tamam ekmek parası.. emir gelmiş algı yönetimi kasmaya çalışıyorsunuz hesapta da.. sloganınız bari çalıntı olmasın be kardeşim.
Printable View
tamam ekmek parası.. emir gelmiş algı yönetimi kasmaya çalışıyorsunuz hesapta da.. sloganınız bari çalıntı olmasın be kardeşim.
Tespitleriniz dogru. . Ama yukardaki tespitlerde dogru. Birde benim gibi bir sehrin turistik lokasyonlarini gunlerce adim adim ve yanliz gezmeyi seven biri icin guvenlik acisindan Paris oldukca tehlikeli bir yer. En merkezi turistik yerlerde bile guvenlik sikintilidir...Kap-kac, hirsizlik hadiseleri cok oluyor.
sanırım olay seçimin yenilenmesine bağlanacak
İstanbul Türkiye dir. İstanbul finansmandır. İstanbul oydur. İstanbul vitrindir. Türkiye seçmeninin %18.5 i İstanbul da kayıtlı. İstanbul da alınan yüzde 30 oy ile yüzde 50 oy arasından ki fark Türkiye genelinde yüzde 4 'e eşit neredeyse. Yüzde 2 ile Cumhurbaşkanı seçildiği, yüzde 1 ile referandum geçtiği yerde bu oy çok büyük bir etkendir.
İstanbul kavgası sürecektir. Dün bütün gün yazdık.
İstanbul Karadenizden İç Anadoluya bir çok ilin seçimlerini doğrudan etkileyen bir yerdir.
İstanbul bir iktidarı rezil de eder vezir de.
Cuma günü Hazine MB ye döviz desteği atmış. 1 milyar dolar civarı dövizi MB ye bozdurmuş.
Swap faizleri %300 lerde.
Türkiye s-400 yüzünden F-35 projesinden çıkartılıyor.
Kırılganlık arttı deniyor.
Bankalar kötü gidiyor.
Yarın başka bir problem patlatmayacakları belli değil.
Gerçekten sağlık, eğitim ve hukuk alanlarında ciddi reformlar oluşmadan vergi reformu yaparak artık gidecek bir milim bile yer kalmadı. Hükümet problemi görmemeyi seçmiş durumda, inkar edip duruyor.
Bu şartlarda Türkiyeye kim neden yatırım yapacak? Sadece "fools paradise" kaldı geriye (Aptal cenneti = sıcak para oyunu) Onu da swapları yükseltip kendi ayakların sıkıyorlar.
Bence abartı zaten o kadar da beğenmedim. Ayrıca pis. Ayrıca hayvan gibi ırkçılık var patlamaya hazır bomba oralar olay çıkarsa hiç sasirmam ki çıkıyor zaten. Yine de bir kere görmek lazım dünya gözü ile Bence.
Güzel şehir Barcelona bence. Ayrıca Viyana çok güzel, Minsk çok güzel ( her anlamda )... Dünya güzel Ahmet abi gelip çok para harcıyorsun diye kızacak ama sen harcamayıp ne yapıyorsun abim onu de bana :)
ulkenin normallesebilmesi icin bir an once ysk secim sonuclarini aciklayip geregini yerine getirmelidir, yok su oldu yok camura batti yok yan geldi tarzi ici bos soylem ve eylemlerle ulke tekrar bir krizin icine cekilmemelidir..
kaybeden kazanani tebrik etmeli ve herkes yoluna devam etmelidir..
1.4.2019 tcmb fonlama verisi:
Tcmb'nin kapattığı likidite açığı: 88.3 milyar TL Faizi: %25.5
1 Haftalık repo açmadı. Tamamını üst bant fonlamadan verdi. Nisan toplantısı daha da önem kazandı.
Şuan ilginç bir kur politikası uygulanıyor. Yani şöyle söyleyeyim dalgalı ama sabit kur mu desem adına ne desem bilemedim Gelecekte ekonomistler bu uygulamaya ne ad verirler onu bilemem. Yarı dalgalı kur diyorum ben.
Gündüz dalgalı kur-serbest piyasa uygulaması görece daha fazla zaten sabah açılır açılmaz özel sektörün ve halkın talebi çok yoğun ve inanılmaz boyutta ama akşam swap uygulamasıyla tekrar çıktığı yere ve seviyeye geri indiriliyor. Her ne kadar resmi olarak sabit kur rejiminde olmasak da serbest piyasanın içinde bazı regülasyonları bozarak doları sabitte tutmayı başarabiliyorlar. Aslında tam sabit de değil kafalarında bir seviye var ve her ay bu seviye çok ufak oranda artıyor ve piyasa bu seviyeyi yukarı yükselttiği anda swap mwap hak getire başlıyorlar uygulamalara...
Bu ne kadar sürdürülebilir ve bunun yarardan çok zararı mı olur göreceğiz
Haydi sanayici asgari ücret zammını Suriye'li çalıştırarak savuşturdu elektrik zammını neyle savuşturacak!
İhracatı kurtaracaksak dolar 7'ye yaklaşmalı...
Örneğin dolar forexte işlem görmüyor olsaydı yani borsa istanbul gibi akşam kapanıyor olsaydı doları şimdi çok yukarı seviyelerde görüyor olabilirdik. Akşam forexte uygulanan yüksek swap faizleri yüzünden kur sabit fiyatta çakılı kalıyor çünkü bir sonraki sabah bir önceki akşamın kapanış seviyesinin çok daha düşük fiyatlarda güne başlıyor.. Dolayısıyla bir fiyat seviyesine fixlenmiş durumda. Bunun faydası mı olur zararı mı olur varsa bir bilen aydınlatırsa iyi olur...
Ben de bir şey duymadım. Ama sanırım o iş tcmb'nin rezervlerini arttırmak için bir operasyondu. Vadeleri 1 hafta ise bu paranın geri dönüşünde ya bir yerden para bulunacak/gelecek ya da yeni ihale açacaklar. 3-4 gün içinde olayın hangi istikamete gittiği anlaşılır.
tfx targetta düne göre satış %20 daha fazla diyor yönelim kısmında dolar için ama fiyat yükseliyor gelde inan :)
Misal şimdi gündüz dolar yükseliyor öyle değil mi? akşam yükselt swap faizleri hoop yarın tekrar başladığı yere...
Bunu demek istiyorum uzunca bir süredir bu şekilde uygulama...
Bu durum daha ne kadar sürdürebilirler bilemiyorum. Aslında milletin yayı çok gerdiniz derken anlatmak istediği bu...
Verimlilik nasıl sağlanacak daha cok suriyeli calistirarak mı, işçilik zaten ucuz memlekette, milletin anası ağlamış. Katma değerli üretim yapabilsek çoktan yapardık l, millet buraya ucuz işçilik için üretim yaptiriyor, atı alan Üsküdarı geçmiş. He bir de iyi askeriz, onu cok iyi kullanıyor dij gujler, her yeri biz kurtaralim, multecilere biz duvar olalım, anca öyle para geliyor,
ya hu Ahmet Abi gezmeyin demiyo turlarla izdirap diyo attığın taş ürküttügün kurbağaya degmiyo diyo [emoji4]
En iyisi içimdeki hippi ruhu askina diyip sırt cantani çadırını alıp paşa gönlüm demek ehehee [emoji41]
İyi insan olmanın da ,hoşgörünün de , sevmenin de sermayesi bedava.. Sevin lan birbirinizi !
S.Alışık
Başlığın borsa özelden ayrılıması iyi olmuş, çünkü başlı başına bir konu hem de ekonomiyi direkt etkileyen bir unsur.
Denklem çok basit verimlilik ve katma değer artamıyorsa ihracat ta artamayacak. Düşük katma değerli ürün ihracatı konusunda 2 büyük engel var.
1- Korumacılık en çok bu tür ürünlere uygulanıyor.
2- Dünya yüzeyinde bu tür ürünleri üreten ve satan Türkiye'den çok daha düşük işçilik ücreti ile çalışan sayısız ülke var. (<100USD/ay)
1'i alt etsen 2'yi alt edemezsin. Velev ki ikisini de alt ettin yine de kayda değer bir artış olmaz.
Evet 2019 bütçesinde 192 İmam hatip ve 5 fen lisesi için kaynak planlamış. Ayrıca tüm bunlar 6 imam hatip lisesinin kontenjanları boş kaldığı için kapatıldığı bir durumda gerçekleşiyor.
Bu siyasi bir tercih. Sonuçta halktan oy alarak bu onayı alıyorlar.
Eleştirmekten başka yapabilecek bir şey yok.
Demokrasilerde çoğunluk ne derse neye onay verirse o gerçekleşir.
Son dakika! AK Parti, İstanbul'un tüm ilçelerinde seçim sonuçlarına itiraz etme kararı aldı.
Genemi swap faizleri artıyor arkadaş bu ne 5,62 den 5,57 ye 500 pips çaktılar
dolarda düne göre alım yüzde 32 düşmüş bence yön aşağı şuanlık...
Seçim sonuçları kabullenilmeden, kısa vadede önümüzü görme şansımızın olduğunu düşünmüyorum. Artık seçim geride kaldı, sonuçlar çok net. Ankara ve İstanbul kaybedildi ve yenilginin kabullenilip, ekonomiye odaklanılması gereken yerde, hala yıkıcı ve ayrıştırıcı söylemler gelmeye devam ediyor. Ankara'nın her ilçesine itirazda bulunulacakmış vb. söylemler çok manidar. Diğer taraftan, dün İstanbul için yapılan açıklamalar ise kaygı verici düzeyde. İstanbul Türkiye'nin kalbidir. Ekonominin, turizmin, sanayinin can damarıdır. Türkiye'nin dünyaya açılan penceresidir. O yüzdendir ki, hala mücadele devam ediyor, fakat o mücadele artık ekonomiye zarar verir düzeyde ve her geçen zaman bu zararı logaritmik olarak artıracak. İktidarın şunu fark etmesi gerekiyor: Seçim sonucu çok net ve seçim bitti, İstanbul ve Ankara kaybedildi. Bu kabullenilmeden piyasalardaki gerilim son bulmayacaktır.
Seçimleri bir kenara koyacak olursak, seçim ertesi gündemin reformlar olacağı açıklanmıştı. Bu reformlar, eğitim, sağlık, yargı vb alanlarda reformlar olacaksa ve genele yayılacaksa etkili sonuçları gözlenecektir, fakat yalnızca vergisel anlamda reform düşünülüyorsa, bunun sadece isminin reform olacağını düşünüyorum, içeriği nasıl olur kim bilir. Tabi bir de, Fıratın doğusuna yapacağımız askeri operasyon var henüz konuşulmayan. Bu operasyonun etkilerini de henüz bilemiyoruz. Tüm bu belirsizlikler ışığında hala borsa ucuz, dolar kuru şöyle olmalı diyenler var.
Borsayla ilgili şöyle örnek vermek gerekirse, Garanti ve İşc dolar bazında eylül ayına göre %60 yukarıda. Tüpraş ve Koç holding eylül ayına göre dolar bazında %30 yukarıda. Dolar bazında düşünüldüğünde, borsanın ucuz mu yoksa pahalı mı olduğuna, bu verileri değerlendirerek karar verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Yaşadığımız ekonomik krizin grafiksel şekli düşünüldüğünde; borsanın ana hacime sahip kağıtlarının Eylül 2018'e göre DOLAR BAZLI getirileri dikkate alındığında, borsanın mı pahalı yoksa doların mı ucuz olduğunu düşünürdünüz.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermemektedir.
Goldmann Sachs: Tcmb'den faiz indirimi beklentimizi erteledik.
arkadaşlar dolara müşteri alım satım oranı yüzde olarak gün içi düne göre %32 alımda %68 satım var diyor tfx target peki bu dolar neden yükseliyor buna birisi açıklık getirebilir mi ?