Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 3,2 azalarak 47,32 değerini aldı.
Daha uyanmayan çok ama çok.!!
Böyle başa böyle Tarak.!!
Kendime masallar.!!
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.!!
Printable View
Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 3,2 azalarak 47,32 değerini aldı.
Daha uyanmayan çok ama çok.!!
Böyle başa böyle Tarak.!!
Kendime masallar.!!
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.!!
beyler pablo escobarı izleyip gaza gelip tela yakıp ısınmaya çalışmayın gaz hala tela dan ucuz haberiniz olsun :vk:
Siz bunların ekranlardaki konuşmalarına kanmayınız. ( Artık tecrübe etmiş olmalısınız ) Gerçek niyetlerini hiç bir zaman ekranlardan hatta 5-10 kişiden fazlasına bile konuşmazlar. Sürekli haftada 3 kez - faiz düşecek, şöyle- böyle - gibi konuşuluyorsa kısa zamanda bir şeyler olacak demektir. İşte olacak olanı tahmin eden kazanacak. Sonra game over !
şahsen ben artık dövizde çok korkuyorum. Ömürlük olanlar hariç , 3-5 aylık geçim amaçlı bankada dijital döviz tutuyorum. Bir gece dövizin çok sert düşebileceğini, faizlerin 10 puan birden artabileceğini görebiliriz ( önceden yaşadık ) . Olmaz denen her şey oluyor. Sonra ekranlarda hiç bir şey olmamış gibi '' dış güçlerin oyununu yine bozduk. Bize ekonomik saldırıyı yapanları püskürttük elhamdilillah yola devam '' vb. konuşmaları duyabiliriz.
Aslında işin özü ; Buharlaştığı söylenen 128 liranın !! gittiği yerden muhteşem geri dönüşü yapılarak, en az % 70 kazanç yazılır. Sonra da yine yüksek faizli tahvile girilirse şaşırmam. yatırım tavsiyesi değildir. Düşünmeye çalışan beynin dışa vurumudur.
Endex 1850:p
İşbankasında sorun var,zaten olmadığı gün yok,bebeleri doldurmuşlar içlerine içinden çıkamıyorlar dayattıkları yeni sistemden.
Kur-faiz spekülasyonlarını ancak biz engelleriz .
Yukarıdaki cümleyi söylemiş galiba. Allahtan engelliyorlar, bir de engellemeseler n'apardık bilmem:)
Dolar 2.25 olduğundada aynisini söylüyorlardı,cöleli ise 3 üstü olursa tükürün suratıma bile demişti...Ama damadı kutlarım 10-15 olacakya demişti,İreis zaten önceden durulur merak etmeyin bir yerlerde 15-20 olur size ne demişti...3.50 olunca dolarınızı bozun bile denmişti,acaba kaç kişi bozdu ?
Edirne den bildiriyorum,esnaf özellikle lokantalar Türk müşteriye,cafeye gelip bir çay içerek 3 saat oturan genç muamelesi yapıyor,dünün çulsuz Bulgar ı gelip ciğerciye oturuyor,masayı donatıyor yetmiyor yan taraftaki köfteciden de 4 porsiyon ısmarlıyor,çocukları döner istedi diye 4 porsiyonda döner söylüyor,yemek bittiğinde mekan sahibine 100 euro uzatıyor,tüm hesap alındıktan sonra 50 euronun üzerinde bir para iadesi alıp kahkahalar atarak masadan kalkıyor..(bu olay canlı gözlemlenmiştir)
Traji-komik ama bence buda kendi çapında bir muz yeme hadisesi,bugün 4 kişilik Türk aile ciğerciye gitse 250 tl hesap verir,o bile şu anda sabit gelirliyi gererken,elin adamı senin memleketinde seni parasıyla eziyor,başka yoruma gerek var mı?
tsss tsss yılan yılannn tsss tss
bloombergteki kızcağız eviriyor çeviriyor dolardaki dalgalanma devam ediyor diyor, yahu dalgalanma dediğin belirli bir aralıkta yukarı aşağı yapar dolar 8 den 14 varmış bu nasıl dalgalanma, şuna yükseliş devam ediyor deyiverde rahatla be kardeşim
Spek tahtası gibi .
MB dovize mudahale ediyor matriksten geçti.mal bunlar mal.15 in yolu açılacak gerzekler
TCMB:
- Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir
Yüksek kur, yüksek faiz nihai sonuç
Maalesef.
Ben 13.5 üzerinden Üniversitede ki çocuğun harçlığı için bir miktar sattım...Ben sattıktan sonra pehlivan piyasaya çıkmış...Bankalardan elde edilen fazla zorunlu karşılıkları satarak eksi bakiyeyi daha aşağı çekmeye çalışıyorlar gibi duruyor....Bu günü kurtarsalar bile yarın çok daha tehlikeli olur...Karşı taraf senin elinde ne olduğunu çooook çok iyi biliyor...Sen açık elle oynamaya devam et....
Zaten hergun mudahale ediyodunuz. Yeni olan ne var[emoji2]SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Müdahele tutarını akşama doğru veya yarın öğrenebiliriz diyor bloomberght’deki yorumcu
Acaba neylen müdahale ediyorlar,faizi yükselterek değil tabiki,yoksa bellerini kırar ireisleri...Zaten çok oynak,buna sektörler dayanamaz,zaten sattığımız malı daha yüksekten alıyoruz diye yakınıyorlar...Normalde kuru yüseltene devlet denetleme kurumu soruşturma açması lazım,herşey tepedekinin elinde olduğu için buda zor adres ona doğru yöneldiği için:seyt:
Bütün bunların sorumlusu ''EVETÇİLER''
Bi 10 kağıtlık damladık yine 19'dan.
Dolar/TL 13.0925
Dolar/TL < 13
13 sınırında.
aha reis çıktı seyreyleyin şimdi siz dolaresi