Tuhaf hatta manasız, takip ettiğim en volatil emtialardan birisi gümüş. Bence fazlasıyla da spekülatif, ETF olarak bile almayı düşünmedim. Garantinin fon yönetme performansıyla nereye gider bilemem.
Printable View
IOG - İŞ PORTFÖY GÜMÜŞ SERBEST FON
http://tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IOG
Budur Hocam.
Gümüş için Kuveyt'den hesap açılışı yapıcam.
Yine biriktirme usulü.Günlük 5 gram alsam yeter :)
Değerli metallerde fon işine ısınamadım.
Saygılar.
Aktifbankta al-sat makası daha başarılı aklınızda bulunsun.
sadece gr olarak kuveyt te kaldı sanırım ,denizbank ta da vardı duruyorsa
Aslında gümüş konusunda al sat niyetim yok.
Biriktirelim.Dünyanın binbir hali var.
Belki ileride 100 liraya gelir o zaman satarım :)
Saygılar.
Altın-gümüş arasındaki uzun yıllar ortalama çarpandan/korelasyon sabitinden yola çıkarak, altın-gümüş sepeti bir portföy oluşturulup,(50-50) bu korelasyonun aleyhine bozulanı, portföyde artırıp diğerini azaltarak , bir nevi kıymetli maden arbitrajı ile uzun vadede bu sepetin, bu emtiaların ortalama getirisinden fazla getiri sağlaması belki mümkün ve ilginç bir stratejik kurgu olabilir. Geçmişe dönük test etmek gerek. Bunun üstünde çalışacağım.
Yani kendi kıymetli maden aktif fonumuzu yapabiliriz belki.
Gümüş fonu büyük risk.volatilesi altından daha keskin.1 günde yüzde 10 azalıp artıyor.gümüş alıp satmamdan biliyorum.fonda bu oynaklığı yakalamak imkansız .bankadan gümüş alıp satmak daha mantıklı.
Seninbankan platformundan 5*24 gümüş işlemi yapmak varken neden gümüş fonu alınır ki?
16th cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merkez dolar kuru yaklaşık %+2.2
Saygılar.
IPB hisse yoğunluk oranını azaltmış, bu aralar defansif takılacaklar herhalde...
Hepimiz bazı fonları iyi bazılarını kötü buluyoruz. Sizin nezdinizde genel olarak burada beğendiklerimizi söylemekten çekinmemeliyiz kanımca. Reklam vs. gibi abuk şeyler düşünmeyecek nitelikli bir kitle var bu topicte bence. Birimizin gözden kaçırdığını diğeri görebilir.
Dolar 7.89 u gordu.
Bunun 7.50'nin basit bir tepkisi oldugunu dusunmuyorum.
Piyasanin farkli beklentileri ve istekleri var bence.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
AOFM muhtemelen ilk kez 15 olacak bugün. Ve "sadeleşme" sozu gereği bu ust limit.
Bilek güreşi başladı.
GL1'i 1 aydır takip ediyorum bende. İyi gidiyor ama 3 fonla devam etmeye karar verdiğim için şuan yedek kulubesinde. Sakatlanan olursa heran oyuna alabilirim..:)
Bu arada yazılanları reklam olarak değil bilakis tüm forumdaşları bilgilendirme olarak aldım ben ve herkesinde aynı fikirde olduğunu düşünüyorum.
Rüya bitti mi dolar ne oldu.Yine tutturamadık yav.düzeltme yarın olur demiştim.biraz da satış vermiştim.kardan zarar ettik
bddk aktif rasyosunu bekliyor bence dolar....
Ons 1840 ları gördü.tutunamazsa salacak.ama ben toplayacağını düşünüyorum.altın fonları bugünkü dolar etkisiyle artı getirecek
Aktif rasyosu ilk etapta olumlu bahane olarak görülse de. İçeride dolarizasyonun önünü daha ada açabilir. Net eksi rezerv varken de tam olarak kalkması zor.
Mac 0.14 %
Eıb -0.22 %
Mps evladım bu hareketleri daha önceden yapsüydın ya giderayak sattığına pişman ettirilorsun adamı
Mps +0.93
Ben bir süre daha elimde tutmaya karar vermiştim, son günlerdeki performansı pişman etmedi, umarım getirisi eski günlerindeki gibi istikrarlı şekilde devam eder.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mac iyi dayanmış bravo:)
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üstat hepsinin sırası geliyor anlayacağınız :)
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen öyle
Aylardır EID'ye sabrettim, PPF'den hallice gittik uzun süre
Ama sonra bekleneni yaptı.
O yüzden hsyf'da olsalar fonları çeşitlendirip hepsinin sırasının gelmesini beklemek lazım.Kaliteli olduğunu bildiğimiz fonların sırası elbette geliyor.Biraz sabır lazım.
Yoksa burada da gördük
Bir ara TKF'ye sonra MAC'a sonra MPS'ye yakın zaman da NNF'ye kızıldı :)
Ama ben EID'ye hiç kızmadım.:)
Yok valla mps'nin durumu aynı değildi. 3 aylık performansından dolayı çıktım. 1 gün ile de çok şey değişmez. Diğerlerine 3 gün kötü gitti diye mızmızlandı insanlar. Bir kere mps'de kadro değişmiş. Bambaşka bir durum. Ben kendi adıma çoğunu yıllarca taşıdım. 6-7 yıllık fon hayatımda ilk kez bir hsyf'den çıktım. Gayet haklı ve makul nedenleri vardı bence. Hem performans anlamında hem başka anlamda.
Kalanlar kazanabilirler, ki inşallah kazanırlar ve düzelir ama benim içim rahat açıkçası.
Kadro değişse de bakarız önümüzdeki 4-5 ayda oldu ya tekrar toparlar, tekrar girerim, hiç gocunmam.
Ama bir ayda endeksin 10 puan altında kalan hsyfyi ben şahsen daha fazla taşımazdım. Ben o 10 puan relatifi 6 ayda ancak yapıyorum hsyf ortalamamla. 1 ayda yediremem.
Fonlara, hisselere aşk ile değil mantık ile bakmak lazım.
Sabrın da optimum noktası vardır, az sabır telaş , çok sabır saçmalıktır benim bakışımla.
Mps'de de sabrımın optimumuna gelmiştim.