Valla sizin TCD(D) yazılarınız yüzünden artık trene de binemiyecem, fobi oluştu TCD(D)'ye karşı bende.:)
Webster önce doları, sonra FIL'i sonra da TCD'yi çökertti, o neredeyse aksi istikamete gidilmesi lazım.:kahkah:
Printable View
Üstadım opsiyonlar belki portföy küçükken en büyük getiri kaynağıydı. Çünkü endekste neredeyse hep call opsiyonu vardı. Bu ay put opsiyon eklemişler. Ayrıca birde altında call opsiyonları vardı. Şimdiki portföy değerinde etkisi çok fazla değil bence bu opsiyonların.
10 gündür topladığım hisselerin yarısını sattım bugün. Bir miktar acc alım emri verdim. Kademeli şekilde biraz deneyelim bakalım ne olacak.
ASUS_T00J cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen haklısın üstadım ben detaylı bir kaç fona bakıyorum hisseleri bildiğim için hangi sığ hangi derin nereden nereye gelmiş onun için çıkarım yapmak kolay oluyor yüzde 10 yakın opsiyon vardı düşüş ve çıkışlarda short long olayları yok gibi zayıf
Herkes accc ye geçiyor gibi zaten en çok kazandıranlarda 3 sıradaydı hisse fonlarda 1 galiba aman orayıda çökertmeyin bu ara çok yazdık kendilerini ama takdire şayan endeksin 13 bin puan düşüşünde düşmeyip birde tavanı delip artı yazmak tam yatılacak fonmuş tccd ye yatanların sırtı ağrıdı 45 günden beri ekside hala totalde
Aklımda olsun bundan sonra alabilirim.
Şu 98500 işine takıldım
Algoritmalar yönetiyor her şeyi.1 dakikada oraya çıktı sonra tık yok.
Dünde bir ara yükselmişti öğleden sonra BİST.
O da Brexit'in anlaşmayla çözüldüğü haberi üzerine olmuş.
Biz daha ne olduğunu anlamadan al emri verilen algoritmalar tüm dünta borsalarından mal aldılar demekki.Yoksa biz Brexit'i falan bırakmış harekat görüşmesi ne oluyor diye bakınıp duruyorduk.Durduk yerde borsa yükseldiydi.
Yfv fonun getirisini görebilen var mı arkadaşlar?
Detaylı baktım anca şimdi alarko ciddi düşen tek büyük hisse olarak bıstte bugün yüzde 4 eksi yerine diğer hisseler gibi en az 4 artı olabilseydi tcdd fonu 6-7 artı yazabilirdi bugün ve açığı kapatırdı haftalık olarak
malesef öyle oldu. Aslında kendisiyle çok yapıcı diyaloğumuz olmuştu. Güven vericiydi. Ama fonu kendisi yönetmiyor ama tanıtımı etkilemişti beni. Geçen hafta satmamın sebebi ise tamamen amerikayla olan gelgitlerdi. Veyselimi faysalımı bu gün tekrar satmamın sebebi ise birkaç gündür yaptığım sabah değerlendirmelerimde zaten aniaşıldı. şu ara performans düşüşü var, dileğim en kısa zamanda toparlamaları, umudunm da bitmiş değil.
ACC güzel bir fon aracı kurum bağlantısı olmayan ve herhangi bir finans kuruluşunun altında değil yönetim şirketi benimde ilk gözüme çarpan hisse fonlardan birisiydi ama GL1 tercih ettim hem uzun süreli performansı hemde sabit bir portföy büyüklüğü var çok fazla oynama olmuyor. Endeks düşüşüne paralel gitti son zamanda ama bunda banka ağırlığını arttırdı geçen ay onun etkisi çok fazla ilerde yine kendine gelecek diye tahmin ediyorum.
Veyseli bi aramak lazım görev webster kardeşin bazı arkadaşlar performans düşüşü var güven vermiyor deyince kızıyorlar biz tcdd yanlış yapınca nasıl söylüyorsak tcdd şuan en kötü hisse fon maalesef getiri olarak doğru yapan acc içinde şapka çıkarıyoruz şuan için yiğidi öldür hakkını yeme bıst dönmeseydi tcdd 1.30 lara şak diye gelirdi dün çok feci eksideydi
Fiyat alış fiyatı olarak gözüküyor üstadım. Ayrıca aşağıdaki adreste de görebilirsiniz güncel fiyatı.
https://www.isportfoy.com.tr/tr/yatirim-fonlari
Tcd bir ara pairtrade de iyi olduğu için fark yaratıyordu.Ancak son zamanlarda yanlış poz alımları ve hisse değişimini düzgün yapamaması nedeniyle kötü performans sergiliyor.Fon yönetimi düzgün olsa günlük işlemlerle bile en az % 1 getiri rahat sağlanır.El elin eşeğini türkü çağırarak arar mantığı değişmiyor.Fon yönetimi ciddi bir iştir ama ciddiyet yok son dönemde.
Dediğiniz gibi aracı kurum bağlantısı olması sakat bi durum oluşturabilir ben fon dağılımındaki hisse oranlarına bakınca bi kısım hissede ayak olduklarını görüyorum fonların bu artı gibi gözüksede sonra eksi olabilir gl1 orta halli biraz çaba olursa daha iyi olabilir accc ise bıst göçsede çok çabuk toparlayan yatılacak bir havası var tcdd nin aksine tcdd yi sürekli izlemek gerek
Elimde % 20 portföyle kendi al satlarımla bile günlük %2-3 getiri sağladığım günler çoktur.Totalde yine % 20- 22 arası hisse pozisyonu sabit olur gün sonu.Bunu ben yapabiliyorsam ciddi yönetilen bir fon neler yapmaz ki..Ama yapmıyorlar, nasılsa komisyonu garanti..
aynı kanaatteyiz hisse alıp alıp yatıyolar aldıkları çoğalttıkları hisselerde tepede olan hisseler ve çoğu sığ ya bu haftaki gibi endeks terse dönerse ne pair trade var ne bilmem ne trade aşırı fon girişi aşırı rehavet getirmiş şuan günlük yüzde 2 komisyon kesip izliyolar havası var sadece yapmışlar bi portföy saldım çayıra mevlam kayıra halbuki endeks düşsede çıksada kontratla kazanmak mümkün short long vb mesela 2 günden beri yüzde 10 düştü alarko fonun ağzına sıçtı dün bence hala öylece duruyolardır sözleşmeleri var gibi hiçbir şekilde aksiyon yok öylece bakıyolarrr
Pair trade mesela, 1 poz açtın terste kaldın, 2 poz tersine işlem açar kaybı durdurup, üstüne kar yazarsın. Ama malak gibi bekliyorlar galiba.
Aslında en güzeli kendi portföyünü kendin yönetmek..Yorucu ve zor iş ama böyle zamanlarda bence çok daha karlı.
Dibine kadar girselerde, çıksalarda, çökselerde komisyonu alıp yatıyorlar aşağı..Hiçbir zorlayıcı faktör yok maalesef..
aynen hemde ne malak 1 poz tersse 2 aç kara geç elinde 30 trilyonlul hisse varsa endeks çakılıyorsa aç poz düşüşe koru portföyü bu fon işi hisse uzmanı borsacı için boş hisseyi takip edecen bide fona mı kafa yoracan adamlar demiş bide bize güvenin en az 6 ay bekleyin nasıl beklesin millete duramayıp yerinde kaçıyor
Ben likit fonhariç ilk defa fon aldım hele bugün 13 kadar emir gönder yarınki meçhul fiyattan al sat bi daha elim gitmez benim hisse varken heleki şu son 1 ayda yüzde yüze varan primli hisseler var burda durmak aptallık al sat yapsanda kurtarmıyor oda zor fonda valör işi
Şimdi aşırı giriş vs.durumları olsa dert, aşırı çıkış olsa dert..Elindeki nakitin en az % 20 sini likit tutması lazım ama, bunu yapmayıp zararına işlem yapıyorlar bilerek.Dün mesela, tek eksi getiren Tcd..Çıkış için müşteri parasını ödeyecek likit yok, zararına mal verip likit yaratıyorlar.
Yahu boşverin TCD'yi falan
TCD okumaktan gözlerim kanadı.:)
Haftaya ne olacak onu söyleyin.:)