İtalyan Siyasetçiden Fransa Başkanı Macron'a Ders Niteliğinde Cevap
https://www.youtube.com/watch?v=5VXGslMbOsU
Önemli olan doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilmektir insan olabilmek.
Ülkelerin dostları olmaz çıkarları olur.
Printable View
İtalyan Siyasetçiden Fransa Başkanı Macron'a Ders Niteliğinde Cevap
https://www.youtube.com/watch?v=5VXGslMbOsU
Önemli olan doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilmektir insan olabilmek.
Ülkelerin dostları olmaz çıkarları olur.
Bir savas cikacaksa hukumetten daha buyuk dertler olur. NATO girerse Turkiye'nin teknik olarak disarda kalma ihtimali var mi diye soruyorum kar_adam.
Turkiye'ye niye doneyim, benim kaldigim ulkeler GDP per capita'da dunyada ilk 15'te. Turkiye 75. Yaya gecidine gelmene daha 10 metre varken, arabanin orda durup, senin gelip gecmeni bekledigi insanlar arasinda yasarsan baska bir yeri aramazsin.
Zelensky e birisi rusyayı yenemeyecegini anlatmalı
Zelenski sızlanmalı bırakıp çözüm İçin çare aramalı
Daha görüşmeye oturmadan Rusya kırımdan çıksın diyorsan anlaşma şansın sıfır, bunu bile anlayamayan bir adam devlet başkanı, çok enteresan
666..
Rusya'da ki savaşa, NATO ""dahil olmayacağız "" diyor..iş uzar ve ABD - NATO ya ateş düşerse, Türkiye de teknik mekanik mecburen Amerika nin emrinde olaya dahil olur.. Tarafsızim diyemez..
2015'teki PEW anketinde Avrupalilarin %47'si, Almanlarin %38'i bir NATO muttefiki vurulusa savasir misinizi sorusuna EVET demis.
O kadar kolay gorulse kamuoyuna bunu kabul ettirmek zor olabilir.
sn. nickreece, koyduklarinizda 2. dunya savasi ile alakali birsey yok.
Tam tersine dedigim 1969 var, cunku NCP protokolu o tarihte icat edildi.
"Modern" internet diye birsey de olamaz, teknoloji devamli gelisiyor. Insanlarin uydurmasi bir tabir. 10 senedir gelisen TCP/IP'nin 1983'te NCP'nin yerini almasi olarak kabul ediliyor. Daha dogrusu bilgisayarlarin yayginlasip hane halkinin erisebilmeye basladigi 1990larin basi aslinda.
Internet ABD icadi dedim. Siz ise 50 sene sonra insanligin hizmetine sunuldugunu soyluyorsunuz, ustune de yapilan sahtekarliklari internete yukluyorsunuz. Oncelikle o 50 sene degil, 20 sene. Bu da teknolojik gelismelere bagli, altinda bir komplo yok. Herkesin evine bir gunde 5 tonluk bilgisayarlari koymasi beklenemez. Donanim ile yazilim bir butun olarak hareket ediyor. Ozel projeler askeriyede basliyor, akademiye kayiyor, sonra halka.
Benim isim internet, hatta koydugun yazilarda gecen TCP/IP'nin ta kendisi. Firewall yapiyoruz. Gunde 12 saat online zevkten olmuyorum. Kusura bakma ama internete de bir kulp bulmaya calismak dogru degil.
Zelensky'ye bir şey anlatmaya gerek yok o sadece bir aptal/maşa.
"Başlattığı" hareket üzerinden olay çok farklı yerlere evrilecek ve taraflar payını almadan hiç bir şey bitmeyecek, geçmiş olsun ...
Diğer taraftan,
ekonomik olarak neredeyse en fazla Türkiye etkileniyor,
https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem...rumda-6992426/
savaşa biz girsek bu kadar olumuydu acaba!?
2.dünya savaşı nereden çıktı anlamadım. Sonrası bulunmuştur diye yazmıştım. Neyse polemiğe gerek yok.
lt col temmuz
@temmuz1919
·
19d
Rusya savunma bakanlığı
Ukrayna savaş uçakları mevzilerimize saldırıdan sonra Romanya 'ya iniyor.
Iste birseylere hazirliyorlar ortami diyorum.
Sberbank Cin'in UnionPay kredi kartlarini vermeye baslamis Ruslara.
Bu gün F.B liyim.
Bir şempanze komeyden ve yaygaracı medya yüzünden ,ülkeler birbirine girecek..Way ebesinin topitoşlari..!!
Net fliş gündemden düşünce,sahte soygunlarla sahte mücevher
çalınır (kimin işine yarıyacaksa!) tekrar ilgi artar. Dünya düzeni.
Tam bilmesem de çiçek yağının raf ömrünü, bana bazı şeyler manipülasyon gibi geliyor.
Fiyatını konuşurken kuyruğa girdi millet.
https://www.euronewsmagazin.com/habe...lar-64724.html
Vatan toprağından vazgeçip masada anlaşsın mı istiyorsun yani. Ruslar bize saldırsa ülke topraklarından vazgeçip hayatta kalmayı mı yoksa vatan topraklarını korumak için savaşmayı mı seçersin. Enterasan olan bence senin zihniyetin. Aynı senin söylemini kurtuluş savaşında ATATÜRK için söylüyorlardı.
Timur gelirken savaşmayalım boşuna, hem yeniliriz hem kan dökülür, boşa canlar gider diyen Mevlanayı büyük alim olarak görüp ger yıl törenler düzenleniyor )))
Söyleminiz alakasız, Ukrayna zaten Rus toprağıydı, ayrıca çok sayıda Rus yaşıyor, kendileride kabul etmesede Rus tur
Ukranya %22 Rus
Kazakistan %25
Azerbeycan %35'i (1940'da)
Orasi zaten Rus diye bir savunma olamaz sn seer.
Kan dokulmesin, mantikli.
Kan dokulmezse manda olursun. Tarihlerini yazacaklarsa onlara bir sans cikti.
Benim temennim gelecegimiz icin, acili olsa da, bu isin maksimum uzamasi, bu diktatorun yaptiklarinin yanina kalmamasi.
Kesinlikle öyle. Birileri artık bu acımasız Rus emperyalizmine son vermeli. Batı emperyalizmi çok mu iyi diyenler çıkacaktır. Evet onların emperyalizmi de acımasızdır ancak Batı ülkelerinden Putin gibi diktatör çıkması bu çağda çok zor. Yoksa Rusya'nın Ukrayna ile de duracağını sanmıyorum. Adamlar kanun, hukuk tanımaz ve aşırı savaşcı bir devlet. Ukrayna'daki tüm liman şehirlerini ele geçirdikten sonra Karadeniz'de kuş uçurtmazlar. Bizim balıkçılar kendi karasularımızın dışına bile çıkamazlar.
Batı bunu böyle gördüğü için şimdilik çatışmadan, ambargolarla Rusların bu savaşma direncini kırmak istiyor. Bu savaş birkaç ay sürerse Rus ekonomisi iyice kötüşelir ve Putin'in iç desteği de azalır diye düşünüyorlar.
Ama el altından da Ukraynayı destekleyecekleri ve Rus kuvvetlerine ciddi zaiyat verdirecekleri kesin. Ben Putin'in kazansa da kaybeden olduğunu düşünüyorum. Batıyla entegre olamamış bir Rusya ekonomisi ne yapar ne eder bilemiyorum. Şimdilik 3.dünya savaşı çıkmamış olsa da Batı tarafından demir perde dönemi başlatıldı fiilen.
Bu hafta Rus petrolüne de ambargo gelebilir. Bu süreçten venezuella, İran, Araplar karlı çıkacaklar gibi görünüyor şimdiden.
[img]https://pbs.twimg.com/media/FNGEgroXwAAa2**?format=jpg&name=medium[/img]
Link koyamiyorsun. URL'de A/Q gecince blokluyor. 2 harfli seyi bloklamak da biraz ekstrim.
Ratings agency Moody’s considers the country more likely to default on its debts than Ir**, Ecuador or Ethiopia
It reduced Russia’s creditworthiness by four rungs from a “B3” grade to “Ca”. It is the second-lowest grade at Moody’s, and only collapsed economies Venezuela and Lebanon have a sovereign debt rating below “Ca”.
Tarım ülkesi Türkiye yılda 400 bin ton ayçicek yağı üretiyor. Tükettiği ise 3,200 bin ton. Dolayısıyla 2,800 bin ton ithal ediyor.
Tamam aycicegine de birsey koyayim sn. Baider.
Bu da buğday fiyatı
https://i.postimg.cc/pT5vNv2W/bugday.png
Brent 130 dolar.
Hukumetlere cok baski yapiliyor vatandadslar tarafindan. Ukranya'da can kaybi arttikca mudahele etmek zorunda kalabilirler.
Ne yazılsa boş bu kafayla yapsan olmuyor işte.!
İnsanlar sonuçta yağ, un, makarna benzin kuyruğunda.
Oysa sistem yanlış olduğundan hep acı çekmeye devam çünkü bu işin yakıtı biziz.
Dünyanın en verimli 3 ovasından bir tanesi olan Çukurova'da halen İngiltere'den artıkları, plastikleri kısaca çöpleri burada imha edilirken, Greenpeace ölçümlerine göre kirlenmemiş toprağa göre Çukurova'daki topraklarda 400.000 kat daha fazla kimyasal tespit edilmiş.
Tarımcılık hasta oldu,
Hayvancılık hasta oldu,
Sanayi hasta oldu,
Esnaf hasta oldu,
Emekli hasta oldu,
Öğrenci umutsuzluk hastası oldu vsvsvs
Ya hiç mi ders alınmaz akıl alır gibi değil, dünya da ilk buğday bu topraklarda ekildi şimdi dünya da en çok buğday ithal eden ülkeyiz.!!!
Mercimeğin nasıl üretileceğini Kanada'ya biz öğrettik adamlar bize mercimek satıyor,
Fındık üreticisi biziz fındıktan kazanamadığımız gibi yiyemiyoruz da.
Şimdi de Zeytin ağaçlarını kesip maden çıkaracaklar.!!!
En yumuşak karnımız enerji tamam petrolümüz yok ama buna göre politika üretmek çok mu zor???
Akkuyu nükleer santrali, nereden bakarsan zarar, patlarsa zaten hepimize geçmiş olsun, doğalgaz fiyatları ortada yıllarca alım garantisi var.
Neden rüzgar ve güneş enerjisinde yoğunlaşıp hem doğamızı hem paramızı koruyamıyoruz?
Neden tüm kangren olan yerlerimizi budayıp yenilenemiyoruz??
Hep acı çeken figüran rolümüz olmak zorunda mı?
günaydın iyi haftalar
HARRY TRUMAN uçak gemisi kuzey ege civarlarında imiş. bu rutin bir görev değilmiş..
caba boğazlardan geç meye kalkacakmı , ülke yönetimi ne diyecek buna ?
montreux yü bypass etmenin bir yolunumu aralar, aralarda bulurlarmı ?
BENCE KÖTÜ DEĞİL ÇOK KÖTÜ HABER
KAYNAK CNNİ ( HALKTV ,AYŞENUR ARSLAN PROGRAMI )
Mahfi Egilmez Hocanin savasin etkileri uzerine yazisi: https://www.mahfiegilmez.com/2022/03...-etkileri.html
Şu anki durumu, 2 yıl önceki duruma benzetiyorum.
Bist, uzun süre, pandemiyi önemsememiş ve ıslık çalmıştı.
Sonrası malum.
ABD ve Avrupa, trilyonlarca kağıt parçası basarak, borsaları kurtarmıştı.
Halbuki dünya, "Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir." deseydi, şu anki enflasyon sorunları, aşırı pahalı emtia ve tarım fiyatları yaşanmayacaktı, çürük şirketler elenecekti, falan filan.
1929 gibi olacağından korktular.
Şimdi de savaş var.
Gürcüleri, Çeçenleri hallettiler, Ukraynalıları halletmeye çalışıyorlar.
Çeçenleri görünce, Recep gibi, nereden nereye diyorum.
Başarırlarsa, sonra sıra kime gelir ?
Önce cebimizi Recep boşalttı.
Şimdi Putin son darbeyi indiriyor.
Dünya jimnastik federasyonu, Rus sporcuların yarışmasına neden izin vermiş ?
Kürsüde 1. sırada Ukraynalı, 3. sırada Z tişörtlü Rus !!!
Dünyada, hem Cumhurbaşkanı, hem de başbakanı Yahudi olan, İsrail hariç, ilk ve tek ülke Ukrayna imiş. Komplocular bir şeyler geliştirir mi ?
Ne şiş yansın ne kebap politikaları, sonunda, hem şişi, hem kebabı yakar mı ?
Brent petrol zirveyi gördü mü ?
Alüminyum, palladyum, nikel konuşulmuyor, petrol konuşuluyor.
Nebaticim, Şahapcım, Recebim, enflasyonda, sebebi, Putin'e atar mı ?
Holodomor
Holodomor ya da Ukrayna Kırımı, 1932-1933 arasında, o dönem Sovyetler Birliği'nde, şimdiki Ukrayna ve Rusya'nın Kuban bölgesinde suni olarak yaratılan kıtlık sebebiyle yaklaşık olarak 8 milyon insanın öldüğü olaylara verilen addır.[2]
Sovyet arşivlerinin açılmaması yüzünden, ölü sayısını kesin olarak belirleyebilecek araştırmalar günümüze kadar hâlâ yapılamamış olmasına rağmen, Ukrayna nüfusunun dörtte birinin o dönemde hayatını kaybettiği düşünülmektedir.
Holodomor'un sebeplerinden en önemlisi, Sovyet döneminin uygulamaya çalıştığı ekonomik ve sosyal politikalardır.[3] Özellikte kooperatif tarım uygulamalarını kabul etmeyen Ukrayna köylüsü zorlamalar karşısında tarım üretiminden vazgeçerek, üretimi durdurmuştur. Durumun gidişatını önceden kestirebilecek olan dönemin yöneticileri, "anti-kolhoz" hareketin yayılmasını önlemek amacıyla, sorunu hafifletecek önlemler almaktan kaçınmış ve bir nevi bölgede diğer direnişçi köylülerce ibret alınabilecek bir olay çıkarmak istemiştir. Açlığın en tepeye ulaştığı dönemde dahi, Sovyet yönetimi, 1932'de 1,7 milyon ton, 1933'te 1,84 milyon ton tahıl ihraç etmiştir.[1] Bölgede artan açlıktan kaçmak isteyenlerin başka bölgelere gitmesine engel olunarak, katliama seyirci kalınmıştır. O dönemde kıtlık haberleri mümkün olduğunca sansürlenerek dünyanın dikkatinden saklanmıştır.
Stalin'in insanliga hediyesi. 8 milyon Ukraki acliktan oldurmus.
Nasil savunulur bu fasist Ruslar anlayamiyorum.
izmut ne olacak bu kuslarin hali? Ebemiz bellendi. Senelerce surer bu.