Senin AKP'nin elinden kurtarıp MV yaptığın teğmen akp ye geçti. Üç tane millî görüş MV var hangisi akp ye geçti. Bu arada oyum iyi parti Deva arasında üçüncü şık saadet.
Printable View
Senin AKP'nin elinden kurtarıp MV yaptığın teğmen akp ye geçti. Üç tane millî görüş MV var hangisi akp ye geçti. Bu arada oyum iyi parti Deva arasında üçüncü şık saadet.
Geçen İmamoğlu davasından sonra yandaş medya Kılıçtaroğlu için nerdeyse ağlayacakti. Bay Kemalin hakkını savunmaktan için can siper oldular. Her yerde var yandaş yazar Habertürk te bile üç banko yazar var. Ciner Fatih'in malûm zata kaymasına da izin veriyor Rok un hanımına da Nasuhi ye de Kemal Öztürke de izin veriyor. Diğerleri tuluk yandaş militan yazar.
Yandaş medyada o kadar eski sosyalist liberal yazar vardı bunlar bir gece hidayete mi erdi de yagdanlik tuzluk oldular. Onlar zayıf halka, yazarken methiye düzer içinden de küfreder bundan eminim. Şu an ki şartlarda para kazanmak istiyorsan iktidarın borusunu öttüreceksin yoksa ekmek de yok yağmurlu havalarda su damlası bile yok.
Benim teorim şu abi.Mv için HDP kapatılırsa HDP CHP bir grup. Bunun için ılımlı HDP liler tercih edilir. İyi parti Deva gelecek saadet demokrat parti bir grup. CB adayına kim çıkarsa çıksın. Sadece mahkeme Yargıtay ile önü kesilmesin her türlü alırız. Diyelim ki İmamoğlu aday oldu %70 aldı YSK der ki bu aday olamaz ve ikinci sıraya verdim mazbatayi. Adam anayasa mi kanun mu tanıyor. Adam diyor ki. Anayasada benim kanun da.
HDP kapatılmaz ise CHP tek diğerlerinden bir grup. Eğer 300 u geçmezse ilk buluşmada ki tatlılar benden Konya'dan alır gelirim oraya. Hepsi benden derim de emekli maaşı ile ancak o olur. Yaza buluşma var Ankara da. Viob dolar grubu buluşacak Ankara'da medvigi asacağız o da geliyor. Önce seçimi alalım orada kutlarız.
Bu arada Ayhan başkana özelden yazdım tahminleri. Malum zatın kazanma işi boka sararsa en son ki planı birinin vefatı ile sonuçlanır.
2018 seçim sonuçlarına göre CHP nin oy oranını yüzdesel olarak artırma ihtimali yüksek gözüküyor.Su ana kadar sağdan hiç CHP ye oy vermemiş bazı kesimlerin gidişatı dengelemek için oy verme ihtimali var bence.
Sağdan yaprak dökümünün ne kadarının ufak sağ partilerine geçeceği en çok merak edilen soru olacaktır.Onumuzdeki seçimde.
Bence malum zat için imkansız yoktur iktidar için her yol mübahtir.
Sosyalizm,ekonomi,yoksulluk,işçi ve emekçi söylemler önümüzdeki seçimin söylemleri olacak gözüküyor.
Bugün bu konuda ilk seçim şarkısı gelmiş.
İlk hamle ve asıl konuşulması gereken gerçek problem konusunda doğru tespit.
Seçim tarihinin öne çekilmesi için oluşturulan kamu oyuna bakılırsa AKP aynı anda birçok tuşa basarak düşüş trendinden tepki verdiği sonucu çıkarabiliriz.EYT asgari ücrete inanılmaz artış, taban emekli maaşlarının beklentilerin üzerinde yükseltilmesi , Marketlerin (solcuların deyimiyle Burjuva sınıfının) el birliği ile hükümete marketler üzerinden destek atması, Rusyanın Botaşın borçlarını ötelemesi ,Araplardan nakit ihtiyacı için birkaç milyar harçlık atılması , Halkbanka savunma hakkı tanınması vb...Tüm bu denkleme bakılırsa ne USA ne Russia ne de içerideki büyük abiler iktidarın değişmesini istemiyor...Sadece hayat pahallılığından bunalan Halk bir değişim istiyor ve bunlarında kendi içlerinde sağcı, solcu,islamcı kemalist ,kürt , sunni-alevi vs...şeklinde bölünmüş...TR siyasetinin bu hale gelmesinin arka planında Halkı en küçük atomuna kadar ayrıştıran ve yöneten zihniyeti Muhalefetin bertaraf etmek yerine İktidarın politikalarına uyumlu bir yoldan gitmesi....:vk:
son 3 senedir oturdugum sitede secimli genel kurul toplantisi temmuzda kimsenin olmadigi tarihte yapildi.bu yuzden secilen yonetim uc kagitci , seffaf olmayan birileri idi.
bu sene ocak ayina zamlar geldikten sonra sadece aidat konusunun gorusulecegi bir genel kurul duzenlediler.
bugun 2. toplanti yapildi.( gecen hafta ilk toplantida yeterli cogunluk olmadigindan )
toplantinin tek gundem maddesi aidat ve butce gorusulmesi idi..
konustular konustular.en son gorusu veya istegi olan var mi diye site avukati ve divan baskani sordugunda el kaldirip bugunku gundem maddesine secimli genel kurulun mayis ayinda yapilmasinin oylanmasini talep ettim.
yonetici sok oldu ahaha.
oylamaya gecildi herkes el kaldirdi.gundeme madde eklendi.ardindan toplanti icin oylama yapildi o da kabul gordu.
sayemde koca sitenin yonetimi duzgun kisilere gececek mayis ayinda.
Aynı dert bizde de var. 6 yıldır seçim görmüyoruz. Kafasına göre harcama aidat belirleyen biri var. Para toplamış defalarca onu bilenlerin ölmesini bekliyor adam da ölmedi gitti. Sitede 8-10 tane ev sahibi var. Üçü yönetici ve avanesi. Ev sahipleri emlakçı da kimse telefonu vermiyor. Bekliyoruz çaresiz.
Manic depresif bir ruh hali halk arasinda manyak diye gecer.
Adam seni muhatap kabul edip fikrini paylasiyor, sen manyak diyorsun.
Uyelere biraz ozenli hitap etmeni oneririm, zaten cogunluk senle muhatap olmamak icin yazmiyor.
Saglik cok onemli.
Ilaclarini ihmal etme.
Benim söylediğim düşündüğümü Habertürk gazetesi yazarı Sevilay yalman yazmış bir okuyun isterim.
Abi. Ben herkese bu şekilde hitap ederek başlarım yaş olmak benden büyük olsun küçük olsun yada başkanım kardeşim hocam. Kırmadan dökmeden elimdeki minicik telefon ile anlatmaya çalışıyorum. Seçim öncesi benim yüzümden bir oy bile israf olmasın diye hir gür etmiyorum. Hep birlikte nice baharlara.
Başlık dolarda yükseliş kaçınılmaz; meşajlar da kezâ çok alakalı bravooooo
Meşaj diye özellikle yazdım ki anlayan anlasın...
https://i.hizliresim.com/750yfx8.jpg 1 yıllık cari açık : 48.5 milyar usd seviyesine gelmiş (o kadar net hata noksan kalemine rağmen) + dış ticaret açığı 110 milyar usd seviyesine gelmiş...
yaklaşık 690 milyar usd gsyih'sı [2022 beklenti] olan bir ülkede 110 milyar usd dış ticaret açığı konusu başlıbaşına ele alınması gerekir. dış ticaret açığı / gsyih : %16 oldu !! !! cari açık ise %7 seviyesinde ????%5'in üstü kriz işaretlerinden biri olarak bilinir.
o kadar nerden geldiği bilinmeyen paraya rağmen oranlar muazzam yükseldi. problem had safhada diyebiliriz.
https://i.hizliresim.com/btyo6qr.jpg
https://i.hizliresim.com/tgwfeuu.jpg
dış borç stoku tarafında da zirvelerde dolaşıyoruz !
not: son 2 nesaj herkesin bildiği konular üzerinde bir tekrar yapma gereği hissettiğim içindi.
Adalet Bakanı Bozdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu nun, Komuta kademesi haddini bilsin. Siyaset askerin işi değildir sözlerini hedef alarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ı alkışladıkları için tepki çeken komutanları savundu: Komutanların, Başkomutanları olan Cumhurbaşkanımızı alkışlamaları takdir edilecek bir davranıştır.
https://www.karar.com/guncel-haberle...lamasi-1721238
4 Agustos 2023 gunu gelsin, takdir edilecekler.
Benzine 67 krs zam bekleniyor
İbrahim Kalın ı kızdıran soru: Türkiye de mafya ve uyuşturucu sorulunca röportajı yarıda bıraktı.
https://www.karar.com/guncel-haberle...ulunca-1709416
Bir vatandasin haberin altindaki yorumu.
Yorumum / 02 Aralık 2022 07:46
Cesaret insanı zafere , kararsızlık tehlikeye , korkaklık peki? Son yıllarda vatandaşı unuttunuz.Dolar 3 TL olacak diyen jöleli, ışıltılı gözler janjanlı sözler, dini bütün görünen sahte ahlak bekçisi kin dolu saygısız yazarlar..Halktan yetkiyi alınca, halka sırt dönene, öfkenin mütevaziligi hukuku yok ettiği bir düzene niye tekrar yetki verelim?Zulm görmek için mi? Ülke göçlerle, şiddetle adım atılmayacak hale geldi.Madem verilecek cevap yok niye ekrana çıkıyorsunuz? Nereden nereye...
https://www.bloomberght.com/bakan-ne...lastik-2323343
Bakan Nebati: Bütçede öngörülerimizden daha iyi bir rakama ulaştık
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2022 Yılı Değerlendirmesi-2023 Yılı Hedefleri Programı'nda bütçe açığının 2022'de 139,1 milyar TL olduğunu, böylece, bütçe öngörülerinden 139,3 milyar, OVP hedefinden ise 322,1 milyar lira daha düşük bir bütçe açığıyla seneyi kapattıklarını söyledi.
https://www.patronlardunyasi.com/hab...-raporu/273878
MİT'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'borsa' raporu
İstihbaratın yaptığı çalışmada manipülatör gruplarının AKP’li bazı isimlerle ilişkisinin tespit edildiği, Cumhurbaşkanlığı’na sunulan raporda bu konuda da bilgilerin yer aldığı öne sürülüyor.