Sayfa 148/189 İlkİlk ... 4898138146147148149150158 ... SonSon
Arama sonucu : 1510 madde; 1,177 - 1,184 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma

1.  Alıntı Originally Posted by EWP Yazıyı Oku
    x30yvade ile sistem testi yapıldığında bir diğer sorun vadeler arası geçiştir. mesela 29 ağustos kapanış 135,875. kurban bayramı nedeniyle ekim vadenin aktifleştiği açılış 31 ağustosta 138,200. bayram tatiline x30yvade ile longda giren sitem tester da +2325 puan fazladan karlı. shortta giren -2325 fazladan zararda. sistem tester hesaplar da her hesap çarşıya uymaz yada portföye yansımaz. bilmiyorum vadeler arası geçiş sorununu nasıl çözüyorsunuz.
    Bunu geçenlerde bir arkadaş daha sormuştu. Otomatik vade kapanışı veya sistem testlerinde vade sonlarını dahil etmek için aşağıdaki linkten Lib.cs'yi indirmelisiniz:
    https://file.io/OdiPdw

Alım satım kararı verdiğiniz for döngüsünde ben şu şekilde kullanıyorum:
    Kod:
    if (Lib.FutureEnds(Sistem.GrafikVerileri[i].Date, Sistem.Periyot))
    {
        if (pos != "F") { Sistem.Yon[i] = pos = "F"; }
        continue;
    }
    Sondan 1 önceki bar flat olacak çekilde çalışıyor ki son barda sistemin otomatik olarak flat olmasına imkan tanıyor. Ayrıca özellikle belirtmeliyim, geçmişe yönelik seans saatlerini iDeal 5 dk'lık verilerini excel e aktararak buldum. Seans saatleri değişimini tespit etme yönteminde hatalar olabilir. Mutlaka kendiniz de test etmelisiniz. Günlük Haftalık ve Aylık periyotlarda test etmedim. Eğer böyle bir sisteminiz varsa kodunu yazmak da size düşüyor.

Kolay gelsin...

2. 3 ay çalıstırın sonra aracı kurumun netiyle sistemi hesaplayın.

3 ay istatistik için yeterli vade geçişide içine dahil olacagından böyle yapın.

kasımın 1 inden itibaren başlayabilirsiniz mesela.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Piramit strajesi hakkında ne düşünüyorsunuz gençler.

Bence trend takip eden sıstemler için eşsiz görünüyor.

Genellıkle pf lerimiz yuksekken karlı işlem oranımız %30 %40 seviyelerinde.

Yani kar edereken yükske kar zarar ederken kucuk zarar ediyoruz.

O halde düşünsenize.

Poziyonumuz her 500 puan kar ettiğinde otomatık 1 lot eklesek

zarar ederken lot artmayacagı için en düşük zararı ederken kardan maximum yonde yararlanırız.
    Böyle yapı kullanan varmı ? Çok faydalı olacak gibi görünmüyor ama üzerine çalışılabilir gibi de duruyor.

Bear_Bull'un hesaplarına göre trendin iyice büyümesi lazım daha karlı olabilmesi için sanki genelde daha çok zararı dokunacakmış gibi.

4. Açılış barinda işlem yaptirmiyorum ama adamlar âçılış barinda cumadan long kalan sistemimim sinyalini düşükten açarak short yaptirip 2. barda shotlamiş sistem

Viopla spot açilis farki 30 dakika degilde 10 dakika olsa direk spot endeksi okutacam

Viop grafikte 09:35 barini sistemin yok saymasi için sisteme nasil bir kod ekliyebilirim?

Geçmişe dönük hatalar yada test imkani önemli degil sisteme sadece 5000 bar okutuyorum

5.  Alıntı Originally Posted by NUTCRACKER Yazıyı Oku
    Böyle yapı kullanan varmı ? Çok faydalı olacak gibi görünmüyor ama üzerine çalışılabilir gibi de duruyor.

Bear_Bull'un hesaplarına göre trendin iyice büyümesi lazım daha karlı olabilmesi için sanki genelde daha çok zararı dokunacakmış gibi.
    Sisteminin hizina gore optimize edersen karli olur.

Ornegin sistem tek sinyalle en buyuk kazanc ortalamasina gore
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

6.  Alıntı Originally Posted by NUTCRACKER Yazıyı Oku

Buradaki amaç hisse için düşünürsek trend varsa masaya para koyarim trend yoksa kuş kadar lotlarla işlem yap geçerim

Mana mantikli geliyor aslinda

Büyük günlükçü kurumlar buna benzer yapilarla işlem yapiyordur trendlerin oluşumuna etkileri oluyordur

Aklima ilk gelen basit bir örnek

sabah poz alip akşam poz kapatiyoruz
    15 Dakikalik kisa trent takibi yapan bir sistem olusturduk

Hesabimda sadece 100 tl var Araci kurumda gün içinde Kredi oranim X 5
    100 X 5 = 500 tl maksimum kredim var

Garanti sabah işlem fiyati 9.00 diyelim
    10:05 barinin kapanişi esas alip islemleri başlatigimizda

9.00 dan 10 lot aldik ondan sonra her 0.02 adimda 5 er lot alicaz 9.02 , 9.04 , 9.06 , 9.08 , 9.10 25 lot daha almis olduk toplam lot 35 oldu maliyetimiz 9.042 diyelim portföy toplam 316,47

9.10 dan tekrar satarsak yani hisseyi % 1.1 artişta flatliyoruz 318.50 tl den

Yaklaşik 2 tl kar ettik komisyon 0.16 tutar

Ama benim hesabimda sadece 100 tl vardi

Hisse % 1.1 yükseldi ama ben yaklaşık 2 tl kar ettigim için kendime ait paraya göre günlük % 2 kazandim

Açiga satisida rahat rahat yapin gün sonunda kapatacaz zaten

Tek sorun gün sonunda hangi fiyattan kapatacaz

Ben örnekte adimi 0.02 tuttum ve artişlari eklemeli yaptim siz risk alip adimi 0.01 yapip katlamali yapabilirsiniz ve %O.50 yükselişte flat olabilirsiniz

Hedef günde 100 tl paramiza 2 tl kar ettirmek

İstatistik olarak garanti açılistan sonra 0.50 hareketi neredeyse her gün yapiyor sanirim

Hizlica yazdim hesap hatalari olabilir ama ne demek istedigimi anlamissindir

7. Benim bahsettigimde buydu 3 kaldirac sabit iken para kazandikca lot olarak ekleyecek anlik karlari lota cevirecek

Yatayda sik islem acacagindan lot ekleyemeden zararina poz degistirecek trendlerde tek sinyalle gitti icin trendden max yararlanacak

8. Bir gunluk.grafikte grafigin.en.tepesi ve en dibinde nasil islem yapilir yaa â´ tane sinyal yaltirdilar

Sayfa 148/189 İlkİlk ... 4898138146147148149150158 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •