Hoşbuldum sn.myfinans umarım herşey yolundadır :) Sizin konuya hakimiyetiniz ve katkılarınız benden daha fazla üstadım ben baya uzak kaldım konuya :)
Printable View
Estağfurullah ne demek.
Sizden öğrendiklerimizle 5 cilt kitap yazarız:)
Ama arayı uzatmayın, eksikliğiniz hissediliyor.
Benim işler yolunda şükür ama şu oynak ortamda streste bol bol var
Ne güzel eskiden koy mevduata al faizini otur kenarda durumu vardı.Zarar ediyorduk belki ama bilmediğimizden stresimiz yoktu.:)
Ek 25646
En alttaki fon Akbank kendi eurobond fonu, diğerlerinin tamamında iade var
Garanti hissesi dün bir ara 6,45 oldu.Zaten şu anda 6.58
10 yıl önce 7 Mayıs 2010'da da 6,50'ymiş
10 yılda 2 kere 12 civarına çıkabilmiş sonra geri dönmüş
Yani 10 yıldır yerinde sayıyor
Mayıs 2010'da dolar da 1,52'ymiş.
Al yat düşünen varsa ne der buna.
Benim atladığım bir durummu var.
30 Agustos arefe gunu saat 10 30 -11 gibi Mac icin 50 bin tl tutarinda , tdg icinse 40.087 tl tutarinda alis talimati verdim. Fakat tdg alisi 39.728 tl tutarindan gerceklesmis. Ayrica 90.087 tl 5 gun boyunca nemalanmadi. Bankadan kayit olusturdum bakalim nasil olacak tefas problemi mi yoksa vakfbank mi ?
Fonların alim esasları kaptaki izahnamelerinde yazar, Tdg için alim talimatları 5.000 pay ve katları şeklinde gerçekleşir.
TDG 5000'lik bloklar halinde almaya izin veriyor sadece şimdi denedim alım yapmayı. 5000 altı hata veriyor
Alış ekranında da aşağıdaki bilgiler görünüyor
Tabi bu bilgilere ne kadar güvenilir bilemedim zira mac için min alış 1 diyor ama o şekilde girince hata verdi(tefaş ta 10.000 min alış)
TDG - TDG - İŞ PORTFÖY YABANCI BORÇLANMA ARAÇLARI FONU
Minimum Pay Adedi 5000
İlk Alım Min. Adet Katı 5000
MAC - MAC - MARMARA CAPİTAL PORT.HİSSE SEN.F.(H.S.Y.F)
Minimum Pay Adedi 1
İlk Alım Min. Adet Katı 1
garanti aynı dönemde 6,56 cent görmüş...şimdi 0,91 cent...ucuz mu? bilmiyorum...
ödemeler dengesi krizlerini bankacılık krizleri takip eder....diye herhalde satıyor gavurlar....
aslında alacan ,10 sene bakmayacan....foruma filan girmeyecen...marsa gidecen mesala.. :)
garanti bankası, çukurova ,kepez gibi olmaz dimi....hocam nereden nereye getirdin kafayı....vantilatör karşısında sırt üstü yatıyordum valla....
çok düşmüş ya...hem de manyak...
Banka hisseleri tam bir yıkım oldu, Halkbank 2010 yılında 10 dolardan halka arz edildi, bugün bir dolar bile etmiyor. Halka arza katilip hisse alan yabancı yatırımcı külliyen zararda.
burası dip ise dolar bazında da çıkacaktır meret....0,91 centten.....mesela 6 cente çıkacak....tl bazında roket takacak demektir......yani tl bazında garanti 6,50 desek çarp robin 7,50......... 45-50 lere çıkacak garanti...olma mı....olur....tarih tekkerürden ibarettir...
Ek 25647
Garantinin temettü verimi çok kötüdür. 2108 de hisse başına 0,35 kuruş vermiş. Ondan önceki yıllar daha da kötü. Hisse fiyatını 7 tl düşünsek %5 yapar. Fiyatı 3,5 tl ye düşse %10 yapar. Temettü için yatırım zarar ettirir.
27 Temmuz gününden beri HSYF Pay adedi değişimleri ekte.
Belk biraz portföy büyüklüğü ile bağlantılı olsa da oranlar. TTE ve TKF gibi fonlarda pay adedi artmış.
O günden bugüne iki fon one çıkıyor. ACC (-%2,29) ve TKF (-%4,1) diğerlerine gore acik ara daha az deger kaybetmisler.Ek 25648
Aft için nasdag tech endeksini mi takip edeceğiz?
Yay için gene aynı mı?
Akbankin avrupa borsaları fonu hiç konuşulmuyor ...
Çin borsaları için fon yok değil mi ?
AES görebilen var mı peki ? :) Akportföyden baktım göremedim maalesef.
Eyvallah hocam
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben de yay var İnvesting a üye olun. Kap tan aft nin hisselerine bakın investingdeki portföyünüze ekleyin. Ya da tek tek eklemek ile uğraşmak istemezseniz U.S. benchmark teknology endeksine de bakabilirsiniz.
Üstatların üstadı gelmiş. Yazılarınızı daha çok görmek dileğiyle...
Altın fonlarındaki satış kesintisi diğer fonlara göre daha mı yüksek?