Sayfa 83/1002 İlkİlk ... 3373818283848593133183583 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 657 - 664 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Temettü o kadar büyük farkı kapatırmı acaba.
    Ben içinden çıkamadım bu işin

E o zaman garanti örneğindeki gibi dolar bazında erime olmazmı?
    burası dip ise dolar bazında da çıkacaktır meret....0,91 centten.....mesela 6 cente çıkacak....tl bazında roket takacak demektir......yani tl bazında garanti 6,50 desek çarp robin 7,50......... 45-50 lere çıkacak garanti...olma mı....olur....tarih tekkerürden ibarettir...

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku

Hesaplamak lazım ama kapatmayacaktır sanırım. 2 kere 12'yi gördüğü tepelerde satmadıktan ve dipten almadıktan sonra fark kapanmaz gibi.

3.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    burası dip ise dolar bazında da çıkacaktır meret....0,91 centten.....mesela 6 cente çıkacak....tl bazında roket takacak demektir......yani tl bazında garanti 6,50 desek çarp robin 7,50......... 45-50 lere çıkacak garanti...olma mı....olur....tarih tekkerürden ibarettir...
    ama bence hala temkinli olma dönemlerindeyiz....ekonomistleri okuyunca halihazırda küresel ve yerel belirsizlikler çok fazla...yine de takip edelim bakalım ne olacak....

4.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    garanti.jpg

Garantinin temettü verimi çok kötüdür. 2108 de hisse başına 0,35 kuruş vermiş. Ondan önceki yıllar daha da kötü. Hisse fiyatını 7 tl düşünsek %5 yapar. Fiyatı 3,5 tl ye düşse %10 yapar. Temettü için yatırım zarar ettirir.

5.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Üstadım Eurobondlarında bir fiyatı var ve işlem gördüğü borsadaki kapanış fiyatı ile MB bankasının açıkladığı döviz kuruyla hesaplama yapılıyor olması gerekir
    Teşekkür ederim mustafa sizi her zaman forumda görmek isteriz. İyi hafta sonları

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Evet aynen sn ad mustafa'nın dediği gibi oluyor.

TDG'de ABD tahvilide var başka ülke ve hatta şirket tahvili de olabiliyor.
    Bu tahviller o ülke veya şirketin günlük durumuna göre yani aslında onalrın CDS'ine göre 2.el piyasasında değerleniyor yada değer kaybediyor.Bizim CDS'le ilgisi yok.
    Bizde bunu MB'nın günlük açıkladığı dolar kuruyla çarpıp işlemi tamamlıyoruz.
    Teşekkürler finans vardığım sonuç şu ki bu tür fonlar en az evet en az orta vade elde tutulması gerekir diye düşünüyorum. Kısa vade zarar yazma olasılığı her zaman olabilir. Orta vade dediğim 6 ia 12 ay arası. İyi afta sonları

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku

Temettü devede kulk bile değil. Asıl önemli olan sermaye arttırımlarıdır. Bedelli ya da bedelsiz ona bakmak lazım.

8. 27 Temmuz gününden beri HSYF Pay adedi değişimleri ekte.

Belk biraz portföy büyüklüğü ile bağlantılı olsa da oranlar. TTE ve TKF gibi fonlarda pay adedi artmış.

O günden bugüne iki fon one çıkıyor. ACC (-%2,29) ve TKF (-%4,1) diğerlerine gore acik ara daha az deger kaybetmisler.IMG_20200808_163319.jpg

Sayfa 83/1002 İlkİlk ... 3373818283848593133183583 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •