teknik önden gider para arkasindan gelir.
tabii ertesi gün parayi bastim tekniği bozdum bizim oğlan şuan afalliyo :drunk:
Printable View
teknik önden gider para arkasindan gelir.
tabii ertesi gün parayi bastim tekniği bozdum bizim oğlan şuan afalliyo :drunk:
Benzine 51 kurus kokledi akp şimdilik fiyata yansimadi ama gecen sefer ki gibi topluca yansitacaklar kisa benzin 10 olur bence
pompada da ayni şey var,
5.90 da direnc litre başı kirarsa 6 bucuk
Dolar son mavi yatay kesin değil. Ama genel harekete bakılırsa 5.70 aşağısı zor gibi.
https://resmim.net/f/6IGNbU.png
Partili degilim iyi yonetene iyi kotu yonetene kotu derim
Chp denen les partisi 7 haziran da hdp itini meclise sokup pilav dagitip halay cekince tepki olarak verdim gizlemem burda da yazdim.
Hdp feto kirmizi cizgimdir onlara yanasani cizerim
Son secimde chp yine kasindi yine tokat yedi ki akp bu kdr kötüylen boyle oy almasının tek nedeni chp zihniyetidir
Halkçı popülist uygulamalar Venezuella'da da var. Önce Chavez başlatmıştı Petrolü uluslararası tekellerden alıp kamulaştırdı ve tüm gelirleri halka dağıttı. Bir nevi S.Arabistan ın halkçı versiyonu gibiydi. Hep seçimler oldu. ve halkçı politikaları sayesinde hep kazandı. Sonra Chavez e ABD nin güdümündeki ordu darbe yaptı. Şhavez 2 gün kendisine bağlı askerlerle darbeyi bastırdı.. Sonra kanser hastalığına yakalandı. Uzun tedavinin sonrasında hayatını kaybetti
Yerine Maduro geldi. O da popülist proğrama devam ediyor.
ABD yaptırımları nedeni ile petrol satamıyor. ancak komşulara. Yıllar içinde sanayi hepten dağıldı.. ekonomik kriz tavanı aşmış vaziyette..
öyle böyle petrol zengini olduğu halde bu durumda...
Genel seçimlerde HDP yüzde 10 barajını geçince Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, et ve şükür pilavı dağıttı.
Ataturk sag olsa o pilav kasiklarini bi yerlerine sokardi chp lilerin.
7 haziran akp %40 o arada chp hdp ye yavsiyor ve 2 kasim akp 49.9
Her zmaan derim muhalefet chp oldukca dolar kur zam bos tartisma rte hep kazanir
Bugün yine bir kırmızı liste birde yeşil listeden terörist haklanmış. Kırmızı liste olan iyi azılıydı. Telsiz kodu pek bir ünlüydü. Cehenneme yallah.
Son secimde de mhp nin %5 6 lardaki oy oranini 12 ye cikaran tek neden ince nin demirtasi ziyaret etmesiydi
Bunlar cok buyuk cok agir hatalar boyle bir ulkede secmen asla affetmez
Sanki PKK ile işbirliği yapan teröristleri davul zurnayla karşılayan onları çadır mahkemelerde aklayan AKP iktidarı değilde uzaylılar.
Borcunun faizini ödeyemiyor birde kalkmış rezev paraya savaş falan diyor. yapısal reformları yapıp krizi atlatmaya çalışacağına milleti kandırma yolunu seçiyorlar.
Bugün itibarıyla ortalama usd kuru 4.3778
Birinci çeyrek gsyh 181 milyar dolar
Ovp deki gsyh gerçekleşirse 787 milyar dolar. Tabi bugünün ortalama kurundan. 31 Aralık günü neyle karşılaşırız bilmiyoruz.
Esas gsyh kırılması 2019 da olacak. 600-650 milyar dolar arası olur önlem alınmaz ise.
Buna bir de halkin tasarruf etme ihtimalini eklemelisin. Japonya bu yuzden 30 yildir resesyondan cikamiyor.
Devlet simdi kara kara dusunuyor. Enflasyonu baskilamak icin faizleri artirmali. Cunku para mevduata gider ve dolasimda ki para arzi azalir ancak bu kez de yatirimlar durur, issizlik artar ve buyume yavaslar.
Devlet ikisinden birini secmek zorunda, koseye fena sikistilar bu kez. Insaatin batmasini istemiyorlar hakli olarak. Cunku insaata bagli 160 sektor var. Sistem ve rant bunun uzerine kurulmus ve bu lokomotif cokerse ulke de cokecek. Bu isin icinden nasil cikabilecekler bilmiyorum, cikamazlar ise kendileri yok olup gidecekler.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daha reel yansımalar yeni basladi cok uzun surecek bu kriz yillarca surebilir
Arjantin bildigim 5 yildan fazla krizle uğraşıyor her yil daha da artiyor. Burasi da o yolda
2001 gibi dip yapip sert kalkma olmasi cok zor
Orta uzun vade strateji döviz long endeks long olmali
Ağustos ayı Gıda ve alkolsüz içecekler enflasyonu 0,06 mış aga. Tekrar belirtmek istedim. Tüik bey diyeceksiniz. Saygılar hörmetler.
lan her bankadan para cekısımde gıcır gıcır para verıyor atm.....sız farkında degılsınız ama para basmak demek uzun surelı buyuk sıkıntılar olabılır demek .....gıcır gıcır valla serı serı
Bugün pazarda
Domates 2-3 tl
Üzüm 3-4 tl
Fasülye 2,5 - 5 tl
Salatalık -Badem 3-3,5 tl
Patetes 1,5-2 tl
Soğan 1,5 tl
Biber 3 tl
Armut 3 tl
Balık 20 tl (İstavrit, Mezgit, Barbun)- Palamut 10 tl (İri)
Gecenlerde burada bir tartisma vardi tcmb nin kar etmesi ile ilgili.
Eger merkez bankasi kar ediyorsa durum iyi degil demektir. Cunku merkez bankasi para basmis ve bundan faiz almistir.
Merkez bankalarinin amaci kar etmek degildir. Isin ilginci merkez bankasi kazancinin yuzde 70 ini hazineye verir onlarda catir catir harcarlar.
kriz yok,nerden cikartiyon kriz miriz...
teknik olarak bu mümkün görünmüyor. ..3 ay sonra dollar artışınin doyum noktasinda olduğunu farkedecekler,dollarin palasi artik dollar almiyor,gelene veriyor ama belli etmiyor . ayni 120bin endekste 150 bini bekleyen borsacilar gibi olucak dollarcilar...
her çıkışın bir inişi ve her inişin bir çıkışı vardir..:drunk:
gittim gene rakı aldım migrosdan zam yok 160 TL hem ötv vermiş oldum siz anca kriz var diyo konuşup durun :drunk:
Bu piyasada ki nakit akisinin sikintiya dusmemesi icin. Merkez bankasi harcamalarin cok oldugu donemlerde piyasaya banknot surer ve bu para basma degildir. Merkez bankasi parayi bizler icin basmaz. Ornegin devlet bunu talep eder ve para arzini artirir ve bu da enflasyonist etki yapar.
O yuzden atm lerden gicir gicir para gelmesi problem degildir.
https://twitter.com/KptKUTERO/status...44198882189312
Merkez Bankası Dolar-Tl de viopta işleme şhort ile başlamış.Tek satıcı nerdeyse
Çanakkale’de canlarını feda eden dedelerimizin yemek mönüsü. Ama bugünkü akboylar ve yalaka takımı bilmez ki atasının tarihini.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3a04e2ca72.png
Bloomberg de ki gizem altinsaca gore merkez bankasinin 800 1000 puan bir faiz artirmasi gerekir. Dosemis boruyu.
Bunun altinda ki bir faiz artirimi olumsuz karsilanir diyor.
Ayrica yuzde 20 uzerine cikan enflasyonda ivme yukari yonlu hizlanir diyor
Helal olsun dogrulari yazdigi icin.
Mb dolar masasına geldiyse bunlarin hepsi 13 eylul de faizin artmayacagini gosteriyor
Ne güzel Merkez Bankası şöyle masaya gelsin de ne olacaksa bir an önce olsun bitsin artık.
Köpekbalıkları kan kokusunu aldılar bugün, Merkezi öpmeden bırakmazlar. 5 trilyon dolarlık piyasanın 50 milyar dolarlık kısmı bile buraya dönüp baksa tuz buz olur mb’nin açtığı pozlar.
Kaderde kendi merkez bankana karşı poz almak da varmış. Maalesef kendimi hedge etmek için mecburum. Para babaları Mb’yi masadan atarlarsa bu doları daha da kimse durduramaz.