PETUN Solo 2017/12 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 59312096 Yıllık Değ%:-1
Printable View
PETUN Solo 2017/12 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 59312096 Yıllık Değ%:-1
İştiraklerden her çeyrek ortalama 3-4 milyon kar gelirdi. Bu çeyrekte 1,25 milyon zarar gelmiş. YBP, Çamlı Yem, Desa Enerji son çeyrekte zarar etmişler. Yani beklendiği gibi iştiraklerden 3-4 milyon katkı gelse, kar 63-64 milyon civarlarında olacakmış.
YTD
Yeniden değerleme artışları ile diğer kapsamlı gelir 69 milyon olmuş ve özkaynaklar 501 milyona yükselmiş. Defter değeri 11,57 TL olmuş.
YTD
Herkese merhabalar ,
petun 2017 yıllık karı 59.312.096
2016 yıllık karı 59.689.181 petun için zor bir 2. çeyrek yaşanmış olmasına rağmen yinede geçen yıl kadar kar sağlamayı başarmış , 3.çeyrekde açıklanan karın altına kalmasına ise enteresandır ki son çeyrek de tüm iştiraklerinin zarar yazması olmuş ( hepsimi zarar eder ? etmişler )
43.335.000 sermayeli bir şirket için fena sayılmayacak bir kar rakamı hisse başına 1.36 tl
yüksek temettü alışkanlığı olan petun da temettü yatırımcısı yine istediğini alacak görünüyor.
piyasada değeri 459.351.000 özkaynak varlığı 501.492.181 hisse başına varlık 11.57
dolayısıyla kuruluş maliyenin bile altından işlem gören hissede fiyata bakınca marka değeri pazar payı müşteri ağı da alıcılara bedava dağıtılıyor :)
500 milyona ancak kurulabilecek ve kar eden petun gibi bir markaya mesela yabancılar alıcı olsa kaç para fiyat biçilirki acaba ...
eğer bu fiyata verecekse yaşarlar çok müşteri çıkar
dönersek bilançoya yeniden değerleme ile bedelsiz potansiyelide 10 u aşmış 2004 den bu zaman bölünmemiş olan hissede neden olmasın
2017 hasılat 649.566.141 2016 hasılat 637.519.970
ne yazıkki büyümede artış yaşayamamış en azından enflasyon oranı kadar bir artış olsaydı diye düşündüm ama elbette gönül fazlasını ister...
diğer taraftan sermayesinden fazla karlı bir şirketin özkaynaklarından daha ucuza işlem görmesi hakkatten ucuzlukturki aksi halde petun pahalı ise psüt e ne diyelim aynı sermaye ile 48 milyonda kalan kar açıkladı yanılmıyorsam ve halen petundan pahalı .
esas olan pnsütün pahalı olması değil petun un çok ucuz olması
ama yinede fiyatı piyasa belirliyor ....
herkese bol kazançlar
boykota rağmen karda sadece %1 düşüş olmuş. bence çok iyi. bu seneyi ucuz atlattık. şirket sahipleri çeneleri yerine kafalarını çalıştırırsa çok daha iyi olur. zamanla boykot falan unutulur gider.
sermayesine göre kar rakamına bakarsak 15 tl olsa kimse de çok pahalı diyemez.
bu kar rakamı bence oldukça kötü,
%10'un üzerinde enflasyon olan ve KGF ile piyasaya oluk gibi para akıtılan bir senede karın en az hiç olmadı enflasyon kadar artmasını beklerdim.
Bence tam tersi boykotun etkisi %1 değil çok daha fazla bu sayılara bakınca...
Net gelecek temettü ne kadar olur fikri olan var mı
Sizce 1.36 brüt temettü gelir mi
Geçen yıla göre finansallarda önemli bir değişiklik olmadı. 1,00 TL brüt temettü gelmesi beklentimdir.
Syg.
2017 Yılı Finansal Sunumu http://yatirim.pinaret.com.tr/UserFiles/PETUN-2017.pdf
Herkese Merhaba;
2017 Finansal sunuma baktığımızda işlenmiş et pazarı ciro bazında %11,2 4. çeyrekte %12,2 büyümüştür.
PETUN ise sektöre ayak uyduramayıp %2'nin bile altında büyümüştür.
2014 yılında %24,9 olan pazar payıyla zirve yapan şirketimiz şirket yetkilisinin de dediği gibi;"pazara yeni katılan müşterilere cevap verememesi ve Selim Bey'in referandum sonrası açıklaması ile" mevcut müşteri potansiyelinin de bir bölümünü küstürüp büyümede ivme kaybederek pazar payını 2017 yılı sonunda %20,5'e düşürmüştür....
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR...
4. çeyrekte kırmızı et fiyatlarındaki düşüş 2018 de tekrar yükselişe geçmiştir.
Rekabette sıkıntı yaşayan şirketimiz ürünlere zam yapamamıştır, girdi fiyatlarındaki yükseliş ve ürünlere zam yapılamaması brüt kar marjındaki gerilemenin bu çeyrekte de devam edeceğini gösteriyor...
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR...
ben 2018 den daha bir ümitliyim ama bu sefer de sanki global bir türbülans dan dolayı fazla bir yükseliş olmayacak gibime geliyor hayırlısı bakalım...sabırla temettüyü beklemeye devam...
Net 1 tl verese ben fit olurum😁
evet net 1 tl verse bende fit olurum...hayırlısı bakalım...acaba bu kagıtta yıllık 60 bin ve üzeri temettü alan var mı çok merak edyorum...
0,4165 TL temettü..
https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...61f71fe29c2156
beklentilerin bir hayli altında kalan bir temettü...neden bu kadar az veriyor diger kısmını bedelsiz olarak mı verecek acaba...
bu kar payı ile birlikte yakın zamanda 9-9,50 bandına oturması beklenebilir...
Ciroda ,karda ve şimdide temettüde Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdık:):)
Temettü berbat,
tam bir hayal kırıklığı.
Yaşar gurubuyla alakalı bulaşmayın bunlara gibisinden birşeyler yazan bir üye vardı. maalesef haklı çıkıyor galiba :(
"T.C. Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'nden modernizasyon cinsi yatırımlarda kullanılmak üzere, 30.11.2017 – 30.11.2020 tarihleri arasında ve toplam 19.800.000 TL'lik sabit yatırım tutarı kapsamına sahip 26.12.2017 tarih ve 134537 numaralı Yatırım Teşvik Belgesi alınmıştır. Yatırım Teşvik Belgesi'nde öngörülen destek unsurları "KDV istisnası" ve "Vergi İndirimi %55, YKO %20" şeklindedir." Bu yatırım entegre et kesim tesisleriydi sanırım.Ciroyu,hasılatı ve tabi karlılığı olumlu etkileyecekse kredi ile yapacağına kendi kaynakları ile yapsın.Yakındığımız büyümenin olmaması değil miydi?
aslinda faaliyet karinin bozulmasi beni geriyor, satislari arttirmasina ragmen faaliyet kari azalmis; istirak kari net kari koruyor ama enflasyonu dusununce kotu bir sene. Umarim duzeltir. Genel olarak sektor sikintili ve cok rekabetci oldu, yakinda sektorel konsolidasyonlar gelir diye tahmin ediyorum, nakit her zaman iyidir;)
saygilarimla
Tam bir hayal kırıklığı geleceğe dair inşallah iyi işler yapılırda ümidimizi yitirmeyiz bir fikri olan var mı acaba bu husus nasıl değerlendirilir?
Bu günkü hareketle alçalan üçgen formasyonunun bir düşüş formasyonu olduğu da teyit edildi,değil mi sayın Hisseci44 arkadaş?
piyasa ufaktan temettüyü fiyatladı bugün...ben biraz daha düşmesini bekliyorum...eger 3 aylık sürpriz yapmazsa tabii...en son 2009 krizinde bu kadar az temettü vermişti(14,28 kuruş)...bu arada sermaye yedeklerinden söyle %50 bedelsiz yapsa ne güzel olurdu en son bedelsizi de 2004 yıllında vermiş...hayırlısı bakalım...
Daha 3 aylıkların açıklanmasına kadar çok var,o zamana dek düşüş trendi biter,ben ortalama 9.60 ların altına inmeyeceğini düşünüyorum,hadi belki 9.50 görebilir,ancak daha altında ciddi alıcı gelir.Tabi bunlar normal koşulllar altında.Ancak dünya borsalarında olağanüstü düşüşler,bizde siyasi,ekonomik kargaşa ortamı farklı senaryolar üretir,o ayrı...
Bir de şu Pınar yöneticileri için bir şeyler yazmak isterim: Gerçekten çok ufuksuz,beceriksiz,vizyonsuz insanlar.Babaları sanıyorum ki çok üzülüyordur.Pınar yılların markası...şu an milyarlık cirolar,200-300 milyonluk karlar elde ediyor olmalıydı.Enflasyon kadar bile karlılık artışı yapamıyorsan kapa o dükkanı...
Geçmiş grafiğine bakıyorum da bu kadar sert düşüş daha önce pek yok...
İnşallah biri gelir alır bu şirketi de (mesela yabancılar) (ortakta olabilir bana uyar😎) memleket hizmet görürü
evet bu kadar sert düşüş yok daha önce, çünkü daha önce hatırı sayılır bir temettü veriyordu bu sene oda olmayınca böyle geri çekilmesi normal bence...42 kuruş temettü veren bir şirket için 10 tl pahalı bence...ayrıca alka 4,30 larda 38 kuruş temetü veriyor ordan karşılastırın...bende 2 hisse de oldugundan dolayı şimdilik pozisyonumu bozmuyorum...
Temettü ile hisse fiyatı arasında bir korelasyon olmadığını daha önce belirtmiştim,hatta temettü bir para çıkışı olduğu için şirketi zayıflatan bir olgu.Bir kaç örnek vereyim ASELS fiyat:33 TL temt:0.02397 ,AVISA 17.76TL TM:0.348, ARCLK 18.87 TM:0.64, CİMSA 13.88 TM:0.425, GARAN 11.55 TM 0.35, PETKM 7.81 TM 0.30, TCELL 14.95 TM 0.1596gördüğün gibi PETUN'dan çok daha az temettü verenlerin fiyatı,F/K sı oldukça yukarılarda...
Sorun bence hasılatta,karlılıkta yerinde saymasında.Tabii bir de hisseyi götürecek spekülatör olmaması...Ha bedelsiz vermesi de bir şey ifade etmez.Siz cebinizdeki 200 TL yi 2 tane 100 TL yapınca cebinizdeki para artar mı? Artmaz,onun için bedelsiz vermesi de bir şey değiştirmez,belki hisse üzerinde spekülasyon yapacaklar için bir fırsat olabilir.
bazı kagıtlarda fiyat ile temettü arasnda korelasyon olmadıgı dogru...ama petun da var...örnek vermelerin hatalı aselsan hiç bir zaman temettü kagıdı olmadı ve olmayacak en az 7-8 sene...aselsan bedelsiz kagıdıdır...ve bende de vardır 2,75 maliyetle ufak ufak bir daha ki zamana kadar artırmaya çalışmaktayım...turkcell de ise 3 defa verecek onu da hatalı yazmışsınız...çimsa ise 2014 den beri 1 tl üzeri temettü vermiştir bu sene miktarı düşürdügü içi kafasını yukarı kaldıramıyor grafigine bakabilirsiniz ama onunda yine de beklentisi farklı onu da açıklarım ama burası yeri degil...petun düşmesi temettüye baglıdır çünkü gelecek için çok extrem bir beklenti yoktur...ve fark ettiyseniz benim gib yıllardır bekleyen çok temettü yatırımcısı vardır fiyata bakmadan temettüyü bekleyen...
Ne güzel açıklamışsını ama en son noktayı söylememişsizniz şunu bekliyorum vizyonsuz bir kağıt temettü için beklemeye değmez mi artık atraksiyonu yokmu bunu bekliyorum
Bir tek ben kaldım herhalde buralarda herhalde sesimi duyan var mı?