Nereden aldı da nereden satıyor. Millete ayıptır demesi temiz itelediler valla!
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Nereden aldı da nereden satıyor. Millete ayıptır demesi temiz itelediler valla!
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
onu bunu bırakın destek atında 37-38-39 u geçelim 40 üstünden konuşalım 50ye yolculuk yapalım.
Arkadaşlar sertifikaya satış emri verdiğimiz zaman hesabımıza aynı gün yatıyor mu yardımcı olabilecek var mı?teşekkürler.
2 gün sonra geçer iyi günler bu fiyatlara ihtiyacınız yoksa satmayın
pazartesi emir verirsem çarşamba hesaba geçer anladığım kadarıyla. ihtiyacım var ama sonra tekrardan alım yaparım gibi.teşekkürler.
36.54 den destek verdim. her maas gunu gorusmek uzere:)
sevgili süper sinan dostum;
aman gözünü seviyim sen alma, geçmiş yazıları okudumda, affına sığınarak gözlemim ağlama duvarına çevirmişsin, yatırım hesabı açarken imza attığın kağıtları okumamışsın diye anlıyorum, orada şöyle bir cümle var "sermaye riski içerir" paranı kaybedebilirsin yani.geçmiş yorumlarında zaten 1 daire kadar lot sahibi olduğunu yazmışsın,neden hala almak istiyorsun anlamış değilim. düşen bıçak tutulmaz altın kural. menkulleştirilmiş her ürün spekülasyona açıktır(veya şöyle söyleyeyim senin düşündüğün fiyat oranlarını başkaları düşünmeyebilir). bu üründe maliyet düşürmen mantıklı değil. yani adamlar resmen bizi kazıkladı yorumu yazmışsın,ne güzel işte adamlar proje bitirme garantisi vermiş, ama ne istediğini anlamış değilim fiyat garantisidemi istiyorsun,bunu kim verebilir anlamış değilim. bende aldım ve zarardayım ama tutupta kazıklandığımı hiç ama hiç düşünmedim,benim kararım benim hatam,adamlar bana zorla 42,50'den zorla aldırmadılar, hesabımı kitabımı yapmalıydım, başka kağıtlarda alıyorum, düşenler için şimdi beni kazıkladılar diyebilirmiyim? veya halka arz fiyatından aldığım ve düşen kağıt için beni kazıkladı bu firma diyebilirmiyim?veya battı bu firma benim kağıtların parasını versinler? birde şu yazıların bence hiç doğru değil, hadi herkes destek atsın biraz alsın. bırak milleti almak isteyen alır almak istemeyen almaz.KY'nin alacağı 3-5 lot'la bu iş olmaz. şöyle koyarsın 2 daire fiyatı o zaman fiyat zıplar. birde neden fiyatlar bu seviyede diye düşünüyorsak tamamen arz talep meselesi, bir mütahit yapacağı bir binanın dairelerini topraktan satmaya başlar, bazen bina bittikten 5-6 yıl sonraya veya daha uzun sürede ancak hepsini satabilir. ama mütahit fiyatta direttiği için fiyat seviyesi inmez. ama 5-6 yıl beklemek istemez ise fiyatta indirim yapar 1senede satar. bu ürünün halka arz mantığıda bu şekildedir fiyat 42,50tl dir, piyasaya bu ürünü ihraç eden(mütahit diyelim) 42,50'den sattı, senin benim gibi alıcılar aldı, bizim haricimizde bu dairlere alıcı gelmez ise, bende sana veya sen bana 43 veya 44'den satamayacağıma göre fiyat düşüyor, çünkü hala gerçek alıcılara satılmamış çok fazla daire var, talep gelince vakıf veya diğer kurumların elindeki lotları talep sahiplerine veriyorlar. vakıf günün sonunda daire sahibi olmak için lotları tutmuyor, makyol'un lotlarını topraktan bize veriyor. bu kadar basit bence. kırmak veya sizi yermek gibi bir niyetim yok, böyle anlaşılmış isem şimdiden özür dilerim,saygılar
"KY'nin alacağı 3-5 lot'la bu iş olmaz. şöyle koyarsın 2 daire fiyatı o zaman fiyat zıplar." eksik kalmış bu cümle sonra tekrar düşer çünkü hala satılacak daire var veya dolaşımdan çekilecek lot var.
arkadaşlar birde şunu ilave edeyim bir düşünün, biz makyol'un park mavera 3 projesinin kreditörleriyiz, makyol bu proje için bankalardan kredi kullanması gerekiyor değilmi? bankalardan kredi kullanırsak bunun projeye maliyeti şu kadar, oturup hesap ediyorlar diyorlarki projede satılacak daire fiyatı m2 fiyatı 42,50 piyasa fiyatı, farklı bir finans modeli olarak vakıf ve diğerlerini yetkilendirip bizim gibilere satılıyor proje, ve kredi maliyet oranına kadar vakıf ve diğerlerine yetki veriyorlar. anlatmaya çalıştığım bir daireniz var emlakçıya diyorusunuzki 100.000tl sat, olurudu 98.000tl'ye kadar. emlakçı bu fiyat aralığında satıyor eğer talep az ise fiyatta indirim yapıyorunuz değilmi(emlakçı size 95.000 isteyen var derse) eğer paraya ihitiyacınız var ise,95000 oluyor. makyol'un nereye kadar sat dediğini bilmiyoruz aracı kurumlara(vakıf), yoksa vakıfın 42,50'den alıp 36,50 sattığına inanan yok herhalde? yatırım tavisyesi değildir.
Sayın kardeşim yazdıklarınız borsadaki diğer hisseler için doğru bu hisse arz olurken ne dediler hisse düşer mi İstanbul'da ev fiyatları düşerse düşer bizi kandırdılar ayrıca 213 ev arz oldu atış ofisine gittim eşdeğer evi peşin alırsanız arz ettikleri fiyata satıyorlar soruyorum 213 ev almakla tek ev almanın fiyatı aynı olurmu resmen aldatırdık neyi savunuyorsunuz anlamadım Sinan beye gelince halka arzdan kaç lot aldı merak ediyorum elinde bir evlik hisse var devamlı alıyor ortalaması yüksek herkese saygı ve sevgiler
üstadım selamlar;
bir şeyi savunduğum yok,sadece şunu söylüyorum fiyat göreceli bir kavramdır, sana ucuz gelen başkasına pahalı gelebilir veya tam tersi,bu durumuda en iyi yansıtan malesef borsa ortamıdır,dışarıda aldığınız her ürün aslında dikte edilmiş fiyattır,kimse fiyat garantisi veremez, yazınızda belirtmişsiniz satış ofisinde 1 ev fiyatı halka arz fiyatından diye, çünkü adam orada fiyatı dikte ediyor, alırsan diyor, mantık arama yapmanız hata, ama borsaya çıkmış bir üründe herkes farklı mantalitede hareket ettiği için fiyat eğilip bükülebiliyor. umarım kendimi açıklayabilmişimdir. saygılar. YTD
veya şöyle yazmaya çalışıyım borsaya çıkmış bir ürünün birden fazla sahipliği oluyor, bu bir çok sahip farklı davranışlar gösterdiği için fiyat artıyor veya azalıyor(bu bir çok ilgili kişinin genel trendine göre), makyol fiyatı 42,50 borsaya dikte etti, ama borsadaki sahipleri bu fiyatı sahiplenmiyor veya inanmıyorlar, bu sebeple fiyat düşüyor, bu lotların sahibi bir tek kişi olsa fiyatı dikte edebilir. veya bu lotları tekrar makyol'a ver adamlar yine 42,50 den satar. benim fiyatım bu diyor. kandırılma meselesi bu sebeple ters geliyor bana.saygılar
Oncelikle satis ofisinde ev fiyatlari halka arz fiyatinda satilmiyor. KAPa yapilan bildirikde bile,satilan ev sayisi belli (az olsa bile) ve satis fiyati belli.neye gore diyorsun halka arz fiyati anlamadim?yanlis bilgi neden verme geregi duyuyosun, bunj zaten hic anlamadim.evet dogru aciklayamadin kendini. kazik yeme olayi zaten cok sacma geliyo, artik insanlar yoruldu bence buna cevap vermekten,ama siz hala yorulmadiniz soylemekten. insanlar al dedigi icin degil, kendimce bu fiyatlar cok dusuk o yuzden aliyorum, duzenli almayada devam edecem,36 nin altini hic beklemiyorum artik (umarim yanilmam). tabiki kendi dusuncelerim,yatirim tavsiyesi asla degildir.
üstadlar, daha açık olayım, yatırımcı psikolojisi denen bir şey var, süper sinan'a aman hocam alma dememin nedeni, devamlı kandırılmaktan aldatılmaktan ve zarar gördüğünden dem vurması. eğer bu fiyatların artmasını istiyor ise, biraz daha pozitif olmak ve bu kağıdın çok ucuz ve süper bir yatırım olduğunu söylemekten geçer, bu topic'i okuyan herkes emin olun bu yorumlardan sonra tırsıp alacağı varsada almaz, gider satış ofisine daha fazla öder burada ucuzdan almaktansa gider oradan alır, pozitif olarakta yanlış bir şey veya aldatma yapmıyoruz gerçekten satış ofisinde daha pahalı değilmi?
ne ikide birde kandırıldık, yok adalet vs. ne güzel ucuz ucuz al işte.
YTD,yazdıklarım tamamen deli saçmasıdır, yatırım tavsiyesi içermez, yatırım için yatırım danışmanına başvurunuz.
Sizin sertifikanın olduğu sitenin komşu sitesi teslim edildi. 3+1 evler ne kadara kiraya gidiyor bakın isterseniz ilan sitelerinden. Sizin site ile ilgili de fikriniz oluşur aşağı yukarı.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üst sınır 36,3 olmak üzere yeniden kademe kademe giriyorum aranıza.
Park Mavera 3 PROJE ÖZELLİKLERİ
İstanbul'un yeni yaşam merkezi Başakşehir'de TOKİ ve Makro gelir paylaşımı modeli ile yapılacak olan Park Mavera 3, Türkiye’nin gayrimenkul sertifikalı ilk projesi olarak da dikkat çekiyor. 50 bin 696 metrekarelik arsa alanı üzerine inşa edilen Park Mavera 3, büyüklükleri 124 ila 293 metrekare arasında değişen 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 şeklinde dizayn edilmiş 723 konuttan meydana geliyor.
Çevrenin en nezih bölgesinde konumlanan proje, 3. havalimanı bağlantı yoluna, 3. çevre yolu bağlantısına sadece dakikalar mesafesinde yükseliyor. Şubat 2020'de teslim edilmesi beklenen projede kusursuz teknik donatılar ile deprem yönetmeliğine uygun alt yapı, sakinlerine konforlu ve güvenli bir yaşam vaat ederken, geniş sosyal ayrıcalık alanları da keyifli ve eğlenceli anlar sunuyor.
Proje, 4 mevsim kullanıma açık/kapalı yüzme havuzu, bay/bayan ayrı Türk hamamları, fitness salonları, saunalarıyla beğeni topluyor. Kameralı güvenliği, geniş otopark alanlarının yanı sıra Park Mavera 3'ün diğer özellikleri arasında ise çocuk yüzme havuzları, çocuk oyun alanları, AVM, market, basketbol sahası, kamelya, süs havuzu, ve yürüyüş parkuru da bulunuyor.
bence sen bilmeden konuşma, bende zaten pazarlık söz konusu değil diyorum.burdaki fiyat nasıl satış ofisinde olduğu gibi olsun..utanmıyormusun yalan konuşmaya. aşağıda satışı yapılan evlerin fiyatları var,KAPa 3 temmuzda rapor verdiler..bak bakalım aynı fiyatlarmı. [IMG]https://i.hizliresim.com/VMQL9v.jpg[/IMG]
Amma uzun sürdü tartışmalar. Tartışacak ne var anlamıyorum. Sorular da basit, cevaplar da;
- Halka arzdan alanlar kazıklandı mı: Evet olsa ne, hayır olsa ne? Bunu ispatlamak kime ne kazandıracak?
Tek gerçek şu: Halka arzdan alanlar şu an zararda. Peki ne yapmalılar?
1- Ya fiyat düştükçe alım yapıp maliyet düşürmeleri gerekir
2- Ya hiç yeni alım yapmadan, orta vadede bekleyip fiyatların tekrar yükselmesini umacaklar
3- Ya da zararlarını çıkarabilecekleri daha karlı bir fikirleri varsa, buradaki zarara razı olup diğer tarafa geçecekler.
Bu seçeneklerden hangisini uygulayacakları, herkes için kendi kararı olmalı. Herkes kendine en uygun olan yöntemle devam eder.
Arkadaşlar burda herkes kendi fikrini söylüyor katılmasakta saygı duyalım tekrar ediyorum 36-38 arası alanlar kesin kar eder açıklamadaki fiyatlar vadeli fiyat gittim gördüm peşin arz fiyatına veriyorlardı şimdi değişti ise bilmem bende diyorumki arzda 216 daire satıldı bir daire ile 216 aynı fiyat olurmu burda aldatma var gidin peşin 216 daire alacağım deyin pazarlık yapın acaba ne fiyat verirler
arkadaşım söylediğin çok saçma geliyor kulağa.sen gidip mahalle arası bir yerden ayakkabı almıyorsun.10 tane alsam fiyat ne olur,100 tane alsam fiyat ne olur,peşin alsam ne olur vs. büyük kurumsal bir firma bu, evin fiyatı 100 tl ise,10 tanede alsan 100 tldir,1000 tanede alsan 100 tldir.mahallede ev yapan müteahit değil bunlar.ne çok büyüttün bu 216 daireyi.ayrıca öyle bişey yok,halka arz fiyatından ev verilmiyor.yanlış bilgiler vermeyin.arkadaşım orada şantiye şefi.bu forum tam atma tutma,spekülatör yerine döndü.genelde böyle zamanlarda fiyat zıplar,hadi hayırlısı..yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir.
sayın kimyacı: halka azr edilirken bu projeye güvenip girmişsiniz belli,yüklü miktarda 42,5den alım yaptınız, daha sonra nasıl maliyeti 37,69a çektiniz bi anlatırmısınız?bende 42,5den aldım,daha sonra halka arzdan aldığım lot kadar,düşük yerlerdende aldım ama maliyetimin bu fiyata gelmesi imkansız..forumu biraz aydınlatırsanız seviniriz.
Sayın kardeşim arzdan 1341 lot aldım sonra düştükçe aldım şu an ortalamam 37650 siz kaç lot arzdan kaç lot sonra aldınız ben size birebir yaşadıklarımı anlatıyorum tahminen 2 ay önce satış ofisine gittim peşin arz fiyatına satıyorlardı şu anki durumu bilmiyorum halka arzın daha ucuz olması gerekli idi.Tekrar ediyorum şu anda böyle fiyatlara alan kar eder fakat k.y nın parası yok bazı insanlarda borsayı bilmez burdan hisse toplasa ucuza ev alacak gider şirketten alır bence bizlerin çevremize bu fiyatların çok uyğun olduğunu duyurmamız gerekiyor saygılarımla
1341 lot 42,5 den aldın, daha sonra 10559 lot arzdan sonra aldın..ilginç..neden daha fazla almadın halka arz ederken??bak dostum üşenmeden hesapladım, 1341 lot 42,5 tlden aldın geri kalan 10559u 36 tl maliyetle(ki hepsini 36dan almam imkansız gibi birşey,36 tl yi kısa bir süre gördü)hatta biraz daha fazla lot alsan bile en fazla maliyetin 36,9 küsür olur.en optimal durumda bile 36,65e yaklaşmıyor. madem maliyetin bu daha niye hayıflanıyorsun diyede sormaktan da alamıyorum kendimi.yani işin aslı burada küçük yatırımcıyı kandıran insanlardan biri olduğunu düşünüyorum.insanlarında sen ve senin gibi kişilerin yazdıklarını dikkate almadan kendi fikirleriyle hareket etmelerini öneriyorum.ufak karlar için burda insanların hakkını girmeyin,borsadan b sini bilmeden,burdan hisse alan insanlar var.neyse dahada yazmam zaten senin gibi insanlara..tabikide yatırım tavsiyesi değildir yazdıklarım.
Kardeş sen de rakam sallama adam açıklamasını yaptıktan sonra yanlış yazdım diyorsun.
ASUS_Z012D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ilgilenen arkadaslara haftalik takas analizi.
https://i.hizliresim.com/Q7P2Qk.png
Toplam takasta vakıf 2.siraya düşmüş
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi