https://www.youtube.com/watch?v=MMtRNCCHMbM
Printable View
bu faizlerdeki gevşeme nereye kadar gidebilir..biraz beyin jimlastigi yapalım bence ?
ben uzun baglamayı hala düşünmüyorum bu ortamda daha hiçbirşey yerine oturmadı
bugun vakıf bank a hesap acmaya gıttık 25 tl hesap acma ücreti alındı yenı gelen bı uygulamaymıs
günlük 24 den baglandı
Ekim enflasyonu %2 nin altinda gelmezse yukselis devam eder bu ay eksi gelme ihtimali varmi sizce bence yok ucuzlayan bir sey görmedim ben henuz yani enflasyon hala 24.5 ama faiz düşüyor mb bu ay fazi pas geçecek fakat enflasyon kendi kendine düşmez bir hamle daha yapmasi lazim .
aşağı gidişte mantıklı ve nispeten kolay da.. yerinde sayar ya da ufak ufak yukarı gitmeye başlarsanın cevabı yok burada. insan ister istemez tekrar o seviyeye düşüer mi psikolojisine girebiliyor. ayrıca bunu yapmak için günlükte beklemek ve nispeten daha yüksek tl faiz getirisinden olmak da var. göründüğü kadar kolay bir karar değil yani.
Vakıf demişken size birşey sorayım. Vakıfbankin kredili bankomat hesabına (havuz hesabı) baktım, faiz oranı %24,24 yazıyor. Ben 20 gün önce 32 günlük 27,5 ten bağlamıştım. Yatırdığım miktarın uzerine 10000 tl de eksiden çekip bağlasaydım, yani 24,24 ten çekitiğim parayı 27,5 e bunlara geri satsaydım... Hep bankalar mı pustluk yapacak? Şimdi geçti artık da. Ne diyorsunuz? Bir yerde yanlış bir hesap mı var acaba. Bu adamlar cin gibi aslında. Verirler miydi böyle bir açık?
Ünlü ekonomist Kirkegaard: Türkiye krizin daha başında
Uluslararası Ekonomi Peterson Enstitüsü uzmanlarından Jacob Kirkegaard Türkiye'de iflasların peşi sıra geleceğini, buna bankaların da dahil olduğunu söyledi.
Vakıfta daha geçen hafta hesap açtım beş kuruş almamışlardı. Bu kural bu hafta geldiyse bilmiyorum. Garanti de gece ATM’den para yatırınca ücret almaya başlamış. Bilançolar bozulmaya başladıkça bankalar nereden para alacaklarını şaşırdılar sanırım. Eskisi gibi hesap işletim ücreti de yok daha farklı yollar bulmaları lazım. :)
yapı kredi bankasından mail geldi az evvel.bu ay sonuna kadar 32-370 güne 26 faiz oranı diye.rakamda 1.000-3.000.000 arasında ..
Ünlü ekonomistlerden 2020’de küresel kriz uyarısı
http://www.patronlardunyasi.com/habe...uyarisi/211719
USDTRY - SAATLIK - (UPDATED)
Grafik guzel calisiyor. Guzel yerden donus yapti.
5.62 - 5.70 noktalarini takip edecegiz
5.70 uzerinde hedef 5.90 seviyesi
Burasi ayrica 50 gunluk ussel hareketli ortalama seviyeleri
[IMG]http://666kb.com/i/dxx2egzzdrunvk5p7.png[/IMG]
P.S Onumuzde ki 4-5 gun forumda olamayacagim. Biraz Porto sarabinin tadina bakalim.
Bol kazanclar.
Bak sen su ING ye. 22+2 yapmis.
Bunlar iyice aklini sasirmis.
Son zamanlarda beni kizdirmaya basladi bu banka artik.
Aralikta gelecegim, belki baska bir banka ile calisirim.
Buraya yazim ilerde birilerine kapakkk yapacamda kendini iyi biliyor o kişi diye yazıyorum..
Dolar 6 lirayı uzun süre görmez ama 5.30 hatta 5 leri önce görecek ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İyi geceler,bu düşüş bende görünmüyor...acaba yeni gelenleredemi böyle bir bilginiz varmı..?
SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkür ederim [emoji106] [emoji112] bir bakiyim...
SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
E gezmek lazim. Bir de ben avrupada yasadigim icin daha kolay. Hem biletler de cok ucuz.
Bazen gidis donus 20 euroya biletler oluyor
Gecen hafta Barcelona bileti gidis donus 12 euro idi.
Daha ilginc bir sey soyleyeyim
Yilbasinda new yorka gidecegim Turk hava yollari ile
Malta - New York (Istanbul Aktarmali) bilet Istanbul - New York tan daha ucuz :)
Ben sanirim bu TEB Marifetliye gecebilirim ING den yakin zamanda
Ben ING de zaten hosgeldin almiyorum. 21+2 aliyorum.
Teb de ilk 3 ay yuzde 25 alirim sonrasinda 22.75 (ING den daha iyi duruyor)
Hem kredi kartlari da cok guzel. ING nin kredi kartlari isime yaramiyor.
Ben de bu dusunceyi anlamiyorum.
Para pul olmuş, faiz %11ken 4bin lira olan laptop bugün 10bin lira,
Kilosu 4 lira olan sebze meyvenin kilosu 10 lira
Ama hala faizden cok para geliyor diye seviniyoruz.
Ayrica faizden aldigin fazla para iyidir hojdir da sadece faiz gelirin yok ki?
Maaşin pul oldu, evinin degeri dolar bazinda çöp oldu, hisse senedin varsa tuvalet kagidi oldu..kira aliyorsan bahşiş oldu.. oldu da oldu ...
Donumuza kadar nakte cevirip mevduata koymuyoruz ki?
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faizden çok para geliyor diye seviniyorum demiyorum önceden 4 alıyordum şimdi 2 katından fazla alıyorum ses çıkartmıyorum.
donumuza kadar çevirip faizie koymuyoruz ama bu dediklerin herkes için oldu 7 lirada dolar alan vatandaş, aldığı dolara mı yansın kaçırdığı faize mi ?
siz dolar alanlardansınız sanıyorm ama sayfa yanlış siz dövizde düşüş kaçınılmaz sayfasına gidin.
Ses çıkartmanız lazım. Faizler %11'ken bir ihtimal + reel faiz vardi, şu an %24.5 enflasyon beklentisiyle +reel faiz yok.
Para eriyor.
Dolar 7 lirayi cok kisa sure gordu. Yani uç örnek. Uç örnek verirseniz 2 yil önce dogus otomotiv hissesi alan adamin 10 doları 1 dolar oldu örneği gelir. O yüzden uçlardan kaçının. Ortalamalardan konuşun. Ortalamalardan konuşursak dolar yatirimcisi bir hayli kardadir.
Aptallik edip devlet büyüklerinin "dolar alan yaya kalir" lafina inandim ve dolar almadim.
Para kaybettim.
Tecrube kazandim.
Kısmet.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beyler inanmayacaksınız ama az önce bloomberg'deki sunucu 25 ekimde faiz artışı bekliyorum dedi...:wave:
100 baz puana kadar (25-50-75-belki çok az ihtimalle 100) bir USD ye karşı sigorta faiz artışı yapabilir bence de...
Günaydın arkadaşlar biladerin vade dönüşü bugün dün veya bugün 32 gün için oran
alan oldu mu?
faiz artışı bende bekliyorum merkez reel faizi koruyacaktır 200 BP kesinlikle tarafsız yazıyorum