4 üst düzey Türk banka yöneticisi kanal İstanbul finansmanını fonlama taraftarı olmadığını reuters e bildirmiş
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
4 üst düzey Türk banka yöneticisi kanal İstanbul finansmanını fonlama taraftarı olmadığını reuters e bildirmiş
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kısa süre içinde yapılacak ihale için şu anda 4 teklif gündemde ve bu şirketlerin hepsi de Çinli.
Ankara’da toplantılar, pazarlıklar sürüyor.
Çin’in projeye ilgisi tabii ki yeni değil, iki yıldır konuşuluyor. Salgından sonra dünyanın yeni bir döneme gireceği ortada. ABD, Rusya, Çin, Avrupa Birliği yeni döneme hazırlanmaya çalışıyor. Çin’in yatırım yapma iştahı da Türkiye’nin coğrafi pozisyonundan geliyor. Çin, yeni alternatif yollar oluşturuyor. Kuşak-Yol projesi kapsamında Türkiye önemli bir ayağı oluşturuyor. İstanbul’daki bu yatırımlar Süveyş Kanalı’nın kapanması ile gündeme gelen Orta Koridor’un da bir parçası olacak.
Üçüncü köprüye yatırım yapan Çin’in orada kalmayacağı belliydi. İstanbul Havalimanı, liman gibi diğer projelerle ilgilenen Çin, tam gücüyle Türkiye’ye yerleşmeye başladı bile. Çin, Kanal İstanbul’u sadece finanse etmeyecek tabii ki. Müteahhitlik sektörünün devlerine sahip Çin, inşaatı da üstlenecek.
kaynak: https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...aniyor-1826770
Taşınan Açıklar
https://www.linkpicture.com/q/yyyyyyyy.png
Soru şu :
Alınan, 26 milyar TL Avanslar nerede ?
Al-sat tut değildir
Ziraat bile buna fark atar
Ölmüş eşek bu
Çinliler zırnık koklatma yayacak ne beklentisi kalıyor ki
Hucuuuummm
Ziraat GYO..mallansın şanlı ky
#EKGYO:Şaka gibi yaaaa....Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri (ASKSTG) : 2.650.000.000 TL
Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Gelir Oranı %45
bu habere hissenin 2 kere tavan olması lazım...yuh..
Arsa satışlarından milyarlarca gelir elde ediyor EKGYO. Belki de elindeki değerli arazileri satıp Kanal İstanbul projesini EKGYO yapacak... Kasaya bu arsa satışlarından toplamda ne kadar para gireceğini bilen var mı? Kanal İstanbul'u EKGYO yapabilir mi sizce ???
Bence yapar.olmasi gerekende o zaten..o zaman deli Dumrul gibi
Nihat aga gecendende
gecmeyendende para almaz .devletin parası cebinde kalır.
Adam utan maden bizim anlaşmamız dolarla diyiyor.
Toki güzel yönetilir barajda yapar köprüde yapar kanalda.
Adamlar Türk mühendisinin..malzemesini kullanıp köprü yapıyorlar ödemeyi dolar aliyorlar.
Devletin oynadığı hisseden bir cacık olmaz
e-yatırımcı uygulamasını indirin e devlet şifresi ile hisselerinize blokaj koyun blokaj kaldırma işlemi 10 saniye sürüyor.
şiddetle tavsiye edilir.
Herkese yayalım.
GAME STOP Vakti.!
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ziraat GYo da geleceğine göre sigortalar gibi EKGYO, Ziraat GYO, Vakıf Gyo, Halk Gyo da birleştirilip Türkiye Gyo olabilir mi ki acaba?...Sadece sesli düşündüm...Yatırım Tavsiyesi Değildir...
https://www.borsagundem.com/haber/ka...-talip/1568013
Kanal İstanbul'a 4 talip
Kanal İstanbul'a 4 talip
01 Mayıs 2021 - 09:41www.borsagundem.com
TweetlePaylaşLinkedinE-mail
Kanal İstanbul’la Hollanda, Belçika, Çin ve Rusya’nın ilgilendiğini belirten Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Finansmanla ilgili herhangi bir sorun bulunmuyor†dedi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'deki bazı bankaların Kanal İstanbul'un finansmanına sıcak bakmadığına yönelik çıkan haberlere son noktayı koydu. Bunları 'dedikodu' olarak niteleyen Bakan Karaismailoğlu, "Finansmanla ilgili herhangi bir sorun yok. Hollanda, Belçika, Çin ve Rusya olmak üzere dört ülke projeyle ilgileniyor. Ancak biz bu işi yerli müteahhit ve yüklenicilerle yapacağız" dedi.
Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'ndaki test sürüşünün ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karaismailoğlu, proje güzergahında altı köprü olduğunu, ilkinin temelini Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte haziranda atacaklarını, diğer köprülerin de imalatına devam ettiklerini belirtti. Karaismailoğlu, şöyle konuştu: "2021, Kanal İstanbul için önemli bir yıl olacak. Hedefimiz, ihalelerimizi yapıp çalışmalara tam gaz başlamak. Burası İstanbul'daki boğaz trafiğine alternatif bir su yolu projesi olacak. İmar planları ve askı süreçleri bitti. İnşallah önümüzdeki yıllar, Kanal İstanbul'lu yıllar olacak."
MAHMUTBEY'E ÇÖZÜM
Ramazan Bayramı sonrası Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan Hasdal- Habibler arasındaki 10 kilometrelik kesimi hizmete açacaklarını söyleyen Karaismailoğlu, "Hasdal Kavşağı'ndan ayrılıp Sultangazi'nin altını 4 bin 500 kilometre ile geçen tüneller var. Bu hem İstanbul'un en uzun tüneli hem de dört şerit olarak dünyanın en geniş tüneli. Açılışı Cumhurbaşkanımız yapacak. Burası Hasdal- Mahmut Bey Gişeler'de sıkışan trafiğin alternatif yolu olacak" diye konuştu.
GAZİANTEP'TE BİN EDİRNE'DE İN
Hızlı tren projelerine de değinen Karaismailoğlu, "Gaziantep'ten hızlı trene binen birisi, 2023'te Edirne'ye kadar gidebilecek" dedi. Yeni hatlar açıldıkça yeni tren ihtiyaçlarının da doğacağını belirten Ulaştırma Bakanı, "Trenleri Adapazarı'nda yapıyoruz. 160 kilometre hızındaki trenimiz bitiyor, bunun testlerini yapıyoruz. 225 kilometre hızındakinin tasarımları devam ediyor. 2023'e 225 kilometrelikleri de yapacağız. 2023'e kadar elimizdeki trenler yetiyor. Sonrasında seri üretime geçeceğiz. Metro araçları da üretmeye başladık. Gaziantep'in araçlarını biz üretiyoruz" dedi.
5B'Yİ BU YIL FIRLATACAĞIZ
TÜRKSAT 5A uydusunun 4 Mayıs'ta yörüngeye oturacağını belirten Karaismailoğlu, "Bir ay kadar test çalışmaları devam edecek. Hazirandan sonra dünyaya hizmet vermeye başlayacak. 5B'yi de bu yıl fırlatacağız. 6A'nın Ankara'da yerli ve milli olarak üretimi devam ediyor. 2022 sonunda uzayda yerli milli uydumuzla yer alacağız, bunun da ihalesini yapıyoruz.
Muhtemelen SpaceX ile fırlatılacak" dedi. Gelecekte Türkiye'den uydu fırlatılmasının da değerlendirildiğini belirten Karaismailoğlu, fayda maliyet analizinde bunun Türkiye'den gerçekleştirilmesi mantıklıysa yatırımın yapılacağını ve Tuz Gölü'nün uydu fırlatılması konusunda tercih edileceğini söyledi.
Bakan Karaismailoğlu, dün de pisti büyütülerek yenilenen Zonguldak Çaycuma Havalimanı'nı ziyaret etti. Karaismailoğlu, "Havalimanımızın pistinin uzunluğu bin 881 metreden, 2 bin 131 metreye uzatılmış, 30 metrelik pist genişliği de 45 metreye çıkarılmıştır" dedi.
(Fatma Göksu /Sabah)
Tavan olur mu p.tesi
Hep laf hiç icraat yok.
Bilen bilir Ocak-Şubat gibi ne bu Murat Kurum'un ne de Adil Karaismailoğlu'un ağzından bir tek Kanal İstanbul lafı çıkmıyordu.
Ne zaman ki cumhurbaşkanı Kanal İstanbul yapılacak dedi bu ikisi sürekli demeç vermeye başladı.
Bu iki bakan sadece konuşuyor hiçbir adım atmıyor.
İhale ne zaman? Kazma ne zaman vurulacak? Güzergahtaki insanlar ne zaman tahliye edilecek? Bana bunlarla gel.
Umarım yeni kabine revizyonunda bu iki "bal yapmayan ama sürekli vızıldayan çiçek arısı" bakan da değişir.
Ayrıca EKGYO Murat Kurum'a bağlı.
Hisse çöp olmuş, genel kurulda karara bağlanan geri alım programını neden başlatmıyorsun?
Haydi paran yok anladık, hissede yatırımcıyı soyan Deniz, Gedik, Tacirler'e neden izin veriyorsun?
Sen höyt desen bunlar bırak hissede işlem yapmayı borsa hesaplarını kapatıp yurtdışına giderler korkudan.
Neyse, en azından bu hafta yatacak 2,17 kuruşluk temettümüzü alalım.
EKGYO'dan bayram sadakası :)
Yatırım tavsiyelik bir şey yok ama yine de adettendir : Yatırım tavsiyesi değildir.
Size bu vesileyle çok güzel bir bilgi paylaşayım.
Ocak ayından beridir Deniz, Gedik ve Tacirler üçlüsünü işlemlerini ekran görüntüleriyle saniyesine kadar detay vererek SPK'Ya şikayet ederim. Hatta kanıtlarım o kadar sağlamdır ki en az on defa şikayet ettim.
Sonuçta ne oldu biliyor musunuz? SPK hiçbir şikayetime yanıt vermediği gibi eğer daha fazla şikayet girersem benim hakkımda işlem yapacağını bildiren bir uyarı yaptı.
Sonra ne oldu? SPK değil ama Borsa İstanbul Ocak'tan beri hissenin kanını emen vampiri yakaladı. İşlem yasağı verdi.
Ama SPK gibi hukuki yetkisi olmadığından suç duyurusu ya para cezası veremedi.
Şimdi soruyorum Borsa İstanbul'un bile tespit edebildiği, benim en az on şikayetimde kanıtlarıyla saniyesine kadar detayı verilmiş işlemleri SPK uzmanları tespit edemedi mi?
Aklımızla dalga geçme SPK.
Her zaman söylüyorum tekrar söyleyeceğim. SPK'da kapsamlı fetö temizliği yapılmadan hisse filan almam. Alana da engel olurum.
Ha zamanı gelince bu kişiler elbette yargılanacak. Yanılmıyorsam süre aşımı 20 sene.
Borsa yatırımlık bir mecra olmaktan çoktan çıktmıştır maalesef..
Mesala, adam elinde olmayan hisseyle ödünç pay piyasasından Milleti 10 milyon çarpmışsa, 3-5 ay işlem yasağı ile 1-2 milyon para cezası almayı zaten göze almıştır demektir.
Ayrıca antin-kuntin işleri 1 kişi tek başına mı yapıyor, nerede bunun diğer ayakları(!)
Sen spk olarak açığa satışı komple kaldırabiliyor musun, hayır !.
Bizim gibi yapanın yanına kar kaldığı ülkelerde ödünç pay piyasası, açığa satış işlemleri olur mu yaw?
Şeffaflık yok, hesap verebilirlik yok, denetim yok!.
Sonra, işlemlerin parasal cezaları spk’nın kasasına giriyorsa, adamlar bunu niye düzeltsin ?
‘’Sicilya mafyası söylemi; herkesin günahkar olduğu bir yerde, hiç kimse günahkar değildir’’
Yada; herkesin ‘’hırsız’’ olduğu bir yerde, ‘’hırsızlıktan’’ söz edilemez..
Öyle mi ?
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...yoruz-6407287/
Buyurun..
En yeni, en taze😉
Al-sat tut değildir
Kanal İstanbul bitse dahi ancak yüzde on prim yapar..aşağılık hisse
Eğer Erdoğan Kanal İstanbul'u yaparsa;
Bütün yabancı gemileri Kanal İstanbul'dan geçirip hem denetleyecek ve milyarlarca $ Türkiye para kazanacak.
İngiltere Erdoğan'ı "Kanal İstanbul'u yapamazsın, Lozan'da verdiğiniz sözler var" diye tehdit ediyor
EKGYO’nun büyük oyuncuları kanalın yapılacağına inanmıyor!.Ispatı ortada..
Malum Bakanlar arada bir çıkıp artık kabak tadı veren bir takım açıklamalar yapsa da, bu durum ky’ya mal kitleme(!) operasyonu olmaktan öte gitmiyor.
Aslında kanal projesi ekonomik açıdan paradoksal da bir durum.
Hem paramız yok, hem çözüm bekleyen devasa sorunlarımız var, işsizlik hat safhada; öte yandan kanalla birlikte bir miktar istihdam artışı sağlanacağı gibi ekonomik bir hareketlilik de sağlayacağı, tam da böyle bir harekeliliğe ihtiyaç duyulduğu görüşü var.
Fakat, her şeye ekonomi penceresinden de bakamayız dimi ?
Evinin önüne kuyu mu açıyorsun ?
Koskoca kanal bu!.
Telafisi, görü dönüşü olmayan büyük iş..
Halkımızın da büyük kısmının bu projeyi onaylamadığı gerçeği orta yerde duruyor ken..
Velhasıl, zor bir karar ve çok zor bir iş🤔)
Al-sat tut değildir.
Deniz, Taciler, Gedik...
Bu üç aracı kurumun işlemleri neden incelenmiyor?
Borsa İstanbul bile hissede manipülasyon yapan kişiyi kısıtlı imkanlarıyla tespit edip işlemden men ederken SPK neden şikayetlere rağmen harekete geçmiyor?
En azından Borsa İstanbul'un manipülasyon yaptı dediği kişiye ceza kesmiyor?
O zaman ya Borsa İstanbul yalan söylüyor ya da SPK.
Her zaman söylüyorum SPK'da kapsamlı bir temizlik olmadan bu hisse gitmez.
Bu arada organize suçlarda zaman aşımı 20 yılmış.
Hayırlısı bakalım. 20 yıl ölmez sağ kalırsak bu işin peşine düşeriz.
Herkese saygılar...
Benim anlamadığım daire fiyatları aldı başını gidiyor.nedense gyo lara bi faydası olmuyor
Bir cacık olmaz..
Tahta zayıf, çok zayıf😉
Al-sat tut değildir
1,86 üzerinde kapanış yaparsa 20günlük ortalamayı yukarı kırmış olacak.
Özellikle haziran ayı yaklaştıkça açık yapmak cesaret ister.
Deniz'in açık yapmada bu kadar iştahlı olması Ekrem İmamoğlu'nun bugünkü demecinin doğru olduğunu gösteriyor.
%10 marj nezaman düzelir bilen varmı.Kriptoya geçmek için zorluyorlar insanı
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu Deniz, Tacirler, Gedik üçlüsüne kim dur diyecek?
Bu üçünün kanunlardan muafiyeti mi var?
SPK'yı şikayet edebileceğimiz bir yer olsaydı keşke. Bu kadar da aklımızla dalga geçilmez.
Ama 20 sene de geçse zamanı gelince sorumlular hukuk önünde hesap verecektir. Hiç şüphem yok.
Bu arada gerçekten kanal istanbul yapılmamalı. Ekrem imamoğlu doğru söylüyor.
Bir de adama soruşturma açmışlar türbe olayından ötürü.
Ekrem reyizi tekrar belediye başkanı seçtirmekte kararlılar sanırım.
Dilimde tüy bitti benim yıllardır demokrasi, kurumların ve medyanın bağımsızlığı, herkese eşit mesafede - adil yargı diye. İş ekmeğine gelmeden algılayamıyor halkımız ne yapabiliriz?
Hocam Rize iyi dere- ikiz dere 1995'de gitmiştim. Yüzüklerin efendisi bile çekilir, muhteşem bir doğa. Her seçimde %90'ın üzerinde Akp çıkan bir bölge. Şimdi neredeyse ayaklanma çıkacak orada taş ocağı meselesinden. Onları savunmaya kalkan ise son seçimde %2 bile alamayan muhalefet partileri.
Yapacak bir şey yok. Necip Türk halkı 19 yıldır hep aynı yönde yapıyor tercihini. Çevreyi ve azınlıkta kalanları koruyacak hukuk sistemini de el birliğiyle yok etmeden önce düşünecektik?
Ana akım medya bağımsız değil baskı var vs. vs. eyvallah ama hala merakı ve aklı olana alternatif bilgi platformları açık. yapacak bir şey yok gerçekten.
Kanalın yapılacağını düşünüyorum. Parama bakarım ben bu saatden sonra.
aokan1973 üstadım benim de yüklü hissem var ancak ben kanalın yapılamayacağını düşünüyorum.
iş inada bindi sanırım ekrem reyiz ile diğer kişi arasında.
bakalım ne olacak.
hazirana şurada 1 ay kaldı.
Kanalın bütün planları projeleri hazır ÇED raporu çıkmış İnşallah Haziran'da kazma vurulacağı zaman biz de İstanbullu olarak gurur duyarız..ç
Emlak konutun fiyatı uçacaksa kanal yapılsın. Ama kim yapar nasıl yapar bilemiyorum baya büyük proje. Haziranda kanalın köprü temeli atılacak. Sanırım önce köprüler yapılacak sonra kanal. 1 köprü ne kadar zamanda yapılır acaba? 6 köprü olacakmış galiba. Aslında önce kanal etrafına yapılacak siteleri emlak konut yapsada daha sonra kanal başlasa dahamı iyi olur. Ytd.
https://www.youtube.com/watch?v=wJcyi2uiHMw
Sanırım bu linkten aradığınız soruların cevaplarının tamamını bulabilirsiniz.
Yokuş aşağı kayıyor..
Fren patlak...
Kanal isranbul yapılacak olsaydı emlak gyo şimdi çift hane fiyatlarda olurdu ,,Türkiyemizin hali ortada yabancı kaçıyor ,,bu seneki turizmde bitti tuik rakamlarına dünyayı boşverin ülke inanmıyor ,,halkta para yok iş yok emlak daire yapsa kim alacak bu faizlerden ,,merkez de para yok elin yunani angarada hava atabiliyor ,,durum bu ,,pudraci pamukçu yanmaz bez tacirleri hamamcı saunaci lar ayrı ,,,kanal istanbul trakyayi stratejik yalnızlığa itecek ,,ayrıca rusya asla istemediği durum ,,ve akp parti rejiminin mehapa ile son durumu yuzde30 larda mutlak azınlık la böyle bir proje imkansız ,,enerji bakanı hergün gaz müjdesi veriyo da manşet bilem olmuyo artık yandaş bilem inanmiyo umudu kesmiş iktidardan ,,herkes bi anda kaçacak ,,anal ıst ne dediysek o belki babacana kusmettir ,,,