zaten muhalefet de aslına dönün diyor böylece yeni kur şoku ile seçimi alacağını düşünüyor :)
kkm kullanıcıları beşli çete üyesi mi olmuş ?
Bugün nereye sarsakta sıradan bir gün..
40+ yıldır muhalefet koltuklarında işgaliye yapanlar, kurtuluş aşkına geldi.. :he:
tebrik :bravo:
Muhalefet , iktidarı sıkıştırmak için hiç gereksiz vaatlere girerek onları kaşıyor. lakin , yarın iktidar olunca hatırlatırlar adama. Muhtarlık artık bitmeliyken tutturmuşlar , muhtarlık evleri, sekreterya falan.... Yahu her okula en az 2 müstahdem alacağız deseniz daha mantıklı olurdu.
Tüm sözleşmeliyi kadroya geçirecekler, öğretmene , işçiye, sağlıkçıya vb. bol keseden vaatler. Oysa personel rejiminde - eski Türkiye sistemine- döneceğiz deseler yeter. Benim şahsi düşüncem ; iktidara gelmek istemiyorlar ( çok haklılar. Ben de olsam gelmem ) . Bu nedenle bol kepçe umut dağıtıyorlar.
Bitik bir devirde iktidarın değişmesini muhalefette olanlar arzulamaz. Çünkü ; iktidar bilerek seçimi kaybetse ve yeni gelen 6 farklı kafayla 6 ayda ekonomi düzelmezse sokağa çıkmayı bırakın twett atamayan halk bu kez sokaktan içeri girmez. Eskiyi tekrar keyifle yerine getirir. Ömür boyu son 6 aylık 6 partiyi suçlarlar.
aralıkta karşılıklı kalp krizinden sonra yollarımız ayrılmaya başladı :he:
50% kkm(dağınık vade) ile devam.. kafam daha dinç..
*politize olan şeyde ''analiz'' olmaz.
paraya ulaşmak isteyen ev sahiplerine öneri evinizi airbnb de kiralayın para fışkıreyahhh. 1 ayda 1300 euro artı 3300 tl ciro yaptım ist.kadıköyde
Bizde siyaset değişmez. Mutlaka kasadan ödenecek bir şey bulunur. Yeter ki kasada para olsun.
O yüzden siyaset dışından bir lider adayı istiyordum. Alsın değişim rüzgarını sürükleyip gitsin. Ama yok bizde o şans yok belki paralel evrende olabilir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
çarpma/bölme problemini halletsin diye
1 de inat edilmezse sorun çözülür...
üfff kendimi aştım .. :he:
1 ay burda tutarlarmi ki 18 görmüyor iste demek icin 17.97.-98 gorduk 18.05-08 igne atti bir kaç defa.
Yıl içi dipten 80% çıktı 18 olsa neolur 19 olsa ne farkeder..
10% 2lira neredeyse..
50%enflasyon yapışsa.. 12 aya 30
Bundan sonra eğimi ne olacak tek önemli şey bu...
Önce kazansınlar da... :he:
başka şeylerin altında kalmadan, sıra buna gelsin...
Son bir yılda TUİK rakamlar ile BİLE mevduat reel olarak yüzde 35 kaybettirmiş.
Dolar ise yüzde 13 kazndırmış.
Özetle TL ye yatırım yapan biri yaklaşık yüzde 50 oranda SERVETİNİ KAYBETTİ...
KDV de tahsilat oranı yüzde 31 e düşmüş...
Sanayici, esnaf bunu kredi gibi kullanıyormuş.
(Umarım dolar almıyordur)
Bir kkm ci olarak bencede 5 li çete üyesi oldum. 3 ayda %5 yerine %20 aldık. Bir aksilik olmazsa ağustosun 23 ünde bi %15 daha garanti. Biz 3 kuruşla yaparken o işi milyonlarla milyarlarla yapanlar ceplerine 3 ayda bir milyonları koyuyor. Kkm bol parası olup tl mevduatta durmayı sevenlerin faiz gelirlerini 4 e 5 e katlayan bi sistem. Kkm yerine Yıllık %40 bile faiz verselerdi daha karlı okurlardı.
Bu yöntemle feröek rantiyeciler yarattılar. Tl mevduatta kalanların ocağına incir ağacı diktiler
En yakın kkm dönüşü ne zaman 25 ağustosmu?
mevduatta gene 2-3 puan reel getiri vardı ...
Düşmeyen döviz hesabı.. :he: Opsiyon maliyetsiz.
harika.. ama belirli kitle için..
Kazanç kısmı ise tam bir ilüzyon.. dolar taşıma maliyeti gizli fatura..
dolar düşmeyecek/17% altı yataya sarmayacaksa asla kazandırmayacak.
eğer vatandaş buradan gelen paraları çatır çatır yiyorsa,
mevduat faizini yiyip batanların hızlandırılmış modeli olur.
Sayın virtue CHP ve İYİ Parti'nin oyu %50 yapmıyor mecbur HDP nın de olması lazım ayrıca en az 301 millet vekili olması lazım o da yetmiyor onun için dışardan mecburi HDP
9 ay bile olmadan emlak fiyatını yüzde 300 den fazla artırmış.
Biz hala yüzde 17 mi olsun yoksa yüzde 40 mı olsunu konuşuyoruz.
TL ye çöp faiz teklif edip doları baskılarsan piyasadaki para mecburen emlağa kayıyor.
Resim paylaşabilseydin gösterecektim.
Bu forumda 37 kb lık bile resmi upload kabul etmiyor.
Çözümünü bile var mı?
https://cdnr.yenicaggazetesi.com.tr/...3334533769.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!!
https://i.hizliresim.com/pm7qj2o.png
9 aydaki değişim...yüzde 300.
Kim takar KKM yi.
Artık dolar tutmak da paranın erimesine engel olamıyor...
YAŞANABİLECEK EN KÖTÜ SENARYO yu yaşıyoruz...
Yılların birikimleri bir inat uğruna ÇÖP OLUYOR....
KKM zaten baştan aşağı mantıksızlık abidesi değil mi? Buna para koyan dolar alıp dolar faizi alsa 2-5% neyse ekstra daha alacak.
Ben hala KKM yapanların motivasyonunu anlayabilmiş değilim.
Demek ki hala bu milleti tam tanıyamamışım. A*P'nin neden iktidar olduğunu anlayamadığım gibi :oleyo:
Kur korumalı mevduat .!!!!
Nebatinin çakma doları.!!!
KKM yapanlar.!!!
Akp nin böbekten ortağı.!!!
Nebatinin yol arkadaşı.!!!
Bu ülke batmaya mahkumdur.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Ülkede emlak manipülasyonu bilinçli ve bilimsel yolla yapılaması planlansa yaşadığımız dönem kadar başarılı olamazdı.
Emeği geçen SÖZDE FAİZ düşmanı ekonomi yönetimini kutluyorum.
………..
Ya düşerse.!!!????
Ne bizim mantık.!!!!:oleyo:
Ekonomi striptiz yapıyor.!!!
İç diş borç almış başını gitmiş.!!!
Ülke ye kimse yatırım yapmaz olmuş.!!
Yabancı arkasına bakmadan toz olmuş.!!!
Cari açık rekor üstüne rekora koşuyor.!!
Kısa vadeli diş borç 182.3 milyar dolar.!!
Merkez bankası bankası rezervleri eksi 54 milyar dolarda.!!
Sonbahardan sonra göreceğiz.!!!
Doların füze oluşunu.!!
Bu ülkede mantık aramak çok zor.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Bu resim insanların nasıl yoksullaştığı, tüm ömürde elde edilen birikimin 1 yılda nasıl yok edildiğinin resmidir.
Bu resim Türkiyenin yaşadığı büyük ekonomik 2021 Krizini en iyi anlatan resimdir.
19 Aralıkta bir kişi dolar 18 TL iken 250 bin dolara bu evlerden 3 adet alabiliyordu.
Şimdi yine dolar 18 TL, ancak sadece birini alabilirsin.
Parasını TL de tutan diğer bir kişi ise 2021 Ağustosundaki 250 bin dolar karşılığı TL si şu an 125 bin dolar karşılığı (artı yüzde 20 TL mevduat faizi) 2250000+500000= 2750000 TL
Yani TL tutan biri ise ağustos 2021 de bu evin tamamını alabilirken, SADECE 1 YILLIK DÖNEM SONUNDA BU EVİN 1/6 sını alabiliyor.
Bir de bunu ucuz kamu banka kredisi ile almış olsa ev şimdiden bedava gelmiş oluyor.
Sn Bosforus, HİPERENFLASYON konusunda daha önceki yılda belirttiğin ÖNGÖRÜLERİNDEN dolayı tebrik ediyorum.
Keşke seni dinleseydik.
Ancak emlak için yanıldığını not ettim.
https://i.dunya.com/storage/files/im.../28/t-yNaj.jpg
Tarih tekerrür den ibarettir.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!!
https://pbs.twimg.com/card_img/15569...g&name=900x900
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Alıntı:
MALİYETLER ÇOK YÜKSELDİ
Bankacılık sektöründen edinilen bilgiye göre vadeye doğru kısa vadelerde dolar borçlanma maliyeti yüzde 9,5-10 seviyelerindeyken 7-8 senelik uzun vadelerde ise yüzde 10-13 arasında değişiyor. Son 12 aylık dönemde ise 50 milyar doları bulan bir dış finansman yükü var. Kaynakların verdiği bilgiye göre bankaların borç çevirme rasyosu yüzde 90’larda ve yatay seyrediyor.
Banka dışı sektörün yüzde 128’lerde ancak yüzde 150’lerden aşağıya gelmeye başladı. Ağustos 2020 pandemi döneminde yüzde 70’lerin altına gelmişti.
Önümüzdeki dönemde 22-23 milyar doların yüzde 100 çevrilmesinin bile yaklaşık 5-6 milyar dolarlık finansman açığı yarattığını bir bu kadar daha paranın dışarıya ödenmesi gerektiğini vurgulayan kaynaklar, Hazine’nin ise yaklaşık 3 milyar dolarlık eylülde bir itfası bulunduğunu dile getirdi. Kaynaklar, bunun yeni bir borçlanmadan mı yoksa başka kaynaklardan mı karşılanacağının ise belirsiz olduğunu kaydetti.
Geçen hafta ise Yapı Kredi Bankası’nın Aralık 2022’de vadesi dolacak 1 milyar dolarlık sermaye benzeri tahvilini yenilemeyebileceği, koşulların yeni ihraç için elverişli olmadığını haberi geldi. Bankaların bu yolu seçebileceğini belirten bankacılık kaynakları bu durumun ise içeriye yeni döviz girişini aksatma ihtimali taşıdığına işaret etti.
Yüzde 100 oranında yenilenme finansman ihtiyacı ortaya çıkarırken yenilenmeme de içeriye döviz girişini etkileyecek. Bankaların ve reel sektörün yüksek maliyetler nedeniyle itfa yolunu tercih edip borçları çevirmemesi durumunda Merkez Bankası ile bankacılık sektörü arasındaki swap işlemlerinin azalacağını dile getiren kaynaklar, dolar/TL’yi tutmanın daha da zorlaşabileceğini söyledi.
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!!