Sayın Ercanbay yazdıklarınızda haklısınız bu adam doymaz
Şunu unutma zalım KZ yatırımcının üç kuruşuna göz diktin ve aldın İnşallah boğazında düğümlenir
Printable View
Sayın Ercanbay yazdıklarınızda haklısınız bu adam doymaz
Şunu unutma zalım KZ yatırımcının üç kuruşuna göz diktin ve aldın İnşallah boğazında düğümlenir
Mazhar vergi dairesi geldi
eplasta gelir
Eplas 26.000.00 ZARAR vergi dairesine sunulan
Yalanın batsın
Satışlar tahmin ettiğim gibi geldi
476 milyon
GEÇEN YIL
279 MİLYONDU
9 yıldır her KONSOLİDE bilanço sonunda kar yazan eplas
bu bilançoda zarar yazarsa şaşırmam
ne de olsa isteyen şirket istediği gibi at koşturuyor.
Hisse fiyatının yükselmesinin tahsisli fiyatı nedeniyle patronun işine gelmeyeceğini yazdım diye kızan arkadaşlar oldu.
Satmıştım, ama bugün geri aldım.
Neden böyle bir haberi seans içi gönderiyor? Zaten millette moraller yerlerde. Demek ki herkes satsın istiyor. Öyle olmasa seanstan sonra göndermez miydi? İnsanlar en azından 2 gün daha sağlıklı düşünebilirlerdi.
Neyse herkes satarken ben aldım diyerek noktalayım.
Yeniden değerleme yapılmadan spk onay vereceğini zannetmiyorum
Spk ya onca yaptığımız şikayetler neticesinde
Spk da kemal abiyi iyi tanımış oldu
Alicengiz oyunları bırakılmalı
KZ nin son çırpınışları. Umarım ve dilerim bu sene de bilançoyu makyajlayarak bizden çaldık yiyemeyeceksin...
Süper 10bin ilave ettik.
Tahsisli onayi onumizdeki persembe gelirse bilancoya yetisir gibi.
mzhld ve nafiz zorlunun sattigi malin ortalamasi ortada.Bu fiyatlar kafa karistirmak icin olsa gerek.bu hisseyi tekrar bu fiyatlardan alcagim aklima gelmezdi.
Dolar yukseldikce hisse dusuyor...eski 0.52 cent dip usd bazli gordugum en dusuk seviyeydi...savas ortami herseye gebe...
Degerleme hiç olmamasi icin spk biran once tahsisliyi onaylasin..
kısa vadeli finansman gideri 47 milyon nedir ya hu???
fabrika binası alımı için mazhara olan borç 140 m ise %25 faiz odese yıllık 35 m yapar 47 nereden nasıl gelmiş anlamadım...
12 m dolar borcun kendisine düşen kısmı falan mı acaba anlamadım
Bu hissenin değerini Çiğli deki fabrikasının arsa fiyatına kadar düşüren kim ya da kimler ise, şirketin ürettiği borular dötüne girsin.
Borsada zulüm diye birşey varsa gösterilecek tek örnek eplas tır. Kısa sürede batan ya da fiyatı pul olan şirketler bile bundan iyidir, burada 22 yıldır devam eden zulüm var. Bir bunda bir ihlas grubunda. Düşürdükleri durum bu işte.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Konsolide için tahminleri alalım.
Sanırım yanlış hatırlamıyorsam değerlemeler özvarlığa yansımayacaktı, sadece dipnotlarda bilgi olarak gösterilecekti.
Mali Müşavir veya muhasebeci yok mu aramızda, konsolide için kar tahmini yapacak?
2020 Vergi Dairesi ve SPK ya verilen gelir tablosu karşılaştırması
........................ 2020 Vergi D.........2020 SPK
NET SATIŞLAR.........244 M...............268 M
BRÜT KARLAR..........47,2 M..............81,3 M
FAALİYET KARI.........30 M ...............49,9 M
DÖNEM KARI ...........29,7 M ............72.9 M
Vergi Dairesi ile SPK ya verilen Gelir Tablosu karşılaştırmasında en dikkat çeken, hasılat farkı yüzde 10 olmasına rağmen Brüt Kar Marjı ve Faaliyet Kar marjları arasındaki farklar
Vergi Dairesinde %12,29 olan Faalliyet Kar marjı SPK ya verilen konsolidede %18,61 olmuş.
Muhtemelen ürünleri pazarlayan bağlı ortaklık Ege Yıldız AŞ nin kar marjına olumlu etkisinden kaynaklanıyordur.
Ben konsolidede Vergi Dairesi kadar vahim bir durum beklemiyorum
Değerleme hakkındaki kap bildiriminde " Söz konusu değerlemeler, 31.12.2021 tarihli Bağımsız Denetimden geçmiş Konsolide Finansal Rapor ve Dipnotlarında yer alacaktır." şekinde bir açıklama var. Bence değerleme yapılan varlıklar özvarlığa yansıyacağını düşünüyorum.
özvarlığa yansımaması gibi bir durum olamaz....değerleme yapmanın amacı bu zaten...
örneğin; varlıklarımın değeri 2.5 milyar ama özsermayem 180 milyon diyemez...
fabrika ve arazisi makine araç techizat vs 1.5 milyardan aşağı olması mümkün değil...(1.5milyara ancak öyle bir arazi ve bina yaparsın...fabrika makine donanımı dahil) arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerini araştırınca + makine ve ekipman kurulumu bedeli az bile...
romanya arsası eski degerlemesi ile 500 milyon gibi bir fiyatta ...144 milyon romen leyi...5 yıl önceki değerleme...
almanyadaki arsa ve fabrika binası ölüsü 15 m euro...250 m tl gibi
ve gelelim çukura....
en değerlisi o... 5 emsal ile izmirin en değerli yerinde ticaret + konut imarı ile paha biçilemez olur....
değerini su an hesaplayamayız imar sorunu çözülünce belli olur...ama en azından patronun oraya ve otoparka 40 m dolar döktüğünü biliyoruz...değeri gerçekten çok yüksek ama biz çöp değerinden hesaplayalım kamulaştırma olsa 700--800 m civarı eder...iyi bir imar ve projeyle astronomik paralar konuşulur...
kısaca 1.5 +500+750+250 = 3 milyar tl
geride kalan ufak tefek arazi villa vs hesaba katmıyorum...
çukura 11 kat avm üstüne 50-60 katlı rezidans yapma izni çıkarsa çarşı karışır...
sanırım önceki iptal edilen projede 187metrelik bir kule vardı...bir de daha küçük bir belediye hizmet binası içeriyordu...
bakalım bekleyip göreceğiz...
değerleme hikaye olsun istenirse BASMANE ,ROMANYA,ALMANYA arazileri gösterilmez ..... sadece EPLAS sahipliğindeki arazi ve ekipmanlar gösterilir ...oda yeterli bana göre 70 milyon dolar civarı......
az ile yetinmek lazım ...... saydığımız hiç edilebilecek olan ,yani ÇOK eninde sonunda gelecektir......... HATIRLATAYIM ..... GELİYOR GELMEKTE OLAN.......
BASMANE bu SENE tamam..... ( belediye binası GÖÇECEK ellerini çabuk tutmaları lazım.)
Tahsisli bitsin de BEDELSİZDEN konuşalım KAÇ X olacak diye .... EGE YILDIZIN HALKA ARZINI konuşalım.....
Kapa Düşen haberde yurt içinde ve yurt dışında tesisler arsalar olarak geçiyor Demekki hesaplarında bir yurtdışı var
Yurt dışında Almanya kesin Gösterilecek Bildiğim burası epilasyon üzerine kesin
Fabrika binası Kesin değerlemeye tabi olacak Romanya’nın ne olacağını bilemiyorum egeyıldız üzerine kayıtlı olanlar değerleme yapılmayabilir. Güçbirliği üzerine olanlar yapılmayabilir .
Sevgili KZ, ana pazarda işlem göre kağıdın 1 kilo hıyar fiyatına işlem görüyor. Ederini buldun, tebrik ederim seni... Kağıdını bilmem ama senin adamlığın daha fazlasını etmez zaten.
maalesef bu tüm hisseler için geçerli
1 kilo patlıcan 30 lira
1 petkim hisseli 7,5 lira
komik fiyatlar
bu fiyatlar ile bir yabancı akımı olursa tüm ülke sermayesi
tek kurşun atmadan yabancıların eline geçmiş olur
Zaten satılıyor Köse. Hangi mal kaldı ? Senin otoyol geçiş ücretin bile dolar endeksli. Tüm o yap işlet projeler yapancı krediler alınarak yapıldı. Kemal Uzan bulgaristandan aldığı elektriği devlete satarak çok para kazandı. Devlet neden gidip kendi almadı ? Cevabı belli. Uzanlar büyüdükçe büyüdü, zenginleştikçe zenginleşti. Aynı şey şimdi oluyor. Yolu yapan çete yurt dışından kredi alıyor, bu yüzden geçişleri dolara bağlıyor. Yani zarar etme ihtimali yok. Madem buna garantiyi devlet verecek, gidip krediyi kendin al devlet yolu yapsın. Ya da TL yap, riski yapan şirket alsın. Ama olmaz, paranın dönüp dolaşıp ceplere inmesi lazım. Her iktidar kendi zenginlerini yaratır, bu hep böyledir. Tüm o projeler hali hazırdaki fiyatların yarısına yapılabilirdi. İşi bilenler %30 una mal olurdu diyor. Orasını bilemem ama bir memleket sadece silahla işgal edilmez. Her yıl milyarlarca dolar akıp gidiyor. Bir memleket düşün ki patronların çoğu dolandırıcı olsun. Kimsenin önceliği memleket faydası değil. Çal-çırp, daha çok kazan daha daha daha... Şu kağıt fabrika ve arsasının yarı fiyatına işlem görüyor. Peki, hangi kanun hangi kurum bunu sorgulayabilir? 26 dan malı devrettin, 3 gün sonra alan adamlar 24 den boşalttı, hangi kurum ne oluyor, ne dolar dönüyor dedi? Kanunsuzluk, yolsuzluk o kadar büyüdü ki, patronların zerre korkusu yok. Bu yazdıklarım muhalif söylemler değil, memleket gerçekleri. Malesef bu ülkede keser kimin eline geçerse yandaşına yontuyor. Sağcısı da , solcusu da aynı. Tehlike çok büyük, yangın çok büyük. Dirayet - akıl- sağduyu lazım. Bu gidişin sonu iyi değil...
Butun varliklarini degerlemek zorunda....en azindan hakim ortak olduklarini....
Ege yildizin %92 si eplasin...essek gibi degerleyecek afedersiniz....
Romanya almanya arsalari fabrila arazi bina techizat vs...çukurun degerlemesi izafi olacak...hangi imara gore hangi mulkuyet payina gore...cukurda sorun olabilir degerlemede...ama geri kalanlar degerlenmek durumunda kap a yaptigi aciklamaya gore...
12 adet villadan adana konya da arsadan bahsedenler de vardi ama matruşka gibi sirket yapisi var hangine nereden ortak onlari goremedim...
Cukur
Almanya
Romanya
Çiğli izmir
Bunlar kesin degerlenecek
En az 2.5 m degerleme bekliyorum
Bakalim ne kadarini kirpacak.
Bagimsiz degerleme kuruluslari ne derece bagimsiz tartisilir...
https://i.hizliresim.com/se9ho23.png
28 02 1548
O 127278 lotu satışa yazanlar siz anladınız ne demek istediğimi
Terbiyesizler
O zaman mesai saatinden sonra gönderirlerse bir anlamda suç işlemiş oluyorlar.
Çok örnek var ama uğraşmayayım ,elimde olan bir hisse yazayım o zaman, DOAS Cuma 18.33 de göndermiş. Hemen şikayet edeyim o zaman?
Ayrıca İSBIR RYSAS OYLUM YKSLN üstelik cumartesi göndermişler.
Bakar mısın?
Haberin içeriği çok açık yurt içindeki ve yurtdışındaki tesis ve arsalar diyor bunu söyleyen şirket Ege plastik ve plastik şirketinin sahip olduğu her şey demiyor fabrika tesis ve arsalar yurtiçi ve yurtdışı bir daha yazmama gerek yok yalandan yere bir şey çıkartmayın güç birliği holdinge ait olan hiçbir şeyi değerlemeye yansıtılmayacak Ege Yıldız’a ait olan hiçbir şey değerlemeye yansıtılmayacak eğer öyle olsaydı bunu haberde açık bir şekilde belirtirdi
1 Çiğli Fabrika ve arazisi değeri ?
2 Almanya fabrika binası 10 ilaç 13 milyon euro civarı
3 Kemalpaşa armutlu arsası Büyüklüğünü bilmiyorum fakat vakıf banka teminat olarak verilmiş bir arsaidi
4 Rami bölge binası
Romanya’daki arazinin hangi şirketin üzerine olduğunu bilemiyoruz bu yönde bir bilgi yok şayet Ege yıldızın üzerine ise oranda değerlemesi gelmeyecek ayrıca bölge müdürlükleri binalarının birçoğu Ege yıldızın üstüne 15 adet villa Ege yıldızın üstüne olması lazım benim hatırladığım bunlar
Basmane Çukuru güç birliği holding üzerine kayıtlı buralardan bir değerlendirme kimse beklemesin
2,5 milyar değerleme nasıl oluyor anlamadım
Fabrika 110 milyona alındı
500 milyon desek
200 milyon Almanya
15 milyon civarı ramı Armutlu ben de yok
En fazla 1 milyar çıkarıyorum olursa ne ala
Zalım Patron
Herşeyin fiyatı iki katına çıkmışken, dürüst yönetilen firmalar kar ederken
Sen 25 milyon zararı nasıl yaptın ben yemedim, lakin felek şuan senden yana yap bakalım oyun üstüne oyununu
Elbet rüzgar tersine dönecek
Adam cigli organize sanayide 10 dönum araziyi 100 m ye satiyor...
Siz uzerinde fabrika olan ki 50 donum kapali 130 donum araziyi 500 e degerliyorsunuz....
Zorlasaniz 200 de eder....
Ne de olss patron ne derse o oluyor
bu değerleme ile ilgili düşünce mi önceki sayfalar da yazmıştım
gerçek ve objektif olarak olması gereken rakamı da kıyas yapmıştım
Vallahi doğru söylüyorsun kardeşim ben bu tahminlerimi bilimsel bir çalışmaya dayanarak yapmadım üç aşağı beş yukarı böyle olur ama varlıklar ama bazı arkadaşlar karıştırıyorlar Basmane Çukuru falan değerlemeye girmeyecek Romanya’da ne olduğunu daha doğru düzgün kimse bilmiyor bir şey var diyorlar evet var yok çingeneler oturmuş da mahkemelikmişte mahkeme kazanılmış da bir sürü hikaye var.60 dönüm deniyor yok işte Basmane Çukurundan daha değerli deniliyor bir görelim bakalım çıksın. Burası egeyıldızın üzerinemidir yoksa egeplast un üzerinemi bilmiyoruz. Romanya ile ilgili bir değerleme gözüküküyor 144 milyon ley yıllar önce yapılmış
Bu mal nedir inşallah çıkar ortaya
Günaydınlar. Evet kontrol ettim. Haklısınız ancak Bu kaplar büyük olasılıklar beyanlar vergi dairesine verilmeden önce atılıp; pzt sabah borsa açılmadan vergi dairesine beyanlar verilerek yapılmıştır. Buradai amaç "vergi dairesi mesai çalışan bir kurumdur. işlemleri mesai saatleri içinde yapabilirsiniz. Ancak vergi dairesine beyanı verip , kamu oyuna duyurnassanız bu durumda vergi dairesinde çalışanlar açısından bir avantaj yaratırsınız". Farzedelimki ben Eplas ın bağlı olduğu vergi dairesi çalışanı isem , beyan önüme gelince ve kamu oyunun bilgisi yok ise benim acımdan bir avantaj oluşur. STOP THE WAR..
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...74444061/detay
21650 m kare boş fabrika
Eplas 79 dönüm ve konumu çok daha iyi
İçinde makine ekipman ve holding binası değerlemesi 500 milyon üzerinde bir rakam gelir diye tahmin ediyorum 4 ay önce satacağım daire 400 binden 850 bine çıktı her şey ateş pahası milyon lira 100 bin lira gibi oldu
Hatırlarsanız eplasın 10 sene önce bilançosunda 110 milyon borcu vardı o güngçkü kurla 60 milyon dolar yapıyordu ve fabrika vakıfta idi şimdi borç yok hammadde ve stoklar dolu fabrika binası geri alındı borç ise 10 milyon dolar o da kendi kendimize
Yüksek bir ortalama ile girmiş olduğum eplast hissesinde; patron burayı okuyorsan iyi oku! benden o hisseleri almak için torunumun torununu belki de onun torununu beklersin, tabii o kadar yaşayacağını düşünüyorsan haberin olsun:whistling:
kim ne derse desin ...... küçük ken TOPU inşaata kaçanlar..... o erkek ( varsa tabi) diye sevdiğinizinde TOPU KAÇSIN İNŞAATA...