Sayfa 843/1002 İlkİlk ... 343743793833841842843844845853893943 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 6,737 - 6,744 arası.

Konu: Viop - XXVII

1. virüsü ve sonrasındaki ekomik yapıları küçümsüyoruz ya da bilmiyoruz..
    belki abd bastığı bu dolar yüzünden iflas edecek..belki merkez bankaların dolar rezervinin yerini tamamen altın rezervi alacak, belki dolar yerine altına dayalı alış verişler olacak..
    tam da bu aşamada dolar rezervinin bir anda kaybolması tuhaf gelmiyormu size..
    bahanede şu; faiz sebep enflasyon sonuç..
    buna kim inanır yahu..
    ve arkasından yeni siyasi oluşumlar geliyor..
    sebep ne..
    güven tazeleme..
    neden güven tazelenecek..Biden için mi..
    bence evet, Biden için..ama geçici süre için..
    o yüzden diyorum..devlet sahipsiz değildir..zamanı geldiğinde herkes görevi devreder..

2.  Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    damat neden geldi ve neden gitti, gerçek anlamda anlayan var mı ki..
    Kapıdaki yumurta dan kaçmıştır
    tamam güzel söylemler u dönüşleri de..
    dönüş vaktinde olmuştur umarım.. kayma evresinde değilizdir.
    Gene çok sevinirken cisim monte olmasın da...
    bipolar bozukluk var malumunuz

3. TV'de ekmek fırınlarına yapılan baskın görüntüleri vardı. Fırıncılar odası listesi geçersizdir 200 gr 2 TL den satamazsınız 1,5 Tl olacak diyordu denetimde.

Ekmek için 10 TL/kg biraz fazla gibi, öte yandan ölçek ekonomisi yok ise tutturmak zor olabilir. Kira, elektrik, katkı maddeleri, filtre edilmiş su, tuz, maya vs bunun dışında işçilik de var. Akıllı fırıncılar farklı ürünler yapıyor daha yüksek kg fiyat ile satıyor.

Ekmek bir çok şeyin yanında katık denip yeniyor, ekmek arası bir çok ürün satılıyor, çok pahalı olmamalı. Belediyenin toplu üretip satması da belki bir çözüm.

Şu site ekmek maliyetini fırıncılar için vermiş.

https://www.uncu78.com/ekmek-maliyet-hesaplama.html

Neticede ekonomide sorun var, sorun ekmeğe dayanmış.

>>>>>>>>>>>>
    https://www.borsagundem.com/haber/is...uyuyor/1532371
    ...

200 GRAM EKMEK EN FAZLA 1,5 TL OLMALI AMA…

16 ekipte 48 personelin görev yaptığı denetimlerde, 6502 sayılı Kanun'un 54. Maddesi ve fiyat etiketi yönetmeliği kapsamında fırınlarda yer alan ürünlerde;

Fiyat etiketlerinin ve tarife fiyat listelerinin bulunup bulunmadığı,

Fiyat etiketlerinin/fiyat-tarife listelerinin mevzuatta yer alan hususları taşıyıp taşımadığı

Ekmek fiyatlarının İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından 10.09.2020 tarihinde ve İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) tarafından 16.10.2020 tarihlerinde açıklanan azami ekmek fiyat tarifesinde yer aldığı gibi (1 kg) ekmek fiyatının azami 7.50 TL'ye (200 gram ekmek 1,5 TL) denk gelecek şekilde satılıp satılmadığı, haksız fiyat artışı olup olmadığı kontrol edildi.

121 FIRINDAN 93’Ü YÜKSEK FİYATTAN SATIYORMUŞ
    ...
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4.  Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    mesela satılan 150 milyar doların karşılığı ne oldu..uçmadı ya bu para..eğer altına girmişse ya da giriyorsa bu demektirki, dünyada dolara güven kalmadı, ya da kalmayacak..devletlerin istihbaratları güçlüdür.. ve bu yüzden dolar rezervi tüketilmiş olabilir..aksi halde dolar rezervinin tüketilmesinin başka hiçbir mantıksal izahı yok..bunun hesabını kimse veremez..
    yani faiz sebep enflasyon sonuç, yok ben bilmiyordum, yok damat ekonomiden anlamıyormuş vs..bunlar bahane olur..
    Geçiş garantisi verilen köprüler, yollar, havaalanları, hasta garantisi verilen şehir hastanelerinin, elektrik alım garantisi verilen termik-hidroelektrik-doğalgaz-rüzgar santralleriin (2015den beri her yıl elektrik tüketimimiz yaklaşık %5 düşüyor bu arada) ödemeleri aylık 6 ila 8 milyar dolardır. 2016dan beri Merkez Bankası arka kapısından bu kan emicilere bilmediğimiz bir kurdan veriliyor bu dolarlar.
    Yani doların karşılığında boş köprü, atıl santral, patronuna hastane koridoru aldık.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. onları mantıklı kimse savunamaz tabiki..
    Esede çıbıkla dürtüp, 3-5 milyon suriyeliye bakmak vs.
    bunlar yanlış politika ..ama merkez bankasının boşlatılmasında eğer bir plan yoksa bu bir intihardır..
    ve devlet bu kadar sahipsiz olmamalı..eğer sahipsizse damatın dediği gibi Allah yardımcımız olsun..

benim tesellim şu olabilir bu saatten sonra; dolar artık küresel - rezerv para olmayacaksa, dolar rezervinin önemi de yoktur, yerine altın alsak da olur..ama eğer rezerv para olmaya devam ederse ve oyunu böyle kuruyorsak bunu Biden burnumuzdan getirir..

Alıntı Originally Posted by fuzzy_logic Yazıyı Oku
    Geçiş garantisi verilen köprüler, yollar, havaalanları, hasta garantisi verilen şehir hastanelerinin, elektrik alım garantisi verilen termik-hidroelektrik-doğalgaz-rüzgar santralleriin (2015den beri her yıl elektrik tüketimimiz yaklaşık %5 düşüyor bu arada) ödemeleri aylık 6 ila 8 milyar dolardır. 2016dan beri Merkez Bankası arka kapısından bu kan emicilere bilmediğimiz bir kurdan veriliyor bu dolarlar.
    Yani doların karşılığında boş köprü, atıl santral, patronuna hastane koridoru aldık.

6. Ne kadar ekmek o kadar köfte diye bir söz var. Zamanında üniversitede hoca anlatıyordu hoşuma gitmemişti.

Üniversitenin yanında seyyar köfteci vardı, ondan yarım ekmeğe çeyrek köfte alırdık, suyundan da koyayım mı yeğenim derdi, koy İsmail abi derdik. Öte yandan bazı arkadaşlar yarım ekmeğe tam köfte isterdi, onlar da abi içindeki ekmeği al derdi (köfteler sığsın diye).

Akıllı köfteciler ne kadar ekmek o kadar köfte prensibi uygular akşam köfte ekmek dengesi tutmuş olur. Yani köftecinin o sözü bu mantık ile söylemiş olması bana daha mantıklı geliyor.

>>
    Not:
    Amma iş ya, şu mesajı yazana kadar ak ile karayı seçitim sürekli harfler aaaaaaaaaa şeklinde çıkıyor, c,nler klavyeye müdehale ediyor olabilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    devlet sahipsiz mi bu kadar..
    Bir tek devlet bile değil, halk vesaire en önemli değerlerimizde sahipsizlik, zayıflık ancaydı neticede ki pek çok şey peyder pey farklılaşmaya meyletti şükür, bilhassa son 7 yılda..✔

8. malzeme bu diyorsun yani hocam..
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Ne kadar ekmek o kadar köfte diye bir söz var. Zamanında üniversitede hoca anlatıyordu hoşuma gitmemişti.

Üniversitenin yanında seyyar köfteci vardı, ondan yarım ekmeğe çeyrek köfte alırdık, suyundan da koyayım mı yeğenim derdi, koy İsmail abi derdik. Öte yandan bazı arkadaşlar yarım ekmeğe tam köfte isterdi, onlar da abi içindeki ekmeği al derdi (köfteler sığsın diye).

Akıllı köfteciler ne kadar ekmek o kadar köfte prensibi uygular akşam köfte ekmek dengesi tutmuş olur. Yani köftecinin o sözü bu mantık ile söylemiş olması bana daha mantıklı geliyor.

>>
    Not:
    Amma iş ya, şu mesajı yazana kadar ak ile karayı seçitim sürekli harfler aaaaaaaaaa şeklinde çıkıyor, c,nler klavyeye müdehale ediyor olabilir.

Sayfa 843/1002 İlkİlk ... 343743793833841842843844845853893943 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •