Sayfa 85/612 İlkİlk ... 3575838485868795135185585 ... SonSon
Arama sonucu : 4896 madde; 673 - 680 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

1. Daha 3 aylıkların açıklanmasına kadar çok var,o zamana dek düşüş trendi biter,ben ortalama 9.60 ların altına inmeyeceğini düşünüyorum,hadi belki 9.50 görebilir,ancak daha altında ciddi alıcı gelir.Tabi bunlar normal koşulllar altında.Ancak dünya borsalarında olağanüstü düşüşler,bizde siyasi,ekonomik kargaşa ortamı farklı senaryolar üretir,o ayrı...
    Bir de şu Pınar yöneticileri için bir şeyler yazmak isterim: Gerçekten çok ufuksuz,beceriksiz,vizyonsuz insanlar.Babaları sanıyorum ki çok üzülüyordur.Pınar yılların markası...şu an milyarlık cirolar,200-300 milyonluk karlar elde ediyor olmalıydı.Enflasyon kadar bile karlılık artışı yapamıyorsan kapa o dükkanı...

2. Geçmiş grafiğine bakıyorum da bu kadar sert düşüş daha önce pek yok...

3. İnşallah biri gelir alır bu şirketi de (mesela yabancılar) (ortakta olabilir bana uyar😎) memleket hizmet görürü

4. evet bu kadar sert düşüş yok daha önce, çünkü daha önce hatırı sayılır bir temettü veriyordu bu sene oda olmayınca böyle geri çekilmesi normal bence...42 kuruş temettü veren bir şirket için 10 tl pahalı bence...ayrıca alka 4,30 larda 38 kuruş temetü veriyor ordan karşılastırın...bende 2 hisse de oldugundan dolayı şimdilik pozisyonumu bozmuyorum...

5.  Alıntı Originally Posted by konkasor34 Yazıyı Oku
    evet bu kadar sert düşüş yok daha önce, çünkü daha önce hatırı sayılır bir temettü veriyordu bu sene oda olmayınca böyle geri çekilmesi normal bence...42 kuruş temettü veren bir şirket için 10 tl pahalı bence...ayrıca alka 4,30 larda 38 kuruş temetü veriyor ordan karşılastırın...bende 2 hisse de oldugundan dolayı şimdilik pozisyonumu bozmuyorum...
    Temettü ile hisse fiyatı arasında bir korelasyon olmadığını daha önce belirtmiştim,hatta temettü bir para çıkışı olduğu için şirketi zayıflatan bir olgu.Bir kaç örnek vereyim ASELS fiyat:33 TL temt:0.02397 ,AVISA 17.76TL TM:0.348, ARCLK 18.87 TM:0.64, CİMSA 13.88 TM:0.425, GARAN 11.55 TM 0.35, PETKM 7.81 TM 0.30, TCELL 14.95 TM 0.1596gördüğün gibi PETUN'dan çok daha az temettü verenlerin fiyatı,F/K sı oldukça yukarılarda...
    Sorun bence hasılatta,karlılıkta yerinde saymasında.Tabii bir de hisseyi götürecek spekülatör olmaması...Ha bedelsiz vermesi de bir şey ifade etmez.Siz cebinizdeki 200 TL yi 2 tane 100 TL yapınca cebinizdeki para artar mı? Artmaz,onun için bedelsiz vermesi de bir şey değiştirmez,belki hisse üzerinde spekülasyon yapacaklar için bir fırsat olabilir.

6. bazı kagıtlarda fiyat ile temettü arasnda korelasyon olmadıgı dogru...ama petun da var...örnek vermelerin hatalı aselsan hiç bir zaman temettü kagıdı olmadı ve olmayacak en az 7-8 sene...aselsan bedelsiz kagıdıdır...ve bende de vardır 2,75 maliyetle ufak ufak bir daha ki zamana kadar artırmaya çalışmaktayım...turkcell de ise 3 defa verecek onu da hatalı yazmışsınız...çimsa ise 2014 den beri 1 tl üzeri temettü vermiştir bu sene miktarı düşürdügü içi kafasını yukarı kaldıramıyor grafigine bakabilirsiniz ama onunda yine de beklentisi farklı onu da açıklarım ama burası yeri degil...petun düşmesi temettüye baglıdır çünkü gelecek için çok extrem bir beklenti yoktur...ve fark ettiyseniz benim gib yıllardır bekleyen çok temettü yatırımcısı vardır fiyata bakmadan temettüyü bekleyen...

7. Ne güzel açıklamışsını ama en son noktayı söylememişsizniz şunu bekliyorum vizyonsuz bir kağıt temettü için beklemeye değmez mi artık atraksiyonu yokmu bunu bekliyorum

8. Bir tek ben kaldım herhalde buralarda herhalde sesimi duyan var mı?

Sayfa 85/612 İlkİlk ... 3575838485868795135185585 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •