Printable View
Bovespa 63626 -14.73%
'' Özet: Sermayeye para, yoksula kolonya. ''
Aşı için testler başlamış
https://tr.sputniknews.com/koronavir...meye-baslandi/
İki üç yılda bir olan virüs grip olayı gibi geliyor, salakça bir düşünce ama benim fikrim..
Bunun sonunda çiftlik içinde yaşamak gibi bir düzen mi gelecek..
Virüs başlama yeri Wuhan, nüfusu 11 milyon, belirtilen ölü sayısı 93.. Hiçbir kontrol olmadan sonuç bu ama dünyaya yayılan hissiyatı çok kötü..
2008 ABD krizi ile domuz gribi unutuldu gitti ama ABD 18 trilyon dolar para basarak €/$ 1.5 den 1.05, altın 700'den 1.900 ons nasıl oldu biri açıklasın.. domuz gribi..
Kuş gribi, domuz gribi vs iki üç yılda birşeyler ortaya çıkıyor..
Yaşlıları ne yazık ki kış aylarında kaybediyoruz, buna ünlüler de dahil, çok sevdiğim Ayhan Işık, Tarık Akan unutulmaz insanlar..
Parası olan batmaya yakın firmaları alır..
Dow -10.05%
Türkiye etf 18’in altına geldi .. 17.94 -7.81%
İngiltere'de yeni bir karara kadar okullar kapatıldı
Esenyurt'ta kahvede okey oynayan bir grup yakalandı: Salgın olduğunu bilmiyorduk
https://t24.com.tr/haber/esenyurt-ta...iyorduk,867283
"Trump ABD'de hane başına 1500-2000 dolar dağıtılmasının planlandığını açıklamış. " Türkiye için de mümkün olabilir miydi diye bir hesap yapalım.
Son verilere göre Türkiye nüfusumuz 83.154.997
Bir aile ortalama 4 kişi olsa.
Yaklaşık 20.788.749 hane eder. Bu rakamı da 2000 dolar ile çarparsak 41.577.498.500 dolar yaklaşık olarak "40 milyar dolar" ile bu yapılabilirmiş. Bu rakam bana bir yerlerden tanıdık geliyor [emoji6]. 2000 dolar güncel kur ile yaklaşık 13bin ₺ !...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
farklı tedbir örnekleri
Rize'de umreden dönen 500 kişi hiçbir sağlık kontrolünden geçirilmedi
THY, personeline ücretsiz izin teklif etti
https://twitter.com/cumhuriyetgzt/st...34661383000066
Koronavirüs salgını nedeniyle cafe/restoranların geçici süreyle kapatılmasını bahane eden,yurtiçinde 50 kadar şubesi olan Midpoint 6 ayı doldurmamış personelini işten çıkarttı.Kıdemi olan çalışanlarına da ücretsiz izne çıkmak istediklerine dair aşağıdaki belgeyi imzaya zorluyor.
https://pbs.twimg.com/media/ETaO6D5X...jpg&name=large
Kevin Durant 32 yaşındaymış. Zaten NBA gibi ağır bir ligde aktif sporcu olduğu için demir gibi bir vücudu var. Onun vücudunun hastalanmadan sadece taşıyıcı olması normal
CNNTürk konuk bulamamış sunucuları o koltuğa oturtmuş:)
Bu kapsamda Boyner, Mavi, İpekyol, Twist ve Machka markaları Türkiye'deki mağazalarını 19 Mart itibariyle geçici bir süre kapatacak
Koca: 61 yaşında erkek bir hastamızı kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün sonuçlanan testler, tedbirlerin çok zorunlu olduğunu gösteriyor. Tanı konup tedavilerine başlanan 93 yeni var. Hasta sayımız 191’e ulaştı. Riskin önünü birlikte keselim
Dow 30 19.898,92 20.489,33 18.917,46 -1.338,46/ -6,30%...Bir ara 9.5 olmuştu
Bovespa 66.075,82 74.576,38 63.546,74 -8541,42/ -11,45%...64 gördü 66 kapatı
S&P 500 VIX 76,35 85,47 69,37 +0,44/ +0,58%...85 göstermişti
VİOP -0.70...2'ye yakındı düştü.
TÜİK verilerine göre 2018 yılı ölüm istatistikleri,
Oran Binde 5,2 kişi...
Yani; Yaklaşık 80 milyonluk ülkede bir yılda 426.000 kişi..
Günde 1167 kişi...
Bunların ne kadarı, trafik kazası, ne kadarı hastalık, ne kadarı intihar, ne kadarı cinayet bilemiyoruz.
https://www.ntv.com.tr/turkiye/2018-...U0aXf2Z4KKIW0w
https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/olu...klandi/1500990
Neler oluyor?...
Bence;
Corona meselesi ABD nin Çin'i köşeye sıkıştırma,
Petrol fiyatlarının düşmesi, ABD nin Suud'ları kullanarak Rusya'yı köşeye sıkıştırma manevraları diye düşünüyorum...
ABD 380 milyonluk nüfusu için hane başına 1000 doları gözden çıkarabiliyor..
Bu da ortalama 4 kişi hesabı ile 95 milyon hane yapar, totalde 95 milyar dolar yapar..
Faizleri 0,25 e kadar düşürüp, 700 milyar dolar parasal genişleme yapacağını açıklayan ABD için, devede kulak meselesi.
Hele hele seçilmesi bile tartışmalı TRUMP ın yeni seçim dönemine girdiği düşünülürse.
Bence tabi..
Brezilya Merkez Bankası gösterge faiz oranını %3,75 seviyesine indirdi (Önceki %4,25)
Günaydın kafe
ÖSYM : Devletimizin Koronavirüs (Covid 19) salgını önlemleri kapsamında:
-MSÜ
-DİB-MBSTS
-YDS/1
-e-YDS/4
-e-YDS/5
-EKPSS
-ALES/1
-İSG/1
sınavlarımız ertelenmiştir.
Ertelenme tarihi bellimi ?...çünkü bu çocuklarımız geleceğimizin aynası,yıllarca emek verip çalışmışlar,3 çocuk okuttum üniversitede,içlerinden biri kurum imtihanına girdi 91 puan almıştı,Tayyip CHP'li diye eledi sözlüde,2 Giresun 1 İsatanbul birinciliği,Türkiye 3'cülüğü vardı,kimleri aldılar,malları,şimdi o mallar kurtarsın onları bakalım,benim bulgurum kuru,onu avrupaya göderdim,şimdi İstanbulda büro kurdu ikili çalışıyor,devlete idareci değil mal lazım bu ülkede,bilhassa bu hükümet zamanında.
Anlık alıp satılan hisseler neden nakit olarak hesaba aktırılmıyor acaba ?,buna engelmi getirildi acaba ?,satılan hisseler karşılığı hisse alabiliyorsun,ama nakitten aldığın hisseler sana nakit olarak yansımıyor hesabına tekrarında,nasıl iş bu anlamış değilim,iş bankası kullanıyorum,bu hesabı kullananlarda bu sorun varmı acaba,düne adar böyle bir durum yoktu,zaten iş bankası tamamen laçk durum haline geldi:vk:
TCMB: Kovid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, 20 Mart'ta yapılacağı duyurulan Bankamız 88. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı ileri bir tarihte yapılmak üzere ertelenmiştir
Daha çay ve kek bekliyoruz onlar gelmedi....sirasi degil ama !!!!!SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bulursa bunlar bulur aşıyı durumları kötü!
İsrail'de yeni tip koronavirüs vaka sayısı 500'ü geçti
- İsrail Sağlık Bakanlığı, ülkede yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalananların sayısının 529'a ulaştığını duyurdu.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'de 96 kişide daha Kovid-19 tespit edildiği belirtildi.
Hastalardan 6'sının durumunun ağır olduğu bilgisi paylaşılan açıklamada, 12 kişinin de tedavi edildiği aktarıldı.
Açıklamada, ülkedeki toplam vaka sayısının 529'a yükseldiği kaydedildi.
İsrail'de Kovid-19'a yakalananlar arasında 10 asker de bulunuyor.
Ülkede Kovid-19 önlemleri kapsamında tüm okullarda eğitime ara verilirken, kapalı ve açık alanlarda 10 kişiyi aşan toplantı ve etkinlikler de yasaklanmıştı.
Ayrıca, market, eczane, benzin istasyonları ve bankalar dışında birçok ticari işletmenin 15 Mart'tan itibaren kapatılmasına karar verilmişti.
Tel Aviv yönetimi, dün de Kovid-19 nedeniyle İsrail'de ikamet edenler hariç tüm yabancıların ülkeye girişini yasaklamıştı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Yok öyle bir şey,yasaklı bürütte olmayan hisselerde böyle,sadece benim hesapta böyle,diğer kartlarımda böyle sorun yok,zaten bazı satışlarım hesabıma akşam seansından sonra geçiyor,taktılar bana kafayı galiba bu banka yönetimi,devamlı küfür edersem ondan galiba,diğer kartlar benim üstüme değil,eş,dost üstüne, onlardaki sistem sistem eski sistem,o sistemde sorun yok,ama benimkini yeni sisteme geçirmişler,yani işcebe uygulamışlar,resmen 6 aydır çile çektiriyorlar bana,şimdide bu sorun çıktı,telefon açsam ne olacak,efendim kayıtlarınız zaten var,arkadaşlar uğraşıyor,ama ne uğraşma tam 6 ay oldu ekimden beri,mecbur bu hesaptakilerimin birazını diğer kartlara aktardım:(
Hollanda'da aynı kafada idi(!)Dün ne olduysa,briç turnuvasını bile iptal etmişler.Virüs hakkında yeni bilgiler edindikçe panik yapmaya başladılar. Yönetenlerin bildiği,halkın bilmediği bazı durumlardan işkillenmeye başladım.
Bizim bildiğimiz:Solunum yoluyla bulaştığı.
Çin'de bu Vaka ilk çıktığında bir kaç hayvan ismi geçti ve bunlardan bulaştığı ifade edildi.
Çinli bu hayvanları evinde mi besledi?Canlı canlı yemediğine göre?