Yok valla mps'nin durumu aynı değildi. 3 aylık performansından dolayı çıktım. 1 gün ile de çok şey değişmez. Diğerlerine 3 gün kötü gitti diye mızmızlandı insanlar. Bir kere mps'de kadro değişmiş. Bambaşka bir durum. Ben kendi adıma çoğunu yıllarca taşıdım. 6-7 yıllık fon hayatımda ilk kez bir hsyf'den çıktım. Gayet haklı ve makul nedenleri vardı bence. Hem performans anlamında hem başka anlamda.
Kalanlar kazanabilirler, ki inşallah kazanırlar ve düzelir ama benim içim rahat açıkçası.
Kadro değişse de bakarız önümüzdeki 4-5 ayda oldu ya tekrar toparlar, tekrar girerim, hiç gocunmam.
Ama bir ayda endeksin 10 puan altında kalan hsyfyi ben şahsen daha fazla taşımazdım. Ben o 10 puan relatifi 6 ayda ancak yapıyorum hsyf ortalamamla. 1 ayda yediremem.
Fonlara, hisselere aşk ile değil mantık ile bakmak lazım.
Sabrın da optimum noktası vardır, az sabır telaş , çok sabır saçmalıktır benim bakışımla.
Mps'de de sabrımın optimumuna gelmiştim.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri