Bilmukabele. Faiz haram, sıfır olmalı [emoji23][emoji23][emoji23]
Bunu yapabilecek kadar geniş g.tlü siyasetçi arıyorum desteklemek için [emoji16][emoji16][emoji16]
Printable View
kchol da çarptım 30 kademe şansımı zorlamıyorum daha fazla zirvesi kırıldı ama bana yeter...
Türkiye gazetesi ilk sayfadan haber yapmış, ''piyasalar nefes aldı'' diye. Siz ne anlatıyorsunuz, hangi ülkede yaşıyorsunuz? Demek ki düşük faiz yüksek kur politikası hemen sonuçlarını verdi..
petkm gözü topraga bakıyor shortlasam mı?
Dostum seans açıkken altını doldurmak biraz zor, grafik çiz, nete yükle, paylaş, işlem yaptığım için zor...
Ama saatlik grafiğine bak 29 lira üstünde kaldığı sürece 31.50 civarlarına kadar marj olduğunu görürsün...
Bir de dün alıcı çok güçlüydü, yaklaşık 28,70 ortalama ile 5mn lot yakın mal aldı...
Var başka doneler de, dediğim gibi seans açık...
Euro +1,3 , şey -0,65 ... İlginç
Finansal okuryazarlık piyasada olan biteni önceden sezip doğru pozisyon almakla eş değerdedir .
Bana omurgasızlığın resmini çizebilir misin Abidin https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fdcdb26998.jpg
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
endeks terli palanın şeyh numarasıda bitti...
şapkadan tavşan çıkmazsa işi zor...
https://i.ibb.co/JdYTYHc/Screenshot-...satakippro.png
Portföy de bir gram bozulmam yok devam...
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Goldmans sachs: Fed, haziran ayına kadar faiz arttırmak için bekleyecek ve 2022'de 3 defa yükseltecek
GOLDMAN SACHS: FED'İN OCAK'TAN İTİBAREN AYLIK TAHVİL ALIM HIZINI İKİ KATA ÇIKARARAK 30 MYR DOLAR YAPMASI BEKLENİYOIR
Denizbank GM Ateş: Kur-faiz-enflasyonun dengeli gitmesi bankacılık için önemli- bloomberght.com
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, gündemdeki konularla ilgili Bloomberg HT'ye değerlendirmelerde bulundu. Ateş bankaların sermayelerini TL tuttuklarını, kurdaki artıştan dolayı sermayelerin dolar karşılığının azalmasının kaldıraç imkanlarını sınırladığını söyledi. Sektörün sermaye yapısının güçlü olduğuna değinen Ateş, kur-faiz-enflasyonun dengeli gitmesinin sektör için önemli olduğunu belirtti.
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Bloomberg HT yayınına katıldı.
Ateş yayında şu ifadeleri kullandı:
Mevduat faizleri 15-16 aralığına geldi. Buna bağlı olarak bankalar kredileri yüzde 20'nin altına çekti.
Kredi garanti programı ile KOBİ'lerin desteklenmesini bekliyorum.
İthalatımız hala 250 milyar dolarda. Önemli kısmı da enerji. Kurun enflasyona geçişkenlik etkisi var. Kur artışı maliyetlere, maliyetler de fiyatlara yansıyor.
İstikrar çok önemli. Kur-faiz-enflasyonun dengeli gitmesi bankacılık sektörü için önemli.
Sermaye yeterlilik açısından bankalar güçlü. Hiçbir bankanın açık pozisyonu yok.
Özel sektörün pozisyonu açısından da bir tehdit geleceğini düşünmüyorum.
Biz milli banka olarak sermayelerimizi TL tutuyoruz. Sermayelerin dolar karşılığı da azalıyor. Bu da iş yapma ve kaldıraç kullanma imkanlarımızı belli ölçüde kısıtlıyor. Ama Türk bankacılığı yeterli sermayeye sahip.
İleride kurun istikrar kazanması hepimiz için önemli.
Bankacılık sektöründe endişe edilecek bir durum yok. Halkımız itidalli bir şekilde bekliyor.
bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.bloomberght.com/denizban...-ht-de-2292883
son günlerdeki sürükleyici güç dolar oldu.. sadece bilançolarla kalsaydı belki 150 puan kadar aşağıda dengelenme bekleyebilirdik, kısa vadede..
ama dolar faktörü çok belirleyici oldu, öyle ki tl bazlı bu kadar ralliye rağmen usd bazlı mart dibini bile aşağı yönlü geçtik..
eğer senaryo usd bazlı endekste kısa vadede bir toparlanma ise, mesela %10, bu durumu gerçekleştirecek usd ve endeks değerleri tabloda..
sol sütun usd, ki onu ana değişken olarak görün.. tabi bu sdece bir egzersiz, eğer endekste bir düzeltme olacaksa dolar ve endeks mesela beraber düşebilir, usd bazlı hiç değişmeyebiliriz de..
https://imgyukle.com/f/2021/11/25/kqIFGI.png
usd bazlı endeksin %10 arttığı senaryoyu gösteren tablo..
mesela bu tabloda son satıra göre endeks %5 düşerse doların %15 düşmesi lazım.. bu ne kadar gerçeklenir göreceğiz.. bence zor bir ihtimal.. ama son dönem her şey şaşırtıcı zaten..
DenizBank A.Ş., Türkiye'de faaliyet gösteren Dubai menşeli, özel sermayeli bir mevduat bankasıdır. Mayıs 2018'de Rus Sberbank Denizbank hisselerini Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emirates NBD'ye satarak devretti. Vikipedi
Adam milli bankayız demiş ya geri kalan hepsi de kendi pozisyonuna göre doğru yada yanlıştır.
bugün böyle hafif artı kaparız..yarın civcivli olur aşağı yukarı derken güzel bi artı pazarteside uçarız roketttttttttt:)
Kemalabi gözdeyi erken verdin. Ama şimdi gireyim dersen de o kadar lotla sana yedirmezler basarlar, gir diye demiom aman he.
YKB günlükte denüşük bişeyler yapmış teknikci abeyler bakabilir mi? Roket formasyonu gibi gördüm.
Fikri olan var mı.
short çu mu topluyor. long çu mu
Bu soru bana değil
Fakat
Ben benim metodla baktım
Kepçe formasyonu var :yahoo:
Henüz kepçenin içi tam dolmadı
dolunca
kepceyi kafaya yersin diyor
https://i.hizliresim.com/4tqlrli.png
Merkez Bankası rezervleri 128,4 milyar dolar oldu
siyasal islamcı mücahit birincinin neler neleri döküldü twittera... :)
bu internet ne kadar güzel bişey ya...
çok eğleniyorum... :)
siyasal islamcı ne demek siyaaset yapan islamcı mı valla bilmiyom ne demek ???
aha gogleden buldum
İslamcılık (genellikle siyasal İslam veya İslami köktendincilik olarak da adlandırılır), İslam'ın kişisel hayat dışında sosyal ve politik alanlarda da yol gösterici kılınmasını hedefleyen "politik-ideolojik hareketler" olarak tanımlanmaktadır.
dünyada tek akım olarak Türkiyede kaldığı...
dini siyaset için kullanıp aslında öyle olmayan kişiye denir...
örnek bu miletvekili Sözde islamcı ama kıza yazdıklarına bak...
https://i.hizliresim.com/5ferloo.jpg
[QUOTE=metin68;5638854]siyasal islamcı ne demek siyaaset yapan islamcı mı valla bilmiyom ne demek ???
aha gogleden buldum
İslamcılık (genellikle siyasal İslam veya İslami köktendincilik olarak da adlandırılır), İslam'ın kişisel hayat dışında sosyal ve politik alanlarda da yol gösterici kılınmasını hedefleyen "politik-ideolojik hareketler"
Kendi cikari icin islami kullanan siyasetciye denir
Yurt dışında yerleşik kişiler, son 4 haftada net 1,2 milyar dolarlık hisse senedi aldı
Yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta 384 milyon dolarlık hisse senedi alırken, son 4 haftadaki toplam alışları 1 milyar 162,5 milyon dolara ulaştı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri yayımlandı.
Buna göre, yurt dışında yerleşik kişiler, 19 Kasım ile biten haftada net 384 milyon dolarlık hisse senedi alırken, 72,2 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ve 800 bin dolarlık Şirket Borçlanma Senetleri (ŞBS) sattı.
Geçen haftayla birlikte hisse senedi tarafında üst üste 4 haftadır net alıcı olan yurt dışında yerleşik kişiler, bu dönemde toplamda net 1 milyar 162,5 milyon dolarlık hisse senedi alımı yaptı.
Yurt dışında yerleşik kişilerin 12 Kasım itibarıyla 22 milyar 848,4 milyon dolar olan hisse senedi stoku, 19 Kasım'da 22 milyar 781,5 milyon dolara indi.
Aynı dönemde yurt dışında yerleşik kişilerin DİBS stoku 5 milyar 449,8 milyon dolardan 4 milyar 974,1 milyon dolara, ŞBS stokları da 205,6 milyon dolardan 190,1 milyon dolara geriledi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Bahçeli: Milli duruş dik durmuştur. Faiz rant çıkar lobilerine eyvallah etmeyeceğiz. Döviz kuruyla kurulmadık, bu yolla devrilmeyeceğiz
pala badem sporları 23 bandına getirecek gibi...
eregl , kozaa , asels , kozaa , tcell , tkfen
böyle bir fantezisi var son dönemde...