Enver Çevik'in payları %5'i geçtiği için MKK otomatik açıklama göndermiş. İlginç
Printable View
Enver Çevik'in payları %5'i geçtiği için MKK otomatik açıklama göndermiş. İlginç
yeni patron mu
https://i.hizliresim.com/RgAgLY.png
Hayırlı olsun. Adam basmış parayı almış.
Arkadaşlar duyum aldığımı söylemiştim. Haklı çıktığıma sevindim.YTD
Bilançoyla ilgili olarak yurtdışı satışlar dışında pek beğenmedim. Asıl bilançonun 4. Çeyrekte gelmesini bekliyorum. 150 milyon yıllık kar tahminimi 140 milyona çekiyorum. Uzun süre daha buradayım. Herkese bol kazançlar.YTD
bi haber düştü dipnot değişikliği diye...
Eşleşmeye verdim ben malı, manipülasyon tahtasıyla işim olmaz. 600 lot 3.10 maliyetli malım vardı onu bıraktım sadece. Haberi de gördüm satmadan önce mike mike tutacak kağıdı, öfkemden verdim.
Bu Enver Paşa girmeseydi hisseye eğer, bugüne kadar size söylediklerim gerçekleşecekti bugün ve hisse 7.x fiyatlarda olacaktı şu an. 2 yıllık beklediğim, sinir stres her şey boşa gidecekti.
Bu herifler belki kalkınma gibi yapar hisseyi, belki de alıcı bulur bulmaz çakarlar. Bunlar çıktıktan sonra bir süre adam olmaz bu tahta. Teknik temel hikaye.
Akyatirim yine ağzindan sıçmış
Endeks altı beklenti
15,1 TL fiyat beklentisini korumuş
Bazen aklımdan geciriyorum bu raporları COOL mu hazirliyor:cool:
Kızdığım ne biliyor musun? Adamlar böyle bilanço geleceğini bildiklerinden boşalttılar 3 aydır bütün malı. Mübarekler sağolsun sayelerinde Ağustos zirvesinden yukarı fiyat mal sattık. 1,50$ fiyattan kol kesmiştim şu an bu adamlar girmeseydi.
Bunlar bilançoyu bile bile girmişlerdir, Kondor Fund'un 5,xx maliyetli malını boşaltmak için operasyon olabilir belki, belki de tahtada kalan ve bilançoyu öğrenen bir spekülatörün malını anlaşmalı almışlardır onu boşaltırlar. Yaparlar kağıdı büyük ihtimal hepiniz bol bol kazanırsınız.
Sn. Cool
Hem hissenin 20 TL ederi var yazıyorsun
Sonra öyle böyle olsaydı bugün dediğim gibi 7,X olurdu demişsin
Şu anki kapasitesi ile ederi 20 TL. Kapasite artınca Afrikaya Rusyaya tam kapasite mal salmaya başlayınca ederi ne olur, bilmiyoruz. O da senye Ağustos ayında belli olacak. 7 TL inandın belki ama inanırken, biri gelir bunu buradan alır bu kağıt böyle kalamaz ihtimalini de hesaba katman gerekirdi, sonuçta serbest piyasa deveden de büyük fil var. Adam 30 milyon lira para bayılmış herhalde 32 33 yapııp çıkayım diye bayılmamıştır değil mi?
Sayın COOL...
Birde bu pencereden bakalım olaya...
Bu adamlar neden şimdi aldı neden bugün veya bir hafta sonra değil.
Yada neden 10/11 değilde 16/17 den aldılar..
İşte bu soruların cevabini kendince bulan işi çözer . Ben şöyle buldum. Yukarı gitti hisse birçok mu sattı. Birde kimine göre kötü bilanco neredeyse kalanların büyük çoğunluğu da sattı veya satacak..
Soru şu çok iyi bilanço gelmiş olsaydı kim satardı kimi dokebilirdin. Bence speklrt içinde iyi bir fırsat olmuştur. Al yat..Bu fiyatlar burda durmaz. Küçük bir örnek. Logo klimasanin yarı karı edememiş herşeyi ile pahalı iken 1 milyar. Buna benzer onlarca hisse sayarım. Klimanın neyi eksik..
İzleyip göreceğiz..
.zaman bakalım kimi haklı çıkaracak..
7'ye düşecek demiyorum ben, bu adamlar girip uçurmasaydı kağıdı şu an 7,x falan çakılmıştı diyorum. Kağıdı 30-40'lara falan çıkarırlarsa çaksalar dahi 20'lerin altına zor gelir bir daha. 7.x fiyat hayal artık, buralardan boşaltırlarsa eğer malı zararına o zaman olur o iş. Öyle bir mallık yapacaklarını sanmam, paşa paşa tutuyorlar işte dediğim gibi.
%8_ düşüştemi bekliyor sende ınandın ölemi?
Hayırlı olsun sayın Cool
Biz mübarekler ile bas başa kaldık bakalım neler olacak :dvr: :dvr:
%8eksidemi tavan bekliyor,taban olmasın ?
o 600 lotun maliyeti 3.10, elimdeki %30 zarardaki banviti satıp almıştım. 3.8x maliyet 500 lottu, bedelsizle 3.10 maliyet 600 oldu. Dibine nokta atışı olmuş.
O gün bir delilik yapıp döviz, altın ne varsa bozdurayım 80bin lot alayım diye aklımdan geçirmiştim, yapsam 2 milyona yakın para olacakmış. Dolar da 6.80 falandı o sıralar. :) 8.000 lotla hop oturup hop kaldırıyor, 80bin olsa elimde Işık Ökte gibi kaşım gözüm oynamaya başlardı herhalde :)
Artık 8-9 lira civarlarında tekrar toplarız klimamızı.Hoşçakalın bol kazançlar
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Demir alma vakti geldi dostum malesef.2016-2018 yılları arasında spekler varken hissede sürekli 4 liradan 8 e 8 den 4 e geldi bu kağıt.Taki 2018 de bilanço destekleri ile beraber 8 den salmayıp buraları gördük.Ama yine işler değişti.8-9 dan alırım dedim ama açıkçası 18 e yükselmiş kağıdın dibi neresidir ya da nereye kadar indirirler bilemiyorum.
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Klnma da enver çevik isminin geçtiğini görmedim
Denizbankta adı geçiyor.
Denizinde fiili dolaşımı %0.04
Koca bankanın bugün ku islem hacmi cok şaşırtıcı derecede küçük.
Düşük rakamları yazarak gıdıyoruz dıyenler düşmesini çok düşmesini beklediklerini yazanlar samimiyetten uzak olanlar bir müddet sonra asıl sizlerin ne kadar yanıldıgınızı görmeniz dileğiyle sırf kağıt çıkmasın düşsün diye çaba harcıyorlar
28 sattığım klnma 11.75ten sattığım yeşil yukarıda klmsn aşağıda dile düşen hisse gitmez yanıldım isin gerçeği bile bile hata
*Çok iyi bir firmanın hisse senedini iyi fiyata almak, iyi bir firmanın hisse senedini ucuza almaktan çok daha iyidir.
Dün üstünkörü bakarak hasılat büyümesinin işletme sermayesinin şişmesiyle karşılandığını söylemiştim. Miktar bazında doğru olsa da, bugün ticari alacak, stok ve ticari borç vadesine baktığımda önceki dönemlere göre daha düşük seviyelerde olduğunu görüyorum. Gördüğüm kadarıyla 2.çeyrek itibariyle yapılan satışların alacak vadeleri mevsimsel olarak yüksek gelirken yıl sonuna doğru azalma eğilimi gösteriyor. Örneğin sırasıyla 2016-2019 2Ç vadeleri 161-162-186-145 olarak gelirken bilançodaki alacak günleri yıl sonunda 89-65-83-x olarak gerçekleşmiş. 3Ç için ise aynı şekilde 121-142-140-113 olarak gözüküyor. Şu anki ticari alacak günleri son dönemin en düşük seviyesi, yani müşterilere kredili satış koşullarında daha laçka davranarak satışları artırmamışlar. Şüpheli alacaklarda da artış olmadığına göre endişe düşüncelerimi geri alıyorum.
bu kış cok sert gececek forumdaki spek yancılarına dikkat edin
Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şüpheli alacaklarda azalma var fakat 10-15 milyon civarı bir rakam 3 aylık dilimden 6 aylık dilime kaymış. O miktar bir alacakta sıkıntı olabilir belki. O da 30-40 kuruş etki eder hisse başına devede kulak.
Brüt kar marjındaki bozulma canımı sıktı benim. Maliyet artışına karşı döviz kurunun baskılanması sonucu oluşmuş olabilir. Devamı gelirse önceki bilançolardaki gibi kar göremeyiz bir daha.
Bir diğer sıkıntı da döviz kuru riski önceki bilançoda sıfır iken eurobondlar elden çıkarılınca %10 kur oynamasına 7-8 milyon gibi kur farkı zararı yazar hale gelmiş şirket.
Bilmiyorum.
'UÇUYORUZ ORHAN ABİ' 2009 yılından
İddianameye Gencebay'ın Nurettin Çevik'le bir diyaloğu konulmuş. Çevik, Olmuksa hisselerinde uçtuklarını, Merko'ya gireceklerini söylüyor Gencebay ise nakit sıkıntısı içinde olduğu yanıtını veriyor. İşte1472 no'lu telefon görüşmesinin dökümü:
Çevik: Vallaha Olmuksa'da uçuyoruz Orhan Abi.
Gencebay: Yav bu ne yaa. Vallaha maşallah maşallah, kıyak.
Çevik: Abi bundan çıkıp Merko işini de halledeceğiz. Okan işinde de haberini bekliyoruz.
Gencebay: Nakit durumunda biraz sıkıntı var. Ancak bir arkadaşımı görevlendireceğim.
Orhan Baba derler manipulasyoncu babasıymış meğer
İddaname yazıyor da muhtemelen gerçek görüşmedir.
https://www.sabah.com.tr/ekonomi/200...lyon_tl_kazanc