Geçmiş olsun,umarım tez zamanda iyileşir. Ali Sabancı sevilen bir girişimci iş adamı.
Printable View
Geçmiş olsun,umarım tez zamanda iyileşir. Ali Sabancı sevilen bir girişimci iş adamı.
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran:
- "Ekonomi yönetimi kırılganlıkların farkında, bunları en iyi şekilde yönetmeye çalışıyor. Bu süreçte destek olmak ve işleri kolaylaştırmak gerekiyor"
- "Türkiye'de parasal sıkılaşma yeni başladı. Bunun sene sonuna kadar sağlanabileceğini, ocak ayı gibi gelinecek olan seviyelerde enflasyon beklentilerinin kontrol altına alınmasıyla parasal sıkılaşmanın da artık sonuna gelinebileceğini düşünüyorum"
- "Sektör çok ciddi bir bedel ödüyor. Yeni düzenlemelerin önemli bir bölümü yine bankalara yük getirecektir. Yeni düzenlemeler sırasında tablonun ciddiyetine uygun olarak makroihtiyati tedbirlerden payımıza düşeni de üstlenmiş olacağız"
- "Sağlıksız, tüketime dayalı bir büyüme var. Tüketime dayalı enflasyonla beslenen bir büyüme değil, gerçekten herkesi tatmin eden, sürdürülebilir, sağlıklı bir büyüme olması çok önemli"
- "Bankalarda ticari kredi iştahı artacak"
Hafta sonu yine yeni kararlar açıklanır diye düşünüyorum. Acı ilaçlar cuma kapanıştan sonra veriliyor.
Bugün hacim düşük olur.
bankası ayrı düşer..sanayisi ayrı..
endekste şaşkın
kime uysam?
Fatih Altaylı:
Merkez Bankası faizi 750 baz puan arttırdı, ekonomistler bu kararı alkışladı.
Bu kararın alkışlanacak tek tarafı, ekonomi yönetiminin "faiz sebep enflasyon sonuç" saçmalığını çöpe attığının resmen açıklamasıdır. Ekonomi yönetiminde NAS döneminin kapandığının resmen ilanıdır.
Bundan önceki iki artışta "Sayın Cumhurbaşkanının hassasiyetleri de göz önüne alınarak" diye yapılan artışlara karşın "Sayın Cumhurbaşkanının hassasiyetlerini artık takmıyoruz" denmiştir.
Bir tane daha acı ilaç verirse bu borsada düzeltme değil, fiş çekme olarak adlandırılır...
Hafta başı yeni mevduat faizleri belli olur ufaktan..
Bilanço sonrası borsada düzeltme beklentisi varken en azından 1-2 aylık %45 ve üstü faize park etmek isteyenler olabilir.
3.çeyrek öncesi gene poz alırlar...
Aynı fikirdeyim.
Bir de böyle bir durum var..
https://twitter.com/yavuzwe/status/1...e_kVdLZYA&s=19
Oh basim catliyor. Dun aksam Robbie Williams konseri muazzamdi, herif hala cok cekici.
Bu arada dun Palanin bizzat anahtarini alan birisi vardi aramizda. Kendisinin selami var :cool:
Resmen tarih yazdi, nasil trade edilir onun dersini verdi. Ogrenecegimiz cok sey var ondan.
Su islemlere bakin hele ya.
[IMG]https://i.hizliresim.com/4d4u5ql.jfif[/IMG]
[IMG]https://i.hizliresim.com/k5pfuto.jfif[/IMG]
Bence de başka düzenleme gelmez. Zaten kredide referans faizin 1.8 katı sınırı var, Merkez faizi 25'e çekince, kredi üst limiti de %50'nin üzerine çıktı. Bu bankaları rahatlatır.
Vade sonu kanlı geçer.
Eylülle birlikte kartlar yeniden dağıtılır.
Ayrıca 8 Eylülde Fitch'in Türkiye değerlendirmesi var, onu da akıllarda tutalım.
Komplo teorilerime göre derin devletin yurt dışında atıyorum gayri kaydi 25-30 milyar doları var, zaman zaman kullanıyor.
Üniversitenin önüne kestaneci koyan akıl bunu da zamanında düşünmüştür.
Citi'yi bu tip kestaneciler çarpmış olabilir.
akşama ucuza mal toplanır diye düşünüyorum, hafta sonu mecburi af falan gelebilir endişesi yüzünden :)
sanayi tahtalarına satış geldi , hemen bankalara bofa sokuldu :)
dengelenmeyi bekleyelim
haftasonu not arttırımı filan gelmez.
çünkü toplantı yapacak ve bunu bildirecek zamanları olmamıştır. bence. asdads. :he:
Basiti 48% kredi faizi.
Bileşik %55.3
Bu faizle kredi kullanan firmalar ne bilem tarrağı tutar...
Hâlâ reel faiz negatif olsa da tatlı tatlı yemenin acı acı çıkarması olacak mı göreceğiz.
Düzeltme bitsin 5 +1 tahtadan oluşan 3-4 aylık portföy yapıcam.:)
Sığ kağıtlarda çok düştüğünde yada çok alttan kapandığında bir gün sonra o günkü ağırlıklı ortalama değerine geliyor. Dün Göltas 213,9 kapattı ağırlıklı ortalama 225 üstü idi bugün o değere geldi geçen günlerde Erciyesboruda aynısı oldu takip ediyorum izliyorum böyle bir durum gördüm.
İhracatta kilogram başına fiyat çok düşük, ulaştırma masrafları ile yiyecek ihracatı zor oluyormuş.
Bir şekilde karayolu lojistiğinde çok büyük firma lazım.
Avrupa girişinde güzel bir kaç yere büyük lojistik depoları kurulabilir, şoför-TIR bağlantısı koparılıp istasyonlar arası TIR taşımacılığı yaygınlaşmalı. Mesela İstanbul'dan Kars'a giden tren en az 3 kere ekip değiştiriyor ama TIR işinde mecburi dinlenme süreleri vs var.
Yarı kamu yarı özel bir girişim iyi olabilir. Tabi bir grev olduğu anda sistem tıkanır o risk var.
Nas hiç bir zaman bitmez... Erdoğan dediği için alay edenler oluyor...faiz insanlık için fakirlikten başka bir şey getirmez.... ülkeleri fakirlikten, toplum da gelir adeletsizliği ve dünya da kaos getirdi.... Allah faiz haram demisse hiç kimsenin konuşması olamaz, olmamalı...
Tabi itiraz edenler olacak, biliyorum bu sistemi kuranlar uygulanan ekonomik sisteminin mihenk taşı faiz olduğunu bilirler....bunu siz bozduğunu da hayatınızla ödersiniz... çok konuşulacak yazılacak şeyler vardır...
Şimdilik kısa keseyim...
Adamlar doları dün 14:00 ile bu sabah arasında düşürdü,alttan aldı..
Düşükten KKM açmayı düşünen uyanıklara izin vermediler.
ali sabancı kaza geçirmis..geçmis olsun..
bugün saat 17:00 dan sonra altın ve gümüşte sert hareketler olacak.....fed başkanı şahin açıklamaları olacağını tahmin ediyorum.....düşerse alım fırsatı olur değerlendirmesini bilene....