devre kesici kralý yine devre kesmiþ sabah.
Printable View
kront her yýl 4 milyon dolar arge ve satýþ pazarlamaya para harcýyor yapýyor þu anda.
MÝATK+LÝNK +PAPÝL +SDTTR = Hepsini toplasak bile yýllýk 2 milyon dolar bile etmiyor arge ve satýþ pazarlamaya harcanan para.
ÜStüne krontun brüt kar marjý bunlardan 2 kat , 3 kat fazla.
Ve bunlarýn F/S leri 20 lerde 30 larda þu an .
NOT: Yazdýklarým bilgi amaçlýdýr..Yatýrým tavsiyesi asla deðildir. Herkes kendi kararýný kendisi versin
HTTBT Hitit bilgisayar.
Sekötörü biliþim ve yazýlým https://hizliresim.com/29se4wl
Brüt kar marjý yüzde 50 lerde.
Yýllýk pazarlamaya harcadýðý para 45 milyon tl.
Yýllýk argeye harcadýðý para sýfýr (0) t.
Anlýk F/K 75 .
Anlýk f/S :17
Kendimden çok sana üzülüyorum. DOLANDIRILDIK :(
HUAWEI VNS-L31 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Baskýlanan dolar kuru bu haliyke bile 28 lirayý da geçti.. Zaten hükümetin , dolar kuru için 1 sene sonra beklentisi de 44 tl civarý yani 50 tl. Þu an benim için dolar =50 dir.
Kront piyasa deðeri de dolar =50 tl kurundan 19 milyon dolara düþtü.
19 milyon dolar biraz fazla deðil mi?
biraz daha düþürün ... mesela 15 milyon dolara veya 10 milyon dolara veya 5 milyon dolara..
Mesela papya tuvalet kaðýdýnýn pardon PAPÝL in F/K sý 10 gözüküyor ama iþin aslý oyle deðil..
ödenmiþ sermayesi : 34.375,00
Yýllýklandýrýlmýþ net esas faaliyet karý: 4 milyon 210 bin lira.
Yýllýklandýrýlmýþ net kar ise : 115 milyon tl .
aradaki fark nerden geliyor cevabý aþaðýdaki resimlerde.
https://i.hizliresim.com/bupkulo.jpg
https://hizliresim.com/27ovbow
yatýrým faaliyetlerinden( hisse senedi menkul kýymet satýþýndan kar yapmýþ) kar yaptýðý için ekstra 100 milyon civarý kar yapmýþ .Hisse baþý karý 2,95 lira gözüküyor Ve bu sebele F/K sý düþük 10 gözüküyor.
Yani iþin aslý aslýnda þu ;
Hisse baþý karý : 0,11 lira civarý.
Ve
F/K : 318
KAldý ki benim için F/K süstür kront gibi yazýlým þirketlerinde .. neden mi?
Çünkü yüzde 85 gibi yüksek brüt kar marjla çalýþmasýna raðmen , Her yýl arge ve satýþ pazarþlamaya , yýllýk ciroya oranla çok fazla para harcfandýðý için , net kar çok az gözükür hatta bazen zarar yazar bu tip þirketler. Bu sebeble mesela bir bilanço döneminde F/K 100 , 300 , 500 de olabilir , diðer bir bialnço döneminde net zarar yazdýðý için sýfýr (0) da gözükebilir Fiyat /Kazanç yani F/K . Bu sebeble asýl olan F/S dir , F/K deðildir.
NOT: Yazdýklarým bilgi amaçlýdýr..Yatýrým tavsiyesi asla deðildir. Herkes kendi kararýný kendisi versin
2024-2026 yýllarýný kapsayan Orta Vadeli Plan'da (OVP) yer alan verilere göre; yýllýk ortalama dolar kuru tahminleri 2024 için 36.78, 2025 için 43.94,
https://www.haberturk.com/orta-vadel...9716-ekonomi/2
Baskýlanan dolar kuru bu haliyke bile 28 lira oldu. Zaten hükümetin , dolar kuru için 1 sene sonra beklentisi de 44 tl civarý yani 50 tl. Þu an benim için dolar =50 dir.
Kront piyasa deðeri de dolar =50 tl kurundan 19 milyon dolara düþtü.
19 milyon dolar biraz fazla deðil mi?
biraz daha düþürün ...
mesela 15 milyon dolara veya 10 milyon dolara veya 5 milyon dolara..
dünki Arif COÞKUN (Algoritmarif)
@arifcoskun05 unun "Borsamýzda neler oluyor , önümüzde dönemde bizi neler bekliyor ? " baþlýklý twitter space canlý yayýn toplam 50 bin kiþi dinlemiþ.
https://twitter.com/arifcoskun05/sta...64182184214827
Bu durumdan þirekt yönetimi bizzat sorumludur.
Sen nasýl mudahele etmessin hisseye bunca senedir, ülkede yaþanan 5 katlýk 10 katlýk enflasyona raðmen nasýl mudahele etmessin hisseye ?
Son 5 senede televizyon medya aracýðýyla 3 kez büyük hedefler verdin .. þirket þöyle olacak ta böyle olacak ta,amerikada altüs edici güç olacaðýz vs vs vs . Ve sonrasýnda , Her defasýnda da hisse 3 katlýk düþüþleri 3 kez yaparken , sustun . Bu ne lahana turþu bu ne perhiz?
adam bizleri, yani bu sözlerine inanýp yatýrým yapanlarý , keriz enayi yerine koydu senelerdir.
Her defasýna tekar yeniden güvenmek istedim sana , sen ise her defasýnda elinin tersiyle ittin bunu. Yazýklar olsun.
Ha bi de nasýl olur da þirketin kendisi hisse geri alým veya ortaklarýn kendileri geri hisse geri alým açýklamaz?
demek ki sadece hýrsýz olan Spek Bey deðilmiþ.
buradan þu sonuç ta çýkabilir "Yönetim de hýrsýz." Yönetim ve "büyük ortaklar" da hýrsýz. Çünkü sadece 1 büyük ortak yok artýk 2 büyük ortak var . Diðer büyük ortak ise bayan olan ortak ta sorumludur bu durumdan.
Yani bunlar topluca hepsi hýrsýz
Bu arada endeks için 2025 yýlý beklentim devam ediyor. Tarihe not düþülsün bugün.
Dolar zaten, baskýlanmýþ haliyle bile 28 lirayý geçti. 2021 yýlýnda 7 liraydý. 2021 yýlýndan beri 4 kat yükselen dolarýn , þu an resmi olarak 50 tl olmasýna sadece yüzde 78 marj kaldý.
Bana göre zaten 50 tl þu an dolar. kiþisel aile bütün masraflarýmý harcamalarýmý dolar =50 tl üzerinden hesaplýyorum
Tekrar bir özet geçeyim o zaman ;
dolarý söylemeye gerek bile yok çünkü þimdiden 50 tl diyorum ben dolara. Zaten hükümetin de OVP deki hedefi 43,9 tl .
2021 yýlýnda , dolar 7 liraydý, bist endeksi 1300 puandaydý, yatýrýmcý sayýsý da 1 milyon küsürdü.
yani özetle þöyle olacak..
2021 yýlý = Dolar : 7 lira , Bist100: 1300 puan , Yatýrýmcý sayýsý: 1 milyon kiþi
2025 yýlý = Dolar : 50 lira , Bist100 : 25000 puan , Yatýrýmcý sayýsý: 25 milyon kiþi.
Gözünüzün önüne alttaki grafik gelsin her zaman. Herkes kulaðýna küpe etsin bu yazýlanlarý.
Þirket 2 sermaye arttýrýmý gördü ( birinin içindeyiz)
1-%200 Bedelsiz
2-%100 bedelli verdi bu süreçte bölünme olduðu için grafikte doðrulayabiliriz.
Þimdi 2021 yýlýna gidiyoruz. Þirket zirvesini yapmýþ yeni zirveler bekliyoruz vs. ama hisse alan A1capital di sanýrým hergün deli gibi alýyordu. O zamanýn ünlü fenomeni gazlýyordu veriyordu gazý. neyse zirvesini gören hisse þubattan aðustosa kadar eþþeðin a.. su kaçýrdý 13 liradan 5,5 liraya geldi ( þimdiki fiyata göre.)....
Ondan sonra gelen 1 senelik alçak sürünme ve hisse kýpýrdamaya baþladý lan dedik tamam iþte budur bu sefer olacak gibi , Gartnerdan yorumlar geliyor, partnerler açýklanýyor, fuarlar vs. hisse 2,5 ayda 6 liradan 23 liraya gitti. Dedikki tamam artýk kazandýk olay budur. Bekleyen kazanýyormuþ. O kadar bekledik kazandýk dedik.
Ne hikmetse o fiyatlardanda Sn. patronumuz canýmýzýn içi kurumsal firmaya kendi mallarýný o fiyatlardan sattý ve tekrar niagara þelalesine döndü hisse..
%70 geri çekildi ve 24 den 7 tl ye geldi. Oda 9 MAYIS seçim öncesi . Burdan yükselmeye baþladý 7 liradan 17, 70 liraya geldi.
Burda hesap ediyorum %152 fiyatýný arttýrdý. Endeks 4400 den 8500 e kadar gitti. 10x yapanlar mý dersin 20x yapanalr mý dersin daha neler neler oldu. Firmalar eski zirlerinin üstüne deli zirveler yaptý. Bizimki eski zirvesini bile göremedi.
17,69 dan haþýrtdý blacboard hesabý bir þelale daha oldu 12,55 TL ye geldi. Daha da düþeri var 11,56 a kadar.
son 1 yýldýr 1 tane açýklanan iþ anlaþmasý yok bu þirketin.
60 ýn üzerinde devre kesici yemiþ.
Þu anki fiyatý olan 12,55 TL taaa 10 Þubat 2021 fiyatý. Yani bu þirkete Yatýrýmcý olan biri geldi ve 10 þubat 2021 de yatýrým yaptý diyelim. 2,5 senede hiç bir si... pardon hiç bir kar kazanamadý.
2,5 senedeki enflasyon hesabý , þirketlerin durumu ortada.
Varýn hesabýnýzý yapýn gelin yatýrýmcý olun. Bakýn vurkaç yapýlacaksa Allah ýný yapýyorlar bu þirketin borsadaki kaðýtlarýnda. Bizim gibi mallarda hep yiyor bunu...
Grafik aþaðýda bakýn siz karar verin.
https://www.resimupload.org/images/2...710075f756.png
Bilmiyorumda
Bazýlarýnda para vardýr.
Bazýlarýnda din.
Bazýlarýnda iman.
Bazýlarýnda ahlak.
bazýlarýn vicdan.
bazýlarýnda korku.
Evet Sadece parasý olupta diðerlerinin hiçbiri yoksa o zaman korkacakmýþsýn.
Yinede gerizekalýlýðýma doymadan hatanýn bende olduðunu kabul ediyorum. Nasýl bulaþtýk böyle bir þirkete....
Walla Ben endex e eslik etmeyecek bir hissem olsun dedim. Endex 1 düþtüyse bu 3 istisnasýz.
HUAWEI VNS-L31 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aslýnda sadece bir cümleniz herþeyin özeti.
"60 ýn üzerinde devre kesici yemiþ."
Borsa istanbulda kendi tarihi boyunca, 1 senede bile deðil, 10 ay içinde (sene baþýndan þimdiye kadar) bu kadar devre kesmiþ olan baþka bir hisse var mý ? araþtýrmadým ama bence yüzde 99 yoktur.
Hattan býrakýn borsa istanbulu dünyada bence yok bu kadar devre kesen hisse.
#KRONT geçmiþ olsun hepimize ikili tepe gibi duruyor. Grafiðe göre 11 lere kadar inebilir.
yatýrým tavsiyesi deðildir.
https://twitter.com/TemelTeknikBist/...32779755028627
#KRONT Bu grafikte ise , 2 tane dip görünüyor. Biri 10,30 dibi diðeri 8,70 civarý dibi .Yani bu grafiðe göre de, 8,70 liraya kadar düþebilir hisse.
yatýrým tavsiyesi deðildir.
https://twitter.com/TemelTeknikBist/...32936089379064
bu arada bu grafikleri ben paylaþtým.
Bu hisse sayesinde teknik analiz az bi þeyler öðrendim . Maalef yýllardýr çizdiði tepeler ovalar sayesinde bana tekniði örðetti bu hisse ki ben temez analiz yapardým hep .Teknik analize hiç bakmazdým bundan 4-5 sene öncesinde . Son senelerdir teknik analiz de öðrenmeye baþladým biraz..
Not : daha önce yazmýþtým buraya "amon twitter hesabýmý sildiðime dair. Kedi videolarý yapýp öyle zaman geçirecktim twitterda. Niyetim borsadan uzaklaþmaktý .Ama saoðlusun bu Spek efendi , yine sinirlerimi bozdu son 1 senede yaptýðý hýrsýzlýklarla ... mecburen artýk istesem de uzak kalamýyorum borsadan.
twittarda "kront" hastag iyle bilgi amaçlý paylaþayýmý mý hisse netteki yazýlarýmý ? hatta krontun yanýna bist 30 hisselerin hastagýnde koyarým çok daha fazla kiþi görür.
mesela örnek olarak #kront #tarkm #sahol #sasa #doas #froto vs vs gibi..
þimdiye kadar paylaþmadým ve sonuç sýfýr.. ( daha önce kront ile ilgili deðil ama 1 sene boyunca enfalsyon ve fiyat artýþlarý ile ilgili yazýlar yazmýþtým twitterda)
arkadþlar ne dersiniz? fikrinizi almak istiyorum bu konuda.
Sayýn Yýldýz Tozu fikriniz nedir bu konuda? fon yöneticilerine falan göndermeyeceðim. Sadece twittarda , hisse net yani burada yazdýðým bilgileri hesaplamalarý paylaþacaðým her gün .
bu konuda fikriniz nedir? Sosyal medyanýn gücünü hafife almayýn .8 milyon yatýrýmcý gemiþ borsa istanbula ve herkesin elinde cep telefonu var sosyal medyayý takip ediyor herkes.
bu konuda fikriniz nedir?
1 deneme yapayým sadece 1 tweet atacaðým sonra sileceðim .. bakalým kaç kiþi görüntüleyecek .. Gerçi bugün haftasonu , haftaiçine göre daha az görüntülenir malum haftasonu herkes kafasýný dinlendirme modunda þu an .
mecburen 2 tweet attým çünkü twitter karakter sýnýr var twitterda .. uzun yazýlan yazýlara sýnýr getiryor premium üyelik yoksa.
Twk teet yazýnca boyle kýrmýzý oluyor kabul etmiyor uzun yazýyý . https://hizliresim.com/p7s8lxi
Ben de mecburen 2 tane tweet attým
Son durum: haftasonu olmasýna raðmen 8 dakikada 50 görüntülenme . Süper istatistik bu. Yani 1 dakikada 6 kiþi görüntülüyor.
Bu arada twitterda sadece þu an 3 takipçim var ve bu 3 kiþiyi de tanýmýyorum.
Sn.lionnes yanlýþ anlamayýn ama geçende söyledim.. Ayný þeyleri yaparak farklý sonuçlar alamýyorsunuz malesef.
Þahsi önerilerimi söyliyim. Örnek vererek açýklýyým. Bizim insanýmýz uzun yazý okumaz.
Ben aracýmý satacaktým , açýklamaya incik boncuk lastiðin diþ derinliðinden tutun cam suyuna , nokta eziðinden muayene saatine herþeyi yazdým. Adamlar arýyor bilmem nesi var mý? Açýklamayý okumamýþ ki peze.enk.... Boþuna yazdýk sanki.
Nokta atýþ hap bilgi vermeniz lazým.
Devamlý ayný þeyler ayný yorumlar sýkýyor okumuyor insanlar. Günde 1 tane yazýn yada günde 10 tane farklý bir þey yazýn.
Üçüncüsü taciz boyutu var. Mesela bir gönderiyorsunuz ok diyorlar ikinci sýkýcý geliyor üçüncüyü taciz diye görüp hiç okumuyorlar veya yapacak birþeyleri varsada yapmýyorlar.
Döndüncüsü yandaþ bulmak. Yandaþ dediðim hisse hareketlerinden dolayý mali zarar görmüþ insanlarý bulup ses çýkarmalarýný saðlamalýsýnýz.
Twitetrda vardýr zaten bir sürü caný yanan arkadaþ. Onlarda yazacak Kront etiketliyecek vs.
Sonuç olarak þunu söylemek isterimki yaptýkalrýnýz ve yazdýkalrýnýzda %100 haklýsýnýz ama sanýrým yaklaþýmlarýnýz nedeniyle yanýnýza sizi destekleyecek kiþiler bulmakta zorlanýyorsunuz.
Evet son cümleniz çok doðru .
Aslýnda ne yapacaðýmý da þaþýrdým .
oyle çaresiz bekleyemem artýk hele hele boyle hareketler yapýyorsa bu hýrsýzlar...
bi þeyler yapma ihtiyacý hissediyorum.
Bu borsaya gelen 8 milyon yatýrýmcý ve sosyla medyanýn gücünü birleþtirip bi þeyler yapabiliriz diye düþünmüþtüm.
affedersiniz sürekli bu hýrsýzlar ( Spek iti ve diðerleri )tarafýndan tecavuze uðramak ta istemiyorum .Yýllardýr domaltýp herifler çakýp gidiyor , çakýp gidiyor sonra tekrar geliyorlar çakýyorlar gidiyorlar ..
aq boyle iþin . Kusura bakmayýn aðzýmý bozdum .
Estf Hocam küfür etcen rahatlýyacan tabi bu iþler böyle...
Bizimde elimizden bir þey gelmiyor , buraya yazý yazýp küfür ediyoruz....
SPK ya þikayet maili atýyorum falan...
bu 2 tweet deneme amaçlý attým , geceye kadar kalsýn . Gece silerim . Sileceðimi yazdým zaten bu 2 tweeti.
Ben genel fikir almak istemiþtim .
Boyle yaparak , yani 8 milyon yatýrýmcý ve sosyal medyanýn gücünü kullanarak bi yere varabilirmiyiz diye.
yoksa bu 2 tweet deneme amaçlý sileceðim .
sosyal medyanýn gücünü haife almayýn demiþtim ..
Onur ÇAKMAKLI, attýðým tweetleri görmüþ bana tweerda yazmýþ .. ona cevap yazdým.
Onur çakmaklý genel kurula gitmiþti .Hatta sayýn yýldýz tozu paylaþmýþtý onu burda bu forumda.
https://twitter.com/TemelTeknikBist/...75852057248013
ONur çakmaklý Yazmýþ hemen.
Onur ÇAKMAKLI adam gibi adam olduðunu daha öncede yazmýþtým burda. GK ya gidip hakkýný arayan yatýrýmcýdýr kendisi.
Attýðým tweetleri silmemeye karar erdim ama yeni twettler de atmayacaðým .
9 aylýk bilançoyu bekleyeceðim .
Ýyi bilanço gelip , iyi bilançoya raðmen F/S:5 lerde fiyatlamaya devam ederlerse þayet, iþte o zaman her gün tweetler ataacðým bilgi amaçlý.
Ayný ülke, ayný sektör, ayný borsada iþlem gören esnaf þirketleri olan papya ruvalete kaðýdýný , pardon PAPÝL hissesi , LÝNK SDTTR MÝATK hisseleri þu anda 25 F/S , 30 F/S lerle fiyatlanýyorlarken, sen kronttu F/S 5 ile fiyatlamazsýn bu mantýða matematiðe aykýrý..
Bu arada ilk attýðým 2 tweet þu ana kadar yani toplam 6 saat içinde 500 civarý görüntüleme almýþ.
Bu ilk 2 tweetten yaklaþýk 1 saat sonra attýðým,
"" kront gibi þirketlerde F/S'ye bakýlýr .kar süstür.
Yüzde 85 gibi yüksek brüt kar marjla çalýþmasýna raðmen .Her yýl arge ve satýþ pazarlamaya,çok fazla para harcandýðý için,net kar çok az gözükür hatta bazen zarar yazar bu tip þirketler
#kront #tarkm #sahol #sasa #doas #froto "" tweet ise 1000 küsür görüntüleme almýþ 5 saat içinde.
Bu da Her saat 200 kiþi yapar, her dakika ise 3,3 kiþi yapar.
Haftasonuna olmasýna raðmen çok iyi bir istatistik bu.
Bu arada 9 aylýk bilançodan sonra F/S:5 lerde fiyatlamaya devam ederlerse , bu tarz tweetler de atacðým ..
hem hisselerin hastaglerini yazacaðým hem de borsadaki küçük yatýrýmcýlarýn çok yakýndan takip ettiði güvendiðe kiþilere de @ ekleyip , twetlerimi görmelerini saðlayacaðým.
meselama örnek;
"" Ayný ülke, ayný sektör, ayný borsada iþlem gören esnaf þirketleri olan papya ruvalete kaðýdýný , pardon PAPÝL hissesi , LÝNK SDTTR MÝATK hisseleri þu anda 25 F/S , 30 F/S lerle fiyatlanýyorlarken, kront nasýl olurda F/S:6 ile fiyatlanýr.
@TuncayTursucu @____PASA____ @yasaryildirimFK @azizserin75 @Haydaracunn
#kront #tarkm #sahol #sasa #doas #froto"" gibi...
https://twitter.com/TemelTeknikBist/...83135252615531
bu da 9 aylýk bilançoya kadar, son tweetim olsun.
#tabgd arz sonuçlarýnda yeni rekor geldi.
Tab Gýda arzýna 5.185.061 yatýrýmcý katýldý ve 4.949.462 yatýrýmcýya pay daðýtýmý oldu.
Yatýrýmcý baþýna 8-9 adet (1.040-1.170 TL) pay daðýtýmý oldu.
TAB Gýda'nýn halka arzýna 5.185.000+ kiþinin katýlýmýyla Borsa Ýstanbul tarihinin halka arz yatýrýmcý rekoru kýrýldý.
https://i.hizliresim.com/qnepwz4.jpg
vazgeçtim twiterda yazmank için 9 aylýk bilançoyu beklemeyeeðim . Yazmaya paylaþmaya devam edeceðim twitterda.
Ayný ülke, ayný sektör, ayný borsada iþlem gören esnaf þirketleri olan papya ruvalete kaðýdýný , pardon PAPÝL hissesi , LÝNK SDTTR MÝATK hisseleri þu anda 25 F/S , 30 F/S lerle fiyatlanýyorlarken, kront nasýl olurda F/S:6 ile fiyatlanýr. ?
F/S: 5 kabul edilemez benim için .
"Manipülasyon sadece fiyat yükselterek olmaz, ters manipülasyon da vardýr. Fiyat baskýsý yaparak yatýrýmcýyý yýldýrmak ve yok pahasýna elindekini almak. "
Yýllardýr bu hýrsýzlarýn krontta yaptýklarý budur.
Twitterda premium abaloneði satýn aldým . Artýk uzun uzun yazýlar yazabileceðim twitterda.