Muhalefetin bundan haberi var mı ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Türk yetkililer Suudi yargısının güvenilirliğine dair şüphelerini belirtti ve Suudi yetkilileri Türkiye'deki yargılama süreciyle işbirliği yapmaya çağırdı.
Bunun üzerine sosyal medyada Türk ürünlerini boykot etmeye dair etiketler açıldı. Kampanya 2 Ekim'de, Kaşıkçı cinayetinin ikinci yıldönümünde daha da büyüdü.
Mesela buradaki kaşıkşı davasıda kapanacak bana kalırsa nedeni yukarda :)
Kalın: Karabağ'da, Libya'da, Suriye'de bulunmamız AB için iyidir http://sptnkne.ws/EyrY
3 saat önce macron düşüncemizi yorumladık bakın nediyor Kalın:)
Bu 3 yerde kim var RUSYA .
Akdenizde ,ortadoğu, Balkanlar.
Macron dötü buralarda AB de adına oyuna girmeye çalıştı olmadı.
Rica ederiz ama değerli bayımız, biz aldık ya o dibi komple.. Dikkatli takip edersin sen ki hisse.net taptaze ar$iv style da malumun..
Ancak yine de haklısın, istisnalar kaideyi bozmaz.. )
Bu arada o formasyondaki esas zorlu engel, görünürlükten ziyade iyi hatırlanırsa eğer;
Ekim vade sonu ve Aralık vade başı arası gerçekleştirilerek derin silkeleme, poz ayarlama vesaire senaryolu ve bol fake’li sunulmuş olması idi. Ve dahi e$ zamanlı binbir algı operasyonlarıda yine cabası idi, el-klasiko olaraktan.
Bu olanlardan sonra hala short tutan ve düşüş beklentisini kaybetmeyen bir sürü arkadaşım var...
Erdoğan 180 derece döndü neden? En yakını gelecekteki projesi damadı bir kalemde harcadı neden?
2 yıl sonra seçim var. Şu şartlarda girse harap olur. Ne tapacak ekonomik tavrını tamamen değiştirecek, siyasi soylemlerini tamamen değiştirecek.
Örneğin Amerika bir tokat atsa diger yanağını uzatacak, fransayla ve geri kalan AB ülkeleriyle ilişkilerini sil baştan düzenleyecek.
Bunu gören fonlar çoktan üşüştü bile. Bist 30 dolar bazlı açın bakın daha hareket başlamadı bile.
Erken fark eden çok ama çok ciddi para kazanacak ama inadına işlem açanlar oyun dışı kalacak...
Çok uzun olmayan bir gelecekte bunları yaşayacağız...
Hepinize bol şans dostlarım...
Dötün önde gidenleri, kendi şahsi çıkarları uğruna memleketini ortalığa sunanlardır.
bal bal demekle ağız tatlanmıyor.. reform yapıcaz demekle de reform yapılmıyor...
yapısal reform yapmanın siyasi bir bedeli var... yani artık çıkar yolları kalmadı... nereye dönseler çıkmaz sokak...
kamuda maaşları 2 sene dondurursun, yandaşlara hazine garantili verilmiş yolların köprülerin hastanelerin garantilerini kaldırırsın, sağa sola gittikleri uçakların 7-8 tanesini satarsın, sarayı kapatır evden çalışırsın vs vs vs... belki o zaman 2 trilyona dayanmış borç stoğunu arttırmadan çevirirsin... yoksa yeni borçlanma demek daha fazla bütçe açığı demek, o da daha fazla borçlanma, akabinde yüksek enflasyon ve yine hızla artan dolar sarmalından çıkamazsın... ayrıca dışarıya güven vereceksen demirtaşı bırakacaksın, kavalayı bırakacaksın, IBB başkanına soruşturma açmayacaksın, ana muhalefet liderini tehdit eden mafyayı tekrar içeri tıkacaksın... bunları yaparsan da belli ki 2 sene ömrün olmayacak, küçük ortak benden bu kadar deyip çekilecek...
AB'ye efelenmeyerek veya biden'la dalaşmayarak çözülebilecek kadar basit değil yani problemleri...
endeksin artması ayrı bir mesele... ben zaten aylardır yazıyorum %50 hisse %50 dolar long diye...
bunların artması için ekonomide harikalar yaratılmasına gerek yok, yüksek enflasyon yeterli nominal fiyatların artması için... dolar bazlı çok bir artış beklemiyorum yani ben şahsen ama viop ve kaldıraç saolsun buna ihtiyaç da yok para kazanmak için...
Cons forumdaş
Pazartesi shortları kavur
Ben az long olacağım akşama.
Salı sabahı öcü gösterirse long ilave ederim.
Azerbeycanın karabağ sorunu çözüldüyse. TR kadim halkı ermenilerle barış yapabilir artık.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
doları baskı altında tutmak için 1.5 yılda satılan 150 milyar dolardan bahsediliyor..hakkaten sadece dolara baskı kurmak için mi satıldı..
yoksa bu imaj verilip,karşılığında altın alınmış olabilir mi.. 2019 a göre 2020 de altın rezervi artmış ama bu artış oranı satılan dolardan çok çok az..en azından açıklanan rakama göre az..
merkez bankasının dolar rezervinin bittiğinden haber olunmaması, faiz sebep enflasyon neticedir sözlerinin ısrarla söyleniyor olması hakkaten şüpheli durumlar..
bazı kesimin lale devri bir hayat yaşanıyor denmesi de bana abartı geliyor..
mesela satılan 150 milyar doların karşılığı ne oldu..uçmadı ya bu para..eğer altına girmişse ya da giriyorsa bu demektirki, dünyada dolara güven kalmadı, ya da kalmayacak..devletlerin istihbaratları güçlüdür.. ve bu yüzden dolar rezervi tüketilmiş olabilir..aksi halde dolar rezervinin tüketilmesinin başka hiçbir mantıksal izahı yok..bunun hesabını kimse veremez..
yani faiz sebep enflasyon sonuç, yok ben bilmiyordum, yok damat ekonomiden anlamıyormuş vs..bunlar bahane olur..
virüsü ve sonrasındaki ekomik yapıları küçümsüyoruz ya da bilmiyoruz..
belki abd bastığı bu dolar yüzünden iflas edecek..belki merkez bankaların dolar rezervinin yerini tamamen altın rezervi alacak, belki dolar yerine altına dayalı alış verişler olacak..
tam da bu aşamada dolar rezervinin bir anda kaybolması tuhaf gelmiyormu size..
bahanede şu; faiz sebep enflasyon sonuç..
buna kim inanır yahu..
ve arkasından yeni siyasi oluşumlar geliyor..
sebep ne..
güven tazeleme..
neden güven tazelenecek..Biden için mi..
bence evet, Biden için..ama geçici süre için..
o yüzden diyorum..devlet sahipsiz değildir..zamanı geldiğinde herkes görevi devreder..
TV'de ekmek fırınlarına yapılan baskın görüntüleri vardı. Fırıncılar odası listesi geçersizdir 200 gr 2 TL den satamazsınız 1,5 Tl olacak diyordu denetimde.
Ekmek için 10 TL/kg biraz fazla gibi, öte yandan ölçek ekonomisi yok ise tutturmak zor olabilir. Kira, elektrik, katkı maddeleri, filtre edilmiş su, tuz, maya vs bunun dışında işçilik de var. Akıllı fırıncılar farklı ürünler yapıyor daha yüksek kg fiyat ile satıyor.
Ekmek bir çok şeyin yanında katık denip yeniyor, ekmek arası bir çok ürün satılıyor, çok pahalı olmamalı. Belediyenin toplu üretip satması da belki bir çözüm.
Şu site ekmek maliyetini fırıncılar için vermiş.
https://www.uncu78.com/ekmek-maliyet-hesaplama.html
Neticede ekonomide sorun var, sorun ekmeğe dayanmış.
>>>>>>>>>>>>
https://www.borsagundem.com/haber/is...uyuyor/1532371
...
200 GRAM EKMEK EN FAZLA 1,5 TL OLMALI AMA…
16 ekipte 48 personelin görev yaptığı denetimlerde, 6502 sayılı Kanun'un 54. Maddesi ve fiyat etiketi yönetmeliği kapsamında fırınlarda yer alan ürünlerde;
Fiyat etiketlerinin ve tarife fiyat listelerinin bulunup bulunmadığı,
Fiyat etiketlerinin/fiyat-tarife listelerinin mevzuatta yer alan hususları taşıyıp taşımadığı
Ekmek fiyatlarının İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından 10.09.2020 tarihinde ve İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) tarafından 16.10.2020 tarihlerinde açıklanan azami ekmek fiyat tarifesinde yer aldığı gibi (1 kg) ekmek fiyatının azami 7.50 TL'ye (200 gram ekmek 1,5 TL) denk gelecek şekilde satılıp satılmadığı, haksız fiyat artışı olup olmadığı kontrol edildi.
121 FIRINDAN 93’Ü YÜKSEK FİYATTAN SATIYORMUŞ
...
Geçiş garantisi verilen köprüler, yollar, havaalanları, hasta garantisi verilen şehir hastanelerinin, elektrik alım garantisi verilen termik-hidroelektrik-doğalgaz-rüzgar santralleriin (2015den beri her yıl elektrik tüketimimiz yaklaşık %5 düşüyor bu arada) ödemeleri aylık 6 ila 8 milyar dolardır. 2016dan beri Merkez Bankası arka kapısından bu kan emicilere bilmediğimiz bir kurdan veriliyor bu dolarlar.
Yani doların karşılığında boş köprü, atıl santral, patronuna hastane koridoru aldık.
onları mantıklı kimse savunamaz tabiki..
Esede çıbıkla dürtüp, 3-5 milyon suriyeliye bakmak vs.
bunlar yanlış politika ..ama merkez bankasının boşlatılmasında eğer bir plan yoksa bu bir intihardır..
ve devlet bu kadar sahipsiz olmamalı..eğer sahipsizse damatın dediği gibi Allah yardımcımız olsun..
benim tesellim şu olabilir bu saatten sonra; dolar artık küresel - rezerv para olmayacaksa, dolar rezervinin önemi de yoktur, yerine altın alsak da olur..ama eğer rezerv para olmaya devam ederse ve oyunu böyle kuruyorsak bunu Biden burnumuzdan getirir..
Ne kadar ekmek o kadar köfte diye bir söz var. Zamanında üniversitede hoca anlatıyordu hoşuma gitmemişti.
Üniversitenin yanında seyyar köfteci vardı, ondan yarım ekmeğe çeyrek köfte alırdık, suyundan da koyayım mı yeğenim derdi, koy İsmail abi derdik. Öte yandan bazı arkadaşlar yarım ekmeğe tam köfte isterdi, onlar da abi içindeki ekmeği al derdi (köfteler sığsın diye).
Akıllı köfteciler ne kadar ekmek o kadar köfte prensibi uygular akşam köfte ekmek dengesi tutmuş olur. Yani köftecinin o sözü bu mantık ile söylemiş olması bana daha mantıklı geliyor.
>>
Not:
Amma iş ya, şu mesajı yazana kadar ak ile karayı seçitim sürekli harfler aaaaaaaaaa şeklinde çıkıyor, c,nler klavyeye müdehale ediyor olabilir.
Çok güzel bir söz. Zamanında bana dokunuyordu, sonradan ideal bir laf olduğu belli oldu.
Ayağını yorganına göre uzattan daha sağlam, ne biçersen onu biçersin, parayı veren düdüğü çalar vs bir çok sözü de kapsıyor, kafadan söylenebilir.
Köfteci açısından minimum israf anlamı da var.
İnsan Kaynakları açısından da doğru, bu iş yerinde ne kadar köfte o kadar ekmek prensibi uygulanmaktadır diye duvara tabela olarak asılabilir.
Siyasette de geçerli, bu kumaştan ancak bu elbise çıkıyor diye de düşünülebilir.
Öte yandan her yerde adalet isteniyor, İsmail abi gibi vicdanlı mı olsun, yoksa diğer köfteci gibi (vicdansız denmeyeceğine göre) akıl mantık kuralları mı geçerli olsun diye de düşünülebilir.
Thanks.. Mevcut ve zırwasal ilaveler yaptığımız halde hâlâ daha mütevazi miktar olan shortarımızı, uygun olası cılız kârlarla bile kavurma planındayım gibi mümkünse.. Ki dediğin gibi..
Ancak long hevesim niyetimse yok bu ara.. Bakalım..
Flat de cool, özledik yine..
ben partiler üstü bir gücün varlığına inanırım..öyle olmasa birçok devlet kuramazdık..
yanlış politikalar sahibine aittir..
şuanda yine bişeyler değişecek gibi geliyor..
bakın akp ilk geldiğinde ne için geldilerdi, şimdi ise mhp ile birleştiler..buna iktidar için diyebilirsiniz..kendileri için öyle olabilir belki..
şimdi benzer bir tablo oluyor..ve bu gerekiyorsa kılıf bulunacaktır..
Bir mesaj gördüm
>>>>>>>>>
“İnsan nasıl özgür olur?”
Aristo; “Düşünerek”
Nietzche; “Kendin kalarak”
Platon; “Öğrenerek”
Camus; “Başkaldırarak”
Sartre; “Eyleme geçerek”
İbn Rüşd; “Vicdanlı olarak”
Farabi; “Kalbine kulak vererek”
Türkler, "Hanımı köye göndererek"
Paradan para kazanıanı bitireceğiz diyor, yatırım yapın diyor.
Genelde söylenenin tersi oluyor.
‘Vurcan kırbacı, vurcan kırbacı’ zorunlu yatırım mentalitesi, trajikomik zavallı liderlik annayı$ı desene..
Bulgurdan kısır yaptım, sıcakken zeytin yağı da koyayım o arada emsin dedim duvardan ses geldi. Sanırım zeytinyağı soğuk konuluyor. Yedim güzel olmuş.
Ekmek bulamıyorsan kısır ye denilebilir daha hesaplı gibi.
10 dakikada kısır tarifi
https://yemek.com/tarif/kisir/
Bakan Albayrak'ın dediği gibi at izi it izine karışmış, neyin ne olduğu belli değil.
Yeni haber girmişler.
İster misin "Daha fazla mal alın, boykot yaptı demesinler" diye.
>>>
https://tr.sputniknews.com/ortadogu/...ilere-sahibiz/
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud, Türkiye ile iyi ve mükemmel ilişkilere sahip olduklarını söyledi.
Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde video konferans yöntemiyle düzenlenen G20 Liderler Zirvesi oturumları arasında Reuters haber ajansına açıklamalarda bulunan Al Suud "Türk ürünlerinin gayriresmi boykot edildiğine ilişkin hiçbir veri yok" dedi.
Al Suud "Türkiye ile iyi ve mükemmel ilişkilere sahibiz" diyerek iki ülke arasında ilişkilerin iyi olduğunu vurguladı.
https://i.hizliresim.com/XeERzE.jpg
Kapı tık tık...
Yumurta :)
Sokaktaki herhangi bir kişi bu tür sorular sorabilir ama burada ,ekonomi ve finans forumunda, hala bu tür soruların sorulması doğrusu beni şaşırtıyor.Merkez bankası düzenli olarak veriler yayınlıyor ve bu verilerdeki tablolarda bu soruların cevabı gayet net olarak bulunuyor.Örneğin merkez bankasının kendine ait net altın rezervi 18 kasım 2020 tarihi itibariyle 28.693 milyar dolar.
Merkez Bankasının geçen yılbaşından bu yana Eylül 2020 sonuna kadar sattığı 128.9 milyar dolar ne oldu(kamu bankalarının sattığı 5.1 milyar dolar ile birlikte 134 milyar dolar):Bu yılın ilk 9 ayında 52.634 milyar doları cari açık finansmanı,net dış borç ödemeleri ,yabancıların portföy çıkışları nedeniyle yurt dışına gitmiş,geçen yılbaşından bu yanı döviz tevdiat hesapları da 60.755 milyar dolar artmış,geri kalan kısmı da muhtemelen yastık altına gitmiş.
Merkez Bankasının net rezerv durumu da 18 Kasım tarihi itibariyle (+)28.693 milyar dolar altın varlık, (-)84.673 milyar dolar döviz yükümlülük ve ikisinin toplamında (-)55.980 milyar dolar yükümlülük net rezervi var.Yani merkez bankası ancak 55.980 milyar dolar döviz biriktirebilirse net rezervini sıfıra getirebilecek.
Bütün bu bilgileri merkez bankası ve BDDK verilerinde görebilirsiniz.
Çok olumlu bir hava var.
Ancak bu tezi ortaya koyanların temel argümanı bütün sorunların kaynağının tek nokta olduğu ve o görüş değiştirince tüm sorunların çözüleceği üzerine kuruluyor.
bütün sorunların kaynağı trumptı. Biden bizimle aynı düşüncedeymiş gibi davranıyoruz. Mesela halkbankası davası nasıl ilerleyecek. Geçmişte yaptırımların kaynağı olan barış pınarı harekatının gerekçeleri ortadan kalktı mı gibi liste uzayıp gidiyor.
Sonuç olarak aralık ab zirvesi bir şey olmadan atlatılırsa ocak ayının 20’sine kadar bir pencere var. Ondan sonra aşının performansı ile ilerleyeceğiz. Mart, nisan gibi tekrar eski gündeme döneriz gibi geliyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dünya Gazetesi
@dunya_gazetesi
·
35d
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı: Türkiye ile iyi bir ilişkimiz var, boykota dair veri yok
Ha arabada güvenmem Tarih öyle diyor.