Sayfa 853/1001 İlkİlk ... 353753803843851852853854855863903953 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 6,817 - 6,824 arası.

Konu: Viop XLIV

1. Deniz hocam bu yazınızı düşündüm de.

Malum. Hayvan çiftliğinde bütün hayvanlar eşittir ama, domuzlar biraz daha eşittir.

Yani senin borcunu affettim seninki batarsa batsın banane kardeşim demek de bir sermaye transferidir.

Israrla batmayan ve ısrarla yandaş olmayan kalırsa. Onlar diğer hayvanların arasına.

Domuzların kim olduğu zaten malum.
     Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Enflasyon ve cari açığın patlamasından ama, enflasyon muhasebesi uygulanmaması, şirketlerin sermayesinin vergilendirilmesinden, vergilerin büyük kısmının dolaylı vergi olması nedeniyle,yüksek enflasyon ile artan ürün ve hizmet fiyatları üzerinden dolaylı vergi gelirlerinin artması ve ithalat vergi gelirlerinin artmasından kaynaklanıyor.Yılın ilk 8 ayına ilişkin dikkat çeken rakamlar:

Kurumlar vergisi geçen yılın ilk 8 ayında 117.172 milyar TL,bu sene 366.579 milyar TL

İthalde alınan katma değer vergisi geçen yılın ilk 8 ayında 151.994 milyar TL,bu sene 360.994 milyar TL

Özel tüketim vergisi geçen yılın ilk 8 ayında 132.531 milyar TL,bu sene 241.024 milyar TL

Gelir vergisi geçen yılın ilk 8 ayında 132.140 milyar TL,bu sene 205.785 milyar TL

Faiz giderleri,bankaların reel olarak negatif faizli TL tahvil almaya zorlanmalarından dolayı reel olarak azalmış.(Kabaca eldeki menkul kıymetlerin üçte ikisi dövize,altına endeksli olmasına ve Tüfe endeksli tahvillere rağmen)

Faiz giderleri geçen yılın ilk 8 ayında 128.165 milyar TL,bu sene 173.994 milyar TL

2.  Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Dayu zannımca masada paladan başka kimse kalmadı. O da kendi kendine top çeviriyor. Masaya şöyle yağlı bir boğa gelse ayının hası olur da. Nerde bulcan palanın bayat malını alacak enayi yağlı boğayı. Bi bulut abiyle akçay abi hariç herkesi uttuler. Onlar da zaten gırtlak malda
    Bu minvalde tenzilati bir zorunluluk olarak goruyorum.
    Herkesi üttüler, memedabiyi bile
    Tek ütülmüyen Sindoma abi, o da bademlerin oyun tarzını iyi öğrenmiş, birde çok iyi teknik bilgisi sayesinde halen masada kalmayı başardı heralde.
    Vob yapmayın batarsınız
    Hamdım Piştim Yandım

3. Halka arz lazım dayu. Milyonlar para için sıraya girmeli. Borsa fonlarina giriş rekoru olmalı.

TV ler ısrarla borsada çok kazananların haberlerini yapmalı.

Bu ceset balina cesedidir bunu yiyecek etçil hayvan zor bulunur halka arz gerek.
     Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Dayu zannımca masada paladan başka kimse kalmadı. O da kendi kendine top çeviriyor. Masaya şöyle yağlı bir boğa gelse ayının hası olur da. Nerde bulcan palanın bayat malını alacak enayi yağlı boğayı. Bi bulut abiyle akçay abi hariç herkesi uttuler. Onlar da zaten gırtlak malda
    Bu minvalde tenzilati bir zorunluluk olarak goruyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    gözlerin görmüyor senin , okuduğunuda anlamıyorsun yazarak çalış diyecem oda yokben hisseciyim
    yavrucum pıst 100 için 3457 üzeri çoklu kapanışta trend başlar 3900 bilanço beklentim dedim.
    dün pıst 100 grafı attım seçime kadar 4400 beklentim.
    vıop benim için sadece ince hareketlerde var çok malda isem şişmişse oyun hedge olurum ,
    veya teknik olarak düşüşü gördüysem 10-20 kontratlık oyun kurarım yakın stoplosslu.
    içinde patlamasın diye ortaya yazdım hadi beni rahat bırak....

dip not anlamazsın diye önemli noktaları işaretledim
    Arkadaşlar ben oyun sistemimi yazdım daha önce.
    yalnız buraya yazmayan ama teknik olarak görüşlerimi özl den soran sohbet ettiğim insanlara bakılırsa insanlar bir kazanç elde etmiş.
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

5. çağrıyı ayırıyorum sasa konusunda , bugun tokatyıldızı sasa ile ilgili bazı şeyler yazdı arka sayfada şunu söylemek istiyorum iki grup arasında çatışma var patron sasa grubu diğer grup onu yazmıyayım ismini sasa dan her şortladığında dayak yiyen grup bunlar temel analizci bu fk mı olur fiyat bu olamaz balon , patron ele verecek diye diye sasa dan dayak yiyen kuş sitesi ve telegramcı gruplar.1 haftadır bu muhabbet döndüğü için bunları yazma gereği duydum.Yeni oyuna girecekler dikkat etmeli kısa vade düşünenler için.
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

6. tüm endeks vadelilerinde açık pozisyon sayıları düşmüş. (-8191, -520 ve - 9)
    çarşamba günü teminat tamamlamamak için ve ABD enflasyon verilerinde malda olmamak için bir miktar pozisyon azaltılıyor olmalı.
    zira bugün yüksek hacimli bir gün değildi. ayrıca bugün yüksek bir volatilite de olmadı.

7. hisse vadelilerde bölünme(bedelli/bedelsiz) sonrası hesaba ek long/short mu geçiyor, nasıl oluyor?
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8. Ben sadece şanslı gittim abey ama bana da cezayı kesecek sanırım bu sefer.

Bugun poz almadım.

Stopumu belirledim dersime çalıştım çok hırslı da değilim şöyle eccik verse iyi yerden vurduk bakma.

Nasip bakalım.
     Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    çağrıyı ayırıyorum sasa konusunda , bugun tokatyıldızı sasa ile ilgili bazı şeyler yazdı arka sayfada şunu söylemek istiyorum iki grup arasında çatışma var patron sasa grubu diğer grup onu yazmıyayım ismini sasa dan her şortladığında dayak yiyen grup bunlar temel analizci bu fk mı olur fiyat bu olamaz balon , patron ele verecek diye diye sasa dan dayak yiyen kuş sitesi ve telegramcı gruplar.1 haftadır bu muhabbet döndüğü için bunları yazma gereği duydum.Yeni oyuna girecekler dikkat etmeli kısa vade düşünenler için.

Sayfa 853/1001 İlkİlk ... 353753803843851852853854855863903953 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •