçe yatırımın onu açılıyor, ilacın ise kapanıyor. Elbette bu böyle gitmez. Ama nereye gider 2 hissenin buluşmaları aşağıda mı olur yukarıda mı konusuna ancak minareyi çalanlar cevap verebilir. Kızmayalım bekleyelim.
Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.
Yer İmleri