bu sefer gider artik.
isbir ı de peşine takacak sanirim :)
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
bu sefer gider artik.
isbir ı de peşine takacak sanirim :)
isbir çok ucuz kaldi
Nasip 3100 denmis hayirli bereketli olsin cumlemize insaallah
***YBTAS*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu
***YBTAS*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu )
Özet Bilgi DÖNÜŞÜM
İlgili Şirketler YBTAS
Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-128.1 sayılı "Pay Tebliği"'nin 15'nci maddesi gereğince, pay senetleri Borsada işlem gören ortaklıkların Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen statüde pay senetlerinin Borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na yapılan başvurulara ait bilgiler aşağıda yer almaktadır.
Borsa Kodu Sıra No Satışa Konu Pay Ünvanı Grubu Yatırımcının Adı-Soyadı Ünvanı Nominal Tutar (TL)* Tsp İşlemi ** Satış Kısıtı **
YBTAS 1 YIBITAS YOZGAT ISÇI BIRLIGI INSAAT MALZEMELERI TICARET VE SANAYI A.S. E OSMAN DOGAN 1,280
YBTAS 2 YIBITAS YOZGAT ISÇI BIRLIGI INSAAT MALZEMELERI TICARET VE SANAYI A.S. E OSMAN DOGAN 1,706
(*) Nominal Tutar(TL): Bakiye alanlarında binlik ayracı olarak nokta (.), küsürat ayracı olarak ise virgül (,) kullanılmaktadır. (**) İlgili veriler üye bildirimi doğrultusunda yayınlanmaktadır. Borsa tarafından satış işleminin Toptan Alış Satış İşlemi olarak (TAS) yapılacağı duyurulduktan sonra TAS işlem tarihinde paylar borsada işlem gören tipe dönüştürülecek olup, aksi taktirde dönüşüm işlemi mevzuatta öngörülen sürede tamamlanacaktır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/708206
BIST
(17/09/2018 - 16:44:48)
Şu 2018 sonuna kadar MKK ya kaydi zorunluluk kalkmamış olsaydı, çok hareketli seanslar yaşayabilirdik yıl sonuna kadar...
Gene de şirketin hiç olmasa kayıt yaptıranlara bir çağrı yapacağını umuyorum...
Sebebininde borsa kotundan çıkmak istemesi muhtemel...
Gönül ister ki normal müzayede işlem gören bir senet olsun ama bu şartlar o tarafa geçmesi zor..
Abi adamlar işin uzmanı iteleme sürecine girdiler 3000 in altından alınıp beklenmesi lazımdı bundan sonra iki ileri bir geri. Sayın radyocu çağrı yapacak olursa kasadakibparayla kac lira yapması lazım bide bu karlar faizli mı tutuluyor dolarlami geçmiş yılların karını şirket nasıl değerlendiriyor?
Çağrı işi belirli zaman aralığındaki fiyat baz alınarak yapılır.Çağrı yapacağına bedelli sermaye artışı yapar belli zamanda cevap vermeyen ortakların hakkı kaybolur.Böylesi daha kolay olur.Bilgi amaçlıdır.Böyle şeyler uydurmayın.
bu değerlikağıt 4.500 değilmiydi..geri çok getirmişler..100 sermayemi kaldı..her yıl ortalama bedelsiz potansiyeli 100 kat artmış..böyle devam etmesi borsada rekor kırdırır..afyon 6000 ortalamaları gördüğünde bedelsiz potansiyeli bu kağıdın 6 da 1 i cıvarında idi..aslına bakarsan cetvele vurarsak. 6.000 x 6.000 = 36.000 yapıyor..birde bedelsiz zaman geçtikçe arttığına göre..40.000 diyen sallamış olmuyor görünüyor..hayırlısı rekorlar bir gün mutlaka kırılmaya mahkumdur..
Anlayabildiğim kadarıyla 2018/6 aylık bilançoya göre Yibitaşın 58,5 milyon TL si 3 aylık faizle ana ortak Votorantimi finanse etmek için kullandırılıyor..Bana sorarsan ana ortağa peşkeş çekiliyor paralar...Çağrı yapmanında sıkıntılı tarafları var...Birinci olarak %95 pay oranına ulaşmak lazım...Ana şirket şu an %83 lerde...MKK ya kayıt yaptıranlar 2018 yılbaşı itibariyle %6,5 civarı...
Yanitiniz için teşekkür ederim
2017-12 aylık bilançoda Votorantime kullandırılan kredi miktarı 80 milyon liraydı...6 ayda 21,5 milyon azalmış...
21,5 milyona ne oldu anlamadım...
Hazine bonosu faizi 24 e çıktı...
Bir çok banka 3 aylıkta en 25-30 arası faiz vermekte...
80 milyonun getirisi en 20 milyon eder...
İki sene önce faiz hariç 20 M üzeri kar ederdik...
https://i.resimyukle.xyz/29UcKN.png
Geri ödeme olmuştur.Birde bu borç tl cinsinden verilmemiştir.Birde onu araştırın.
https://i.resimyukle.xyz/88JKHa.png
Görüldüğü gibi borç Tl olarak verilmiş...Zaten faiz gelirlerinden de anlaşılıyor öyle verdiği...
Geri ödemeye konu bir şey göremedim...
Şimdi faizler %24 oldu,,,ne olacak.
"Şirket dönem içerisinde ilgili alacak bakiyelerine ilişkin, Şirket yönetimi tarafından yapılan
değerlendirmeler ve para piyasalarında ortaya çıkan gelişmeler dikkate alınarak aylık olarak belirlenen
cari hesap faizi oranını kullanmak suretiyle faiz tahakkuk ettirmektedir".
Piyasaya yakın faizi uygulayacağım demişler...
Dip not: 16 da Doların %10 değerlenmesinde 1,85 milyon kur zararı yazar denmiş..
Yani 18,5 milyon tl karşılığı dolar borçlu demektir..
Dolar 2. çeyrek ile 3. çeyrek arasında an itibariyle %35 değer kaybetti...
Şirketin dolar yükümlüğü varken niye en azından bu borç kadar parayı döviz yapmaz...
Gel de iyi niyetli ol...
Sn Radyocu,
Bir de şunu sorayım,,,Votorantim,,Ybtaş a ortak olduğu gibi,,Ybtaş da Votorantime ayni oranda ortak,
Şirketler arası alış verişlerde kur farkı giderleri ya da gelirleri eşit olmaz mı?
Mesela ben votorantimden %24 faiz alacağım diyelim,,,o da benden alacak değil mi? (bilançoda)
Birbirimize ortağız.Ayrıca votorantim in karı da ortaklık oranı kadar konsolide olmaz mı?
İade bahsettiğim olay buydu sayın radyocu parayi istedikleri gibi kullanıyorlar niye bedelsiz versinler ki 80 milyonun faizi 20 milyon dediğiniz gibi sadece bunu bedelsiz verse yeter ama benim şöyle bir öngörüm var burda on onbeş kişi yazıyorken bu işi uzatirlar bu adamlar Mart ve Nisan aylarında yönetimi topluyor 2019 Mart gibi karar alma ihtimalleri düşük 2020 Mart olabilir malum Suriye'nin inşası filan 2 ayda bir bir tane alınıp kenara atılabilir ihtiyacı olmayan için süper bir fırsat
Yibitaşın, yaklaşık %83 Votarantime ait...Geri kalan %17 de dağınık şekilde piyasada...
Yibitaşın, Votarantim veya başka bir yerde ortaklığı bulunmamakta...
Bizim kur farkından doğan borcumuz yabancı para üzerinden borçlandığımız için bize ait bir borç...
Arkadaşlar, şirketi kötülemek için yazmıyorum..Sakın böyle anlaşılmasın...
Bana göre ana ortak bizleri hiç düşünmüyor...Bu kadar likit pozisyonun varken, döviz ile sıkıntı had safhada iken neden bir kısım parayla bu borcu kapatmazsın ve hedge yapmazsın..Sadece onu sorguluyorum
Ben de böyle düşünmüştüm üç sene önce, alıp attım bir kenara ama olmadı...Gözüm kapalı herhangi bir hisseyi alsam 2-3 katlanmıştı bu süreçte...Bildiğiniz gibi SİP hisseleri zoraki borsaya gelen firmalar...Yani patron isteği ile bu piyasaya gelmediler...Onun içinde benim gördüğüm kadarıyla küçük hissedarlara karşı hiç ilgili değiller...
Sn. Olimpik forum,
Böyle bir şeyi ilk defa görüyorum...
Yibitaşın Kap taki sayfasından ortaklık ve iştirak durumuna baktım..
Aynı şeyler orada var...
Ben bunun bir yanlışlık olduğuna inanıyorum...
Rakam ve oranlara dikkat edersen ikisi de aynı...
Votorantim Çimento(ana ortak) 308 milyon ödenmiş sermayeli içinde 3 ya da 4 tane çimento fabrikası olan bir yapı...
Oradaki ifadeye göre Votorantim de Yibitaşın iştiraki gibi bir durum var...
Hem de %82,9 ile(onların bize olduğu gibi)...
Yani 308 milyonluk bir devin %82,9 u yibatışın...
Keşke öyle olsa...Elimizdeki hisse şu an en 100 bin lira olurdu...
Öyle olsaydı iştirak karımız olurdu...
Yine öyle olsa Konsolide bilanço açıklardı..
Bunların hiç birisi yok..
Dediğim gibi yanlış ifade edilmiş olmalı...
https://i.resimyukle.xyz/0Mx45W.png
Ben matriksi ve aracı kurumumu arayacağım,,doğru olup olmadığını bir teyit edelim bakalım,benim de kafama takıldı.
Matriksi aradım,,teknik servisten Semih Bey,,Kap a baktım,,doğru dedi.
Ben ayrıntılı bilançoya giremiyorum,,dosyam yetersiz,,,müsait olan bakabilir mi?
Aracı kurumda yok diyor,,,anlamadım gitti.
bu kağıt sahipleri küsürat hisselerini hızla kaydileştirmeye başladı..yazık dedelerden kalan küsürat hisseler çok değerlenmemiş..en azından 1e 100 semaye artırsa belki o zaman küsürat sorunuda ortadan kalkar, derinlik de oluşur..kağıt da ederine ulaşır...aslına bakılırsa..yongadan sonra sermaye arturmak işbir holdinge uygun olur... bakıldığı zaman ilk sermaye artıran kuyaş oldu ve normal piyasaya geçti.. sonra yonga bölündü.. şimdi ise işbir bölünmesi ihtimal içinde olabilir..ama yinede bu iki hissenin kasaya atılıp üstüne kilit vurmak gerekir..zaman ise işin formülü...işte o formül ansızın olduğundan kilit şart...
yanı yibitaş diğer şirketlere de ortakmi
Dostum bu imkansız bir şey...
Cimpor 2007 yılında Laferge den bu firmaları alırken 535 milyon Avro ödemiş
Sonra 100 milyon avro yatırım daha yapmış...
2012 sonunda Brezilya firması Portekiz Cimporu alınca otomatik olarak Türkiye deki fabrikaları da almış oldu...
Şimdi adam Yibitaşı almış...
Durup dururken hem de %83 gibi oranla kendi hisselerini niye versin...
2007 fiyatıyla bile 650 milyon avro eden bir firma,
Bu rakamın %83 yani yaklaşık 500 milyon avroluk kısmını 50 milyon dolar kadar(Yibitaş) eden bir iştirakine niye versin...
Böyle bir şey olur mu...Hadi oldu diyelim..
Yibitaşın fiyatı burada mı olur...
Bir yanlışlık olmuş kayıtlarda, herkes o yanlış üzerinden devam ediyor...
Yarın unutmazsam bu konuyu Yibitaş "Yatırımcı İlişkilerine" sorayım bakalım...Bir çoğunun ya bilgisi olmuyor ya da orta top çeviriyorlar...
İnşaallah bilgileri vardır bu konuda...
Olaya izninizle noktayı koymak istiyorum.Kap gov tr den yolladığınız ve metrix ten yollanan tabloları yanlış okuyorsunuz.Yibitaş ın ana ortağı nın %83 payı var olarak düşünün.Şöyle ki ana hissadar Sivas ta yeni bir çimento fabrikası açtı ve sizlere hiç bir faydası yok.Sizin gibi düşünsek orayada ortak olmuş oluruz ama değilsiniz.Örnek Birissa Sabancının ama Birissa Sabancıya ortak değil yani tek taraflı hissedarlık söz konusu.Örnek Enerji sa.Kısır bir tartışma içindediniz.Siz Yibitaş hisse alıyorsunuz dolaylı yoldan ana hissedara ortak değilsiniz.Sizn açınızdan bakınca NETAŞ ALAN ÇİNLİ ZTE YE ORTAK OLMUŞ OLUR.Tabloda ana ortağın adı ve nekadar olduğu gösteriyor.Hayırlı akşamlar demeden önce 2014 te aldım bu hisseyi 2 ay önce hepsini sattım
Başka bir örnek ile noktalayalım.Yonga mobilyada Denizli belediyesi hissesi ve ortaklığı var bu durumda yonga alan Denizli belediyesine ortak mı oluyor.Tablolarda yanlışlık yok okumada yorumda hata var.
Viking dostum, tabi verdiğin örnekler doğru..Öyle olması lazım...
Ama kapta girip bakınca "sermaye ve ortaklık yapısı" altında Yibitaşın ortakları yazmakta..
"Bağlı ortaklıklar" altında yine aynı şey yazmakta...
Buradan anlaşılan yibitaşa bağlı ortaklık anlaşılır...
Bu tür ortaklıklarını bildiğim firmalara baktığımda onlara bağlı ortaklıklar yazmakta...
Sonuçta kesin olarak biliyorum ki Yibitaşa ait bir ortaklık ve iştirak yok...
Burada iştirakler başlığı adı altında yazınca haklısın.Düz mantıksal düşünün.VOTORANTİM 308 milyon sermayesi var gelecek 100 BİN sermayeli şirketi alacak sonra kendi %86 sına ortak edecek.
Çok kısır döngüye düştük bence gereksiz bir tartışma şirketi kendi başına bağımsız değerlendirin.Hepinize güzel kazançlar dilerim.
Yibitaş ile görüştüm...
Yibitaşın iştirak veya ortaklığı olmadığının kesin olduğu söylendi...
Kap taki "bağlı ortaklık" bilgilerini...Yibitaşın, bağlı olduğu ortaklık olarak yorumluyorlar...
Böyle olmaması lazım dedim...
Böyle olursa diğer tüm firmaların bilgileri yanlış olur dedim
Spk mevzuatı ile ilgili "danışman firma" ile görüşeceğini söylediler...
Çok ve boşa kurcaladınız.Aha işlem bile görmedi😂😂😂😂elimde olmayan hisseye ne yorum yaptım beeee.Neyseki doğru biliyormuşum.Kalın sağlıcakla.
burda küsüratlar son hızla kaydileştiriliyor.. işleri acele sanki...yongada kimse iştirakleri varmı yokmu sorgulamadı...bence mikserlik yapmanın kimseye faydası olmaz..kağılar yazdırıldıkça birileride alıveriyor..şirkete gidin açın telefon evinizde öğrenin burda hedef farklı..ısbirde iştirak kısmı kalabalık gidin orya.. belki şu olabilir..ybtaş borç vermşse ana ortağa , borç karşılığı kjadar ana ortaktan yüzde ortak olabilir..onun dışında hedef farklkı..tartışmayı telefonla kendi aranızda yapın..
***THYAO* *EREGL* *YBTAS*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu
***THYAO******EREGL******YBTAS*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu )
Özet Bilgi DÖNÜŞÜM
İlgili Şirketler EREGL, THYAO, YBTAS
Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-128.1 sayılı "Pay Tebliği"'nin 15'nci maddesi gereğince, pay senetleri Borsada işlem gören ortaklıkların Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen statüde pay senetlerinin Borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na yapılan başvurulara ait bilgiler aşağıda yer almaktadır.
Borsa Kodu Sıra No Satışa Konu Pay Ünvanı Grubu Yatırımcının Adı-Soyadı Ünvanı Nominal Tutar (TL)* Tsp İşlemi ** Satış Kısıtı **
EREGL 1 EREGLI DEMIR VE ÇELIK FABRIKALARI T.A.S. E MEHMET AKARSU 911,420
THYAO 2 TÜRK HAVA YOLLARI A.O E SERPIL KÜÇÜK 426,218
YBTAS 3 YIBITAS YOZGAT ISÇI BIRLIGI INSAAT MALZEMELERI TICARET VE SANAYI A.S. E YUSUF ALTINOK 0,560
YBTAS 4 YIBITAS YOZGAT ISÇI BIRLIGI INSAAT MALZEMELERI TICARET VE SANAYI A.S. E YUSUF ALTINOK 0,932
(*) Nominal Tutar(TL): Bakiye alanlarında binlik ayracı olarak nokta (.), küsürat ayracı olarak ise virgül (,) kullanılmaktadır. (**) İlgili veriler üye bildirimi doğrultusunda yayınlanmaktadır. Borsa tarafından satış işleminin Toptan Alış Satış İşlemi olarak (TAS) yapılacağı duyurulduktan sonra TAS işlem tarihinde paylar borsada işlem gören tipe dönüştürülecek olup, aksi taktirde dönüşüm işlemi mevzuatta öngörülen sürede tamamlanacaktır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/708944
BIST
(21/09/2018 - 16:31:06)