Arkadaşlar açıklamışlar her iki durumda da yeni vadenin poz durumunu kontrol edeceği için 0 görüp yeni vadeden açması gerekirdi
Printable View
Erhan ve poyraz hocam bugunku harekette bosta kalmaniza gercekten uzuldum en az 2 yildir piyasada hergun islem yapan kisiler bu hareketin disinda kalmamaliydi saglik olsun...
Eğer robot yazıyorsak vade geçişlerini de otomatik robot halletmeli. Ben 2 gündür robotlar ne yaptı diye bakmadım bile çünkü kendisi kapatıyor ve yeni vadede eğer al-sat şartım hala devam ediyorsa hemen ilk barda sinyal yakıyor.
Vade geçişini manuel değil, robota yaptırmanızı tavsiye ederim. Ayrıca backtest yaparken de gerçek getirileri görmüş olursunuz.
Son yükselişi alamayanlar kervanında bende varım kaç yıldır hiç kapatmadım..Vize olayın longdum sistem takılı kaldı longa da geç girdim..Şu bu derken tahvile aldandım şort açıp şort kapayım dedim flatta kaldık.. Ekim zararı 12000 puan,neyseki hisseler iyiydi.. :))
Benim kişisel fikrim vadenin son günü yani vade bitmeden yeni vadeye pozları taşımış olmak yönünde(yeni vadenin ilk günü elimizde olması lazım), yeni vadenin ilk günü sistem yönünde poza girersek olası gapın etkisini alamamış (vade geçişi vadeler arası fiyat farkını kastetmiyorum) oluruz.
Bugünkü yükselişi kaçıranlara geçmiş olsun, anladığım kadarıyla hissi davranmanın sonucu bu.