Originally Posted by
KaraKemal
benden başka bi kimsenin deniz hocaya sardığını yada sataştığını görmedim, o nedenle cevap hakkımı kullanmak istiyorum
ukrayna savaşı başlamasıyla beraber döviz kurunda iki aydır sürmekte olan sakinlik bozulmuş ve kur yukarı harekete başlamıştı hatırlarsanız, deniz hocan gelip bu topiğe bi liste yapıştırdı -döviz açık pozisyonu en yüksek şirketler listesi ve bu şirketlerin hisselerinden aman uzak durun diye bi uyarı yaptı.. liste başı thyao idi, 90-100 milyar TL gibi bi f/x açık pozisyonuyla açık ara liste başıydı
-deniz hocam, thyao borçları döviz bazlı olabilir, ama operasyonel gelirleri de yüzde 90 döviz bazlı, o yüzden bunu bi risk teşkil ettiğini düşünmüyorum" diye yazacak olduğumu, ama sonra vaz geçtiğimi net bi şekilde hatırlıyorum.. vaz geçtim, çünkü böyle bi cevabı bir sataşma yada bir sarma olarak değerlendirerek rahatsız olacak forumdaşların olabileceğini düşündüm..
benim merak ettiğim, siz niye deniz hocanın o döviz açık pozu olan şirketler listesine dikkate almadınız ?? öyle ya, adam hiç bi yerde bulunmayacak bilgiyi vermiş, o kadar araştırmış ve uyarısını yapmış..