İş Pörtföy TMG fonu var hepsini kapsayan. Araştır istersen.
Printable View
midas'ta takip ettiğiniz yurt dışı fonlar neler?
Sn. Kastirsef vergi beyanında bulundunuz mu daha önce. Maliyet hesaplamasında nasıl bir yöntem uygulayacağız çok karışık bizim mevzuat. İlk giren ilk çıkar mı ortalama mı son giren ilk çıkar mı nasıl hesap yapılmalı nette okuduğum bloglardan kesin ilgi sahibi olamıyorsun 2 yıl sonra maliye gelip eksik vergi beyanında bulunmuşsun al bu da vergi cezan derse ne olacak.
bugün sabah eski mevduat bankama gittim. 200 bine %43 der demez bütün hisse fonlarımı sattım. faizler böyle devam ettikçe de işim olmaz. haftaya hem bayram öncesi satışı ihtimali hem faiz kararına piyasanın ne tepki vereceğini bilmeme korkusu da var tabi. anlıycağınız yarın alım yapıp da borsayı yükseltmeyin, friendly abinizi üzmeyin, ben satınca yükselmeyen borsa isterim. ne ayranım dökülsün ne keyfim bozulsun: )) 4200 yaparlarsa sahalara dönerim 1 kuruş üstü olmaz, ahanda yazdım buraya. yoksa türevin sihirbazı re-pie fonları dururken ne gerek var. onu da faiz üstü gittiği sürece tutarım. sonrası ppf saltanatı başlar.
şakaları yok. hiçkimseyi şaşırtmadan en kötü beklentiyi gerçekleştirip ülkeyi 90'ların %70-%80 faizine geri sürükleyecek bunlar. haram diye faize savaş açanlara bak haha: D müslümanım diyorsun hristiyandan daha çok faizcisin. siyasal islamcılar 400 yıldır olduğu gibi hiç aksatmadan kendini dünyaya güldürmeye devam. bu şöhretlerini öyle kolay kolay güney amerikaya, afrikaya, asyaya falan kaptırmaya da yinetleri yok yani gidişata bakılırsa. daha trajikomik durum bu halleriyle herşeye kızılelma ismi verecek kadar hala avrupayı fetih hayali kurmaları. ağır hastayken saçma rüyalar görmek gibi birşey..halkın bile karnını anca doyururken mühimmatı neyle üreteceksin, kılıçla hallederiz diyorlardır belki kendi aralarında kimbilir: ) ortodoks bi yöntem buluruz falan hesabı..vah ki ne vah. atatürk, inönü, karabekir gibi bir kadronun kurduğu sistem nasıl bu hale gelir akıl alır gibi değil. bu işte bi terslik var.
tavsiyeler için teşekkürler. direkt endeksleri yansıtan bir fon olmadığını anladım. Y. dışı Fon sepeti fonları bir miktar daha yakınsıyor çünkü içlerinde endeks etf ler ağırlıklı.
Bu arada ppz ve nrg gibi fonlar neredeyse yuzde 40 yıllığa geliyor, bileşik hesaplasak 40 ı geçer.
antalya t-bank şubesi şu an 43 veriyor ama mevduat sadece faizler düşüş trendindeyken faydalıdır. faizin %15-18 seyrettiği 2010'larda arada bir kriz patladığında %28 gördüğüm gün 1 yıl vade çakmışlığım çok vardır: ) ama faizler yükseliş trendindeyken daima piyasadaki en iyi mevduata denk getiri sağlayan ppz alırsınız ve böylece faizdeki artıştan da hergün faydalanırsınız.
Merhabalar. Aranızda nitelikli yatırımcı beyannamesi veren oldu mu? MKK varlık dökümü de gerekmekte mi müracaat esnasında? Tşk.
Banka şubesine gittim bireysel bölümüne. Nitelikli yatırımcı yetkisi almak istiyorum dedim. Çalışan anlamadı demek istediğimi tabii ki uzaylı görmüş gibi baktı. Bir yerleri aradı öğrendi. Bir form imzalattı (Klasik risk misk muhabbetlerinin yazdığı bir kağıt) işlem tamam dedi. Bankadan çıktım mobil uygulamadan baktım Serbest fonlar alınabilir haldeydi. Anında gerçekleşti yani.
Benim tüm varlıklarım tek bankada olduğu için yanımda bir şey götürmedim. Senin varlıklar farklı bankalarda ise MKK çıktısı gerekir belki. Belki gerekmez sistemden görünüyordur tam bilemiyorum.
BofA, ABD hisselerinde ralli sonrası çöküş öngörüyor
https://www.bloomberght.com/bank-of-...arnett-2333246
ABD hisselerine dayalı fonlarda olanların göz atmasında fayda var.
elimde AFT,AFA,MTV,AES var (9 aydır)...uzun süreli tutmayı düşünüyordum...ancak yeni yönetim ile bu tür fonlarda vvergi artışları olacağını düşünğyorum...yeni gelecek stopaj artışları geçmiş aldıklarımıza uygulanır mı acaba? (bunlardan herşey beklenir)...normalde uygulanmaması gerekir...(ilk giren-ilk çıkar)
5 yıl boyunca tutmayı düşünüyorum...(sadece AES de wtı 60-80 usd arası bantta al-sat yapıyorum...diğerleri sabit duruyor..)
ayı-boğa piyasası geyik muhabbeti bence...abd borsaları hep yukarı gitmek zorunda...sistemi buna göre kurmuşlar netekim...
usdtry de malumunuz....tek gıcık olduğum stopaj.....uçuk rakamlara geldi şimdiden...
usdtry eylüle kadar yataya sararsa ki mevduatı artırıp bunu denemek görmek isteyeceklerini düşünüyorum....acaba AFT,AFA,MTV satıp PPZ ye mi geçsem diye de kafama da düşünceler gelmiyor değil hani...:)
böylece bu sırada yurtdışı da düzeltmeler yaparsa hiç fena olmaz diyesim geliyor..diye sesli düşünüyorum...
mevduat faizleri %40-%45 seviyesinde idi geçen hafta...merkez toplantısında poltika faizini %20 ye çekse mevduat faizleri de daha da artar mı? yoksa bu fiyatlara önden girmiştir denebilir mi?
hatta düşebilir mi?
politika faizleri arttırlınca mevduat faizleribak düşüyor ,kur düşüşü(22,5) sağlanıyor piarı yapılır mı? ALGI...
tefasta fonun ismini yazarak KAP'ta PORTFÖY DAĞILIMINA bakarsanız,içerisinde neler var görürsünüz..aylık olarak yayınlanır portföy dağılım raporu....
AFA için https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1156933
benim beklentim....MB faizi artıracak..:)
öncü yapılan toplantılar(şimşek toplantıları) değerlendirilip faiz arttırımı ne şiş yansın ne kepap dozunda (piyasa ile kavga etmeyen görüntüde) bir faiz arttırımı olacak...
mevduat faizleri buna paralele artmayacak hatta düşecek...reise koşa koşa gidip bak faizi arttırdık ama faizler düşüyor aman bize güvenim reisim diyecekler...
usdtry yatay banda saracak...KKm deki hesaplamaya göre yavaş yavaş artacak....ihracatçılarda ağlamayacak...
bu filim yerel seçimlere kadar böyle gider.....sonrasına reis karar verir...
(swap kanallarını tamamen açaçaklarına inanmıyorum....çok cuzi birşeyler yapbilirler...)
DIŞ POLİTİKADA ( ceteris pabirus ) çok büyük hata yapılmaz ise ya da dış politika KÖSTEK olmaz ise yerel seçimlere kadar bence normalleşmeye doğru gideriz..
bence enflasyon artık kendini besleyen bir döngü haline gelmişken ne mevduat faizlerini düşürmeyi ne de doları sabit tutmayı göze alamazlar. anflasyon da kur da mevduat da aynı anda sadece ekonomiye herkes güven duymayı başarırsa iyileşir. o güven de 1 yıldan önce yaratılamaz. ben faizde %70 görülmeden ve dolar 30 üzerine atmadan düzelme sürecinin başlayacağına inanmıyorum. o da zaman herşeyin ilacıdır anlamında yani zararlı müdahaleleri bırakırlarsa kendiliğinden oluşacak dengeler şeklinde iyileşme olur. milletçe geçmişten ders almama gibi fena bi rahatsızlığımız olduğu için 90'lı yıllar tekrar edilecek. benim iddiam bu görelim.
erdoğanın bu işi becerecek kadroyu kurduk ama beni dinleyecekler mi göreceğiz tadındaki tamamen kendi içinde çelişen, bi strateji kurulmadan söylendiği belli olan cümleleri şimdilik o güveni yaratmaktan çok uzak.
Bahsettigim ak portfoy fonlari %99 direk hisselere yatirim yapar etf tarafi ile ilgilenmiyorlar pek hisselere yatirim yapip belli agirliklari degistirerek endeksi taklit etmeye calisiyorlar direk endeks getirisi beklemeyin pasif yonetip agirlik degistiriyorlar
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
sizinle aynı fikirdeyim orta uzun vade için...
kısa vade de
yerel seçimlere kadar acaba ALGIYA oynarlar mı?dış politaka da verilebilecek (özellikle suriye) kararlar+kanal istanbul+özellişterme vs vs ile bir illüzyon yaratabilirler mi?burada bencmark bence KKm ve büyüklüğü...izlenecek politika bu kkm^nin çözülmesi temelinde olacağını düşünüyorum yerel seçimlere kadar...bu iş oldu oldu,olmadı seçimler sonrası ''sopa'' ile çözerler netekim...
bu bağlamda politika faizini giderek artıracaklar....mevduat faizleri de artacak....ama telefon açıp mevduta üst sınırda koyabilirler...
usdtry aynı paralelde kkm baz alınarak yavaş yavaş artacak...
bunları yazarken PPZ daha mantıklı gelmeye başladı....ha ha ha....
EC2 ile HVZ arasinda kararsizim. Aktif fon Yonetimi olarak hangisi daha başarılıdır?
Bu arada faiz artarsa yabancı getirdigi paranin bir miktari ile tahvile bir miktarini borsaya yatirma durumu için ne dusunuyorsunuz?hisse fona 5400 den alma mantikli olur mu?
[IMG]https://i.hizliresim.com/gqpkfjw.png[/IMG]
gırmızı renkli fon varken gidip siyah fona para yatırmam için manyak olmam lazım. böyle bir tercihte rasyonelliğin esneme marjını ne kadar gerebilirsin de siyaha bahse girersin ki ?
karasız iseniz %50 yapın...:) (valla ben öyle yapıyorum)
geçmiş getiriler aynı sayılır...ama bu geleceğin getirisine referans olmaz tabii...
hvz çok popüler...iyi de yönetiliyor ama fon büyüklüğü bakımından ec2 den çok büyük...ec2 nasıl yönetiliyor bir bilgim yok...küçük olduğu için daha hızlı hareket edebiliyordur belki.....en iyisi geriye dönük 3-4 aylık portföy dağılım raporuna bakmak...portföy hisselerine bakmak...vs vs vs...
Ak portföy fonları piyasada gördüğüm en iyi tematik fonlara sahip ve en iyi yönetildiğine inandığım fonlardandır. Pandemi döneminde mesela vadeli petrol fiyatları eksiye düştüğünde petrol fonu arayan herkes ak portföyün bu AES fonuna saldırdı. Günlerce aşırı talepten yok sattı. Çoğu kimse alamadı yada az alabildi o günlerde. Öncesinde alanlar almış olanlar ise ihya oldu.
Hatta bakın piyasada hala ak portföy dışında petrole dayalı fon yoktur. (yanılmıyorsam fon şeklinde yok yani.)
Ak portfoy sektorun onculerinden yatirimcinin ihtiyacina yonelik tematik fon cesitliligi ve populer tema olustugunda o temayi pazara surme bilgilendirme tarafi ile de yatirimcinin teveccuh ettigi pys lerdndir. Ancak tematik fonlarinda aktif portfoy yonetmez agirliklandirma yaparak pasif yonetim tarzi vardir
Aktif veya pasif yonetim tarzlarinin kendine yonelik avantajlari ve dezavantajlari vardir iyi kotu diye ayrim gercekci bir yaklasim degildir
*Bahsettiginiz petrol fonu kodu AES yazarken karisiklik oldu sanirim duzeltme yapayim nacizane
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi