Zaten olumlu ise korkacaksın ve neden korkuyorsun diyenler ile çekişeceksin.
Printable View
Belkide olaylar korktuğumuz kadar değildir az önce çalıştığımız döviz bürosunu aradım dolar satış şuan 7,25
ben bundan battım zamanında 2018 de, durum şu anki BTC gibiydi aynen, o dönemde bakkal manav herkes kazandı ve üzerimde tepindiler, bense SHORTTUM ve çok bildiğim için battım,..
o günden bu yana bildiğim bunda short olunmaz,..bu nesne kaldıraçla oynanmaz,..
aman dikkat et, fazla risk alma
2+2=4 etmeyen bir ülkedeyiz, GSM bile 4.5 G malum
Bankaların Online şubelerinde dolar satış ortalama 7.60...
Enteresan...
bence şu an en acil iş yazın turizmi kaybetmemek adına hastalığı yenmek ,süratle aşıyı tamamlamak ,yoksa bu yaz da turizmi kaybedersek zaten çok sorunlu olan mb rezervleri eksisinde rekor kırar,............
Naci Ağbal seçildiğinde buradan yazacaktım, kısa sürer diye, yazsaydım havam olurdu, bildiğimden değil, Ağbalın zamanında bakanlığıda kısa sürmüştü,..oradan yola çıkarak düşünmüştüm,..basında orta halli bir popülerliği hep var Ağbalın,..elde adam kalmayınca hiç yoktan iyi idi,..
ama Reisle doku uyuşmazlığı var onun, kucak adamı değil diye düşünüyorum, yada başka bir sıkıntısı var,.. çünkü tekkeden ayrılmıyor amam tekkeden aldığı görevler kısa sürüyor
ilk defa cuma gecesi sabaha kadar yazışma okuyorum. bu köprünün altından daha çok sular akar.. hdp kapatılacak haberi akşamı buralar yangın yerine dönmüştü. herkes çöküş beklerken adam aldı götürdü. daha iki gün oldu. adamlar gelişen olayları işlerine geldiği şekilde kullanıyorlar. şimdiden doğmamış cocuğa don biçmeyelim. p.tesi olsun bakalım...
Dogru...Artirmasaydi piyasa buna cok olumsuz bir tepki vermezdi. Zaten mevsimsel kosullar geregi enflasyon dususe gececekti. Artan turizm ve ihracattan dolayi dovizdede volatile azalacakti.
Ayrica bu yil uretim ve ihracat kaynakli iyi bir buyume rakamida bekleniyordu.
Buyumeyi saglayan bilesenlerdede insaat ve ic tuketim faktorlerin aksine eski buyume oranlarina gore daha kaliteli bir nitelik kazanmaya baslamisti.
Yinede enflasyon ustu 2-3 net puan bir faiz marji birakilimaya devam edilirse dengeler zamanla yerine oturur.
Reel ekonomide olumlu gelismeler elde edilse bile para piyasalarindaki tutarsizlik ve istikrarsizlik zamanla reel ekonomiyide olumsuz etkilemeye baslar.
Herşey damat gerimi dönüyor söylemi ile başladı
Yalnız dün gece bankalarda satış 7.35 civarı imiş azilden sonra 7.60 lara vurmuş
hayır piyasa verilen faize red mi edilecek,..yada reisisi sayılmaz deyip oranı gerimi alacak,
piyasa değişiklikleri haber alabilirse önceden veya alamaz ise sonrasında takip eder,..
burada yanlış hatırlamıyor isem çarşamba günü bu işin kokusu yazıldı,..linkler verildi, MB den bir gün önce,..MB perşembe idi
MB karar açıkladığında USD buna kokuya rağmen sert düştü,...
ben çarşamba Global piyasalara dikkat çekmiştim USD konusunda(bir önceki topikte kaldı bunlar),..Globalde Rusya haricinde hepsi tepelerinden satışta, bunlar PZT toparlar ise burasıda tepki verir, diğer türlü dün benim verdiğim alt bantı rahatlıkla görür
kendim USD konusunda USD ye karşı samsung ve LG nin ülkesi olan kore Wonu nu düşünce versin diye takip ederim
Para çıkışı devam ediyor
https://i.hizliresim.com/nTWNAL.png
Yenisi naci ile kavgalı damadın has adamı. Naci 2. Dönem vekil yaptırmamış bunu
başkan değişmesi sıkı politakadan vazgeçilecek demektir...
parayı dolara parketmek en faydalısı...
Faiz arttı sorumlusu Naci oldu ve o defteri kapattılar şimdi gelen indiremez bunun meyvesini yemek ister bu değişikliği bilenler son iki gün sattılar zaten bence bu olsa olsa faizde son duraktir msj olur ki zaten daha fazlası üretim için yatırım için sıkıntılı olurdu şimdi reformları hayata geçirme zamanı zaten elde başkada bir şey kalmadı Dünya ile ılımlı barışma siyaseti gudmeliler buda yeni gelenin misyonu Naci reise rağmen arttırdı faizi algısı tamamdır.
Kardeş faizi indirip parasal genişleme yapsalar ne olacak 8 liradan dolar mı alacak insanlar kimse almaz dayı..
Dayı dolar çıkmıyor.. Amerikan çöp parası zaten iflas etmiş.. raat olun..
Vioptaki en temel prensibi gene ihlal ettik geceye pozisyonla girdik ve gene zopayı yiycez;e muhtıra olduğu hafta sonuna long girmiştim,piyasa açıldığında paramın %60'ı buhar olmuştu,o zaman bi daha geceye pozisyonla girmem demiştim🤣zopa yemeyi seviyoruz,p.tesi ola hayrola bakalım...
gelip, gelip, aynı durağa istop ediyorum farkındayım ama, bende böyle düşünüyorum. GARAN 8.78 kilit rakam. altında kalması tabiki iyiye işaret değildir. ama üzerinde kaldığı sürece dünya yanıyor deseler külahıma anlat sen onu derim. ollay bu benim için. amerika yanıyormuş, avrupa kavruluyormuş, türkiye savruluyormuş, gibi tantanalar hikaye benim için...
Döviz çıkarsa sadece satış fırsati olur yıl içerisinde..
Yazan oldumu bilmiyorum
perşembe günü MB başkanı görevden alınacak konuşulurken
aynı zamanda bakanlar kurulu değişecek de konuşuluyordu
hatta liste dolaşıyordu
ve Nacı Ağbal hazine bakanı olarak listede vardı
Dün deli gibi kağıt satmaları hayra işaret değildi..
Bu görevi kabul edenler, itibarsızlaşmayı kabul etmeli...
Görevi kabul edenlerde, aklı selim adamlar olmasa gerek. Dürüst, namuslu insanlar bu islamlıcılarla çalışmaz..!!
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BOZgurt stock 0.....lambent1....ımzaya bakcez...artık
cuma günden long kalanlara moral olsun diye yazıyorum ama, eksozdan üfürerek değil. gerçek ortada kontrol et... garan 25 şubattaki sert satışlarda tutunduğu 8.78 desteğini kırdı ve tekrar alıp üstünde kapattılar. garan bu piyasa yön veren bir kağıt onun ne yapacağını kimse tahmin edemez. akbnk o zaten garan ın kuyruğu. vakbn halkb ne halleri varsa görsünler. pekiii.. ısc neden kırmadı? buda ısc yani.. boru değil.. bence soru işareti...
Naci gazıyla 1300 lerden 1700 e kadar vadeli yi götürdü, spekler..
Aynen geri
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bakanlar değişecek
Ama daha siyasi ve ideolojik olanlar
Gelecek.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
8.78 son 2 güne üstünde kapatmış, 8.78 ''14 simülasyon'' değeri, simülasyon başlamış 8.78 de (3.gün), buradan durumu kıvırmaya çalışıyor,..8.78 üstünde eh ama baskıda, en azından olumlu ama güçlenmesi için c>9.31,
5 gün içinde özelikle 4. güne 5.güne doğru bir 9.31 tepkisi olabilir, ..bu esnada ve sonrasında 9.31 değerinin yukarı geçilip geçilmeyeceği önem arz ediyor, geçilirse (kalış) ''yeni long sayfa açılabilir
aslında yeni mb başkanı hızla faiz düşüreceğini ima etmezse veya o tip adımlar atmazsa çok da kötü olmayabilir .7.5-7.6-7.7 gibi rakamlar piyasayı rahatsız etmez hatta ihracatçı için 7.2 mi yoksa 7.6-7.7 mi yidir deseler ,bence 2.iyidir......... önemli olan negatif reel faiz vermemek yoksa politika faizi 8.25 ken enflasyon 16-17 lerde idi (o da açıklanan),orada kurun ateşini net gördük......