Gümüş ve altını iyi veriyorlar.....iki gün sonra alımdayım.....hep aynı oyun......perşembe çıkışolur değerli metalllerde.....verin bakalım......
Printable View
Gümüş ve altını iyi veriyorlar.....iki gün sonra alımdayım.....hep aynı oyun......perşembe çıkışolur değerli metalllerde.....verin bakalım......
Thy süper bilanço açıklanacağını sokaktaki simitçi bile biliyo, hala bedava para dağıtmaya devam ediyolar orda , tahta taş gibi helal olsun...
Benim bir lafım vardır; insanlar hakkaten boşuna çalışıyolar dışarda , inanılmaz bir borsamız var faydalanamıyolar...
3583 den karanlık odaya girdik 3579 çıkar mı bademcuk:)
Yan kağıtlar yüzde 2 arttı, XU100 , 3200 lere geldiğinde bundan sonrası için sene yan kağıtların senesi olabilir diye yorum getirmiştim. Şimdilik iyi gidiyorlar. Ne zaman yabancı girişi olur o vakit yıldız pazarı yanlardan daha iyi getirmeye başlar diye düşünüyorum. Ytd..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
SPOT kapanış,
https://r.resimlink.com/h9BCAX.png
simitçi kahveci gazozcu işi bitti paragöz şinanay yavrum şinanay badem versiyonu :)
onlarda mal vermek istiyor ama yerli milli de o para yok ,
yabancıda dönen sinemayı gördüğü için, hızlı gir çık yapıyor o zaman hangi simitçi , kahveci , gazozcuya mal verecekler.
pıst 100 teknik olarak önemsediğim bant olan 3580 üzeri kapanış yaptı yarın 2 .gün kapanışıda bu bant üzerinde olursa zirveye doğru yolculuk beklerim.
yalnız 3 gündür alçalan bir hacim mevcut benim için bir tarafa kırılma hazırlığı izleyelim görelim.
kolay gelsin
O ayu buraya gelecek. Seve seve olmazsa başka türlü.
Ayular kış uykusuna yattı, bahara kadar uyanmaz
çağrı sana 2 tane graf attım 2750 üzeri 3600 hedefli haftalık pıst 100 grafı.
3500 altı 3040-2900 bantını gösteren grafı senle paylaştım dürüstlüğüne inandığım için bunlar hepsi gerçekleşti.
3060 bandından 6-7 tahtada mal aldım bunu topiktede paylaştım , ben teknikçiyim trader ım stratejiyi yaparım destek direnç , stoploss mu belirler trendi yakalarsam kene olurum benim oyun tarzım bu.
Şunuda her zaman söyledim teknik 2 çizgi 2 ortalama değil oyunu okuayamadığınız sürece teknikçi değilsiniz.
Ayrıca ben hayal satmam inandığım emek verdiğim grafı koyarım yanılabilirmiyim tabiki ama burada sabah akşam düçmez veya çıkacak demem.
kolay gelsin
INFO daki mevzuyu anlayabilen oldu mu kaçıncı taban bu
Dayu zannımca masada paladan başka kimse kalmadı. O da kendi kendine top çeviriyor. Masaya şöyle yağlı bir boğa gelse ayının hası olur da. Nerde bulcan palanın bayat malını alacak enayi yağlı boğayı. Bi bulut abiyle akçay abi hariç herkesi uttuler. Onlar da zaten gırtlak malda :)
Bu minvalde tenzilati bir zorunluluk olarak goruyorum.
Deniz hocam bu yazınızı düşündüm de.
Malum. Hayvan çiftliğinde bütün hayvanlar eşittir ama, domuzlar biraz daha eşittir.
Yani senin borcunu affettim seninki batarsa batsın banane kardeşim demek de bir sermaye transferidir.
Israrla batmayan ve ısrarla yandaş olmayan kalırsa. Onlar diğer hayvanların arasına.
Domuzların kim olduğu zaten malum.
çağrıyı ayırıyorum sasa konusunda , bugun tokatyıldızı sasa ile ilgili bazı şeyler yazdı arka sayfada şunu söylemek istiyorum iki grup arasında çatışma var patron sasa grubu diğer grup onu yazmıyayım ismini sasa dan her şortladığında dayak yiyen grup bunlar temel analizci bu fk mı olur fiyat bu olamaz balon , patron ele verecek diye diye sasa dan dayak yiyen kuş sitesi ve telegramcı gruplar.1 haftadır bu muhabbet döndüğü için bunları yazma gereği duydum.Yeni oyuna girecekler dikkat etmeli kısa vade düşünenler için.
tüm endeks vadelilerinde açık pozisyon sayıları düşmüş. (-8191, -520 ve - 9)
çarşamba günü teminat tamamlamamak için ve ABD enflasyon verilerinde malda olmamak için bir miktar pozisyon azaltılıyor olmalı.
zira bugün yüksek hacimli bir gün değildi. ayrıca bugün yüksek bir volatilite de olmadı.
hisse vadelilerde bölünme(bedelli/bedelsiz) sonrası hesaba ek long/short mu geçiyor, nasıl oluyor?
#HEKTS %150 bedelli ve %44.18 bedelsiz sermaye artırımı 12 Ekim de gerçekleşecek. Rüçhan hakkı kullanımı 26 Ekim'e kadar sürecek. Hisse başı 1.5TL rüçhan ödemelerinin 26 Ekim'e kadar yapılması gerekiyor. Bilginize.
bakalım kullanılmayan rüçhan olacak mı ? bazı tahtalarda kullanılmayan rüçhanların o son toptan satışında belli olur ak koyun kara koyun, yani toplu malı kim kapacak hesabı.. ama bu tahtada böyle bi şey olmaz, hektaşi tarikatı onlar, düşecekse bile her fiyattan işlem ola ola düşer
Bugün emlak konut aldım
Hayırlısı artık
yok çağrı, öyle bi domuz alegorisi yok bence deniz hocanın söylediklerinde
i. diyor ki, enflasyon muhasebesi uygulanmadığı için şirket karları yüksek görünüyor, ve doğal olarak yüksek vergi ödüyorlar, yani devlet haksız bi şekilde şirketler kesimine yüksek vergi uygulamış oluyor.. şirketler kesiminden devlet hazinesine haksız bir sermaye transferi gerçekleşmiş oluyor
ii. diyor ki, dolaylı vergiler- kdv, ötv, mtv falan gibi ürünü kullananların ödediği vergiler- ki vergi hasılatının ağırlıklı kısmını oluşturuyor, yüksek enflasyondan dolayı bu yüksek enflasyon kadar arttı ve böylece toplam vergi hasılatının artmasına katkı sağladı.. bu doğru, ama şöyle bi şerh düşeyim- dolaylı vergilerin artış hızı enag enflasyonu olan yüzde 180 değil, tuik enflasyonu olan yüzde 80 seviyesine daha yakın
iii. ithalden alınan vergi arttı diyor.. bu normal çünkü döviz ortalamada yüzde 100 arttı karşılatırılan dönemde, ayrıca 2021 ilk 8 ay farklı bi konjonktürdü, 2022 ilk 8 ay daha farklı..
hatırlıayalım 2021 başlamış ve hala gündemin açık ara 1 numaralı konusu corona idi, evlerde tıkalıydık, malum koro bağırıp duruyordu -niye tam kapanmıyoruz, niye şöyle adam akıllı 3-4 hafta full kapansak, kimse sokağa çıkmasa, bitiririz bu coronayı niye hala fabrikalar çalışıyor, niye turist gelsin diye izin veriliyor, falan, herkes hatırlar, sonra aşı bulundu, hatta israil aşı sayesinde köpük partileri yapmaya başlamıştı ama bizde -aşılar nerde yoksa bize çin aşısı mı yapacaksınız, neyse ki sonra alman aşıları geldi, herkes bol bol vurdurdu, devlet hazinesi karşıladı hepsinin maliyetini.. 2021 yaz sezonu 1.haziranda lockdown kaldırıldığında malum koro hala bağırıyordu, niye açılıyorsun, herkes en aşşa 6 ay daha full kapalı kalsın..
2022 ilk 8 ay, artık corona diye bi konu kalmamış, hele havalar ısındıktan sonra artık maske takanlara acaip gözle bakılmaya başlandı, zaten ukrayna savaşı başlamış, artık lockdown konusu kalmamış, yeni zelanda woke başbakanı bile normale dönmüş, corona gitmişti.. herkes eski yaşantısına eski tüketim kalıplarına dönmüştü, yani dolaylı vergi hasılatının enflasyonun çok daha üstünde artması gerekirdi- fiyatlar zaten enflasyon kadar artmış, ama bir de hacim artışı var, reel artış var
yani mesela enag enflasyonu yüzde 180 ise, dolaylı vergi hasılatının yüzde 250- 300 falan artması gerekirdi, çünkü karşılaştırılan dönemlerin birisi herkesin evde tıkılı olduğu dükkanların kafelerin falan kapalı olduğu bi dönem, öbürü herkesin hırsla dışarıya koptuğu, restorana tatile falan gittiği bi dönem.. 2 yıldır içeri tıkmışın adamı, hırsını çıkarması doğal
Originally Posted by deniz43
Enflasyon ve cari açığın patlamasından ama, enflasyon muhasebesi uygulanmaması, şirketlerin sermayesinin vergilendirilmesinden, vergilerin büyük kısmının dolaylı vergi olması nedeniyle,yüksek enflasyon ile artan ürün ve hizmet fiyatları üzerinden dolaylı vergi gelirlerinin artması ve ithalat vergi gelirlerinin artmasından kaynaklanıyor
Erdoğan: Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla yüzde 7,5 faiz oranıyla 100 milyar liralık kredi kampanyası başlatıyoruz.
halk battı demektir...
bunu beni öğrenmem geçen ay oldu, fiili olarak yaşadım- isctr vadelisi almıştım, 1 kontrat aldığımda 100 lot aldım varsayıyordum, meğer bedelsiz verdikten sonra o kontrat artık 220 lot olarak işlem görüyormuş, yani ben 50 bin lot niyetine 500 kontrat aldığımda meğer 110 bin lot almış olmuşum.. birden tahta yukarı yaptı 10-15 kuruş, hesaba baktım 14 bin kar yazmış görünüyo, hemen sattım, baktım realize kar teminata geçmiş, kendimi hesabına yalnışlıkla para gelmiş şanslı banka mudisi gibi hissediyordum.. sonra vakıf oldum mevzuuya
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus ordusunun Ukrayna'ya yaptığı geniş çaplı füze saldırılarında belirlenen tüm hedeflerin vurulduğunu duyurdu. Gerçekleştirilen saldırı sonrasında Ukrayna'nın enerji ihracatını durdurduğu, bu hamlenin de Avrupa'da yeni bir enerji krizini başlatacağı bilgisi verildi.
Erdoğanın bugünkü esnafa dağıtacağı kredi yarın bankalara alım getirebilir .....özelde Halk banka....ama kısa vadeli vur kaç amaçlı.....endekste düşüş ertesi güne artık ertelendi gibi....ytd..
Halk Bankasına neden alım gelsin bu sebepten dolayı anlamadım. Kamuya daha doğrusu kamu bankalarına zorla enflasyonun çok altında nerdeyse bedavadan para dağıt görevi verecekler. Bunların Özkaynak karlılığı dibe gider..
Bu krediyi bir şekilde kılıfına uydurup dolara, altına, gümüşe veya sermaye piyasalarına giren esnaf da parayı götürür..
Ayrıca bu kredileri hangi kamu bankası daha çok verecekse o bankanın karlılığı o kadar kötü olur bence..
Dağıtılacak kredi külliyen zarar farkı hazşne karşılayacak diyip tek kuruş aktarılmıyor. Zararla başa çıkılamayacak haline gelince devlet kağıt basıyor