Tamamen duygusal.money.
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Tamamen duygusal.money.
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İlk paragrafta durumu güzel özetlemişsiniz..ancak borçların çoğaldığı bir ortamda büyüyemezsen yani gelirlerin artmazsa, bileceğiniz gibi sonu pek hayra alamet olmaz..zaten sentral bankerlerin korktuğuda kolay ve ucuz para yüzünden yıllardır oluşan bir sürü balonun sıkılaştırma yapacağım derken patlaması..tıpkı FED'in sıkılaştırma yapacağım derken mortgage balonunu 2008 yılında patlatması gibi..yada ECB'nin artan enflasyonu kontrol edeceğim derken(faiz arttırarak) 2011 yılında Avrupa bankacılık krizini başlatması gibi..
Her hasta iyileşmek ister, yani normalleşmek ister ancak 2008 veya 2011'dekinden farklı olarak bu kez oluşan balonlar çok büyük ve aynı zamanda çok sayıda..dolayısıyla sentral bankerlerde ortamı gevşek tutarak, mış gibi yapmaya çalışıyorlar bence..
Neyse şu sıralar istenen büyüme sağlanamadığı gibi MB'ları hiç sıkılaştırma yapamasalar bile ileride global bir durgunluğa girilme ihtimali bana göre çok yüksek..bu balonların varlığı aynı zamanda borç dağları demek olduğundan, gelirler artamayınca ne olucak, bu borçlar ödenemeyecek..dün kendi kendine oluşan bir örneği vermiştim; Çin'li HNA bildiğim kadarıyla çok büyük bir grup, artık büyük bankalar borç vermekte çekinir olmuşlar..bunun bir adım ötesi pekala Bear Sterns gibi olabilir bu ortamda..Tabiki MB'ları buna izin vermezler..para krizini parayla çözmeye çalışırlar..
Yani esasen uzun vadede iki seçenekleri var; ya batışlara izin vercekler..ki bu borç deflasyonudur..taş taş üzerine kalmaz..yada her seferinde QE işlemlerine girişerek fiat paralarda mecburen bir aşınmaya gitmek zorunda kalacaklar..buda ciddi bir enflasyon demektir..
Ha zaman içinde ''deleveraging'' gerçekleşir..sonrası büyüme ağır ağırda olsa gelmeye başlar ..o zaman yanılmış olurum..fakat olası şartlarda ben bu durumu pek mümkün görmüyorum..
Fakat benim aklıma takılan esas konu şu; sizin bu global ortamı bilmenize rağmen aşağıdakileri yazabiliyor olmanız..enterasan..
Ortalık paradan geçilmiyor..ECB'de faiz -0.4, BOJ'un faizi - 0,1..ve büyük oranda bu MB'ları sayesinde her yıl ortaya çıkan trilyonlarca dolar para var..ve siz Londra'ya dünyanın en yüksek faizini vererek şu anki istikrarı sağlıyorsunuz..buna rağmen niye piyasa hazretleri böyle tepkiler vermiyor diyorsunuz..bence siyasi kaygılardan uzaklaşarak global ve yerel ortamı birleştirin biraz..
Madem büyümeden laf açıldı..
http://fs5.directupload.net/images/170721/qc5a8gy6.png
Grafik 2015'e kadar ki kısmını anlatıyor..2017 başında tekrar bir revizyon yaptık ve ilk çeyrek büyümeyi % 5'e çıkardık..Yabancılar ahmak değil..neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorlar..müzik devam ediyor ve sadece istifadesine bakıyor..yoksa Türkiye maalesef EM borç balonunun tam ortasında..selamlar..
Türkiye ve gelişmekte olan ekonomiler bu yüksek faizler nedeniyle sağılacak inek pozisyonundalar.
Sıfır faizle para gelip buradan alacağını alıp gidiyor.
Bizde seviniyoruz.
Bu bizim borçluluk oranımız belli bir noktaya gelene kadar devam edecektir. Bu sonsuza kadar gitmez. Ki iç borç çevirme oranlarının ne kadar arttığı ortada.
Bu seneyi açıkla bir şekilde kurtardık. Seneye tekrarı olmaz diyorlar. İnşallah haklı çıkarlar ancak görünen pek öyle değil.
Hiçbir şey yapmadan elin parasını harcayarak bir şeylerin değişmesini bekliyor konumundayız.
Bakan var, mustesarler var, bakan yardimcisi var, Genel Mudurler var, bakanlik teskilatlari var.
Onlar bunlari bilmiyor mu ?
Bu teskilatlanmanin maliyeti milletin cebinden cikiyor.
Adam, " butun urunumun parasi, 3.5 tonluk kamyonun nakliyesine yetmiyor." dedigini ben duyuyorum da onlar nasil duymuyor.
Etraflarinda korumalar, korumalar, korumalar.
Sanirsin ki, calisiyorlar.